Şimdi Ara

Turkcell'in ilk güneş enerjisi santrali üretime başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell'in ilk güneş enerjisi santrali üretime başladı
    Sürdürülebilirlik projelerini hızlandıran Turkcell’in arazi üzerine inşa ettiği ilk güneş enerjisi santrali (GES) üretime başladı. Uşak şehrine inşa edilen ve şu an için 6,4 megavatlık kurulu güce sahip GES, 2026 sonunda 300 megavat güce ulaşacak.

Turkcell Grubu, 2026 yılında tükettiği elektriğin yüzde 65’ini kendi ürettiği yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeyi hedefliyor. 2050’de ise net sıfıra ulaşılması planlanıyor. Uşak GES projesi için yaklaşık 240 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Turkcell, baz istasyonlarının üzerine de güneş enerjisi paneli inşa ediyor. Şimdiye kadar 740 baz istasyonuna panel kuruldu. Sene sonuna kadar 2400 baz istasyonuna daha güneş enerjisi paneli eklenecek.

Ayrıca Bkz.Karabük Üniversitesi'nde yerli güneş paneli temizleme robotu geliştirildi

Turkcell, Uşak dahil 7 farklı ilde ve 11 farklı lokasyonda güneş enerjisi santrali yatırımlarına devam ediyor. Uşak GES’ yapılan toplam yatırım miktarı yaklaşık 240 milyon doları bulacak.

Turkcell Genel Müdürü Ali  Taha Koç, şirketin yenilenebilir enerji yatırımları hakkında şunları söyledi:

“Türkiye’de telekomünikasyon ve teknoloji sektöründe, sera gazı azaltım hedefleri, Uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi tarafından onaylanan tek şirket konumundayız. Ayrıca dünya çapında 20 binin üzerinde şirketin başvurduğu Karbon Saydamlık Projesi olarak bilinen CDP İklim Değişikliği Programından en yüksek not olan A notunu alan Türkiye’deki tek teknoloji ve telekomünikasyon şirketiyiz. İzmir'de de rüzgar enerjisi santralimiz var. 6 tane rüzgar gülümüz var. Orada 18 megavatlık bir enerji üretiyoruz.”

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/enerjiterminali/finans/turkcellin-ilk-ges-projesi-usakta-elektrik-uretmeye-basladi/43985

• Milletin sırtından haksız kazanç elde edin sonra panel yapın..
    Soyguncu herifler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önce mevcut verdiği hizmeti doğru düzgün versin

Süperonline fiber interneti sorunlu ota b*ka sansür engelleme uyguluyor bu kısıtlamalar diğer sorunlara neden oluyor bir de üstüne yarım yamalak verdiği hizmetler için kullandığı enerjiyi bedavaya getirmeye çalışıyor :)
    https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162

• 850 tane müdür, 2350 yardımcı, 6000 şoför, bilmem kaç danışman ordusu, Bi o kadar sikreter derken 30bin AÇ GÖZLÜ atanır şimdi buralara. YAZIK

• Benim fahiş faturaları merak ediyordum.

• Turkcell kullanıyorum. Çekmediği yerler var şehrin göbeğinde. Çok üzülüyorum, güneş paneli kuruyormuş. Yazık, gerçekten yazık.

• Bir issden beklentimiz enerji üretmesiydi zaten

Yaa sabır Allah

Dilimin ucunda geziyor hakettikleri o cümleler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnterneti su gibi biten fahiş fiyatlı tarifeleri unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

• Helal olsun gerçekten çok iyi yapmışlar. Enerjilerini yenilebilirden almaları benim için tercih nedeni bir operatörde.

Umarım diğer şirketlerde bu yola girerler ve Turkcell’i takip ederler.

• Dostlar alışverişte görsün misali bi tarla yapmışlar, bunlar uçan drone akıllı bilmemne oranın burası fiberin osu TV'nin plusını da yapmışlardı geçmişte, ne şahaneydi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.