Şimdi Ara

Turkcell İnternet Paylaşım Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonumla internet bağlantısı kurmaya çalışıyorum fakat bi türlü başaramadım...İnternet paylaşım seçeneğini açıyorum usb ile bağlan diyorum bağlanmaya çalışıyor fakat internet erişimi sağlanamadı uyarısı alıyorum...Ne yapmam gerek?

• Iphone üzerinden 3G veya Edge ile internete erişebiliyor musunuz (örneğin Safari ile) ?

Evetse, önce Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yapmanızı öneririm.

Bir de, Ayarlar > Hakkında > Operator kısmında ne yazıyor ? Bende son ayarlar Turkcell 8.1 yazıyor. Bu ekranda iken sim kartı çıkartıp takınca sanki ayarları güncelliyor/kontrol ediyor diye hatırlıyorum.

Bu arada cihazınız hangi versiyon Iphone ? Fabrika çıkışı sim kilitsiz mi, unlock mu yaptınız ?
  • Evet hocam 3G ve edge ile girebiliyorum.Ağ ayarlarınıda sıfırladım.Operatör kısmında da 8.1 yazıyor.cihazım sim kilitsiz ve 3gs.Tam bağlanmaya çalışıyorum telefonun üst kısmında mavi ışık yanıp sönüyor fakat bir ıkıdk sonra internet erişimi yok uyarısı veriyor.Bu sorunu nasıl çözeceğim...
  • O zaman Turkcell müşteri hizmetlerini aramanızı öneririm. Iphone ile ilgili olduğunu söyleyince sizi teknoloji danışmanına aktarırlar, bayağı yardımcı oluyorlar.
  • Sizce sorun donanımsal olabilirmi?
  • Donanımsal olacağını sanmıyorum. Sonuçta Iphone kendi uygulamalarında interneti kullanabiliyor. USB veya Bluetooth ile bağlantı yapamıyorsanız, ikisinde birden donanımsal sorun olması düşük ihtimal.
  • Turkcel müşteri hizmetlerinide aradım.Denediklerimin aynısını tekrar yaptırdılar.Yine bi sonuç alamadım.Ne yaptımsa modem olarak kullanamıyorum...
  • Jailbreak yapıp pdanet'i dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: metto05
    Turkcel müşteri hizmetlerinide aradım.Denediklerimin aynısını tekrar yaptırdılar.Yine bi sonuç alamadım.Ne yaptımsa modem olarak kullanamıyorum.

Bu durumda benim aklıma DFU modda itunes ile restore yapmaktan başka seçenek gelmiyor. Restore'dan hemen sonra, jailbreak yapmadan deneyip, yine olmazsa servisin yolunu tutmak gerekebilir (umarım garantisi vardır).

quote:

Orijinalden alıntı: sonixTR
    Jailbreak yapıp pdanet'i dene

Pdanet, Mywi gibi programların avantajı, Wifi Spot oluşturması ve birden fazla cihaza aynı anda internet sağlayabilmesi. Ancak Wifi açık olacağı için batarya çok hızlı tüketiliyor. Tethering (internet paylaşımı) ise, usb veya bluetooth ile tek bilgisayar ile olduğu için batarya kullanımı çok daha düşük oluyor.

• aynı sorunu bende yaklaşık 2 aydır yaşıyordum. öncesinde böyle bir problemim yoktu. kendimce ilginç denilebilecek bir problem buldum. bu arada turkcell ilede görüştüm soruna çare olamadılar. benim tesadüfen denemeler sonucu keşfettiğim çözüm. benim iphone de işe yaradı. cihazım iphone 3g bu arada. ayarlar kısmında en altta sıfırla kısmına gir ağ ayarlarını sıfırla. telefon kapanıp açılacaktır. sonra usb ile bağlanmaya çalışın muhtemelen bağlanabileceksiniz. işin ilgiç yanı ise şimdi başlıyor. bu sefer de telefondan internete bağlanamıyorsunuz. sebebi isehücresel veri ağı kısmına girdiğinizde APN kısmında internet yazısı büyük i harfiyle yazılmıştır. onu ufak i yapın biraz bekleyin safariden internete bağlanabileceksiniz. fakat usb ile tethering yapmak isterseniz yine internet paylaşımı ibaresinin kaybolduğunu göreceksiniz. çaresi: telefon üzerinden internete bağlanmak isterseniz yani modem olarak bağlanmak isterseniz ağ ayarlarını sıfırlayarak gireceksiniz. fakat safariden (telefondan) internete bağlanmak istediğinizde o i harfini tekrar küçük yapmanız gerekiyor. bende işe yaradı ve neye bağlı oluştuğu hakkında en ufak bir bilgim yok. o tarihlerde 4.1 sürümünü update etmiştim onunla bir ilgisi varmı bilmiyorum. varsa bu da bir bug herhalde. umarım işinize yarar. çünkü acaip sinir bozucu bir durum var olan bir özelliği ansızın kullanamama durumuna gelmek. not: telefonum jailbreaksizdır. saygılar

• Valla anlam veremediğim bi durum.Ne yaptımsa sorunu çözemedim ama mywi programını kurup usb bağlantısı ile bağlanabiliyorum.Bu şekilde bi sıkıntı yok fakat telefonun internet paylaşımını kullanamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.