12 yıldır diğer GSM şirketide vardı biraz geç kalınmış olabilir. TURKCELL de kullanmadığınız bir şeye ücret ödemezsiniz ama şu durumda avea dahi çoğu yerde çekiyor. Bundan 10 yıl önce sadece TURKCELL hattım vardı. Ne zaman köye gitsem telefonda sadece acil çağrılar yazardı. Bu sadece acil çağrının nasıl yapıldığını star gazetesinin verdiği telsim hattı sayesinde anladım. Meğer köyümüzede telefon kullanılabiliyormuş. Şu anda sadece avea da görüşme yapmak için dışarıya çıkmak gerekiyor. Yinede hava soğuk olmadığı sürece yeterli bir kapsama alanı var.
@last_legant Kesin bir Turkcell çalışanı senin numaranı öğrenmiş, her tür kişisel harcamasını senin üzerine yazmıştır. :)
Vodafone telsimi satin almadan once Turkcell disinda ne avea ne telsim adam gibiydi. Koyde hicbir zaman cekmezdi ve gercekten turkcel cekiyordu. 3g de en iyi cekende turkcell suan. Kotayi asarsaniz hepsinde fazla gelir. Ancak max ucretler degisir.
Avea suan bile koyde cekmiyor. Ogrenciler cogunlukta avea kullanmasa Turkcellde kalirdim. En azindan gencturkcell sinema kampanyasi var. Turkcellden avea ya gecmek enayiliktir. Her zaman daha kalitesizini daha ucuza alirsiniz. BIM marketlerinin ozude buradandir mesela. Bilmedigimiz dandik yerlerde yogurt sut uretiyorlar sonrada ucuza satiyorlar. Gayet normal!
Ancak vodafone gecerken dusunurum.
Çekme olayını anlamıyorum. Çoğumuz şehirde yaşıyoruz ve ben köy gibi bir yere ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum. Gitsem bile eminim vodafone çeker. Dağcıların dışındakiler turkcell kullanmasın bence. Nasıl reklamlar yapıyor turkcell çekmezse kalpten gidiyordum diye.
ben aveanın kampüste çekmediğini vodafonun merkezde zayıf kademede çektiğini de bilirim daha yeni bunlar
quote:
Orijinalden alıntı: fusem @neo_1 hocam yeri geldi, cuk oturacak, kapak olacak... eklemesem olmaz şimdi
quote:
Orijinalden alıntı: Neo_1
Abartı olan kısmı " heryerde çekmiyormuş" iddiası.12-13 milyon avealı dumanla mı haberleşiyor?ABARTMAYIN!...
biz vodafonlular balikesirde guvercin ile haberlesiyoruz aveali lar duman ile turkcelliler telefon ile haberlesiyor bizim ve avealilar ile 0G ile dalga geciyorlar gucumy gidiyooooo:-)
:-)
quote:
Orijinalden alıntı: fusem
@neo_1 hocam yeri geldi, cuk oturacak, kapak olacak... eklemesem olmaz şimdi
quote:
Orijinalden alıntı: Neo_1
Abartı olan kısmı " heryerde çekmiyormuş" iddiası.12-13 milyon avealı dumanla mı haberleşiyor?ABARTMAYIN!...
hacı bunu nerden buldun yaa?harbiden kapak olmuş..teşekkürler @fusem..
"Çekme" konusunda operatörlerin yapabileceği şeyler azaldı artık, istediklere yerlere baz koyamıyorlar artık, eskisi gibi değil bazı şeyler. Ben bilmemkaç senedir Turkcell kullanıyorum, evimde adam gibi telefon görüşmesi yapmak için pencereye gidip yapışmam lazım. Bluetooth kulaklık sayesinde telefonu pencerenin oraya koyuyorum, kulaklıktan konuşuyorum. Allah bilir evde Vodafone vs sorunsuz çalışıyordur Turkcell marka bilinirliği çok yüksek olduğu için akla ilk gelen firma o. Kağıt mendil deyince Selpak gelmesi, yapıştırıcı deyince UHU gelmesi gibi.
Ben Turkcell'e sadece internet paketimin ücreti olan 5 TL'yi ödüyorum, konuşmalarım ücretsiz. 3 ayda bir fatura kesiyorlar. Internet paketi kullanmasam hiç para vermeyeceğim neredeyse. Artık numara taşıma diye bir şey de olduğuna göre herkes daha ucuz operatöre geçmekte serbest. Fakat Turkcell en pahalı operatör diyenlere katılmıyorum, bundan önce çalıştığım yerlerde olsun kendi yakınlarımda olsun, Turkcell'de en az para vererek en iyi hizmetin alınabileceği paket/tarife/boşluklar var. Arayıp bulmanız lazım, bu forumda da yazılıyor zaten oldukça. Şu an başta Turkcell olmak üzere operatörler, parayı tarifedir vs. araştırmayan insanlardan kazanmakta. Araştıranlardan (bizden) zaten zarar ediyorlar ya da anca maliyetimizi çıkartıyoruz. Düşünün ne kadar verdiği parayı sallamayan insan var ki bu operatörler ayakta.
3 seneyi gecti, her ay faturam 1 tl geliyor turkcellde. Böyle oldukça ömrumun sonuna kadar Turkcele devam.
3 senede 36-38 tl ödemişim millet 1 ayda bundan fazla öduyor..
avea ... Hani kullanmasak inanacağız kasama alanına :D ben şimdi ilçedeyim ve evim yüksekte. Avea 80% çekiyor buraya kadar normal ama elimle telefonu kapatırsam HİÇ çekmiyor ? acil bir durum olduğu zaman zaten büyük bir yerdeysen telefona ihtiyaç duymazsın ! önemli olan kırsal alanda kapsama sağlamak ! ben bilirim yurtta arkadaşlar mesaj atmak için camdan dışarı sarkıyorlar. o bilmem kaç milyon abonenin nasıl iletişimde olduğu belli !.
quote:
Orijinalden alıntı: Basri Mutaf
3 seneyi gecti, her ay faturam 1 tl geliyor turkcellde. Böyle oldukça ömrumun sonuna kadar Turkcele devam.
3 senede 36-38 tl ödemişim millet 1 ayda bundan fazla öduyor..
O zaman senin faturaları bana ödetmişler... Faturaların yarı parasını sen yollican bana 1 tl ye 3 sene hiç sim kartı takmadın galiba
quote:
Orijinalden alıntı: tugay289
Vodafone telsimi satin almadan once Turkcell disinda ne avea ne telsim adam gibiydi. Koyde hicbir zaman cekmezdi ve gercekten turkcel cekiyordu. 3g de en iyi cekende turkcell suan. Kotayi asarsaniz hepsinde fazla gelir. Ancak max ucretler degisir.
Avea suan bile koyde cekmiyor. Ogrenciler cogunlukta avea kullanmasa Turkcellde kalirdim. En azindan gencturkcell sinema kampanyasi var. Turkcellden avea ya gecmek enayiliktir. Her zaman daha kalitesizini daha ucuza alirsiniz. BIM marketlerinin ozude buradandir mesela. Bilmedigimiz dandik yerlerde yogurt sut uretiyorlar sonrada ucuza satiyorlar. Gayet normal!
Ancak vodafone gecerken dusunurum.
önyargılar....
Herkes yazmış ama neye istinaden yazılıyor. Fatura örneği yok ortalıkta. Faturanın arka sayfasını koyun bizde öğrenelim aşılmış olan ne.
wınn 4gb internet paketlerinin fatura arkasında neye bakıcaksın anlamadım tam olarak?
Turkcell faturalarının arka sayfasında ücretlendirme detayları bölümü oluyor. Burada yansıyan ücretler ne acaba. Yani paket aşımımı yoksa başka bir ücretlendirmemi yada ekstra bir ücretmi yansıtmışlar. Bi incele istersen yanlışlıkla yada haksız yere bir ücretlendirme olduysa geri iade alabilirsin.
8yıl avea kullandım. 10 yılda turkcell kullandım ama kapatıp tek hat avea devam ettım. Ancak işim geregi avae mı turkcelle tasımak zorunda kaldım. Cekme olayında avea ile aynıydı bi fark yasamadım ama yasadıgım fark cuzdanımın bosalması oldu ve dur dedım tasıyorum tekrar. Turkcellde beklediğim faturanın hep %50 fazlası gelmiştir. Vınn aldım 12ay kontratlı aylık 49tl ama sanki aylık 100 lira taahhut yapmısım. Bitsin suresi kırcam atcam. Az once fatura detaylarını kontrol edin deyip turkcelli savunan arkadaslarım acaba neden baska operatorde gelen faturalarmızdan sikayetci degiliz? Bir baska arkadasımızda demıskı turkcell işini bilene ucuz bilmeyene pahallı! Valla kimse kusura bakmasın herkesin kendine göre işi gucu var kımse kampanya takıp edecek zamanı bulamıo bu ınsanlar napsın peki? Yazık gunah degilmi? İşini gucunu bırak otur ogun msj atan ilk 100kişi yok sukadar konusma yok bukadar sms. Boyle bi sacmalık olurmu? En azından diger operatorlerde bir sadelik var durustluk var turkcellde ki gibi kandırmaca yok!
quote:
Orijinalden alıntı: kadry 8yıl avea kullandım. 10 yılda turkcell kullandım ama kapatıp tek hat avea devam ettım. Ancak işim geregi avae mı turkcelle tasımak zorunda kaldım. Cekme olayında avea ile aynıydı bi fark yasamadım ama yasadıgım fark cuzdanımın bosalması oldu ve dur dedım tasıyorum tekrar. Turkcellde beklediğim faturanın hep %50 fazlası gelmiştir. Vınn aldım 12ay kontratlı aylık 49tl ama sanki aylık 100 lira taahhut yapmısım. Bitsin suresi kırcam atcam. Az once fatura detaylarını kontrol edin deyip turkcelli savunan arkadaslarım acaba neden baska operatorde gelen faturalarmızdan sikayetci degiliz? Bir baska arkadasımızda demıskı turkcell işini bilene ucuz bilmeyene pahallı! Valla kimse kusura bakmasın herkesin kendine göre işi gucu var kımse kampanya takıp edecek zamanı bulamıo bu ınsanlar napsın peki? Yazık gunah degilmi? İşini gucunu bırak otur ogun msj atan ilk 100kişi yok sukadar konusma yok bukadar sms. Boyle bi sacmalık olurmu? En azından diger operatorlerde bir sadelik var durustluk var turkcellde ki gibi kandırmaca yok!
O yuzden Turkcell 34 milyon, diger 2 operatorun toplami da 27.5 milyon degil mi?
34 milyon seni yanıltmasın. Bu millet doğru karar veriyor zaten her konuda değilmi? Nicelik olarak çokluk herzaman doğru demek değildir. Burada insanlar cebimizden çıkan para su kadar. Diğer operatöre geçtim su kadar azaldı diyor. Sen hala su kadar abone var diyorsun. Herkes buradaki insanlar gibi tarifeleri takip edip telefon kullanmıyor. Geçen sene türkcell on ödemeli hat aldım. Ve verdikleri tarife o zamanki en pahalı tarifeydi. Ben bu işleri bilmiyor olsam o şekilde kullanırdim. Bilmeyen birçok insanda o şekilde kullanıyor zaten. Rakamlar seni yanıltmasın, ezbere konuşma.