Şimdi Ara

Turkcell Mobil Ödeme Zedeler Yılını Devirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010yılı içersinde Turkcell mobil ödeme furyası vardı bilmeyenler yoktur. Cep telefonundaki bakiyeyle alış veriş. Turkcell belli başlı eticaret siteleriyle sözleşme imzalayıp bu sitelerde mobil ödemeyi kullandırmaya başladı. Kendisi herhangi bir önlem almamış, kendisi başında kurallar koymamış ve sonucunda bu üye iş yerlerinin paralarını ödemeyerek daha doğrusu yarısını keserek paranın üzerine yatmıştır. Bazı arkadaşlar Turkcelli mahkemeye vermiş bazı arkadaşlarımızda bu mahkemenin sonucuna göre onlarda mahkemeye vereceklerdir. Niye bu konuyu açtım bir hatırlatalım dedim. Bir sürü üye iş yerini kimini 100-150bin tl sinin üzerine yatmıştır. Sadece bir firmadan değil 2 mobil ödeme alt yapısı salayan firmanın 100lerce üye iş yerinin parasının kesmiştir. Çok güzel bir taktik yapmıştır. Engel olmamıştır çok fazla çekim yapmışsınız bunda bir bit yeneği var diyip uyarı vs yapmamış 2 ay kadar oyalayıp paraları keserek cezalandırmıştır. Türk adaletine bu konuda güveniyoruz. Turkcellin hakkında adalet gelir ve Turkcell bu üye iş yerlerinin parasını ödemek zorunda kalır.
    Burada Turkcell firmasına karşı bir karalamada bulunmuyorum. Bu yüzden konumun silinmemesini ve insanların görmesini istiyorum

Turkcell mobil ödemeden zarar etmiş bu yüzden ödeme yapmamış. Peki zarar etmesi üye iş yerlerinin umrundamı olur HAYIR. Neymiş çalıntı kontör olabilirmiş Nereden bilsinler kredi kartıyla yapılan satışların doğruluğunu öğrenmek için merkez varda Turkcellin çalıntı kontör sorgulama merkezimi var
    Neymiş geçiş yapılan hatlar kullanılmış. Hangi hat geçiş yapmış ne bilsinler. Bakiye transferinde ilk 5 ay düşük bakiye transferi özelliği yaparken bunda niye yapmamış.
    Turkcell isteseydi zararını önlerdi. Neden önlesin üye iş yerlerinin parasını kesmek varken neden önlesin. Daha kazançlı olmak varken. Nede olsa zarar eden firma

• Bence, kazanabilecek bir dava. Siz dava açtınızmı bilmiyorum ama yasal faizi ile alınır bu para avukatlık ücretleri mahkeme masraflarıda cabası olur.

Çalıntı kontör, geçiş yapan hat vs satıcıyı ilgilendirmez gerekli önlemleri almak onların sorunu.

Aranızdaki sözleşme hükümlerini bilmiyorum gerçi. Ama sözleşme bile haksız hükümler içerdiği için bu tip davalarda geçersiz sayılabiliyor.
  • Bence de kazanılabilecek bir dava
  • Gecen senede bu konu acilmisti sanirim..

Sikinili ve garip bir durum

Uye isyerleri icin cok buyuk rakamlar..

Buna ragmen neden bi cok firma alisverise devam ettiriuor merakta etmiyor degilİm
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Gecen senede bu konu acilmisti sanirim..

Sikinili ve garip bir durum

Uye isyerleri icin cok buyuk rakamlar..

Buna ragmen neden bi cok firma alisverise devam ettiriuor merakta etmiyor degilİm

Volkan hocam sen sektörün içindesin.

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/Sayfalar/turkcellmobilodeme.aspx

35 TL’ye kadar olan alışveriş ve ödemelerinizi SMS ile kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. ​​​​​​

veryansın edenler, mobil ödeme ile değil 35, 350 liraya telefon bile satıyorlardı. (örnekler çoğaltılabilir, ürün yelpazeleri bayağı genişti.)

işi sistemin kuralına göre yapanlar sorunsuz şekilde devam ediyor.

hattimdaki birikmis kontörleri nasil nakite ceviririm
    mesajlarini hatirlayin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 23 Temmuz 2011; 17:23:57 >

• Böyle uygunsuz bir kullanım varsa, ya kullanıma izin vermeyip bu işlemi yapamazsınız diyeceklerdi. Yada bu saatten sonra ödemeleri gerçekleştirecekler. Oda olmadı kontörleri hatlara iade edecekler. Para neden turkcelle kalıyor. Açıklamak mümkünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsaglam

Böyle uygunsuz bir kullanım varsa, ya kullanıma izin vermeyip bu işlemi yapamazsınız diyeceklerdi. Yada bu saatten sonra ödemeleri gerçekleştirecekler. Oda olmadı kontörleri hatlara iade edecekler. Para neden turkcelle kalıyor. Açıklamak mümkünmü?

gönlümüz ezilenden yana

ama sistemi suistimal eden çakallara Türk adaleti gereken cevabi verir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de yillardir ticaretle, ticaretle ugrasanlarla iciceyim.

namusuyla rizkina razi geleni de gördüm, cin olmadan adam çarpmaya kalkışanı da...

bu konu da eminimki turkcell kendini saglama almistir.
    sözlesmeye imza atmadan iyice okumali, eger anlamadiginiz noktalar varsa bir avukat /muhasebeci birinden detayli bilgi istenmelidir.

gecmis olsun, HAYIRLI KAZANCLAR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

ben de yillardir ticaretle, ticaretle ugrasanlarla iciceyim.

namusuyla rizkina razi geleni de gördüm, cin olmadan adam çarpmaya kalkışanı da...

sözlesmeye imza atmadan iyice okumali, eger anlamadiginiz noktalar varsa bir avukat /muhasebeci birinden detayli bilgi istenmelidir.

Ben hukukçu değilim ama daha önce imzaladığım 2 sözleşmeyi kendi lehime mahkemede iptal ettirdim. Sözleşmen var imzalamışsın dönemi kapanalı çok oldu. Ben hiç satış yapmadım etmedim mobil ödeme ile yanlış anlaşılmasın. Benim sözleşmemde turkcell haber vermeden onay almadan tarife değiştiremezde yazıyor. Nasıl değişiyor tarifeler. Kesintisiz hizmet vermek zorundadır diyor. Neden zaman zaman şebeke meşgül mesajı ile karşılaşıyorum.

Sözleşme olayı çektiğin tarafa gelir. Örnek olarak birçok mahkeme kararı vardır. Bu olayda turkcellin haksız olduğunu düşünüyorum. Uygunsuz kullanım için uyarı ihbar yapılmıştır. Kullanıcılara tahaütlü yazı gönderilmiştdir.

Sözleşmede uygunsuz kullanım açıkça tanımlanmışmıdır. vs..

• Usulsüz kullanım yapıldığı madem tespit edildi öncesinde noterden niye protesto göndermiyor. Yaptığımız incelemede sistem usulsüz kullandığınız tespit edilmiştir. Diye noterden yazı gönderir uyulmazsa kesim yapması gerekmezmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsaglam

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

ben de yillardir ticaretle, ticaretle ugrasanlarla iciceyim.

Ben hukukçu değilim ama daha önce imzaladığım 2 sözleşmeyi kendi lehime mahkemede iptal ettirdim. Sözleşmen var imzalamışsın dönemi kapanalı çok oldu. Ben hiç satış yapmadım etmedim mobil ödeme ile yanlış anlaşılmasın. Benim sözleşmemde turkcell haber vermeden onay almadan tarife değiştiremezde yazıyor. Nasıl değişiyor tarifeler. Kesintisiz hizmet vermek zorundadır diyor. Neden zaman zaman şebeke meşgül mesajı ile karşılaşıyorum.

Sözleşme olayı çektiğin tarafa gelir. Örnek olarak birçok mahkeme kararı vardır. Bu olayda turkcellin haksız olduğunu düşünüyorum. Uygunsuz kullanım için uyarı ihbar yapılmıştır. Kullanıcılara tahaütlü yazı gönderilmiştdir.

Sözleşmede uygunsuz kullanım açıkça tanımlanmışmıdır. vs..

hocam isin hukuki yönü beni de asiyor

ama forumdaki mesajlarimi takip edenler bilir,

turkcell ve garanti bankasindan uzak durun diye çok kez yazmışımdır...

• UsulsuZ bile olsa

Paralar odenir
    Sistem kesilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

UsulsuZ bile olsa

Paralar odenir
    Sistem kesilir

Evet aynen dediğin gibi olması gerekiyordu da malesef Turkcell paranın üzerine yattı...
    Adalet cezasını verecek. Dava kazanılsa çarpttığı para kadar daha para ödemek zorunda kalacak. Mahkeme masrafları rakam büyük, avukat masrafları rakam büyük. Tek zorumuza giden bu işte devletten kimseyi yanımıza alamadık.
  • Adalet yanında devlet yoksada işliyorsa adalettir. Kimsesizlerin adaleti olmayacakmı?
  • Kaybedeceklerni kendileride biliyorlar, dava açan arkadaşlardan öğrendiğim bilgiye göre davada olmadık şekilde savunmada bulunuyorlarmış. Üye iş yerleri faturaları düzenli kesmedi demişler. Hakimde siz maliyemisiniz denetleme yapıyorsunuz demiş. Varsa usulsüzlük şikayet edin denmiş. Dava uzadıkça uzamış.
    Yapılan işlem Turkcell in kontörüyle yapılmış
    Her yapılan işlemden 90krş işlem ücreti almış. Hatalı bile olsa kendi sistemnde hatada olsa o 90krşu alıyor
    Yapılan her işlemden %5 komisyon almış
    Nasıl zarara uğramış oluyor ve en önemlisi zarara uğraması üye iş yerlerinin ilgilendirirmi. Düşünün birine evinizi kiraladınız kiracı size ben bu dükkandan kar edemedim zarar ettim. Kiranın yarısını vermeyeceğim. Yada bankaya para yatırdınız banka bu dönem zarar etti paranızı vermeyeceğim diyiyor. Madem zarar ediyorsun bu sistemde 2 seneye yakındır şimdimi aklınız başına geldi.
    Şöyle gazateye yazacak yürekli bir gazetecide bulamıyoruz. Turkcell denince geri çekiliyorlar. Çünkü reklamdan dolayı. Yüzlerce üye iş yeri toplamda 5-6mlyon tl lik zarar. Şekil ortada her tür belge ispat konusunda yardımcı olabiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.