Şimdi Ara

Turkcell PDA - Qtek S200(Imate Jamin)-550€+KDV (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
27.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende uzun zamandir bir xda alma pesinde kosuyorum, su ana kadar dogru duzgun bir sey
    bulamadim malesef. cunku urunler garantisiz, kayitsiz falan oluyordu.

s200 un garantili sekilde TR ye gelmesi; casper, kvk gibi seceneklerin olmasi cok rahatlatici ve guzel.
    ANCAK:)

bu urunu kullanan arkadaslarimdan aldigim bilgiye gore bu alet ozellikleri cok iyi gibi gorunsede pek saglikli degilmis.

ornegin 1. cep telefonu olarak kullanildiginda duyma ve konusma sesinin kalitesi nokialara gore cok cok kotuymus.
    2. alet pda olarak tasarlanmis sonradan cep tel. ozelligine gore gelistirilmis diyenlerde var.
    3. arada sirada ekranda titreme yapiyormus. (bu kabul edilebilir, bu tarz aletlerin cogu yapiyor okudugum kadariyla)
    4. bazen kitleniyormus, takiliyormus, reset atmak gerekebiliyormus.

kisaca kullananlar alet cok ozellikli ama kalitesiz, alma diyorlar. ne yapsak anlamadim. alternatif olarak normal bir pda alip ek olarak cep telefonu kullanmayi dusunuyorum.

• e-ten m600+ samsung islemci ve TI omap'tan da iyi benim bildigim!
  • e-ten m600 + ve s 200 (turkcell pda olan değil) ikiside garantili olarak ülkemizde bulunmakta benim araştırdığım kadarıyla eskileri ve artıları şunlar :

e-ten m 600 + da edge yok eğer dışarıda çok vakit geçiriyorsanız gsm üzerinden internete bağlanacaksınız edge in olmaması hız açısından büyük dezavantaj s 200 de edge var

çok farkeder mi tartışılır gerçi ama s 200 ün wireless olarak b/g destekliyor e-ten de sadece b var eten 11 mbit de kalırken s 200 54 mbit e kadar çıkabilir (teoride tabii)

e-ten de infra donanımsal olarak yok s 200 de var

her iki alettede bluetooth 2.0 mevcut

her iki alettede 2 megapixel camera mevcut

e-ten 256 mb rom a sahip bunu 200 mb ı kullanılabilir s200 de 128 mb rom var 48 mb ı erişilebilir ikisininde ram miktarı 64 mb

e-ten 1440 mAh pil kullanır ken s 200 1200 mAh kullanılıyor tahmini pil ömrü e-ten de 12 saat s 200 de 11 saat

görünüş olarak e-ten biraz daha kalın ve ağır gibi e-ten : 60.7 x 111.7 x 22 mm 174 gr
    s200 : 58 x 102 x 18.2 mm 148 gram

özetle e-ten m600+ ın tek zayıf yanı bence edge olmaması s 200 de cpu hızından sınıfta kalıyor gibi

ama s 200 için overlocking programı mevcut ve kullanıcılar hızdan pek şikayet etmiyorlar (tabii hızı arttırdıkça pil daha çabuk bitecektir bu bir gerçek)
    e-ten in rom daha büyük bu demek oluyor ki sonraki nesil windows ce os larını rahatlıkla çalıştırabilecek s200 bu açıdan zayıf kalıyor gelecekte sorun olabilir

diğer farklar içinwww.pdadb.net adresinden karşılaştırma yapabilirsiniz

gelelim fiyat olayına e-ten m 600 + ın fiyatı 943 $ (kdv dahil)
    s 200 ise 810 $ civarı (kdv dahil) birden fazla yerde satıldığı için daha düşük fiyata bulunabilir

fiyat olarak s200 daha ekonomik ben oyumu s200 den yana kullanıyorum ama m600+ da yabana atılır alet değil özellikle hız konusunda. s200 olmazsa m600+ alacağım sanırım :)

• M600+ şiddetle tavsiye edilir! Kullanıcı olarak söylüyorum. EDGE hariç üzüldüğüm bir nokta şu ana kadar olmadı.
    IRDA zaten bana kesinlikle çok kullanışlı gelmiyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: TurkCA

arkadaslar bende uzun zamandir bir xda alma pesinde kosuyorum, su ana kadar dogru duzgun bir sey
    bulamadim malesef. cunku urunler garantisiz, kayitsiz falan oluyordu.

s200 un garantili sekilde TR ye gelmesi; casper, kvk gibi seceneklerin olmasi cok rahatlatici ve guzel.
    ANCAK:)

bu urunu kullanan arkadaslarimdan aldigim bilgiye gore bu alet ozellikleri cok iyi gibi gorunsede pek saglikli degilmis.

ornegin 1. cep telefonu olarak kullanildiginda duyma ve konusma sesinin kalitesi nokialara gore cok cok kotuymus.
    2. alet pda olarak tasarlanmis sonradan cep tel. ozelligine gore gelistirilmis diyenlerde var.
    3. arada sirada ekranda titreme yapiyormus. (bu kabul edilebilir, bu tarz aletlerin cogu yapiyor okudugum kadariyla)
    4. bazen kitleniyormus, takiliyormus, reset atmak gerekebiliyormus.

kisaca kullananlar alet cok ozellikli ama kalitesiz, alma diyorlar. ne yapsak anlamadim. alternatif olarak normal bir pda alip ek olarak cep telefonu kullanmayi dusunuyorum.

Yukarıda belirtigin bilgiler tamamen dogru.
    Imate jamin olayından kaçının derim ben. Bende vardı sattım kurtuldum. Berbat bir cihazdı. Telefon performansı inanılmaz kötü olan, (ne konustugunu duyuyorsun ne konuşanı) tuş olmadıgından tek elle arama yapılamıyan, ikide bir takılan sisteme sahip igrenç bir telefondu. Benim yorumum bu :) p990i ye bakın derim.

Ayrıca jaminin cok uyduruk bir kamera performansı vardı... 2 pixel falan hikaye, naylon 2 mpixel yani...

• valla bilmiyorum ama yabancı forumlarda böyle demiyolar hocam...
  • gsmarena.com da s200 ün kamerası için oldukça iyi demişler macro çekim modu falanda var üstelik
    beni tek düşündüren kısmı s200 ün hızı kullanan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi hız konusunda örneğin skype ı overlock etmeden düzgün çalıştırabiliriyormuyuz yada divx izlerken falan çok takılma oluyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdonanimhaber

gsmarena.com da s200 ün kamerası için oldukça iyi demişler macro çekim modu falanda var üstelik
    beni tek düşündüren kısmı s200 ün hızı kullanan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi hız konusunda örneğin skype ı overlock etmeden düzgün çalıştırabiliriyormuyuz yada divx izlerken falan çok takılma oluyor mu ?

Skype yi denedim, oldukca kötü bir kalite vardı,hiç bir işe yaramıyordu. Telefonun hızı pratikte oldukca yavas, fakat yine de iş görür vaziyette. Tek iyi tarafı pil performansı idi, yigidi (pekte yigit degil ama) öldur ama hakkını yeme demiş atalarımız. Sirketteki 4 arkadaşta da vardı jaminlerden, hiçbiri memnun degil idi. Nokia e60-61 yada Se p990i alın derim ben .......
  • e-ten m600+ ile hic sorun yasamadan skype kullandim.
    e-ten -->skype yuklu farkli model telefona , e-ten --> bilgisayara,
    e-ten -->amerika'daki cep telefonuna
    tum denemeler harika idi. Sorun yasamadim. Kusursuz kalitede idi!
  • arkadaslar bu kadar olumsuz yorumdan sonra imate jamin almamaya karar verdim.

bilhassa ses kalitesi benim icin cok onemli. dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olmayalim demisler.
    ozellikler hos guzelde dogru duzgun calismadiktan sonra neye yaradi..

hp 6915 ustundeyim suan. ama nerde bulurum bakiyorum.
    birde hp rw6828 var ama TR de yok.

p990i yede baktim, symbian istemiyorum win istiyorum.
  • symbian da adam gibi uygulama olsa m600 alacaktım. hatta aldım ama geri verdim
  • bi dak bi dakka ya Jamin ciler karşı bir tez sunmayacak mı?

Almaktan vazgeçmiş adam...

• quote:

Orjinalden alıntı: gsserhat

bi dak bi dakka ya Jamin ciler karşı bir tez sunmayacak mı?

Almaktan vazgeçmiş adam...
  • ne gülüyon birader?
  • açıkçası s200 ün telefon modunda konuşma kalitesinin kötü olduğunu yabancı forumlardada okudum özellikle handsfree modunda ses gerçekten kötüymüş ama bu tür pda ların hepsinde aynı sorun iyi kötü var bildiğim kadarıyla. ben genelde telefonla pek konuşmayan biriyim sms le yada maille hallediyorum işimi o yüzden ses kalitesinin çok iyi olmasına gerek yok bu arada teknosada satmaya başlamış s200 (turcell pda olmayan ) tüm sim kartlarla çalışıyormuş ve fiyat 825 $ peşin fiyatına taksitte yapıyor :) bu arada aleti ilk defa yakından gördüm oldukça ufakmış tasarımı bence çok şık ama açıp kurcalayamadım tabii. birde jamin sahibi diğer arkadaşlarda cihazlarından memnun mu değil mi buraya yazarsa çok sevineceğiz sonuçta alet heryerde satılmaya başladı mutlaka birçok insan almış olmalı
  • valla ben Eten ile S200 arasında kaldım söylenen herşeye kanacak durumdayım yani...

Jaminciler ilk sorum Divx izlerken problem kasma falan oluyomu benim için en önemli olay

bide divxleri PPC uyumlu hale getirmemiz gerekiyormu izlemek için?

Convert olayı yapmamız gerikiyormu yani?Cep telefonuna atar gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsserhat -- 1 Ekim 2006; 19:15:35 >
  • komik yazmışsın arkadaşım o yüzden güldüm, vallaha Allah da seni güldürsün, sanki 2 grup var birbiriyle çekişiyormuş gibi yazmışsın ya o yüzden Yanlış anlama lütfen.
    Divx ler için PocketDivXEncoder programıyla düzenleme yapıp öyle pocked a atıyorum ben. Şöyle ki; bu program alt yazı ekliyor ve filmlerin çözünürlüğünü pocked ile aynı çözünürlüğe getiriyor. Bu işlem yaklaşık her film için 45-60 dakika sürüyor ve 650 MB lık bir film 300 MB haline geliyor ve görüntü atlaması, ses kaybı gibi hiç bir eksisi yok. Gece uyurken 4 filmi işleme başlatıyorum, sabah hepsi hazır oluyor. m600+ da kulaklık ile 3 tane film izledim ve ses inanılmaz iyi, 5+1 gibi her yerden ses geliyor. Hatta artık bilgisayardaki oyunlardan çok sıkılmış ve oynamaz olmuştum fakat pocked daki oyunlara fena sardım. Ancak action oyunlarında zor oluyor, RPG ve puzzle tibi oyunlar çok keyifli, hele gonz age diye bir oyun var, az kaldı ekranı kıracağım

quote:

ne gülüyon birader?

• quote:

Orjinalden alıntı: alperafsin

komik yazmışsın arkadaşım o yüzden güldüm, vallaha Allah da seni güldürsün, sanki 2 grup var birbiriyle çekişiyormuş gibi yazmışsın ya o yüzden Yanlış anlama lütfen.
    Divx ler için PocketDivXEncoder programıyla düzenleme yapıp öyle pocked a atıyorum ben. Şöyle ki; bu program alt yazı ekliyor ve filmlerin çözünürlüğünü pocked ile aynı çözünürlüğe getiriyor. Bu işlem yaklaşık her film için 45-60 dakika sürüyor ve 650 MB lık bir film 300 MB haline geliyor ve görüntü atlaması, ses kaybı gibi hiç bir eksisi yok. Gece uyurken 4 filmi işleme başlatıyorum, sabah hepsi hazır oluyor. m600+ da kulaklık ile 3 tane film izledim ve ses inanılmaz iyi, 5+1 gibi her yerden ses geliyor. Hatta artık bilgisayardaki oyunlardan çok sıkılmış ve oynamaz olmuştum fakat pocked daki oyunlara fena sardım. Ancak action oyunlarında zor oluyor, RPG ve puzzle tibi oyunlar çok keyifli, hele gonz age diye bir oyun var, az kaldı ekranı kıracağım

quote:

ne gülüyon birader?

yok be niye kızayım :) adamlarım dans ediyo orda görmüyomusun? :)

Anladım hocam...Bende iriver mp4player var ondaki gibi olay yani..çevirip atıyoruz .anladım...

peki hocam özeline bakabilirmisin şimdi mesaj yolllayacağım

• bu eten m600+ güzel alet güzel olmasınada bi kaç noktası çok eksik bence özellikle edge olmaması büyük bir hata birde gördüğüm kadarıyla mini usb girişi yok galiba aletin alırsak heryere o kocaman kızağı mı taşıycaz ? bir adaptörden söz edeliyo usb için ama türkiyede mevcut mu ? ayrıca gerçi eski teknoloji artık ama irda olmaması eksiklik yaratıyormu ? kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim

• Turkcell PDA ile yaşanan Wi-Fi sorununu acıkca yazabilecek olan arkadaş varmı ? nasıl oluyor ? herzaman oluyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan72 -- 6 Ekim 2006; 23:34:53 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.