Şimdi Ara

Turkcell PDA - Qtek S200(Imate Jamin)-550€+KDV (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
27.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. 12.09 da satin aldim. Isyerinde test ettim. Yarim saat kadar internette dolastim. GPRS'i acmadan wireless'dan baglandi. Isyerindeki proxy'den takip ettim. Duzeltmis olabilirler mi?

2. Yukarida soruldugu gibi nasil bir hafiza karti onerirsiniz?

3. User Manual'da push email icin wireless da internete baglansaniz bile emailler GPRS uzerinden gelir tarzi bir ibare var. Deneyen oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nluamin -- 14 Eylül 2006; 19:07:22 >
  • sd ve mms memory leri kabul ediyor alet...Bildiğim kadarıyla 2 gb kadarda destekliyo...Almışken bence en az 1 GB almak lazım ürünü teğmin edebilirsem ben 1 GB alacam...
  • 4 GB SD kart Jamin'de çalışır. Ben 2GB kullanıyorum, yakında 4GB'a çıkacağım.
    Yurtdışında yeni yeni piyasaya çıkan 8GB SD kartlar ise çalışmıyor. İleride de çalışmayacak.
    Marka tavsiyemiz tabii ki Sandisk ama %30 altındaki diğer markalar da denenebilir zira PDA'larda hiz farki PC'lerdeki seviyede hissedilmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedeparted

quote:

Orjinalden alıntı: Marjinal01

S200 ile ilgili bir noktaya değinmek istiyorum, daha önce yine bu forumda çok ateşli tartışmalar yaşanmıştı bu konuyla ilgili, işlemcisinin 200mhz olması S100 veya S110 dan daha yavaş olduğunu düşündermesin sizlere , TI işlemciler çift çekirdekli olduğu için performansları Intel 416 mhz lik işlemcilerden aşağı kalmaz. Ayrıca işlemcinin farklı mimari yapısı, daha verimli batarya kullanımı sağlıyor.

Arkadaşım TI işlemciler çift çekirdeklidirler, diye bir şey yok. TI çoğunlukla tek çekirdekli olmak üzere çift çekirdekli işlemciler de üretir.

Ayrıca s200 ün 200 MHz işlemcisi, Intel'in 400 MHz inden daha yavaştır. Zamanından yine bu sitede biz referans program ve dosyaları dağıtıp testini yapmıştık...

eski bi forumda 400 400 dür dedimde kabul etmemiştim dostum. :)

• beyler pocket pcler çok seviyorum fakat şöyle bir sorunum var. daha önce imate pda ve eten m500 kulandım imate kjam denedim hep sonuç aynı idi.

Bütün kullandığım bu pocket pclerde ekranda titremeler oluyordu. nası titreme derseniz işde onu açıklamak oldukça zor. ekrana dikkatli bakıp çok hafif aşağı yukarı doğru hareket ettirince ppc yi ekran da yatay çizgilenmeler oluyor. bu genelde bey kırmızı ve mavide oldukça belli oluyor. ekranında bu olay olmayan bi pocket pc var mı ?

s200 bu konuda nası almayı istiyorumda bu ekran olayı beni engelliyor.
  • Sevgili Oktay kardeşim,

Sizinki gerçekten çok ilginç bir gözlem. S200 ekranı KJAM ile aynı olup aynı gözlemi onda da yapacağınız aşikar. Bize sadece şunu tavsiye etmek kalıyor: Ekrana yakından bakıp aşağı yukarı sallamayın artık.

Şaka bir yana lens ya da gözlük kullanıyorsanız etki yapıyor olabilir. Ben böyle bir şey yaşamadım, yaşayan da duymadım. Hadise sizden kaynaklanıyor gibi.

Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave_Bowman

Sevgili Oktay kardeşim,

Sizinki gerçekten çok ilginç bir gözlem. S200 ekranı KJAM ile aynı olup aynı gözlemi onda da yapacağınız aşikar. Bize sadece şunu tavsiye etmek kalıyor: Ekrana yakından bakıp aşağı yukarı sallamayın artık.

Şaka bir yana lens ya da gözlük kullanıyorsanız etki yapıyor olabilir. Ben böyle bir şey yaşamadım, yaşayan da duymadım. Hadise sizden kaynaklanıyor gibi.

Selamlar.

hehehehe tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ama şöyle bir sorun var ekranı sallamanızı olayı görmiz için söyledim aynı durum tel sabit dururken göz hareketlerinde de oluyor. bu durum belki sen farketmedin ama aşağı yukarı bütün ppclerde var thedevilstaun(tam yazamadım nicki kusura bakma) sordum oda şuan için istediğim şekilde ppc yok diyordu bu yeni çıkınca bi umut dedim. esasında hp ninkiler güzelde onlarda tipsiz ve çok pahalı

• bu pda'da sanırım push email diye bir özellik varmış. tam olarak bilmiyorum da sürekli olarak email entegrasyonu sağlıyor sanırım. ancak bu gprs üzerinden olursa sanırım faturayı fazlasıyla kabartır. bu özelliği kapatma ya da "pull" moduna getirmek mümkün mü s200'de?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave_Bowman

4 GB SD kart Jamin'de çalışır. Ben 2GB kullanıyorum, yakında 4GB'a çıkacağım.
    Yurtdışında yeni yeni piyasaya çıkan 8GB SD kartlar ise çalışmıyor. İleride de çalışmayacak.
    Marka tavsiyemiz tabii ki Sandisk ama %30 altındaki diğer markalar da denenebilir zira PDA'larda hiz farki PC'lerdeki seviyede hissedilmiyor.

hadi yah 4 gb destekliyomu hiç bilmiyodum çoğu yerde 2 gb diye görmüştüm...dün yazdıktan sonra fiyatları inceledim ve fikri 2 gb olarak değiştirdim...ama 4 gb konusunda kesin eminsen dostum 4 gb ta düşüne bilirim...
  • quote:

bu pda'da sanırım push email diye bir özellik varmış. tam olarak bilmiyorum da sürekli olarak email entegrasyonu sağlıyor sanırım. ancak bu gprs üzerinden olursa sanırım faturayı fazlasıyla kabartır. bu özelliği kapatma ya da "pull" moduna getirmek mümkün mü s200'de?

Push email icin MS Exchange Server 2003 SP2 gerekli. Ayarlarini yapmazsan zaten calismiyor push email.
  • arkadaşlar bahsettiğiniz gprs'den internete bağlan ma problemi çözüldü mü acaba, çünkü bende bir pda almak istiyorum ve casper m600 ile Qtek s200 arasında kararsız kaldım. sizce hangisini alayım. ayrıcawww.hepsiburada.com'da satılmakta olan Qtek s200 sizlerin bahsettiği turkcell'in getirdiği alet mi,

lütfen bana yardımcı olun, daha önce hiç pda kullanmadım ama yapılan çoğu yorumu okudukdan sonra casper m600 ve Qtek s200'ün en iyileri olduğu kanısına vardım. yorumlarınızı bekliyorum

birde şey sormak istiyorum turkcell pda'da programlarda yada içerikde istenmeyen turkcell uygulamaları var mı, yani mesela yurtdışından alınan vodofone telefonlarda kocaman vodofone amblemi ve onun uygulamaları filan olur, bu pda'da bunun gibi şeyler var mı, varsa bunlar kaldırılabiliyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 21 Eylül 2006; 20:04:11 >

• bende 2si arasında kaldım ama büyük ihtimal hangisi daha ucuzsa onu alacağım bayramda...

Turkcell Pda da Ekranın Altında eşşek kadar TURKCELL yazıyor haricinde herşey çok güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brotherhood

hadi yah 4 gb destekliyomu hiç bilmiyodum çoğu yerde 2 gb diye görmüştüm...dün yazdıktan sonra fiyatları inceledim ve fikri 2 gb olarak değiştirdim...ama 4 gb konusunda kesin eminsen dostum 4 gb ta düşüne bilirim...

4 Gb Transcend 150x ile kullaniyorum. 2 gun oldu alali su ana kadar bir dert cikarmadi, tavsiye ederim.

Bu arada wireless ile ilgili imate forumunda bir aciklama yapilmis arkadaslar oradan bir inceleyin, ben sorunsuz olarak wireless ile baglaniyorum gprs e gecmeden.
  • peki casper m600 ve Qtek s200'ün romlarını karşılaştırırsak hangisi daha fazla
  • quote:

Orjinalden alıntı: cholonya

peki casper m600 ve Qtek s200'ün romlarını karşılaştırırsak hangisi daha fazla

http://www.eten.ch/IndexEN.htm

Rom ve Ram miktarlari ayni ama S200, JamIn avantaji 802.11G, Bluetooth v2, 2.0 Mpixel kamera, kucuk ve hafif, EDGE var (cidden hizli), uzun sarj suresi. 200mhz CPU hic dusundurmesin gayet yeterli.
  • sende turkcellpda olarak mı aldın, yoksa yurt dışından mı aldın dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cholonya

sende turkcellpda olarak mı aldın, yoksa yurt dışından mı aldın dostum

Ben Rusya'da yasiyorum buradan aldim, gozun kara ise sorun yok, ben aldigimsa rusca idi, ingilizce bir rom yukledim, alistikca cok zevkli kullanmasi.
  • iki sorum daha olucak

1) telefon ile konuşurken, senin sesinin gitmemesi yada karşıdan konuşanın sesinin gelmemesi gibi bir sorun oluyor mu?

2) pil ömrü nasıl, şarj ettikden sonra kaç gün gidiyor (tabi kullanımınıda söylersen)

ve 1200mAh lık pil daha yüksek bir pille değiştirilebiliyor mu? (hiç biyerde yazmıyor ama stand by pil ömrü kaç saate kadar, örneğin m600'ün 200 saate kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 22 Eylül 2006; 0:34:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kunduns

quote:

Orjinalden alıntı: Brotherhood

4 Gb Transcend 150x ile kullaniyorum. 2 gun oldu alali su ana kadar bir dert cikarmadi, tavsiye ederim.

Bu arada wireless ile ilgili imate forumunda bir aciklama yapilmis arkadaslar oradan bir inceleyin, ben sorunsuz olarak wireless ile baglaniyorum gprs e gecmeden.

dostum sağ olasın ama 2 GB la birlikte siparişini verdim...Bakalım 2 gün içinde bekliyorum...2 GB 78 Ytl 4 GB 196 Ytl gibi bir rakamdı....

• Ben 93 dolara aldim karti ama tabi bizde vergiler falan malum.

Cholonya;
    1. sorun icin ben acikcasi bu kadar temiz ses beklemiyordum, karsi taraf net geldigini soyluyor onlarin yalancisiyim :P ama bana gelen ses gayet iyi hatta sagir olmama ragmen en ustun bir altinda tutuyorum ses seviyesini cok rahatsiz etmesin diye.

2. sorun; cihazin pili senin kullanimina bagli :) eger sadece telefon gibi kullanirsan 2 gun rahat gider sanirim. O 200 saat hikayesi imate / qtek icin de ayni yazilmis. Zaten USB araciligi ile sarj edildiginden ve ara ara program yuklemek icin baglanti kurdugundan sanirsam pek sorun olmaz. Bu arada ben 2400mah pil gordum burdahttp://palmshop.ru/accessories/battery/onextjams110200_2400.html fiyati ilginctir ama 1200mAh ile asagi yukari ayni. Fakat denemedim nedir ne degildir bisey diyemiyecegim. Yalniz bu aletlerin pil durumunu cep telefonlari ile karistirmamali tabi cok fonksiyon cok enerji ihtiyaci malum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunduns -- 22 Eylül 2006; 10:24:22 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.