Şimdi Ara

Turkcell PDA - Qtek S200(Imate Jamin)-550€+KDV (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
27.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gsserhat

quote:

Orjinalden alıntı: augustt

Ya ben tam emin olmadığım için bir önceki mesajı silmiştim.

Bu cihaz wifi ile nete bağlanamıyor sanıyorum. sadece sim kart çıkartılırsa wireless dan faydalanılıyor, aksi halde wireless ortamda geziyorum diye gprs ten kontörler gidiyor.

sanırım tcell mevcut rom üzerinde böyle bir kısıtlama yapmış. ben iade etmeyi düşünüyorum. aslında çok da güzel aletti.

OHA EMinmisin?

Çok büyük bir iddaa!

katılıyorum, hangi kaynağa dayanıyor, veya kablosuz bağlantı sağlanmayan bi yerde denemediğinden emin misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirindelisi

quote:

quote:

Bu cihaz wifi ile nete bağlanamıyor sanıyorum. sadece sim kart çıkartılırsa wireless dan faydalanılıyor, aksi halde wireless ortamda geziyorum diye gprs ten kontörler gidiyor.

sanırım tcell mevcut rom üzerinde böyle bir kısıtlama yapmış. ben iade etmeyi düşünüyorum. aslında çok da güzel aletti.

OHA EMinmisin?

Çok büyük bir iddaa!

katılıyorum, hangi kaynağa dayanıyor, veya kablosuz bağlantı sağlanmayan bi yerde denemediğinden emin misin?

August arkadaşım
    aynı cihaz bende var. Ben hem telefonu hem wireless ı kullanıyorum.
    Ama sim kartı ilk taktığında, wireless ı kapatıp Edge i açıyor.
    Sen wireless ı açtığında tekrar çalışıyor.
    Tekrar bi dene istersen. Bir WM5 Cep Bilgisayarı olarak anılan cihazda böyle bi saçmalık yapmaları
    Turkcell için ciddi problem demektir. Riske girmezler, sanmam. Ama tabi farkında olmayandan biraz kontör yemiş olurlar

• Beyler bugün aleti biraz inceledim, cidden hoşuma gitti. N73 ile bunun arasında kaldım.
    Bu cihaza sahip olan varsa sorularımı cevaplayabilirse sevinirim.

1. Cihazın hoparlör sesi nasıl? Zil seslerini MP3 yaptığımızda ses nasıl çıkıyor?
    2. Kulaklık ile MP3 dinleme performansı nasıl? Çok pil harcar mı? Mp3 player gibi kullansam ne kadar idare eder şarj?
    3. Sizce ikisi ayrı şeyler diyeceksiniz ama N73 mü S200 mü?
  • quote:

3. Sizce ikisi ayrı şeyler diyeceksiniz ama N73 mü S200 mü?

Belki kızanlar olacak ama N73 gibi bir sabun kalıbından daha iyidir bir ppc. İşletim sistemim var dedikelri symbian a göre çok daha esnek ve hızlıdır diye düşünüyorum VM5. Ama senin de dediğin gibi bunlar ayrı şeyler. Ne amaçla kullanacağın önemlidir cihazda.
  • Huyum kurusun herşeyi yapmak istiyorum :).

Yani iki cihazda güzel bence. Tabikide s200 ile daha çok şey yapılabilir ama açıkçası çekiniyorum biraz. Çok fazla telefon görüşmesi yapmam, ayda max 15 milyon tel faturası geliyor. O yüzden mp3 performansı önemli aletin. Wireless olmasıda cabası. Birde Speaker'ları nasıl onu öğrenebilsem iyi olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TwoGo

quote:

quote:

quote:

OHA EMinmisin?

Çok büyük bir iddaa!

August arkadaşım
    Tekrar bi dene istersen. Bir WM5 Cep Bilgisayarı olarak anılan cihazda böyle bi saçmalık yapmaları
    Turkcell için ciddi problem demektir. Riske girmezler, sanmam. Ama tabi farkında olmayandan biraz kontör yemiş olurlar

Merhabalar,

Yok wireless ortamda mı denedin, yok oha gibi yazan heyecanlı arkadaşlara cevap vermek istemiyorum. Ben bir kuruluşta çeşitli aplikasyonların (software) uygulama ve testlerini yapan (çok önemi kalmadı artık ama mcse/mcsa setifikaları sahibi) bir mühendisim, network vb konulardan da biraz anlarım. Bu cihazi da (qtek olarak) herhalde TR'de ilk alanlardan biriyim. Evde defalarca yaptığım denemelerde USR9106 modemle bağlantı kurduğunu tespit ettim (şifreli/şifresiz/MAC filtreli). cihaz wireless ortama bağlanıyor IP adresi alıyor. Ancak web e çıkış yapıldığı nokta önemli burada hazırkartlı olmanın avantajıyla kontörlerimin uçtuğunu gözlerimle gördüm. Aynı zamanda connection menüsünde data transfer in (gprs anlamına geliyor) açıldığı da görüldü. Bu şu anlama geliyor wifi açıkken otomatik olarak gprs de açılıyor ve gprsi wifi i eziyor ama ekranda bir notification yok.

Network ayarlarından grps bağlantısını kaldırdığımda ise webe çıkışın engellendiğini gördüm. Makineyi defalarca default değerlere getirdim (clear storage) ancak bir süre wifi kullandıktan sonra nasıl oluyor onu tam çözemedim ama gprs e geçiş yapıyor.

Neyse kvk ve trcell ile yapılan görüşmeler sonucunda bunun bir kusur olduğu kabul edildi ve iade onayı alındı ancak bir kaç gün daha tutacağım cihazı. Bir çözümü olan varsa lütfen buraya detaylı olarak yazsın veya İst.da ise bir görüşelim çünkü gerçekten beğendim cihazı.

Ha cid lock kaldırılması ve rom update i ile sorunun%100 çözüleceğine inanıyorum ama garanti bozulabilir diye riske girmek istemiyorum.

Bu yazdıklarıma inanmayanlar kendileri deneyerek tecrübe kazanabilirler.

• Benim yorumumda bi sorun olduğunu sanmıyorum imzanda ben MCSE sertifikalı ağ uzmanıyım yazsaydı öyle sormazdım zaten, ama TTWi amblemini görüp denemiş olabilirsin ve kapsama alanı dışında kalmış olabilirsin, sanırım bunu yazmak ile bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Ama yine de madem cevap bana yazılmadı, daha doğrusu ortaya yazılan bir cevaptan hariç tutuldum ben de ortaya sorayım... Yardımsever arkadaşlar cevaplar, sonuçta bilgilerimizi forum dışından birileriyle de paylaşıyoruz ve onları yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Heyecanımın sebebi yardımcı olmaktı....

Her neyse, bu Wi-Fi/GPRS sorunu yaşandıktan sonra bunun bir kusur olduğu kabul edildi derken? Yani Türkcell bu konuda bilgilendirme yapmadık, bizim hatamız diyerek mi aldı. Yoksa bu bir alete özel bi durum mu?

Saygılar...
  • quote:

Benim yorumumda bi sorun olduğunu sanmıyorum imzanda ben MCSE sertifikalı ağ uzmanıyım yazsaydı öyle sormazdım zaten, ama TTWi amblemini görüp denemiş olabilirsin ve kapsama alanı dışında kalmış olabilirsin, sanırım bunu yazmak ile bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Ama yine de madem cevap bana yazılmadı, daha doğrusu ortaya yazılan bir cevaptan hariç tutuldum ben de ortaya sorayım... Yardımsever arkadaşlar cevaplar, sonuçta bilgilerimizi forum dışından birileriyle de paylaşıyoruz ve onları yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Heyecanımın sebebi yardımcı olmaktı....

Her neyse, bu Wi-Fi/GPRS sorunu yaşandıktan sonra bunun bir kusur olduğu kabul edildi derken? Yani Türkcell bu konuda bilgilendirme yapmadık, bizim hatamız diyerek mi aldı. Yoksa bu bir alete özel bi durum mu?

Saygılar...

Yok bir hata yok zaten analitik yaklaşım olarak söylediğin de doğru sorun bazen en basit gözünün önündeki şeyden kaynaklanabilir, aslında ilk mesajımda da fazla detay vermek istemediğimden biraz üstünkörü geçtim konuyu. Tcell ile arıza çıkmasın durumu var biraz da.

Turkcell'in söylediği "bu cihazın gprs kullanarak web e çıkış doğrudur, wifi ortamında da olsa gprs önceliklidir" şeklinde, peki neden bu cihaza wifi özelliği konmuş dendiğinde ise sizin için yapabileceğimiz başka bir şey var mı dedi telefondaki kız. bir mühendis vb ile görüşme talebim ise tabii ki kabul görmedi.

İnanın bu konud hatalı olmayı o kadar istiyorum ki, cihazi geri vermek zoruma gidiyor, sanki bi yerlerde bir ayar yapılsa sorun çözülecekmiş gibi ama bir haftadır giden 100 küsür kontörüm oldu :(( artı aldığım SD kart ta elimde patlayacak.

saygılarımla.

• Motorolla A1000 kullanan bir arkadaşım bana şu açıklamayı yaptı bu konuda. Bu tip Telefon şirketleri tarafından verilen PDA'larda şirketler bazı kısıtlamalara gidiyormuş. Mesela Yurt dışında O2 gibi bir firmadan alırsan telefon Agile Messenger çalışmıyor vs...

Senin problemininde böyle bir kısıtlamadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor. Çünkü böyle bişey yaptırmak çok kolaymış. Turkcell telefonu öyle ayarlamış olabilir.

Yani Rom update'i yaparsan bu sorunların gidebilir. Ama dediğin gibi garanti problemleri var.
    GSM Arena'da S200 telefon özellikleri altında bir adam şey demiş. "telefonunuzda problemleriniz varsa, I-Mate'in sitesine girip JAMin update'lerini yapın, sorunlarınız kalmayacaktır."
    Bence bu yöntemle çoğu kısıtlamadan kurtulabilirsin yada telefoncularda şu software lock'u kaldırma işlemleri ile aşılabilir bir problem bana kalırsa.

Ama tabi emin değilim, sen bilirsin.

• Bu tip bir kısıtlamaya inanmakta güçlük çekiyorum ama galiba doğru Turkcell bu uygulaması ile gerçekten KOCAMAN bir tebriği hak ediyor. Son günlerde sadece Telekom'u tebrik ediyordum her gün . Bu değişiklik yarattı biraz.

Bendeki s200'ün giriş tarihi 27 Ağustos. Başvurusunu 29 Ağustos'ta yaptım. 1 Eylül'de Turkcell 2447'deki sorgulama SMS'lerinde KAYIT ALTINA ALINMIŞTIR. TURKCELL HATTINIZLA KULLANABILIRSINIZ bilgisini vermeye başladı. Telekom'un meşhur meşgul özürlü numarasından ulaştığım vatandaşlar o günden bu yana BEKLEYIN, TAKMAYIN, KULLANMAYIN, YOĞUNLUK VAR diye tekrar ediyorlar.

Dün kayıt başvurusu yaptığım Turkcell Abone Merkezi'ne SMS'in ne anlama geldiğini sormaya gittim. Cinlik olsun diye sadece. Ankara'da daha Temmuz başvurularının girilmekte olduğunu söylüyorlar !! Elden bölge müdürlüğüne başvrumakla da süreci hızlandıramazmışım.

Bu ilahi sürec YOGUNLUK VAR DIYE kaydı iki ayda yapıyor ama kapatmaya gelince 2 GÜNDE kapatıyor. BİR ZAHMET KAPATMADA DA BİRAZ YOGUNLUK ISTIYORUZ BIZ.

Neyse konuya dönersem ben s200'e başvurduktan 1 hafta sonra KVK'da aynı cihazı (nihayet) satışta görmek biraz sinir bozmuştu ama hesaplayınca hala kârda olduğumu görmüştüm. Dışarıdan alınan cihazda garanti lafta kalacağı için İspanyolca > İngilizce ROM dönüşümünü de paşa paşa yapmıştım. Turkcell'in bu yaptıkları doğru seçim yaptığımı düşündürse de belki iki ay daha PDA modunda bekleme ihtimali tahammül edilir şey değil.

Türkiye'de distribütör üzerinde alınan telefonlarda da bu aksamaların olması gerekir diye düşünüyorum. Bazı vukuatı burada okuduk da. Gerçekte onlarda aksama çok daha az. Bireysel başvurular tek tek incelenmiyormuş, ithaller ise parti parti gidiyor. Konuştuğum bayi yine de sattıklarında nadiren kayıtsız cihaz çıkabildiğini, bu durumda KVK üzerinden Telekom'daki kaydı 1 GÜNDE yaptıklarını söyledi. Tabii bizim sopamız yok onun için 2 AY !!!

Tebrikler Telekom, tebrikler Selo ! Büyüksünüz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

OHA EMinmisin?

Çok büyük bir iddaa!

August arkadaşım

Merhabalar,

Yok wireless ortamda mı denedin, yok oha gibi yazan heyecanlı arkadaşlara cevap vermek istemiyorum. Ben bir kuruluşta çeşitli aplikasyonların (software) uygulama ve testlerini yapan (çok önemi kalmadı artık ama mcse/mcsa setifikaları sahibi) bir mühendisim, network vb konulardan da biraz anlarım. Bu cihazi da (qtek olarak) herhalde TR'de ilk alanlardan biriyim. Evde defalarca yaptığım denemelerde USR9106 modemle bağlantı kurduğunu tespit ettim (şifreli/şifresiz/MAC filtreli). cihaz wireless ortama bağlanıyor IP adresi alıyor. Ancak web e çıkış yapıldığı nokta önemli burada hazırkartlı olmanın avantajıyla kontörlerimin uçtuğunu gözlerimle gördüm. Aynı zamanda connection menüsünde data transfer in (gprs anlamına geliyor) açıldığı da görüldü. Bu şu anlama geliyor wifi açıkken otomatik olarak gprs de açılıyor ve gprsi wifi i eziyor ama ekranda bir notification yok.

Network ayarlarından grps bağlantısını kaldırdığımda ise webe çıkışın engellendiğini gördüm. Makineyi defalarca default değerlere getirdim (clear storage) ancak bir süre wifi kullandıktan sonra nasıl oluyor onu tam çözemedim ama gprs e geçiş yapıyor.

Neyse kvk ve trcell ile yapılan görüşmeler sonucunda bunun bir kusur olduğu kabul edildi ve iade onayı alındı ancak bir kaç gün daha tutacağım cihazı. Bir çözümü olan varsa lütfen buraya detaylı olarak yazsın veya İst.da ise bir görüşelim çünkü gerçekten beğendim cihazı.

Ha cid lock kaldırılması ve rom update i ile sorunun%100 çözüleceğine inanıyorum ama garanti bozulabilir diye riske girmek istemiyorum.

Selamlar
    Ben de yorumum da bi hata olduğunu sanmıyorum.
    Bende hazır kart yok. Yani göremiyorum belki de GPRS den bağlandığını.
    Comm.Manng.da kapalı göründüğü halde GPRS devreye giriyorsa bu büyük bi aldatmaca.
    Peki sen iade ediyor musun cihazı, acaba ROM update yapsak çözülür mü ?
    Garanti gidecek ama bi şekilde çözüm bulmak lazım. Cihaz harbiden güzeldi ...
    Birlikte hareket etsek belki bi ses gelir ?
    Saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

OHA EMinmisin?

Çok büyük bir iddaa!

August arkadaşım

Merhabalar,

Selamlar
    Ben de yorumum da bi hata olduğunu sanmıyorum.
    Bende hazır kart yok. Yani göremiyorum belki de GPRS den bağlandığını.
    Comm.Manng.da kapalı göründüğü halde GPRS devreye giriyorsa bu büyük bi aldatmaca.
    Peki sen iade ediyor musun cihazı, acaba ROM update yapsak çözülür mü ?
    Garanti gidecek ama bi şekilde çözüm bulmak lazım. Cihaz harbiden güzeldi ...
    Birlikte hareket etsek belki bi ses gelir ?
    Saygılar

Selam,

Hazır kartsız bir kurulum daha yaptım, bir süre normal wifi bağlandı, kartı takınca da wifi bağlandı 5 dk sonra algıladı gprs i açtı, comm managerdan kapatsan da otomatik açıyor saniyede, flight moda getirdiğinde veya kartı çıkardığında bağlanmaz oldu.
    Sonuç olarak kvk bunun bir kusur yani ayıplı mal olduğunu kabul etti cihazi iade alıyorlar çünkü cihazın teknik özellikleriyle uyuşmuyor bu durum. ben de 1-2 gün içinde geri veriyorum. rom update için şurayı bir inceleyin isterseniz : wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Prophet
    önce cid lock kaldırılıp sonra rom yazmak gerekiyor, benim yüreğim bu stresi kaldırmaz bir şey olur diye :))
    Saygılarımla.

• Hızlı cevabınız için teşekkürler.
    Ben de kontak halindeyim KVK ile. Peki başka bi cihaz mı alacaksınız yerine,
    ya da başka hangi PDA yı tavsiye edersiniz.
    Böyle bi cihaza acil ihtiyacım vardı, problem olmasa iyi olacaktı.
  • KVK ile görüştüm, cihazdaki bu sorun için yurt dışıyla temas halindelermiş.
    Sizin cihazı alma nedenleri de ellerinde bu tür sorunları çözmek için bi cihaz bulunmasını istemeleriymiş.
    Şanslısınız
    Ama tüm cihazların gelmesi pek hoşlarına gitmeyeceği için kesinlikle Rom-versiyon update i ile
    en kısa sürede çözülür mesajını verdiler.
    Umarım öyledir ...
    Aksi takdirde herkes iade etmek isteyecektir.
    Saygılar ..
  • quote:

KVK ile görüştüm, cihazdaki bu sorun için yurt dışıyla temas halindelermiş.
    Sizin cihazı alma nedenleri de ellerinde bu tür sorunları çözmek için bi cihaz bulunmasını istemeleriymiş.
    Şanslısınız
    Ama tüm cihazların gelmesi pek hoşlarına gitmeyeceği için kesinlikle Rom-versiyon update i ile
    en kısa sürede çözülür mesajını verdiler.
    Umarım öyledir ...
    Aksi takdirde herkes iade etmek isteyecektir.
    Saygılar ..

Ben iade edeceğim ve şimdilik beklemede kalacağım sütten ağzım yandı hesabı.
    Kendi adıma durumu tespit ettiğim için sevindim 1 haftadır kafayı yemek üzereydim çünkü bir çözüm bulmak için.
    Rom update ile stabil bir model olursa belki tekrar alırım.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi augustt -- 11 Eylül 2006; 19:55:10 >

• turkcell pda ben de aldım bugün. ama wireless ile bağlandığımda hiçbir web sayfasına giremiyorum. bunun sebebi nedir? kendi favori listesindekilere bile girilmiyor
  • yok yok yok arkadailar izmirde heryeri ıncık cıncıkettim ürün yok hiç biryerde yetmedi arkadaşlarımı arıyıp ege bölgesini arattırdım yok...kafayı yiyyecem...8.5 ay ben bu ürünü ve k-jam alabilmek için bekledim ama yok işte...Ha bu arada mesajlardan birinde bir arkadaşımız turkcell in yeni rom çıkarıp update etmesi sonucu wireless taki problemin ortadan kaybolacağı yazılmış...Bu ahaber turkcell den mi geliyo...
  • KVK dan geliyor. HTC firması ile görüşüyorlarmış.
    Bi update ile problem kalkacakmış.
  • 1. wireless ayarlarını kvk'yı arayarak düzelttik... peki wireless bağlantı sırasında alınan gprs ücretini daha sonra kvk mı karşılayacak yoksa turkcell mi???

2. turkcellpda en fazla kaç gb hafıza kartı ile çalışıyor? en iyi performans için kaç gb'lık kart önerirsiniz? (hatta hangi marka ve kaç gb diye sorsam daha iyi olacak galiba...)
  • quote:

KVK dan geliyor. HTC firması ile görüşüyorlarmış.
    Bi update ile problem kalkacakmış.

Bilgilendirme için teşekkürler TwoGo

aeydan arkadaşım anladığım kadarıyla biz ödücez...Çünkü bilgimiz dışında kaynaklanan proplemleri düzeltme yükümlülüğümüz var...Karşılama değil gibi bir cevap geldi bana... Tabi daha nazik bir şekilde benim çıkarttığım ana fikir bu...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.