Şimdi Ara

Turkcell PDA - Qtek S200(Imate Jamin)-550€+KDV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
27.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • wi-fi özelliği hem b hemde g görünüyor:http://www.pdadb.net/index.php?m=specs&id=412

quote:

Orjinalden alıntı: gsserhat

İmate jamin in Wifi si G mi B mi?

Aratma yaptım ama biyerde bi arkadaş b demiş biri g demiş....KVK sitesindede b denmiş ama kullanıcılara sormak istedim...
  • bi soru da benim olacak : USB host özelliği var mı acaba ? usb belleğimizi tanır mı, içeriğe göz atabilir programlarımızı vs buraya kurabilir miyiz?
    Bu özellik asus 730 ve fs pocket looks serisinden bi iki modelde vardı. Öğrenebilen arkadaşlar bi cevap yazıversin
  • Turkcell PDA'nın teknik özellikleri nelerdir?

SİSTEM:

İşlemci: TI OMAP 850 195MHz
    Bellek: ROM : 128 MB, RAM : 64 MB DDR SDRAM
    İşletim Sistemi: Windows MobileTM Version 5.0

Dil: İngilizce. İstenirse CD içindeki Türkçe işletim sistemi kurulabilir.

demekki artık WM5 te turkce kullanılabilecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: onerbey

demekki artık WM5 te turkce kullanılabilecek

Biz m p x . g e n . t r üyeleri Casper M500'ü WM 5.0'da Türkçe olarak kullanıyorduk zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedeparted

quote:

Orjinalden alıntı: Marjinal01

Benim yazımın içerisinde bir yerde tüm " TI işlemciler çift çekirdeklidir " diye bi ibare varmı ?

quote:

S200 ile ilgili bir noktaya değinmek istiyorum, daha önce yine bu forumda çok ateşli tartışmalar yaşanmıştı bu konuyla ilgili, işlemcisinin 200mhz olması S100 veya S110 dan daha yavaş olduğunu düşündermesin sizlere , TI işlemciler çift çekirdekli olduğu için performansları Intel 416 mhz lik işlemcilerden aşağı kalmaz. Ayrıca işlemcinin farklı mimari yapısı, daha verimli batarya kullanımı sağlıyor.

Yukarıdaki yazından ben onu anladım. Ortamı germeye gerek yok yanlış ya da eksik yazmış olabilirsin, ben sadece bir yanlışı düzeltmek istedim ve bunu da sert bil dille yapmadığımı düşünüyorum.

quote:

buradan ve dışardaki tartışmalardan hatırladığım Intel 416mhz ve TI 200mhz lik işlemcilerin performansları arasında pratik olarak çok büyük farklılıklar olmadığı yönünde idi.

İşte buna ben de katılıyorum. Bu işlemciler pratikte rutin kullanımda 400 MHz lik işlemcilerden geri kalmıyorlar, ancak birkaç programı aynı anda çalıştırdığınızda ya da skype gibi kası programlarda çuvallayabiliyorlar. Zaten saat frekanslarının düşük tutulmasının nedeni de pil sarfiyatını minimuma indirmek, yani minimum pil sarfiyatında maksimum performans diyebilir...

• Gelir arkadaşlar gelir, diğer operatörler de ister istemez bu alana yatırım yapacaklardır, global trend bu yönde çünkü, girmezlerse çok geri kalırlar. Turkcelli bu konuda gerçekten takdir etmek lazım, hem geniş bant internet hizmetlerinde (Forumun internet bölümünde detaylı haberler var konuyla ilgili ) hem de GSM hizmetinde süper projeler gündeme getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 6 Eylül 2006; 10:43:56 >
  • Arkadaşlar bana kalırsa şuanki en iyi pdalar s200 ve m600+ ! BURADA s200 ün incelemesi var ve ordaki benchmarka göre m600 nerdeyse tüm testlerde s200 e çakmış. Hız konusunda m600 kesinlikle daha iyi ve s200 de takılmalar oluyorMUŞ hele skype varken. pek önemi olmasada flaşı var m600ün. s200 de yok. m600 biraz çok az daha büyük. m600 de wireless b varken s200 de g var. wireless b 11mbit olduğundan bizim 1-2 mbit internetimize hayli hayli yeter. m600 de infrared yok s200 de var. Bence bi eksiklik değil artık. M600+ ın M600 den farkı kamera 2 mp ve bluetooth 2.0 ayrıca m600+ ta 256 MB rom var. M600+ ın s200 ten çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. S200 deki 200mhz yavaşlığı 260mhz ye overclock yapılarak iyileştirilebiliyomuş.www.xda-developers.com da bu prog mevcut. Seçim sizin. Ben m600+ alcam. Ama teknosanın azizliğine düşüpte alamazsam s200 denerim veya casper m600. Aklıma gelenleri eklerim yine. Pardon bide s200 de EDGE var. Ve bide s200 türkcell kilitli olarak geliyo ama bu yine programla kırılabiliyor direk bilgisayardan. VE s200 de mini usb giriş var. Yani bağlantı kablosu bozlulursa heryerden alınabilir. M600ün kablosu spesifik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenc -- 6 Eylül 2006; 22:43:54 >

• Qtek S200'ün kamerasında makro yani yakın çekim modu var, Eten M600+ kamerasında yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperenc

Arkadaşlar bana kalırsa şuanki en iyi pdalar s200 ve m600+ ! BURADA s200 ün incelemesi var ve ordaki benchmarka göre m600 nerdeyse tüm testlerde s200 e çakmış. Hız konusunda m600 kesinlikle daha iyi ve s200 de takılmalar oluyorMUŞ hele skype varken. pek önemi olmasada flaşı var m600ün. s200 de yok. m600 biraz çok az daha büyük. m600 de wireless b varken s200 de g var. wireless b 11mbit olduğundan bizim 1-2 mbit internetimize hayli hayli yeter. m600 de infrared yok s200 de var. Bence bi eksiklik değil artık. M600+ ın M600 den farkı kamera 2 mp ve bluetooth 2.0 ayrıca m600+ ta 256 MB rom var. M600+ ın s200 ten çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. S200 deki 200mhz yavaşlığı 260mhz ye overclock yapılarak iyileştirilebiliyomuş.www.xda-developers.com da bu prog mevcut. Seçim sizin. Ben m600+ alcam. Ama teknosanın azizliğine düşüpte alamazsam s200 denerim veya casper m600. Aklıma gelenleri eklerim yine. Pardon bide s200 de EDGE var. Ve bide s200 türkcell kilitli olarak geliyo ama bu yine programla kırılabiliyor direk bilgisayardan. VE s200 de mini usb giriş var. Yani bağlantı kablosu bozlulursa heryerden alınabilir. M600ün kablosu spesifik.

Alp arkadaşım JAMin ve S200 ü karıştırmışsın, yaptığın karşılaştırmalar tamamen JAMin'e ait. Yanlış fikir oluşmasın diye aşağıda S200 ün resmi sitesinden alınma özellikleri var.

Processor/Chipset :
    TI OMAP 850

Memory :
    ROM: 128 MB
    RAM: 64 MB

LCD Module :
    2.8" 240 x 320 dots resolution
    64K-color TFT transflective LCD with white LED back light
    Sensitive Touch Screen

GSM/GPRS Function :
    Internal antenna
    Quad-band 850/900/1800/1900
    Audio codec: AMR, EFR, FR, HR
    SMS (MO, MT), concatenation SMS (640 characters)
    Supplementary services:
    Call holding/waiting/forwarding
    Call barring
    CLI (Calling Line Identity)
    Display own number
    Network selection
    Cell broadcast
    Multi-party conference call
    Spool icon
    Phase 2+ unstructured supplementary service data
    Network Lock
    EDGE Functionality
    EGPRS class B
    Multi-slot class 10
    Incremental Redundancy

SIM :
    3V operation
    SIM Application Tool Kit release 99
    Over the Air (OTA) programming
    Fixed Dialing Number (FDN)
    Abbreviation Dial Number (ADN)
    Service Dialing Number (SDN)
    Security Pin 1 & 2 control

Notification :
    One bi-color LED for GSM standby, GSM message
    GSM network status, notification, and charging status
    Two respective (blue and green) LEDs for bluetooth/WiFi notification
    Vibration for notification
    Notification by sound and message on the display

Audio :
    Built-in Microphone
    Receiver
    Loud speaker for Hands-Free supported
    Full duplex
    Codecs: AMR/AAC/WAV/WMA/MP3
    2.5 Ø stereo audio jack

Camera :
    Color CMOS 2,0 mega-pixel camera with macro
    Preview Mirror

Interface & Connectivity :
    BluetoothV 2.0 supported without EDR
    Co-exist with WLAN
    WLAN - IEEE 802.11b/g supported
    Infrared IrDA SIR
    Mini-USB
    SDIO/MMC card slot
    External antenna connector
    3V SIM card

• Abi iyide jaminle s200 aynı şey sadece ismi farklı. İkisinide HTC adlı firma üretiyo. I-mate, Qtek, T-mobile, Orange falan da üstüne adını basıyor. İkiside tamamen aynı sadece görünüşte çok az bi farklılık var.http://www.htcwiki.com/page/Prophet Burda jamin ve aynı isimde olan kardeşlerinin adları var. Bu makinanın kod adı prophet.
  • Aslında sen de haklısın be Alp kardeşim, arada bazı farklar var ama, günlük kullanımda farkedilecek şeyler değil. Ama yine de M600 den çok daha iyi, bu kampanya eğer çıkarsa ben almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 7 Eylül 2006; 17:17:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur777

s200 === imate jamin == dopod 818pro==o2 xda neo (htc-prophet)
    128 ram
    64rom
    texas instruments cift cekirdekli 200mhz işlemci
    wireless(wi-fi)
    bluetooth
    win mbile 5.0

s110 === imate jam black edition==o2 xda miniII (htc-magician) afedersin ama bu htc charmer olucaktı

128mb ram
    64mb rom
    intel 416mhz işlemci
    bluetooth
    win mobile 2003se

s100===imate jam===o2 xda mini (htc-magician)

64mb ram
    64mb rom
    intel 416mhz işlemci
    bluetooth
    win mobile 2003se
    ----------------------------------

eger wirelessla işin yoksa imate jam black edition(s110) guzel bir cihaz.
    fakat piyasada bulmak biraz zor,
    bulamazsan imate jam(o2 xda mini) alabileceğin en iyi wirelesssız pda telefonlar.

saygılarımla

onur

• YAV ALAN VARMI BEN PENDIKTE BULAMADIM?!?!?!

KVK BAyilerinde E bize böyle bi veri gelmedi diyolar?!
  • Şu anda Turkcell PDA adı altında satılan Qtek S200 ü

www.hepsiburada.com vewww.estore.com da bulabilirsiniz.
  • Herkese merhaba,

Birçok modeli kullanmış biri olarak yukarıdaki yorumlara birkaç ilave yapmak istedim:

* Turkcell PDA'yı elime almadım ama S200'ün tıpatıp aynı donanıma sahip görünüyor. Turkcell logosunun yeri biraz gormemislik havası vermekte. O2'deki logo daha şık idi. Burada dikkat etmek gereken nokta Turkcell'den başka hatla çalışmayacak olması ve hangi ROM'u içerdiği. Muhtemelen Qtek ROM'u üzerine birkaç Turkcell özelleştrimesi bindirmekten öteye gitmediler. Turkcell biraz gayret gösterip Türkçe WM5.0 koysaydı tebrik alırdı. Fiyat PDA2k ve JAM'dekinden daha makul ama Avrupa maliyeti buradaki KDV'siz fiyata denk geliyor. Garanti sözde kalacaksa yine Avrupa'dan almak daha karlı ayrıca Telekom kaydıyla uğraşarak sinirlerinizi de testten geçirebiliyorsunuz.

* Qtek S200 kullanıyorum ama kayıt beklediğim için GSM'i yurtdışında tek konuşmayla deneyebildim. Çok eleştiri alan TI işlemcinin hızı konusunda benim görüşüm olumlu. SpB Benchmark ve PPC Benchmark ile test ettiğimde 300Mhz'lik PXA işlemciye yaklaştığını göriyorum. Ayrıca 195 > 286 Mhz overclock mümkün. Bu durumda 400Mhz XScale'e yaklaşıyor. Ben uygun bir program buldum. Gerektiği anlarda tek dokunuşla bunu açıyor, sonra kapıyorum. Video, kamera ve resim görüntülerken gerekli. GSM'de ise sorun çıkarabiliyor.

* Toshiba e300, Fujitsu Loox 720, Hp6340, imate Pda2k, imate KJAM ve s200 kullanmış biri olarak PDA derseniz Loox 720, GSM'li PDA olarak da KJAM ve s200 bence en uygun olanlar. Eten veya Casper M600'ü pil ömrü, berbat kamera ve berbat kumanda tuşu nedeniyle asla tavsiye etmiyorum. Casper satış sonrasında da bir faciadır. O kadar kötü olmak çok zor.

Bol PDA'lı günler herkese.

• Merhabalar,

Qtek S200 ile ilgili çözüm bulmaya çalıştığım WiFi sorunundan bahsedeğim.

Aleti s200 unlock threadinde de belirttiğim gibi salı günü kvk ana bayisinden satın aldım. Yaptığım denemelerde (evde ve dışardaki free sourcelardan) cihaz wireless bağlantısını sorunsuzca yapıyor gibi görünüyor. IP numarası da alıyor web sitelerinde gezilebiliyor cs. Anacak sorun nerde derseniz siz wireless bağlandım diye düşünürken Tcell gprs üzerinden bir güzel kontörleriniz uçup gidiyor. Tcell gprs ayarları kaldırıldığında ise wireless bağlantı kurulduğu halde kesinlikle web e çıkış yapılamıyor.

Arkadaşımın yaptığı deneme sonucu SIM kartı çıkardığımızda sorunsuz bir şekilde web e çıkıldığı görüldü. SIM kart cihaz içerisinde iken flight moda alsanız bile yine gprs den çıkıyor.

Bunun çözümü için kvkya ulaşmayı çalışıyorum olmazsa iade etmeye çalışacağım ama nasıl olacak bilmiyorum. Benim için bu en iyi niyetle arızalı bir üründür, hatta aldatma bile denebilir. Niye wifi ortamında gprs üzerinden bağlanayım ki. Benim hattım kontörlü olmasaydı belki de bu özelliği anlayamayacaktım.

Konu ile ilgili fikri olanların lütfen buraya veya bana bilgi vermesini rica ediyorum.

Saygılar.

• Ben de dün gittim aldım Qtek S200 Turkcell PDA. Cebit ten aldım.
    Wi-Fi si falan çok hoşuma gitti.Cidden iyi bi cihaz yapmışlar. Hızı da düşünüldüğü
    gibi yavaş değil. Intel 400 MHZ kullanmıştım daha önce. Performası daha iyi diyebilirim.
    Acaba en fazla kaç gb kart takabiliyoruz, bilgisi olan var mı acaba ?
    Aldığımda pil %75 doluydu, 1 günde % 55 e indi. Ama bayağı kullandım.
    Sizce ilk seferde tam boşaldıktan sonra kaç saat takayım şarja ...
  • Ya ben tam emin olmadığım için bir önceki mesajı silmiştim.

Bu cihaz wifi ile nete bağlanamıyor sanıyorum. sadece sim kart çıkartılırsa wireless dan faydalanılıyor, aksi halde wireless ortamda geziyorum diye gprs ten kontörler gidiyor.

sanırım tcell mevcut rom üzerinde böyle bir kısıtlama yapmış. ben iade etmeyi düşünüyorum. aslında çok da güzel aletti.
  • Ya ben şimdi eten m600ü savunuyo gibi görünüyorum ama asıl amacım ikisinden en iyisini bulup almak. Ama s200 de turkcell kilitli ve başka kart takılmıyor. Tabi program falanla kırılıyodur ama garantiye etki edermi bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: augustt

Ya ben tam emin olmadığım için bir önceki mesajı silmiştim.

Bu cihaz wifi ile nete bağlanamıyor sanıyorum. sadece sim kart çıkartılırsa wireless dan faydalanılıyor, aksi halde wireless ortamda geziyorum diye gprs ten kontörler gidiyor.

sanırım tcell mevcut rom üzerinde böyle bir kısıtlama yapmış. ben iade etmeyi düşünüyorum. aslında çok da güzel aletti.

OHA EMinmisin?

Çok büyük bir iddaa!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.