Şimdi Ara

Turkcell Superbox Huawei İşe yarar programlar ve ipuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
3.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Huawei Superbox kullanıyorsanız sizlere olmazsa olmaz diyebileceğim programları paylaşacağım.
    Modeminizin Huawei B618s-22d olması lazım. Başka modemlerde çalışmaz.
    Sorumluluk her zamanki gibi kullanıcıya aittir.

1- Huawei Band Tool (Bağlantı hızınızdan en yüksek verimliliği alın)

Bu program ile daha doğrusu bu komut satırları içeren klasörle modem üzerinden bant seçimi yapabiliyorsunuz. Peki bu ne işime yarar diyecek olursanız size en uygun bant size en sağlıklı internet hızını ve ping değerini verecektir. Mesela sağlıksız bir bant modeminizin çekim gücünü etkiler.
    Programı kullanmak basit. Klasör içindeki "huawei_band_tool_config.txt" dosyasını not defteri ile açın.

## Router IP Address or Host ##
    router_ip = "192 ile başlayan Modem arayüzü adresiniz";

## Router Username (usually admin) ##
    router_user = "Arayüz kullanıcı adı";

## Router Password ##
    router_pass = "Arayüz şifresi";

Bu şekilde düzenleyin. Daha sonra kaydedip çıkın.
    Baz istasyonunuza uygun bandı deneyerek bulun teker teker. Bunun için klasör içindeki LTE ile başlayan programlara teker teker tıklayarak ölçüm yapıp hangisi en yüksek çekiyorsa o bant sizin için en etkili değeri verecektir. Uygun LTE bandı yoksa UMTS de deneyebilirsiniz. GSM 2G UMTS 3G LTE 4G

Program linki;

2- Modemden DNS değiştirmek

Turkcell Superbox Huawei İşe yarar programlar ve ipuçları

-Chrome için Stylish eklentisini kuruyoruz.

-Sağ üste gri S logosu ile gelen eklentiye tıklayıp, Agree diyerek aktifleştiriyoruz.

-Bu eklentiyi kurduktan sonra aşağıdaki linkten bu sefer stil dosyasının altındaki "Install Style" butonuna tıklıyoruz.
    userstyles.org
    Themes & Skins for the World's Top Websites
    https://userstyles.org/styles/171909/huawei-b618s-22d-uncover-v0-2

-192.168.8.1 'den ayarlara gidiyoruz ve açık.

Eklenti sahibi; Bulut Fırat - Teknoseyir

3- Windows 10 için Modem Kontrol Paneli Uygulaması

Bu uygulama ile modeminize giriş yapıp modeminiz üzerindeki çoğu ayarı kontrol edebilirsiniz. Modeme reset atmak, SMS okumak, Bağlantı sinyal değerlerini görüntülemek gibi.

Link:
    Microsoft Store
    Get HuwiManage - Microsoft Store
    https://www.microsoft.com/store/productId/9PD4N9PVHJ9V

Düzenleme ve toplama bana aittir. Konu içerisindeki programlarla bir alakam yoktur yani. İşe yarar programlar keşfettikçe konuya ekleyeceğim. İşine yaradıysa öne çıkarın ki herkes faydalansın.

• UP
  • Aylik ne kdr ödüyorsunuz?
    Ve hiz testleri nelerdir?
    Oyun için is görürmü ping loss vb seylerde durum nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beratt06 kullanıcısına yanıt
    Almayın önermiyorum benim gibi sürünürsünüz. Pandemi diye uyuz gibi oldu hızlar.
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Herkes eve internet baglatmis hocam. Port kalmamış binada.

Uzaynete vs baktınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 2 Ağustos 2020; 21:8:43 >

Biraz geç oldu da ayar kurcalarken denk geldim konuya.

Ben 2019 Ocak'tan beri kullanıyorum, memnun musun diye sorarsan evet memnunum çünkü upload konusunda iyi, downloadda da çok çok nadir düşüş oluyor ama o da genelde akşamları falan yani belki o da. Onun dışında iyi genel olarak ama işte her yerde aynı olmuyor maalesef. Benim bölgemde önü açık alan direkt baz istasyonu görüyor.

Yaptığım biraz dokunuşlarla da pingi 17-20 seviyelerine çekebildim sanırım son zamanlarda o değerlerde.

Paketim şu an aktif olarak yok bildiğim kadarıyla; 20 mbps download 10 mbps upload vergisiz 159 TL. Bana sorarsan öneririm altyapın yoksa benim gibi fiber/vdsl gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Uzaynete vs baktınız mı?

Uzaynet online oyunlar için uygun mu? Ping durumu ne olur acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: PVH

Uzaynet online oyunlar için uygun mu? Ping durumu ne olur acaba

Alıntıları Göster

Hocam bilemem durumunu arkadaş altyapı yok demiş diye söyledim. Superbox rezaletti halen duruyor evde sözleşme bitince direk iptal ettireceğim. 2 tane internet kullanıyorum evde. Turkcell'in rezilliği yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Hocam bilemem durumunu arkadaş altyapı yok demiş diye söyledim. Superbox rezaletti halen duruyor evde sözleşme bitince direk iptal ettireceğim. 2 tane internet kullanıyorum evde. Turkcell'in rezilliği yüzünden.

Alıntıları Göster

Anladım hocam, bende superbox kullanıyorum. Online oyun oynuyorum (Fifa) ve malesef ping 80'den aşağı düşmüyor, hatta ortalama 100 ping alıyorum diyebilirim. Maalesef altyapıda yok bulunduğum yerde, çare arıyorum işte :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PVH

Anladım hocam, bende superbox kullanıyorum. Online oyun oynuyorum (Fifa) ve malesef ping 80'den aşağı düşmüyor, hatta ortalama 100 ping alıyorum diyebilirim. Maalesef altyapıda yok bulunduğum yerde, çare arıyorum işte :)

Alıntıları Göster

Size yine iyi hocam. Benimki uçuyor öyle böyle değil. İlk zamanlar harikaydı. Sonra ne olduysa bu pandemi mandemi dediler onun arkasına çekildiler.

bazı kullanıcılar anten takarak sinyal sorununu çözebilmiş ama muhtemelen herangi anten olmuyor... huaweinin kullanım kılavuzundan bilgi alınması gerekiyor... huawei modemlerde...

• ugah6aiw kullanıcısına yanıt

Yok bende sinyal değerleri çok iyi. Sorun baz istasyonu kaynaklı.

• @Shadow Ryzen

Huawei Band Tool kurulumundan sonra beklentimizi karşılamaması halinde kaldırdıktan sonra sıkıntı yaratma durumu (internete bağlanmama, hat çekimi, cihaz ayaları) var mıdır ?

Niyetim tamami ile ping değerlerimi düşürmek bağlantı hızlarından memnunum.

• belirlenemeyen kullanıcısına yanıt

İğne ile modemden ya da arayüzden fabrika ayarlarına sıfırlayabiliyorsunuz, eski ayarlarına geri dönüyor.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

• belirlenemeyen kullanıcısına yanıt

Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.