Şimdi Ara

Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
6
Favori
16.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

100/20 paleti kullanıyorum bu ay sonuna kadar 1000/100 olmuş

bana 50/20 versin ama beni kısıtlamasın engellemesin yüksek Ping paket kaybı gibi vb sorunları yaşatmasın rayızım

ota bka engel sansür aşırı kontrol süzgeç var hakiyle problemlere neden oluyor bakmayın speedtestler uçtuğunu kaçtığına

kullanıcıların ciddi oranla çoğunluk dertli şikayetçi bu sorunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 8 Eylül 2024; 21:50:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam Keneetic çoktan gözüme girdi, geleckete network ihtiyacım olursa ilk bakacağım marka.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

Modlei nedir hocam?

• Backspace7 kullanıcısına yanıt

Evet hocam, 1G'lerin UL'si de bu aya has 100'lük oldu.

• AnacoN kullanıcısına yanıt

Kapasite yetmiyordur.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Altyapınıza bağlı olarak biraz şansa bakıyor ama ben gayet memnunum. 10 küsür sene Kablonet kullandıktan sonra geçtim ve hem pingler azaldı hem tabii ki 1000mbit gibi bir hızı kullanabilmeye başladım. Eğer gpon-ftth ise pek bir problem olacağını düşünmüyorum ama kısmet işte, denk gelebiliyor bazı arkadaşlara. Mesela bir arkadaş Fifa'da 80 ms'in altına düşmediğini söylemiş. Ben de sabit 50 görüyorum, nadiren 54-58'e çıkıyor. Maç içindeyken 48'e düşüyor. Hatta Türk denk geldiğinde 20-30'lara kadar indiğini bile gördüm. Anadolu yakasındayım. Discord problemi vs. olduğundan bahsetmişler. Gerçi çok aktif kullanmıyorum ama kullandığım vakitler de yeri geldiğinde 3-4 saat aralıksız konuşmalarda dahi bir problem yaşamadım. Teams üzerinden yaptığım iş görüşmelerinde de sorundan bahseden olmadı.

Binada başka kullanan varsa bir sorun. Daha net cevap verecektir ama ben genel kullanım açısından gayet memnunum şimdilik. Şimdiye kadar yalnızca 2 defa, genel arızaya bağlı olarak gece vakti internet kesildi birer saate yakın.

• sis651 kullanıcısına yanıt

İlgili mesajları okuyunca kendi bildiğimden şüphe ettim bir an yahu. 2010-2011 gibi Superonline'da çalışırken altyapı tarafıyla kaç defa bu kazı işleriyle ilgili görüştük. Sürekli bir yerleri kazıp kablo çektikleri için sahadaki bayilerden destek ekibi alıyorlar diye kulaklarını çınlatırdık. Hatta bir defasında o dönemki 2 yurtdışı çıkışından birine giden şehirlerarası ana hatlardan birini kepçe koparttığı için ülke genelinde felç olmuştu kısa bir süreliğine SO da sonra yönlendirmeyle falan kısa sürede geçici de olsa çözdüler çok şükür.

Bu arada şaka maka ilk normal kullanıcı için 1000mbit'in switch kalibrasyonunu yapmıştım bayi destek tarafında çalışırken. Alt tarafı 2 satır kodla ayar değiştirip aktif olmasını sağladım ama çok büyük olay olmuştu. Başıma en az 30 kişi toplandı, tebrik falan ettiler. O günlerden sonra şimdi böyle haberleri okumak, kendi evimde kullanmak falan hala çok garip geliyor. Alışamadım bir türlü.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Normalde olmasi gerekeni sadaka olarak aliyoruz valla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Huawei HG255S hocam.

Sanırım router çok eski kalmış, şuan güncel verdikleri model nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 9 Eylül 2024; 8:27:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahilli S kullanıcısına yanıt

bizim internet kullanımımız 2004-2005 yıllarına dayanıyor. o zaman yanlış hatırlamıyorsam 4 gb kotalı tarifelerle 256 kilobit hızlarla adsl kullanmaya başladık.

yani kotalı intetrnet kullanımını az çok biliyoruz.

tabi o zamanlar youtube vs vs yoktu :D

evde 3-4 kişi kullanım sağlıyoruz. ben oyun da oynuyorum cs ve half life steam üzerinden , annem babam sosyal medya , okey ,youtube aktif kullanıyorlar. ben dizi-film izliyorum internet üzerinden 720p ya da 1080p. sosyal medya ben de kullanıyorum, normal herkesin şuan kullandığı şekillerde kullanıyoruz aslında.

aslında kotalı tarifeyi seçmemdeki en önemli olay önceleri türksat sınırsız kullanımlarımızın aylık download 150-200 gb aralığında olması kaynaklıydı. o şekildeki kullanımlarımız da benzerdi, sadece artı olarak ps4 oynuyorduk ve digitürk uydu alıcısı üzerinden dizi-film izliyorduk.

ve tabi fiyatlar.

ilk bağlattığımda turkcell superonline sınırsız 50 mbit 400 tl civarındaydı (taahhütlü), ben kotalı bağlattım 230 tl ödüyorum kurulum fiyatı dahil. taahhüt yok. hız düşük tabi biraz 25 mbit. idare eder bir internet deneyimi. fiber old. için ping düşük. şuanda fiyatlar nasıl bilemiyorum

ara sıra mobil uygulamasından download durumumuzu kontrol ediyorum tabi :D

prof oyuncular için yeterli olmayabilir. zaten cs de pinglere bakıyorum yurtdışından oynayanlar kendilerini belli ediyorlar  

• sarkat kullanıcısına yanıt

aynısı bende de 94 mbit te kalıyor. wi fi tel ve laptoptan 390 oluyor.

• hikaye816 H kullanıcısına yanıt

Sizi okuyunca bende o gunler aklımdan geçti 2000 lerde pentium 3 celwron işlemcilerin çevirmeli bağlantı kurmaya çalışırdım..Gacir gurur ses çıkardı makinadan hatta bikere ozamanin parasıyla 100 tl telefon faturası gelmişti babamdan iyi bir kotek yemiştim insan ozamanri özlüyor..Ozaman bilgisayar alicaz kredi kartının limiti yetmedi boş olmasına rağmen müdürlüğe gidip zorla ricayla dilekçe ile limiti arttirmistik okadar pahalıdır 256 kb İnterneti bağlanmak için telekom 250 tl bir ücret almıştı 90 tl ilk açılış ücreti almıştı modeme 100 tl vermiştik Asus marka modemi hatta eve gelen telekom servisi modemi kurmayı bilmiyordu 3 saat 4 saat kurmaya uğraşıyordu kullanma kılavuzunda ne gunlerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxpp kullanıcısına yanıt

Bende de 56k dönemi İnternet paketim falan yoktu bir dönem. İşim olunca 146'dan kullanıyordum ki telefonun artan dakikalarını sonraki aya da taşıdıkları için işimi görecek bir kullanım yapabiliyordum. Tabi iş dediğim de işte ailenin SGK sorguları ders için bir şeyler lazım edince vs. Ama farkettim ki 146 kullanımı sayılmamaya başlamış faturada. Birkaç ay özgür özgür kullandım.  

Sonra birden 146 ile bağlanamaz oldum. Bir hafta falan sonra tekrar bağlanmaya başladım. E tabi o dönemin faturası da geldi sonraki ay. Güzel bir fatura geldi, tam hatırlamıyorum ama normal ödediğimiz 100dk telefon hakkının üç katı falan bir şeydi en azından. Bir güzel ifşa olmuştum o zaman. Gecenin dördünde beşinde İnternet'e girmeler, hepsi faturada yazıyordu.  

Dahası ay ortası gibi bağlantı kesilip son hafta falan çalışmıştı. Gelen fatura bir hafta ya da on gün kadar bir kullanımındı. Dedim bizimkilere, siz hazır olun, bu ay da fatura gelene kadar 15 gün kullandım. O da normal faturanın beş altı katı bir şey gelmişti diye hatırlıyorum.

• Kraven kullanıcısına yanıt

Arkadaş bir yazmış hocam, korktum forumda var olan tüm içeriktir her şey hiçe gitti diye...

• Kraven kullanıcısına yanıt

PON altyapılar aslında öyle çok çok iyi, hız garantisi olan altyapılar değiller hatta kapasitesi düşük bile sayılır hele ki GPON ise. Burada hız sorunu yaşayan arkadaşların bazıları PON altyapının kapasite sorunu yüzünden bu sorunu yaşıyorlar muhtemelen. Tabi bunun da çözümleri var ancak biraz maliyetli ve tabi ki iyi bir planlama yapılması gerekiyor.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt

Tünelin ışındaki ışık biraz paraya bakıyor hocam :) Sektörde taşlar biraz yerine otursun, ibre tekrar telco'lara dönecek, mazaretleri azalacak.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

Günceli bilmiyorum ama 255s Gigabit Ethernet portlara sahipmiş. Yani eğer sahada kapasite sorunu yaşanmıyorsa (ki bu ay kampanya yüzünden yaşanması şaşırtıcı olmaz) Gbps görebilmenize 255s mani olmamalı.

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Ya Router'ınızın ya bilgisayarınızın ya da her ikisinin Ethernet portları Gbps Ethernet değil, ve Gbps bağlanıt yerine Fast Ethernet (100/100) bağlantı kuruyor bilgisayarınız ile router'ınız.

Zaten o nedenle biraz da şansa kalıyor dedim. Teknik olarak aslında bir sorun olmaması gerek ama çok kalabalık bölgelerde hele de altyapı nispeten eskiden kurulmuşsa dağıtım/bölünmeden kaynaklı zaman zaman sorun yaşanabiliyor. Kapasiteden kastınız da bu sanırım zaten. Ha bu durum nadir bir şey, her yerde yaşanabilecek bir şey ama sonuç olarak yaşanabilecek bir şey. Ben de başvuru ve kurulum sırasında hep bunu sordum. Eski çalışan olduğumu söyleyince rahat muhabbet imkanı bulduk arkadaşlarla. Onlara da hep buradaki arıza durumlarını sordum ve verdikleri cevaplar tatmin etti. Nitekim doğru da söylüyorlarmış. Sonrası zaten şirketin altyapı yatırımına bakıyor dediğiniz gibi. Bir ara ki bu benim çalıştığım dönemlere tekabül ediyor, bu wireless fiber olayına takmıştı şirket kazı problemlerinden dolayı. Elimde bir veri yok ama, izlenimlerim doğrultusunda sorun yaşayanların büyük kısmını bu tarz bir altyapıya sahip kişiler oluşturuyor gibi görüyorum. Pon tarafında doğrudan fiziki problemler dışında yani cihaz veya kablo arızası, kopma vs. haricinde nispeteden daha stabil gibi duruyor.

sanırım arada bi kabloyu çoklayıcı var. o sınırlı olabilir deneyemedim bi türlü. ama her her durumda 100 den fazlasıyla devm etmeyeceğim 1000 de bile 390 alıyor max wireless

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.