Şimdi Ara

Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
6
Favori
16.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • verdikleri o iğrenç modemlerle zaten istesen de kullanamıyorsun bu hızları, modem düzgün olsa uyguladıkları sansürlerden doğru düzgün internete girilmiyor :D Yeni yapmış oldukları fahiş fiyatların yanında bu nedir ki..

• bizim apartmana fiber çekildi superonline superonlinea 2 kez başvurdum tekinde sizde hat yok dediler fiber kutusu apartmanın içinde 6 ay önce çekilmesine rağmen diğerinde de geldiler bu fiber ucunda sinyal yok dediler 1 sene sonra falan.

çok kötü firma olduğunu ordan da anladım 80-90 mbit vdsl işimi görüyor superonlinedan iyi pingim var ve sansür yok denecek kadar az

• Arthur_Morgan kullanıcısına yanıt

Superonline da yok İstanbul'da çoğu yerde, yıllardır yazdım Superonline'a, İstanbul'un eski ve merkezi bölgelerinden biri olmasına rağmen altyapı namına birşey kurmadılar.

TTNet'e mecbur kaldım ben de her türlü. 2 sene taahhüt yaptım 1Gbit kullanıyorum öyle. TTNet de hükümetçi olduğundan bol bol sansürlü ama en azından ücretli Kaspersky VPN ile iş görüyor.

Bir de rahat rahat kendi üst seviye Asus routerımı kullanıyorum, o işler Superonline'da zormuş arkadaştan duyduğuma göre. TTNet'in ana dezavantajı aşırı kazıkçı olması. En pahalı 1Gbit onda.

• Gelelim Superonline konusuna arkadaşlar kısaca söyleyim eğer Online oyunlar veya yayıncılık ile uğraşacaksanız kesinlikle Superonline'den uzak durun. Online oyunlarda ping yüksek veya dalgalı paket kaybı artıyor. Aynısı Vodafone Net içinde söylenebilir. Çünkü Vodafone Net'in altyapısının birçoğu Turkcell Superonline pop noktalarından geçiyor. Şöyle söyleyeyim, her Vodafone Net kullanıcılarının 4 aboneden 1'i internet ping sorunu yaşıyor. Superonline'da ise her 10 kullanıcının 6'sı sansürden ağır etkileniyor. Superonline ve Vodafone Net kesinlikle önermiyorum.

Alıntı
    Alıntı kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 4 Eylül 2024; 23:46:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demekki isteseler 1000 Mbit verebiliyorlarmış ama milleti silkmek daha güzel.

• Merhaba hocam,

Kavramlarda uzlaşmamız bence öncelikli mesele çünkü her birimizin aynı şeyi ifade ettiğindan emin olmak zorundayız.

Benim "Turkcell'in 81 ilde omurgası var" cümlesinden kastım "Turkcell 81 ilde kendi altyapısı üzerinden bireysel müşterilere fiber internet satıyor, kullandırıyor" değildir. Turkcell günümüzde 28 ilde kendi altyapısı üzerinden bireysel müşterilere fiber intenet hizmeti sunuyor. Diğer illerde omurgası bulunsa da bu illerde hanelere giden kendisine ait erişim altyapısı bulunmuyor ve bireysel kullanıcılara kendi altyapısı üzeirnden internet erişimi sunmuyor. Ancak bu illerdeki omurga hattını hem baz istasyonlarını beslemek hem de metro erişimi alan kurumsal müşterilerine erişim sağlamak için kullanıyor. Baz istasyonlarına gidecek olan erişim fiberini kendisi çekmeyerek başka bir telco'dan kiralık devre ile de alarak yine o ildeki kendi omurgasına bağlayabilir (bunun yerine erişimi de genelde kendieri döşüyorlar) ancak bu durum şuan konuştuğumuz mesele ile alakalı bir durum değil zira şuan tartıştıüımız mesele omutga şebekesi.

Bu 28 ilin haricinde kalan illerde yine, Turkcell bireysel kullanıcılara internet erişimi hizmetini Türk Telekom'un DSL altyapısı, Turksat'ın kablo altyapısı veya Vodafone'un fiber altyapısı üzerinden VAE (sizin port kiralama olarak ifade ettiğiniz) ile ulaştırmakta. Bu müşteriler (sadece Türk Telekom VAE üzerinden örnek verelim) varsayalım ki Türk Telekom'un altyapısında bütüncül bir çökme yaşanırsa tabi ki eirşimlerini kaybedeceklerdir ancak eğer Türk Telekom'un yalnızca IP tabanlı WAN ağı çöküp lokal erişimler ve Layer 2 routing'lerin çalışmaya devam ettiği bir senaryoda Türk Telekom abonelerinin aksine Türk Telekom'un DSL altyapısı üzerinden erişim alan Turkcell aboneleri muhtemelen internete erilebileceklerdir. (Muhtemelen deme sebebim, L2 routing'e devam edecek trafiğin ayrımı için Telekom kendi core altyapısında bir onay mekanizması kullanıyorsa erişim kesintisi olabileceği ihtimalidir). Bu kısım da esasen tartışmamızın dışında olsa da yazma sebebim tüm bu tartışmaların çıkış noktası olan "Türk Telekom'un altyapısı siber saldırıya uğrayıp çökerse ülkenin iletişimi kesilir mi?" sorusu ile başlamış olduğundan hazır yeri gelmişken değinmek istememdir, keza önceki mesajlarıma bakarsanız iletişimin idame ettirilebileceğini iddia ederken bunun kapsamını da açıklamıştım. Tutup hiç bir şey olmamış gibi milyonların hepsi internete girmeye devam edebilir demedim veya ima etmedim.

Türk Telekom'un tekel pozisyonuna gelince. Türk Telekom resmi olarak tekel konumunda bir şirket değildir, Telekom sektöründe 20 senedir tekel uygulaması bulunmamaktadır. Türk Telekom'un pazardaki hakim pozisyonuna atfen günlük konuşma diliyle "tekel" denebilir elbette ancak bu laf isteyen her telekom şirketinin BTK'dan ilgili işletmecilik lisansını aldığı taktirda baştan uca kendi altyapısını döşeyip, işletebileceği gerçeğini değiştirmez ve örtmez.

Batık maliyet meselesine gelirsek esasen "yurt çapında kendi omurga şebekesini kurabilecek ekonomik güce sahip" telekom şirketlerinin kendi omurgalarını döşemek yerine Türk Telekom'dan kapasite kiralaması (Turksat Kablo böyle yapmaktadır örneğin) hatta ötesinde kapasite kiralamak yerine kiralık devre kullanarak kendi altyapısına bağlalaması dahi ekonomik olarak mantıklı ve karlı değildir zira hem Telekom'a ciddi miktarlarda bedeller ödemek zorunda kalacakalr hem Telekom'a muhtaç olacakları için pazarlık güçleri çok sınırlı olacak hem de trafik taşımacılığı pazarında varlık gösteremeyeceklerdir. Ancak Turkcell gibi büyük telco'ların yerine küçük telco'lar elbette bu denlı yatırım yapacak bütçeleri olmadığı ve büyük bir omurga şebekesini karlı şekilde işletecek kadar geniş müşteri tabanına sahip olmadıkları içn bunlar tabi ki Telekom'dan veya trafik taşıma hizmeti alabileckeleri diğer telco'lardan kiralama yoluna gitmektedirler, ancak konumuz Turkcell'in kendisine ait omurgası bulunup bulunmadığı meselesi.

Hanelere fiber çekimi konusunda da "yalnızca" Türk Telekom'un fiber altyapınısın bulunduğu hanelerde elbette servis sağlayıcı değiştirseniz de fiziki altyapınız değişmemekte zira meskeninizde başka bir fiziki tesis bulunmamakta. Ancak birden fazla şirketin kendi altypasını götürdüğü hanelerde servis sağlayıcı değiştirdiğinizde artık farklı bir fiziki altyapı kullanmaya başlarsınız. Bu da doğrudan batık bir maliyet oluşturmaz zira telekom altyapıları elektrik, su ve doğalgaz altyapılarının aksine altyapının niteliklerinin tüketiciye sunulacak hizmetlerin niteliğini ve performansını değiştirdiği bir altyapı türüdür haliyle sadece hizmet seviyesinde değil altyapının tesisi konsunda da rekabet bulunmaktadır, sektörün sağlıklı işlemesi için de gereklidir haliyle telco'lar altyapılarını götürecekleri muhitleri seçerken ticari potanasiyeli değerlendirerek yatırım yaparlar. Eğer elektrik, doğalgaz gibi tamamn standartize edilmiş bir hizmet sunuluyor olsaydı elbette ülkede birden fazla altyapının bulunması ekonomik kayıp olarak tanımlanabilirdi.

@Deepharp @sis651 @sonerta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 5 Eylül 2024; 3:34:50 >

• altyapı hızımızı sorgulayabileceğimiz bir adresleri var mı ?

8 senedir superonline kullanıyorum (100) hız problemi falan yaşamadım hep tam kapasite 100'e yakın hızlar aldım, sitede neredeyse herkes superonline 1000mbps hediyesi bize gelmemiş sanırım

wireless vs denedim kablo cat6, modem zte h3600 extra birşey mi yapmak lazım acaba :)

• Stones kullanıcısına yanıt

hocam bu keenetic modemin epey reklamı yapılıyor. ama çevremde hiç kullanan görmedim. siz bizzat test edebildiniz mi?

• Aynen 1000 mbit Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti 

Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti
  • gün içi olmasına rağmen 956 mbit/sn ortalama hızla toplam boyutları 300 gb olan 6 farklı torrent indiriyorum şu anda. anlık olarak en fazla 986 mbit/sn hızı gördüm router üzerinde. bilgisayarın işlemcisi indirme hızına yetişmekte zorlanıyor Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti 

• Binadaki Fiber hat 100mbps kadar destekliyor onu dahi veremiyorlar nerede bu 1000mbps?

Dümenden 1000mbps.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Modemde başka ayar yok. Ya 2.4Ghz yada 5Ghz. Atıyorum, 100 kişilik sisteme 500-1000 kişi abone ediyorlar. Sonra sonuç bu oluyor.

Mobil uygulama üzerinden, "güncelleme" yapıyorsunuz ama hiç bir işe yaramıyor. Telefonla aradığınızda "güncelleme" ayağına 2-3 tık yapıyorlar. Hop her şey düzeliyor. İsterlerse 2-3 tıklama ile upload ı bile download hızına çekebiliyorlar.

Her problem yaşayan telefona sarıldığı için başkaları aradığında da bu senin ağını yavaşlatarak onunkini hızlandırıyorlar.

Yatırım yok.. paso müşteri topluyorlar...

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

bilgisayar kapanmadan askıda beklettiysen kapat aç... 7 kata yakın hız arttı 300mbps 5GHz ile çile çekiyorsan etherneti dene...

Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti
    Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükselttispeedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/16715874009
  • dün torrentte 110mb/s ile indirdim Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti 

• arkadaşlar eminim cok konusulmustur. kusura bakmayın lütfen. keenetic modem ile kullanmak istiyorum. daha almadım ama alacağım. SOL un bu kötü modemindeki WAN şifresini öğrenmenin yolu varmıdır? MH aradım. Söylemediler. değiştirenler nasıl değiştiriyor peki?

• radyohead R kullanıcısına yanıt

değiştirilmiyor. keenetic'e mevcut superonline router'ını sanki router onun üzerinden çıkacakmış gibi bağladığınızda, PPPoE kullanıcı adı ve parolasını yakalayabiliyor. Sonra bu bilgileri Keenetic'e girdiğinizde superonline router'ını rafa kaldırabiliyorsunuz. tüm bu süreci sırayla ilerletebileceğiniz bir sihirbazı var keenetic cihazların.

• peki SOL görebiliyormu benim kendi routerım ile kullandığımı? müdahale etmiyor mu?

• radyohead R kullanıcısına yanıt

göremez çünkü yaptığınız PPPoE bağlantısı OSI Level 2 bir bağlantı. bu seviyedeki kimlik doğrulaması çok ilkel. arkada bilgisayar mı yapmış, kendi router'ı mı yapmış keenetic mi yapmış, konuşma dili içinde bu detaylar yok, anlamıyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.