Şimdi Ara

Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
6
Favori
16.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arada söylerim çok çok çok çok nadir şanlı memnun olanlar var sanırım sizde o memnun olanlardansınız keyfini çıkarın boşverin

çoğunluk hemde ciddi oranla öyle böyle değil memnun değil kimse kusura bakmasın

sadece bu forumda bile çoğunluk memnun değil buna dikkat edin yanlış anlamayın 3-5 kişi memnum iyi deyince kimse inanmıyor ve yine dikkat edin memnunum diyorsanız memnun olmayan çoğunluğu görmezlikten gelmeyin hiç sorun yokmuş gibi yapmayalım

birde iyi diyenlerin bi kısmı zaten farkında değil sorunun :)

oyunda adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün

Bu Superonline hız kampanyası için açılan bu konuda yazılanlar bile başlı başına yeterli ibretlik

ttnet vdsl kullanıyordum 35/5 ne sansür ne engelleme vardı ne de VPN zorunluluğu vardı

superonline 100/20 geçtiğim gün kafadan VPN masrafı / kullanma zorunluluğu çıktı şaka gibi

Superonline telegramda canlı sesli sohbet yapamıyordum vpn açarsam yapıyordum

Vdsl ile en ufak sorun yaşamadım yıllarca

alt komşudan Wi-Fi üst komşu Wi-Fi şifresi alıp denedim evdeki 3 er telefon 2 PC mobile veri aynı cihazlar idi cihazlarda değişiklik yoktu yani sorun yoktu ne zaman Superonline ile denesem sorun vardı

güvenli internet kapalı hatta 3-5 kere statip ip alıp denedim çare olmadı

ilk 3 ay her gün müşteri hizmetlerini aramakla geçti

hep kısır döngü zaten bilgi tecrübe sıfır

hep klasik speedtest yapıp sorun yok diyorlar

eve gelen ekipler ise abi biliyoruz var sorun VPN kullanın diyor

ilk 3-5 ay engelleme sansür sorun yüzdesi %90 ise 5. Aydan sonra engelleme sansür sorun yüzdesi %50 ye düştü hatta an itibariyle yüzde 10 diyeyim abartmayayım bu yüzde 10 bile ciddi anlamda sorun yaşatıyor

oyunda Adamı vurduğunu sanıyorsun bi bakmışsın sen ölmüşsün

veya modemdeki ip no farklı internete çıktığın ip no farklı cgnat yüzünden bu bile başlı başına sorun ve sorunlara neden oluyor

superonline övenlere savunlara gülüyorum hala umudum var önerenler etkili yaratıcı bir şeyler söyler diye ama pek yok basit sıradan sorun yok kötüleyenler trol inanmayın gibi şeyler diyorlar çaresiz :)))))))))))) Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti 

bende kötülüyorsam kötü olduğu için ve belge ve açılan konularla söylüyorum en azından ben atıp tutmuyorum Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti 

https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162

https://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/post-23283670

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 3 Eylül 2024; 22:30:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aboneliğim 100 mbit, bu vesileyle anladık ki bizim evin olduğu site 300 mbit ten fazlasını desteklemiyormuş.

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Ethernet portları 1G. Bilgisayarın da portu 1G ise bir sebepten dolayı bağlantı Gbps çalışmıyor demektir. Router ile bilgisayar arasındaki kabloyu değiştirip bir denemek lazım. Zaten 4 telli kablo ise onlar baştan 100'den fazlasını veremiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones kullanıcısına yanıt

Çok çok haklısınız şuan ben 430 tl falan 1gb internet alıyorum.ayni İnterneti telekom ve kablonun bin lira üstüne veriyor..suan superonline gerçekten fiyat anlamında rakipsiz..Giremediğim sitelerede vpn ile kolayca giriyorum..Daha öncede bunu çok anlattım

• çoğu altyapı desteklemiyordur...

• Chembond kullanıcısına yanıt

kullanım kılavuzunda ethernet portları kaç gbps yazmamış ki...

• 8mbps turkcell superbox a ayda 1499 tl ödüyorum. kudurarak okudum konuyu. 90mbps uploada isyan etmeler falan vay anasını.

starlink falan gelmeli kablo işleri bitmeli artık. işi gücü bırakıp kırsala yerleşicem hayali kurarken interneti hiç hesaba katmadım.

• Benim TP-Link C60 max 100mbps destekliyormuş onu yıllar sonra öğrenmiş oldum

Normalde 100 kullandığım için fark etmemiştim bugün modemden 800 alabilirken AP’den 95 alınca bi üzücü oldu değiştirsem mi bilemedim bir sorunum yok genel olarak. 1 ay için zaten değmez ancak ilerisi için olabilir

Dipnot: Çalıştırmayı denedim ancak ayarlarını yapamadığım için çok kopma yaşadım o yüzden uğraşmadjğım 10 yıllık AirTies 5760’ın bile gigabit girişi var yani o zamanlar bu tarz ürünler çok az bulunuyordu ama 2020 model ortalama bi ürün olan C60’ın yok girş segmenti olsa anlayacağın ama zamanında araştırmadan almanın zararı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Hamilton -- 4 Eylül 2024; 1:24:52 >
  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Bunun 2.4GHz den olduğunu hiç sanmıyorum. 5mbit hız ve 1432ms ping hiç normal değil.

• 10 bin de verse suanki 100luk internetime degismem

Adamların interneti zirt pirt 30 40 saniyede bir kopuyordu kac kere sikayet olusturduk yok cozmediler en son hic aklimda yokken forumdan bir hocam sayesinde vodafone gectim senelerdir gayet güzel kullanıyorum

• mevcutta 200mbit var, dün test ettim 850mbit i geçemedi masaüstünde, upload 95mbit gördü.

anakartımda hem 1gbit hem 2.5gbit ethernet girişi var, ben 2.5gbit kullanıyorum, kısaca superonline da 500mbit in üzerinde paket almak gereksiz, tam hız alınamıyor.

• Stones kullanıcısına yanıt

Hocam yazdıklarımı okudunuz mu siz..?

Benim konumun aslı hızlar 1000 Mbps olmadığı yönünde.

Sen tutmuşsun yok yaşınız şu yaşınız bu bende sıfır sorun.

Eee bende sıfır sorun değill nolcak.. Bu kadar insan şikayet yazıyor da bir seni mi dikkate alalım şimdi.

Ben hattımda 1000 Mbps yokk.. Nolcak şimdi. Yaşımda 50 hadi bakalım.

Hemen ara bağlat veya çıkarttır hızımı 1000 mbps hadii..

Teee allahım yarabbim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLAHS -- 4 Eylül 2024; 9:20:17 >
  • Sol fiber'den ne kadar memnuniyetsiz olan varmış yahu, konuyu okurken gördüm de şaşırdım vallahi. Yok sansür yok ping falan, okuyunca diğerleri sanki Starlink de sadece SOL bu işi yapıyor sanırsınız. Neyin sansürü yahu, ben bu interneti her türlü etiyle sütüyle kullanıyorum bir kere bile bahsettiğiniz sansür yüzünden giremediğim site, indiremediğim dosya olmadı. Turk net'te açık da bunda kapalı mı sadece yani? Aynı anda iki farklı evde superonline fiber ve telekom vdsl kullandığım için gönül rahatlığıyla söylüyorum ki SOL fiber varsa bunun alternatifi vdsl falan değil, kusura bakmayın. Turknet gibi ülkenin %1'inde bile zor bulunan bir hizmet de çoğumuz için değil.

Power User tarzı kullanıcılar için bazı sıkıntıları var, kendi modemini dayatması vs ancak çoğu kullanıcı için bence bu da iyi. Hayvan gibi iyi wifi 6 router verdiler, böyle bir ürünü 4-5 bin'e bile zora alırdım. Standart kullanıcı için bulunmaz nimet.

1000 mbps'e kadar çıkartma işine gelince, evet belki kendi ürünlerini pazarlamak için yapıyorlar ama hiç değilse 1 ay da olsa böyle bir reverans yapılıyor. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğim tt'de 2006'dan beri dsl abonesiyim, bir kere bile böyle hız açtıklarını hatırlamam. Ayrıca dün 19:32 gibi gayet prime bir zamanda da test edip aşağıdaki sonuçları aldım. PS5'e oyun indirdim, birkaç torrent indirmesi yaptım bu hızı da geçti 1000'i gördü haliyle. Ne diyeyim, işten kafasını zor kaldıran ve artık eve gelince ot-mok uğraşmadan sadece internet kullanmak isteyen standart bir kullanıcı olan benim için güzel bir reverans oldu. Herkese hayırlı olsun.

Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 4 Eylül 2024; 9:39:28 >

• Bende düzgün çalışmadı. Altyapım 100 mbit ama speedtest'de 200-250 mbit veriyordu. Speedtest harici 100mbit net alıyordum.

Şimdi 450 mbit gibi bir hıza çıktı İnternet, Speedtest harici de 450. Ama aralıksız 450 ile indirirken birden bire 20-30 mbitlere düşüyor ve İnternet kasmaya başlıyor. 30 sn sonra tekrar 450'lere çıkıyor.

Modemden falan hıza limit koyacağım öyle bir imkan varsa.

• Superonline nın sorunu hız sorunu değil
    Bu firmanın sorunu engelleme sansür bant genişliği daraltması yapıyor olması cgnat sorunu
    Kafasına göre engel sansür uyguluyor kullanıcıyı kısıtlıyor
    Çıkış noktasından varış noktasına gidene kadar kullanıcıyı aşırı derecede kontrolden süzgeçten geçiriyor ve gezdiriyor bi de cgnat olunca haliyle sorunlar kaçınılmaz oluyor
    Oyunda Ping paket kaybı veya oyun içerisinde sunucularına girememe gibi sorunlar oluyor

Normal kullanıcı için ideal YouTube instagram va basit kullanıcılar için iyidir ama iş bira profesyonel boyuta geçince online oyuncusuysan bir şeylerin ters gittiğini anlıyorsun
    Oyunda adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün

Burada anlatmış bi kullanıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 4 Eylül 2024; 10:12:41 >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

teşekkürler. evde telden ve laptoptan wi fi denedim 390 mbit civarı çıktı. kablolu pc de bi 15 20 metre var mesafe onda 94 mbit. akşam laptop u farklı bi kaç kabloyla modeme bağlayacağım o zaman iyice netleşir Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti 

• Turkcell Superonline tüm fiberlilerin hızını Eylül ayında 1.000 Mbps'ye yükseltti

Sitede tek fiber altyapısı SOL oldugu icin kullaniyorum, bugüne kadar problem yasamadim. 1 ay da olsa vanalari acmalari guzel bir sey.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sahilli S kullanıcısına yanıt

bilmiyorum hocam ben 2008 den beri kullanıyorum ve bugüne kadar hiç problem yaşamadım, çok şanslıyım demek ki :)

• Dampierre kullanıcısına yanıt
    Hat satüre oluyordur, kapasite yetmiyordur, hızın birden düşmesi buna işaret ediyor. Sabaha karşı bir deneyin imkanınız olursa, Gbps görebilirseniz sahadaki kapasite yetmiyordur.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

hocam turk telekom dışında hangi operatörün 81 ilde kendi altyapısı varmış? ve bu bilgiye nereden ulaştınız?

Şöyle söyleyeyim, siz muhtemelen, superonline veya vodafone'unun internet omurgası verilerine bakarak 81 ile kablo çektiklerini düşünüyorsunuz. ama öyle değil işte, onlar omurgaya kullandıkları tüm kabloları(kendilerine ait, kiralık ya da ortak kullanım) dahil ediyorlar.

neyse size daha fazla bilgi veremiyorum, çünkü bundan ötesi şirketlerin halka açık olmayan bilgileri. ama örneğin teiaş'ın ihalesini vodafonun kazandığını söylemişsiniz. o ihale başka, vodafone teiaş için yeni bir altyapı yatırımı yapacak. ama ankara-istanbul arası fiber hat ihalesini superonline aldı. şu bağlantıda görebilirsiniz. Kilometre Taşları - Superonline

neyse asıl konumuza dönelim. aslında ülkemizde teiaş'ın halen başka yerlerde de fiber hatları mevcut. bunun yanı sıra, tcdd, karayolları, kgm hatta istanbul belediyesi ile ortaklaşa tüpraşında bir fiber ağı olduğunu biliyorum. ama bunların amacı ne, internet omurgasına dahil olabiliyorlar mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerta -- 4 Eylül 2024; 11:7:45 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.