Şimdi Ara

Türkçemi Edebiyatmı çok kararsızım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ts puanım 458 sıralama 7630 aslında zihinsel engelliler öğretmenliği istiyorum ama tutmayabilir.O yüzden diğer tercihler türkçe yada edebiyat üzerine yoğunlaşıcak.arkadaşlar türkçe öğretmenliğimi seçsem edebiyatmı ne dersiniz?İyi üniversiteler tutuyor.Edebiyat seçsem liselilerle uığraşmak çok zor kendimden biliyorum:)Birde edebiyat sadece liseleere girebiliyor.Ama türkçe orta okul girebiliyor.Kpssde bile türkçe var.Vede özel derslerde felan türkçe daha çok tutuluyor.Sonuçta türkçe bu çok önemli ygs'de bile türkçeden full yap diğerlerinden 20 net bile sana yeterdi:)Türkçe bu yüzden önemli buluyorum.Sizce hangisi daha önemli,iş olanakları açısından vs.?

• up up up up up
  • tabiki edebiyat
    hem lisede görev yaparsın daha büyük okul öğretmenler bol olur
    hemde okuduğun kitap şiir vs işine yarar
    zengin bir kültüre sahip olmanı sağlayan 3 dersten biridir (tarih-coğrafya-edebiyat)
  • bende türkçe seçeyim diyorum ancak Kpss de çok uğraştıyormuş bilgisi olnlar paylaşabilir mi??
  • Her ikiside KPSS de uğraştırır..

Özel ders mi?
    Önce biraz asgari ücrete çalış sonra belki derler adama...
    Bir dünya edebiyat ve türkçe öğretmeni var 600 tl ye çalışan , hemde yemek hariç! Sigorta yok... Dershanelerin hali çok kötü...

Devlete atanma konusunda ikiside sıkıntılı alanlar. Hoş hangi öğretmenlik değil ki.
    Eğer öğretmenlik düşünülüyor ve puanlar yetiyorsa
    *okul öncesi
    *pdr
    *engellilerle ilgili alanlar harici hiç bir öğretmenlik yazmak size çook parlak bir gelecek sağlamaz.

Zihin engellileri en başa yaz hemde hepsini inşaallah orası olur, diğerleri arasında ise Türkçe öğretmenliğinin daha kolay atandığını düşünüyorum , ancak ikisindede mezun çok alım az. Bunları hesap ederek seçimini yap, kendine güverniyorsan sistemi de gördü isen bir yıl daha dene...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zahudshadusah -- 23 Temmuz 2010; 17:53:04 >
  • Edebiyat derim. Lİse ile uğraşmak zor diyorsun. İlkokulda yaptığın şakaya bile zırlayan çocukla uğraşmak çok mu kolay sence ? Ayrıca yeni sınav sisteminde edebiyatın ayrı bir önemi var kendini geliştirir iyi hoca olursan özelde havada kaparlar. Kpss herkesin belası. Uğraşacaksın. Ama edebiyatın ataması iyi. Ayrıca edebiyatçılar Türkçe'ye giremiyor diye sana kim dedi. Edebiyat öğretmenlerinin çoğu dil anlatım derslerine yani Türkçe derslerine de girer Aksine ilköğretim Türkçe hocalarına edebiyat dersi verilmez. Doğrusu bu. Var kararı sen ver dostum

Not: Ben de bu sene Dokuz Eylül Edebiyat Öğretmenliği yazacağım
  • likabe iyi de açiköğretim de bile edbiyat mezunu var ustelik ataması iyise bile kpss puanı yuksek...benimde günlümden geçen bölüm ancak.......:(
  • Açıköğretim olayı mahkemelik orası kapanır merak etmeyin. Zaten bölüm okuyanlar için formasyon olayı da mahkemelik. Siz ataması zor diye bakarsanız her öğretmenlik zor. Ama iyi bir edebiyatçıyı herkes kapar emin olun. Zaten dershanelerde edebiyat öğretmenleri türkçe ysg konularını anlatıyor öğrencilere. Ben inatla edebiyat diyorum. Sizin tercihiniz tabi ama bence bu durum
  • bende mi yazyım ne yapayım bak kardeşim aklımı karıştırdın şimdi
  • Açıköğretim o hakkı aldım mı gerisi hikayedir. İptal edilse bile o hakı alanları etkilemez. Kazanılmış hak der geçilir burası Türkiye, olan garip mezunlara olur. Bkz: sertifika ile öğretmen yapılanlar, mühendisleri öğretmen yapanlar vs vs vs
    İş bulma amaçlı iseniz mesleğinizi buna göre seçecekseniz bu iki öğretmenlikte şu an çok zorda olan böümlerdendir...
  • Edebiyat tabikide
  • quote:

Orijinalden alıntı: merzer

Açıköğretim o hakkı aldım mı gerisi hikayedir. İptal edilse bile o hakı alanları etkilemez. Kazanılmış hak der geçilir burası Türkiye, olan garip mezunlara olur. Bkz: sertifika ile öğretmen yapılanlar, mühendisleri öğretmen yapanlar vs vs vs
    İş bulma amaçlı iseniz mesleğinizi buna göre seçecekseniz bu iki öğretmenlikte şu an çok zorda olan böümlerdendir...

Mezun olanlardan bahsetmiyoruz zaten. Orada okuma konusu. Açıköğretimde o bölüm kapatılacak deniliyor. Ondan bahsediyoruz. Ayrıca bu iki bölümde çok zorda derken neye dayanarak söylüyorsunuz. Biri ilköğretimde diğeri ortaöğretimde ana derslerdir. Ve en çok öğretmen ataması yapılan branşlar arasındadır. Mevcut durumda seçilesi branşlardır.

• Ben olsam Türkçe öğretmenliğini seçerdim , edebiyata göre daha iyi
  • cograf ya ya ne diyorsunuz arkadaşlar ben başa yazmayı düşünüyorum.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ossus

cograf ya ya ne diyorsunuz arkadaşlar ben başa yazmayı düşünüyorum.....

Bizim coğrafyacı şu anda geleceği en iyi olan coğrafya demişti. Harbiden öyle. Bizim dershanedeki hocayı antalyadan arıyorlardı. Coğrafycı az piyasada. Coğrafya okuyup meteorolojide çalışma şansında varmış. Ben coğrafya da sınavda süper yaptım ama sevmiyorum bazı konuları o yüzden edebiyat seçtim. Yoksa seçilesi bir branş bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.