Şimdi Ara

Türkiye 10 bin vakaya en hızlı ulaşan ülke (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
0
Favori
11.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bana kendisi özel mesaj attı, tamamını okuyamıyorum tel no girmediğim için, kendisi türkiyedeki çoğu kişi kendini müslüman zannediyor yazmış. bu çok tehlikeli bir düşünce.

dediğiniz gibi, ışid=müslüman algısını pekiştirir bu gibi düşünceler.

biz ışid değiliz. müslümanlar olarak diğer inançların özgürlüğüne saygı göstermeliyiz.

laiklik bu yüzden altın değerinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Aynen knk, dış minnaklar, Almanya Yugoslavya, sovyetler Birliği bizi kıskanıyor. Dışarıya medikal malzeme bağışlarken hastanelerde maske olmadığı için hasetlerinden çatlıyorlar.
    yine aynı ezber. farklı bir şeyler bulun.
  • Test sayısı arttıkça vaka sayısı dahada katlanacak.Boyle giderse Allah muhafaza İtalya'ya doğru yol alırız gibi gözüküyor!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Aynı sığ kitleye verilebilecek bunlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzulerek soyluyorum bu kadar hızlı ulasmamız cok normal. En basıtı, forumda o kadar cahıl ınsan var kı?? Bır kac egıtıcı bır sey yazsan veya ılerısı ıcın durum tespıtı yaptıgın zaman ''Hocam Sen de ne abartıyorsun?'' dıye yorum yazıyorlar. Al gör işte! Italya'nın daha once ulastıgı hasta sayısına bız 2 kat onde gırdık. Bu sorumsuzlukla vaka sayımız Italya'nın 2 - 3 katına cıkar. Bız bu vurdum duymazlıkla daha cok ınsanımızı kaybederız. Teras da dugun yapandan, parklarda, denız kenarlarında gezen ınsanlarımız var. İşi olmayanının dısarıya cıkmaması gerekıyor.. Yapabılıyorsa 1 - 2 haftalık alısverısını yapıp evınde oturması gerekıyor.. Öte yandan ısten cıkartılıp, ıs kuyrugunda bekleyen caresız ınsanlarımıza da dua etmekten baska bır sey gelmıyor. Yardım edebılen varsa o ınsanlara yardım etsınler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 1 Nisan 2020; 21:31:16 >
  • İtalyayı soladıkmı şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ploff

Uzulerek soyluyorum bu kadar hızlı ulasmamız cok normal. En basıtı, forumda o kadar cahıl ınsan var kı?? Bır kac egıtıcı bır sey yazsan veya ılerısı ıcın durum tespıtı yaptıgın zaman ''Hocam Sen de ne abartıyorsun?'' dıye yorum yazıyorlar. Al gör işte! Italya'nın daha once ulastıgı hasta sayısına bız 2 kat onde gırdık. Bu sorumsuzlukla vaka sayımız Italya'nın 2 - 3 katına cıkar. Bız bu vurdum duymazlıkla daha cok ınsanımızı kaybederız. Teras da dugun yapandan, parklarda, denız kenarlarında gezen ınsanlarımız var. İşi olmayanının dısarıya cıkmaması gerekıyor.. Yapabılıyorsa 1 - 2 haftalık alısverısını yapıp evınde oturması gerekıyor.. Öte yandan ısten cıkartılıp, ıs kuyrugunda bekleyen caresız ınsanlarımıza da dua etmekten baska bır sey gelmıyor. Yardım edebılen varsa o ınsanlara yardım etsınler..
    Hocam italya da ilk vaka 31.01 de görüldü.

Kaynak:
    en.wikipedia.org
    2020 coronavirus pandemic in Italy - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Italy

Türkiye de ise 10.03

Kaynak: Sağlık Bakanlığı covid19.saglik.gov.tr (wikipedia 11.03 diyor)

İtalya ilk zamanlar test konusunda hiç iyi değildi. Halen de çok iyi değil ama sosya izolasyonu ve alınan önlemleri iyi uygulamakta.

Daha 23 Şubatta yani aradan geçmiş 23 gün 3000 test yapmışlardı ve vaka sayısı 150 idi.

Biz şu an 23. gündeyiz ve 106 bin test yapmışız.

Amerika ise aldı başını gitti sağdan soldan test kitleri sağlayıp (buna biz de dahiliz) on binlerce test yaptı ve sonuç ortada.

Bu virüsten kurtuluş yok. Ama ayakta atlatacağız, ama yata döşek yatacağız gençler. Ama bulaştırmamamız elzem.

Belki de bazılarımız geçirdi gitti.

Kim bilir.

Çaresiz kişilere de karınca kararınca destek olmak lazım. Misal berberleriniz. Hepinizin var. Onların tek geçim kaynağı bu.

• Türkiye 10 bin vakaya ulaşan en hızlı ülke diye konu açmışsınız.

Peki neden en hızlı diye düşündünüz mü ?

Devlet sokağa çıkmayın virüsü yaymayın ki durumun ciddiyetinin farkında olmayan beyinsizler yüzünden vaka sayısı artmasın ve ölmeyin diyor kısaca ama biz cahiller ne yapıyoruz bu durumu tatile pikniğe mangala çevirip hiç bir keyfimizden ödün vermiyoruz.

Sonra akşam tv de ölü sayısının hergün arttığını görünce hükümet istifa deyip göbeğimizi kaşıyoruz.

Şimdi herkes bana akplisin deyip linç edecek. Bu konunun siyasetle alakası yok. Her konuyu siyasete bağlayıp birbirimize saldırıyoruz ama bu konuyuda siyasete bağlamayın.

İnsanlar ölüyor ve bunun sorumlusu biziz. Bizim cahilliğimiz. Unutmayın virüs gider cehalet kalır. Durumun ciddiyetinin farkına varın ve öyle davranın.

Dışarı çıkıp gebermeyin. Uzun lafın kısası bu.

• BOMBOM41 B kullanıcısına yanıt
    Komik olmaya mı çalışıyorsun, yoksa derdini anlatacak akıl ve zeka kapasitesine sahip değil misin?

• iban e para yollayın her şey düzelecek, emin olun o bağışlar doğru yere harcanacak
  • Evde kal dienler haric evde calismak icin kalamayanlar ve su zevk icin dolasanlardan dolayi cogaliyor

• murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Belki yüzbinler enfekte olabilir. Ölüm sayısıda artacaktır (ki umarım minimumda kalır). Ama okuduğunu anla be kardeşim yeter be.
    ölüm sayısı diyen mi olmuş yoksa ölüm oranı mı demişim. Biraz akıl-fikir.

Ne matematik biliyorsun, ne istatistik biliyorsun, ne okuduğunu anlıyorsun, nede analiz yapıyorsun.
    Tek yaptığın şey işkembeden sallamak
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    Çok fazla CS oynamışsın sen. Yoksa aklı başında bir adam böyle pervasızca bir açıklama yapmaz.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Allah'ım sana şükürler olsun.
    Sayfalarca boş beleş tartışmaların arasında foruma yakışır, konuyu haberin başlığını ve ana fikri saptırmadan analiz yapan bir mesaj.
    DH Forum bu ve bunun gibi yaklaşımlar sayesinde bitmeeez
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Ekrem'e yolladım kanka ne olacak 150lik koliler?
  • türkiyede test sayısı çok az allaha emanet durumdayız herzamanki gibi
  • Panik yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah sonumuzu hayr etsin

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Hocam analitik düşünüp ideolojik düşünmeyince böyle yorumların yapılması gerekiyor.

Forumun ana konusunda (Covid-19) yemediğim laf ve linç kalmadı. Bir şey bilmiyormuşum. Çok kötü günler bizi bekliyormuş vs vs.

Bu forumda çoğunluğun fikrine aykırı bir şey söylediğiniz an "ezsem de kimi ezsem hah astegonu ezem" diyen çok var.

Fikirleri tartışmayı değil cahilce fikirleri savunmayı seçiyoruz.

Ben iyimserim. Nisan sonuna BİR SALAKLIK YAPMAZSAK toparlama başlar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.