Bugün dikkatimi çekti, Android işletim sisteminde kullanılan kod adları bir hayli enteresan: v1.5 Cupcake = Çörek v1.6 Donut = Donat v 2.0 Honeycomb = bal peteği v 2.1 Eclair = çikolatalı pasta v 2.2 Froyo = Dondurulmuş Yoğurtmuş. v 3.0 Gingerbread = Zencefilli ekmek.
Bence Android CFW yapmayı planlayan arkadaşlar android kod adını türkçe yapmalılar diyorum. Bunun için imza toplamaya ne dersiniz? Siz de istemez misiniz benim telefonumda android v3.1 pastırma yüklü olsun demek? veya bende v3.2 scuklu yumurta var. Hatta bende v3.3 İmam bayıldı veya v3.4 Hünkarbeğendi var demek? En kötü ihtimalle google a toplu halde mail atalım diyorum var mısınız arkadaşlar????
bence künefe olsun
İsim ne olacağından önce ; Market uygulamasının Türkiyedeki cihazlarda yüklü olarak gelmesi sağlanmayı tartışılsa ya!
Honeycomb 3.0'dan sonraki sürümün kod adıdır. Dikkat ederseniz alfabetik düzlemde ilerleyen sürüm isimleri var.
Kazandibi veya lokum isimli bir versiyon da görmek isteriz
@yozcaliskan onun yöntemi var. Telefonu root eder market yüklü bir rom kurarsın.
benimki lokum gibi droid maşallah
Frozen - Yoğurt= Froyo
zaten 2.2 olan ve en iyi olan sürüm türkçe frozen yogurt daha nolsun
quote:
Orijinalden alıntı: birolayd
Frozen - Yoğurt= Froyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme