Şimdi Ara

Türkiye araba üretMEMELİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dumlupınar Üniversitesinde makine mühendisliği okuyorum.Türk Dili dersinde hoca münazara olucak katılanlara +15 puan diye bir teklif attı ortaya.Ben gaza gelip katıldım münazaraya.Benim grubumun konusu Türkiye araba üretmemeli , rakip grubun ki de tabii ki Türkiye araba üretmelidir oldu.Grup arkadaşlarımla konu bölümü yaptık ben siyasi ve ekonomik nedenleri kaldı ama siyasi olarak herhangi bir savunacak bilgim yok.Münazaraya tüm bölüm katılacak rezil olmak istemiyorum.Bana bu konuda düşüncelerenizi aktarırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

• Ekonomik yöne yüklenmelisin siyasi boyutundan vuracaklardır seni tamamiyle ekonomik yönden karşılık vermen lazım,ülkenin genel ihtiyaçlarından bahsedip o yönlerin ekonomik desteğe daha çok ihtiyacı olmasından dem vurup otomotiv sektörünü bunların en son aşaması gibi göstermen lazım.
    Ancak böyle savunulabilir gibi geldi bana umarım faydası dokunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconic -- 12 Aralık 2014; 5:23:28 >
  • hocam münazara çok üst düzey olmayacaksa basitçe yapman gereken şey internetten konu ile ilgili makaleleri okuyup onlara göre çalışmandır. Ayrıca en önemlisi ilk önce karşıt görüşü araştırman ve öğrenmen ardından kendi tezini buna yönelik araştırman da gerekir.
    Araba üretilmemeli konusunda eminim çok fazla makale bulabilirsin. Onları araştırıp kendin vurucu cümlelerle belli bir sürede anlatabileceğin bir taslak oluştur.

Ancak münazara da ki en vurucu şey hitabet ve inandırıcılıktır. Kendin tersini düşündüğün şeyi bile öyle bi anlatmalısın ki millet doğru zannetsin. Aynanın ve arkadaşlarının karşısında prova yapabilirsin.

Münazarayı severim istanbul çapında derece almıştık. Son sefer de biraz haksız bir mağlubiyetle elendik. Şimdi hatırladım da güzel günlerdi be

başarılar

• Kendi kafamdakileri yazayım seninde fikrin olur ona göre birşeyler hazırlarsın. Bana kalırsa milli araç işine en az savunma sanayi kadar önem verilmesi gerekiyor. Bugün şehirlerimizde milyonlarca araç var. Yabancı araçlar alınarak para sürekli yurtdışına akıyor. Tamamen yerli otomobil üretebilsek hem bi dünya vergisi olmaz ucuza alırız hemde iyi bir araba yapılabilirse Ortadoğu afrika ve asya ülkelerine ithal edilebilir yüksek oranda.
  • Çünku makine muhendisleri edebiyat fakultesindeki gibi munazarayla ugrasiyorlar bu yuzden araba uretmemeli de..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha sebze, meyve doğru düzgün ihraç edemeyen ülke araba mı ihraç edecek? güldürmeyin beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Çünku makine muhendisleri edebiyat fakultesindeki gibi munazarayla ugrasiyorlar bu yuzden araba uretmemeli de..

Bunu yazicaktim baktım yazmışsın gidiyorum

• Siyasi olarak şunu diyebiliriz. Şimdi global olarak araba firmaları çok köklü (Giriş seviyesi şirketlere bile baksak Toyota 1937, Volkswagen 1937, Mazda 1920) ve dünya çapında tanınıyorlar. Yani yeni bir araba firmasının global sektörde pay bulabilmesi aşırı zor durumda. Örneğin Saab gibi 1937 kuruluşlu bir firmanın iflas etmesi, Honda gibi çok sağlam bir firmanın S2000i piyasadan kaldırmak zorunda kalması bu sektörün ne kadar zorlu olduğunu gösterir. Böyle büyük bir işe girildiğinde ise sadece yerel satışlar (ki yeni bir firma olacak, kendi halkın bile güven sıkıntısı yaşayacak) firmanın ayakta durmasını sağlayamaz. Ve sen araba gibi çok önemli bir sektöre girip batarsan (mesela Almanya araba firmaları ile ekonomisinde büyük bir güç barındırıyor) ülkenin adı kötüye düşecektir. "Türkiye araba sektörüne girmeye çalıştı ve tutunamadı." gibi bir söylenti olacaktır. Bu da illa ki global siyasi anlamında senin ülkeni etkileyecektir. Güvensizliğe sebep olacaktır.

Yada yerel siyasete girersek muhalefet partilerin eline koz verilmiş olur. "Araba sektörüne girdiler tutunamadılar." diye.

Biraz toparlarsan bu yazdıklarımdan belki birşey çıkarabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 12 Aralık 2014; 6:48:07 >

• Obaaa

• Artık Türkiye o kadar geç kaldı ki düzgün bişeyler yapılsa bile diğer firmaların yanında şansı olmaz yedek parça yaygınlığı, servis yaygınlığı vb. En önemli sebebi bana göre

• öncelikle herkese cevaplari için tesekkür ederim.
    Evet makine mühendisligi okuyan birini böyle seylerle mesgul etmek yanli? ama gaza geldik girdik bi i?e.
    uzun bir cevap yazmy?tym herkese tek tek ama net gitti silindi falan bi daha yazmaya ü?endim.
    tekrardan te?ekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Çünku makine muhendisleri edebiyat fakultesindeki gibi munazarayla ugrasiyorlar bu yuzden araba uretmemeli de..

Bu adamı dinleyin
  • Yok daha neler. Eger kazanılan para akp ye dgl, gerçekten dogru yerlere gittigine inanıyorsam alırım yerli arabayi.

SAY NO TO CAPITALIZM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.