Şimdi Ara

Türkiye'de 5G için ilk tarih verildi: Bekleyiş uzun sürecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
2
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4G'ye yıllar sonra geçebilen vasat bir ülkenin (ki o da tam 4G değil, 3G'nin makyajlı hali) tam teşekkürlü 5G'ye geçtiğini hayal etmeyin bile. 3G'nin ikinci makyajlı halini 5G diye yutturacaklar adını da 5.5G koyarlar.

Biliyorsunuz, önce vergi, sonra vergi, sonra verginin vergisi derken hiçbir zaman üretime geçemeyeceğiz.

Yakında Afrika'ya bile "vay be" diyerek bakacaz ve gerilerinden gelecez.

• Benim evimde 4g çekmiyor ki doğru düzgün mutfağa geçiyorum 4g yazıyor ekranda odama geçiyorum 3g yazıyor..
    Kaldı ki ben İstanbul un göbeği Beşiktaş'ta oturuyorum..
    Ben 5 i geçtim doğru düzgün bir 4g hizmeti alsam on bile razıyım..

Şu anda aktif olarak test değil aktif olarak zaten
    Kore,japonya,İsviçre, İtalya,Avusturya, Almanya, İspanya, Portekiz,ingiltere ,Polonya gibi ülkeler 5g yi kullanıyor test aşamasında bir iki seneye full ülke çapında aktif olucakta bir sürü ülke var hatta şu anda savaş halinde olan Suriye'de bile 5g test halinde... Onu bırakın sahra altı Afrika bölgesinde ve güney Afrika da bile 2025 de 5g aktif olucak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: impo

Afrika ülkeleri bile 5G'ye geçmiş biz 2023müş, sonra da yağ kuyruğu vardı çay kuyruğu vardı, şimdi yok. yiyim sizin 2023nüzü... Daha çoğu yerde 4G ağı yok, eminim 2025i de bulur bunların geçmesi tabi Almanya kıskanır bu hızla bizi...

en kısa zamanda 5g ihalesi yapılmalı. lisans ücretlerini 24 ay taksite bölsünler :)

en azından kapasitenin yetmediği bölgelere 5g getirilerek problem çözülür.

600-650-700mhz ihalesi yapılacak mı acaba ?

• harıtaya baktıgıgımızda arap yarımadası tumu 5 G...vay halimize..

• 50 mbit sınırsız İnternet bana yeter , sinyali ister 4.5 G olsun ister 5G farketmez.
    Bence 2-3 sene bekleyip 6G ye zıplamak daha iyi olur.

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Aselsan nasıl bir çözüm sunuyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5g yerine en az mobil interneti 15gb yapın. 2 youtube izlesek kota doluyor.

• hatırlarsanız yılalr once 4g degil 5g kullanıalcak diye çalışıldı ama bir sebebten belkide dünyada tek 4,5G kullanılmaya başlandı ülkemizde.

4,5G aslında 5G alt yapısını taşıyor. ve suan bu 5g haritası neredeyse dünyadaki korona haritası gibi.

• yüksek radyasyon ile koronanın benzer hastalık etkisi gösterdiğini biliyoruz! (nefes alma sorunlarıi kan pıhtılasma vs)
    • Korona virüsünün dünyada milyonlarca dolar ödül e rağmen hala bulunmaması(evet korona virüsü dünyada hic bir bilimsel araştırmada bulunamadı, ama aşısını bulduk diye kadnırılıyoruz. hatta mutasyonu var diye bile kandırıyorlar. araştırın! korona virüsü dünyada tespit edilemedi!!!! ama bir hastalık var.
    • kornanın en cok gelişmiş ülkelerde veya cep telefonu ağı cok olan üleklerde görüldüğünü de biliyoruz.

demem o ki, aslında adamlar 5G yi dünyaya dayayıp, buna korona virüs demiş olmasınlar!?

dünyanın cevresine yüzbin uydu gönderecek akdar gözünü karartılarsa ve 5G insanları öldürüyorsa belki de buna korona denildi.(tekrar ediyorum, korona virüs dünyada heniz izole edilemedi/tespit edilemedi)

ebnce biri cok pis kandırıyor bizi!

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Fin

Aselsan nasıl bir çözüm sunuyor?
  • ayranı yok içmeye diye bir atasözü vardı sizin iş ona benziyor :) ülkede covid almış başını gidiyor sokakta patates sogan dagıtılıyor bir dünya sorun var siz 5g diyorsunuz

• Altyapı olmadan 4g dede hız berbat 5g dede. İlk önce fiber döşemeye başlasınlar dört yandan. Zaten geç kaldılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla 5G umrumda değil adam akıllı 4,5G kullanalım yeter.
    15 gb kotalı internete 70-80 tl ödüyoruz.
    ucuz operatörlerde altyapı yok altyapı olanlarda ise kota sebebiyle kullanamıyoruz. şimdi ne anladık 4,5G den.
    Dünya 5G kullanmaya başladı bile biz 4,5G kotasından kurtulamadık.

• Birkaç forumda okudum, 5G de elektromanyetik dalgalar ile taşınabilecek maksimum hıza ulaşılmış , hatta insan sağlığına zararlı yazıyordu, TeraHz hızlarda uzak mesafelere internet iletemeyecek ve insan vücuduna çok zararlı yazıyordu, 6G de elektromanyetik dalgalar yerine, Li-Fi ışık üzerinden zararsız internet vermek daha güvenli olacakmış.
    Yani Gelecekte internet elektromanyetik dalgalar değil daha farklı teknolojiler üzerinden olacak muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 29 Nisan 2021; 0:10:48 >
  • phasan P kullanıcısına yanıt
    Hocam 5G saglam yatirim ister ve radyolink ile de nasil verecek 5G'yi. 5G'de baz istasyonlarinin cok olmasi lazim ve istasyonlara saglam hiz girmesi lazim ki saglam hiz verebilsin.

Ama ulkemizde en az yatirimi yapan kurum var. 5G'de yatirimin en kralini yapsa kendini affettirir.

Ama dolar kurunun farkindasiniz, operatorler varini yogunu dokmesi lazim 5G'de. Ve de 3.5GHz bandi ilerde kullanilicagi icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 29 Nisan 2021; 1:27:47 >
  • Cihazım 5G li ve Su Geçirmezlik ile Kablosuz Şarj dışında tüm üst seviye özellikler var. S865 8 GB LPDDR5 Ram 256 GB UFS 3.1 Bellek Amoled Ekran Hızlı Şarj. 8K 30 4K 60 fps video kaydı vs. Ödediğim fiyat ise 345 Euro. ( O zamanki kurla 3300 TL falan ediyordu. ) Asıl bu fiyata 5G li üst seviye cihaz varken daha pahalıya 4G alanlar ağlasın.

• hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hana-MicHi__

2023’te her gün bir etkinlik var.

Ocak 1 dedi mi başlıyor. Ne sandın?  

• hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    5G ciktiginda 2 GB internetli pakete 50 lira verde goreyim seni. Saniyosunuz paketler beles olacak, %300 zam en az.

• Öyle bir fiyat olmayacağını sen de biliyorsun dostum. Telefonumda çift hat kullanıyorum. İkisi de 20 GB paketli. Turkcell 95 lira TT 78 lira o da hattı yeni aldığım için normalde 65 lira. Eğer fiyatlar çok artarsa TT yi iptal eder tek hatla devam ederim. Evdeki netim 100 Mbps zaten. Dışarda bol keseden harcamak, güncelleme uygulama vb her şeyi mobil veriden indirmek yerine azcık keyfimden vazgeçsem yine yeter rahatla. Bunlar 2023 diyor da gelmesi yaygınlaşması 2024-2025 i bulur. O zamana kadar zaten dünyanın zammı gelicek 5G gelmese bile asıl onu düşünmek lazım. 5G beklememin sebebi de hız değil gecikmenin çok düşük olması. Hızdan yana derdim yok benim yıllardır.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.