Şimdi Ara

Türkiye’de BYD fırtınası: Eleştiri ve yüksek talep bir arada (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
4.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şurda yazanların çoğunun araç piyasasından bir haber olduğunu düşünüyorum.

Araç piyasasını takip eden birisi olarak bu fiyatlara BU DONANIMLARDA ALTERNATİF KAÇ TANE ARAÇ VAR ?

Bilmeden çoğu insanın boş yaptığını düşünüyorum sırf laf ola beri gele hesabı.

BYD'den en büyük hatası araçları FULL+FULL paket getirmesi oldu bence. Bizim millette bom boş bir araç getirecen diğer firmalar gibi fiyatınada 1499 TL den başlayan fiyat diyecen oooo çok iyi çok uygun sanacaklar. Ama araçta 3. hava yastığı bile olmayacak kol dayama bile olmayacak 16. inç plastik jant flan koyacna ondan anlıyorlar.

BYD'nin bu fiyatlarına bu donanımda alternatif sayabilir misiniz ? En yakın rakibi 2.3-2.5 milyon üsttü olsa gerek onlarda düz benzinlidir anca.

Not: Tabii BYD istese bir 100 bin TL alta satabilirdi bu araçları ama kar marjından kırmamışlar oda bir garip piyasayı kasıp kavurmak için böyle bir şey yapabilirdiler ama onlar ağırdat satma derdine girdi heralde.

Türkiye’de BYD fırtınası: Eleştiri ve yüksek talep bir arada

• aracin ederi belli satildigi fiyat belli, kimse kimseyi yonlendirmeye calismasin. Eger insanlar bu fiyatlara ragmen satin alim yaparlarsa bundan sonra oyle gider. Sen kendine acimazsan el oglu sana hic acimaz, byd almanya da nasil husrana ugradiysa bu kafa ile burdada benzerinin olmasini bekliyorum tabi musteriler sag duyulu satin alim yaparlarsa. Cherry nin fiyatlari ortada, demekki byd ozelinde birileri yuksek kar etmek istiyor bu fabrikasimi dagiticisimi artik her kimse... seal u ya o paray verene kadar gider model y alirim en azindan ne aldigim kimden aldigim belli. Togg ve Tesla en dogrusunu yapiyorlar, aracilardan kurtulmadan bu rant bitmez.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Tamam işte insanlarda bu fiyatların saçma olduğunu dile getiriyor. Piyasa malı olacaksanız diğer piyasadaki arabalar gibi muamele görürsünüz.

Onca teşvihe rağmen bunun maliyeti belliyken sistem böyle diye 10 kuruşluk mala 30 kuruş istenmez, he serbest piyasa istersin talep edersin insanlar alır veya almaz. Bu durum normalmiş gibi konuşan cahillere laf anlatsakta bu kafa eski dinozor kafa, anlamazlar...

Distribütör niye var? Zaten burada üretilmeyecek mi ithal olmayacak ürün zaten distribütör niye var biri açiklasın bir zahmet. Burada bunu sorgulamak yanlış değil, sorgulayan insanlara bunu neden sorguluyorsun diyeni sorgulamak lazım. Piyasa bu al fiyat bu , böyle saçma ticaret olmaz.

O zaman bende derim ki byd nin amacı tr de araç satmak vs değil hatta umurunda değil. O distribütör o araçları yurt dışına ithal etmek için var o zaman. Zaten fiyatlar avrupa fiyatları ile aynı. Bunların hiç biri garip değil yani.

Yani bu ülkenin ticaret ile uğraşan insanların bir çoğu neden ahlaksız sorgulamasın insanlar yani.

Online satış ile daha adil ve kullanıcı memnuniyeti deneyimi sunabilirlerdi. Ben enayi yerine düşeceğim bir ürünü almam.

Bu konu da tesla togg ve Mercedes en iyi firmalar. Benim için satın alırken bu en büyük etkenlerden biri. Onlar satıcı ben alıcıyım. Herkesin kendi keyfi kendi düşüncesi. Fakat alenen gözüken bir şeyi savunmakta bilemedim herkesin kendi vicdanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kadrolu şakşakçımız da gelmiş. Almayın aldırmayın. BYD premium marka değil bir şey değil. Gümrük vergisi, Çin vergisi olduğu zaman 1.6 milyona sattığı araba, vergi muafiyeti ile birlikte sadece 100.000 lira mı ucuzluyor?

E rakibi Chery o kadar vergi zart zurtla birlikte niye Çin fiyatına veriyor? Demek ki satılabiliyormuş vergi ile şuyla buyla.

Türkiye’de BYD fırtınası: Eleştiri ve yüksek talep bir aradaınstagram
    Dolubatarya on Instagram: "⚠️"BYD bu fiyatlara bedava!" Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü videosunda #BYD araçların bu fiyata bedava olduğunu ifade ediyor. Peki BYD çok ucuzsa bir diğer Çinli Chery Türkiye'de zararına mı araç satıyor?"
    https://www.instagram.com/dolubatarya/reel/DCoeFzGtT_f

O kadar vergi indirimine, beleş araziye vs rağmen hem şaka gibi 100.000 TL indirim yapacaksın hem de benim işçim, mühendisim yerime tee kaç kilometre öteden çalışmaya Çinli getireceksin. Eee o zaman niye teşvik vs verdi bu devlet ne yararıma olacak benim?

• Xtrud kullanıcısına yanıt
    Gormek istemedigin bir sey var; Togg'un uretim maliyeti Byd'den cok daha yuksek, satis adetleri de kiyas kabul etmez. Tum bunlara ragmen Togg ulkemizin markasi yatirimi ve bu alanda bizler icin birilk, her sekilde sahip cikilmasi desteklenmesi lazim. Sahane demiyorum ama siyasilestirmeye gerek yok, elin yabancisi ile ulkenin oz sermayesini ayni kefeye koymak da bana dogru gelmiyor.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    rica ediyorum bir soylermisin byd araclarinin vergi indirimi oncesindeki fiyatlari neydi sonrasindaki fiyat ne ? ve hangi ilave donanimlar gelmis maliyetleri neymis ? otomobil piyasasini cok bilen birisi olarak allasen bizleri bir aydinlat ? senin hesabina gore cherry nin sattigi suv da donanim yok o zaman ?

Yahu burada algi yonetme kafasindan yada hasbel kadar satin alim yaptiysaniz kendinizi guzelleme kafasindan cikin. Bu adamlar indirimini aldialr mi ? Aldilar.... bana ne rakiplerinden iyi yada kotu olup olmadilkari ? kimse bana burda ekstra donanim getirdiler o yuzden fiyatlar boyle oldu bilmem ne diye maval okumasin. birde insanlar byd markasini premium diye guzellemek istiyorlar ya vallahi akil tutulmasi ama sasirmiyorum bizim memleketde neler olmuyorki... byd nin kendisi bile sasiriyordur buradaki dagiticinin pazarlama taktiklerine.

edit: otv demisim, gumruk vergisi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 25 Kasım 2024; 15:23:6 >
  • symbiat kullanıcısına yanıt

sn symbiat;

bir firmanin ve fabrikanin uretim ve yatirim maliyetleri, tesvikleri, genel giderleri vs son kullanici olarak bizi ilgilendirmemesi gerekiyor diyecegim ama en azindan beni alakadar etmiyor. maliyetleri nereden bilecegiz bir kere, benim togg, renault ve fiatta beyaz yaka olarak calisan dunya kadar lise arkadasim var. hepsinin kendi alanlarinda ve modellerinde butceleri belli ama kumulatif olarak bunu kim nasil degerlendirebilir?

bunlari dusunmeye kalkarsak togg da dahil bunlarin hicbiri bizi ucuz ve kaliteli urune kendi edecekleri kardan feragat ederek ulastiracak kuruluslar degil.

fiyatlarin dusmesinin tek bir yolu var, urunu almamak. o halde hedefleri icin bir miktar dusus olacaktir. ama bunu da ancak bireysel olarak yapabiliriz.

dolayisiyla ben bu muhasebecilik gayretini beyhude buluyorum. herkesin akli ve maddi imkani kendine kadar var. alana hayirli olsun, beklemek isteyenin gonlune gore olsun.

• symbiat kullanıcısına yanıt

Togg'u politize eden halk değil öncelikle. Son kullanıcı olarak beni ilgilendirmiyor üretim adedi ve maliyeti. Zaten almasanda togg senin cebinden yiyor teşvik, faizsiz kredi masrafı vsyi ödüyoruz.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt

"fiyatlarin dusmesinin tek bir yolu var, urunu almamak. o halde hedefleri icin bir miktar dusus olacaktir. ama bunu da ancak bireysel olarak yapabiliriz." burada yerden gore kadar haklisiniz, hatta bunu kollektif bir harekete donusturebilsek herhangi bir urun yada hizmette, iste o zaman tuketicinin gucu ortaya cikacak, lakin boyle bir topluluk blincini biz gorurmuyuz bilemiyorum. Ek olarak nazik ve kiymetli uslubunuz icin cok tesekkur ederim.

• Distribütör alenen indirim aldık size ne yahu, rakiplerimize bakın hele onlar ne fiyatlara ne satıyor biz niye onlarla denk fiyat verecekmişiz ki kafasında, bir bakıma haklılar tüketici tepkisiz, biz şimdi burada ne desek boş.

BYD'yi suçlayamıyorum onlara gelene kadar gavurdan daha gavurluk yapan insanımızı gördükçe diyecek söz kalmıyor.

Algı operasyonları zaten sektörün bir parçası, bindiği her arabaya ilk defa biniyor araç görüyormuş gibi anlatan %80 reklam yapıp bizden miş gibi anlatan videoları yazıları yıllardır görüyoruz kimseden tepki var mı? dolu bataryaya gelen sorular memleket olarak durumumuzu ortaya koyuyor tartışmak yerine ilkeli davranmaya çalışmamız yönlendirmemiz gerekli.

TOGG'un durumu da evladiyelik kalmış durumda, aracın fiyatlama ve pazarlama politikası inanılmaz kötü yönetiliyor, T10F ile bir aşama kaydedecekler mi merak ediyorum ama içimden neyi merak ediyorsun adı hıdır yapacağı budur sözü geçiyor, yine bir garabet iş çıkarırsalar şaşırmayacağım.

• Vergi indirimi öncesi fiyatı 2 milyon 99 bin TL idi. BYD-U nun

Türkiye'de fabrika kurma kararı alınca Çin'den gelen araçlara uygulanan yüzde 40 ekstra gümrük vergisinden muhaf oldu sanırsam. Ve 2 milyon 99 bin TL olan araçları 1.850 bin TL ye düşürdü işte !

Ayrıca daha önceleride devlet hem elektirikli hem benzinli olan hibrit araçların vergisini %80 den yüzde 30 a düşürmüştü. Bu BYD'ye özel bir durum değil tüm araçları kapsıyor zaten.

Aynı elektirikli araçlarda olan %10 vergi gibi. Bu sayede çoğu üst donanım elektrikli araç 1.8 milyon TL lere alınabiliyor Tesla Togg Kia tarafında flan. O araçlar 1000 TL zamlansa 2.4 veya 2.8 milyonlara çıkıyor fiyatları üst vergi dilimine atladığı için...

Ben olaya şöyle bakıyorum cebimde 1.8 milyon TL var araç alacaksın alternatifleri ne piyasada fiyatlar ne. Bu donanımdan zayıf hemde sadece benzinli olan araçları alabileceğin fiyat 2.4 milyondan başlıyor. Full+Full gırtlak dolusunu 2.6 milyondan aşağı alamazsın.

• Peynircinin yazdığı sahte haberi siteye yazmakta ne bileyim fiyatlar açıklanmadan önce zaten 6000 kapora verildi haberleri dolaşıyordu benim gördüğüm duyduğum çoğunluk kaporasını geri alıp Model Y veya 800bin tl sıfır faizle Togg almaya yönelenlerden oluşuyor.

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

kimin sahte kimin gercek haber yaptigini bilemeyiz. ben de herkesin nesini ovdugunu anlayamadigim dolubatarya’sina bir turlu guvenemiyorum. ozpeynirci de bu konuda benim gozumde dolubatarya ile ayni klasmanda.

diger markalara yonelecegini soyleyen cok var. kendi adima henuz “tamam vazgectim togg veya tesla aldim” diye finalize edeni gormedim.

ayni secenekler benim de onumdeydi. bir sekilde kendi sartlarima uymayan durumlari var iki aracin. bmw 230e xdrive firsati cikmisti, ki aslinda byd’ye ikame degil ayri bir alim olarak degerlendirecektim ama ondan da gec haberimiz olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 25 Kasım 2024; 15:52:30 >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Romantiklik mi? Araçlar başarılı mı?

Citroen C3 de çok başarılı bir araç. Yılın şehir içi otomobili mi ne seçilmişti zamanında, o zaman 3 milyondan satsınlar, olur mu? Olmaz. Satılmaz.

Başarı tek başına anlamlı değildir. Ona ulaşmak için ödemek gereken bedel de önemlidir. F/p 🤷🏼‍♂️

İstediğiniz kadar alenen gizli reklam yapanlara arka çıkmaya çalışın, yok piyasa bilmem ne diye suyu bulandırın sonuç ortada; "bu araba bu fiyatı hak etmiyor". Bu kadar basit.

Buradaki esas sıkıntı, verginin fiyat içinde olduğundan alenen gözükmemesi... Bu arabaların "çıplak fiyatı" ortaya konulduğunda esas mesele ortaya çıkıyor; Mercedes fiyatına Reno satmaya çalışıyorlar!

Siz de ne yapmış etmiş arabalar güzel talep var falan diyorsunuz. Komik gerçekten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt

Almanya fiyatları ortada TR fiyatları ortada değerlendirmenizi ona göre yapın BYD de teşvikleri distribütör cebine atıldığı çok açık istediğiniz kişiye güvenebilirsiniz ama ben peynirciye güvenmiyorum ve son bir senedir beni kıl ediyor yazdıklarıyla bir ara distribütörleri savunan bir kaç şey yazmıştı tüm mağdur onlardı güya

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

almanya fiyatlari bircok markanin ortada. sizin ozelinizde soylemiyorum yanlis anlamayin yine de byd’ye yapilan borazanliklari o markalara yaptiklarini gormuyorum ve bu bana cok iki yuzlu geliyor.

hayati basitlestirmek gerek. nihai kullanici icin konusursak; fiyat bu, daha iyi bir opsiyon bulan alsin.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Ben son cümlenizi tam olarak anlayamadım sanırım. Hibrid ve donanımlı bir araç olarak kabul edebileceğimiz Cupra Formentor'un liste fiyatına bakayım dedim 2.180.000 gösteriyor resmi sitesinde. Yine 2 milyon 200 bin liraya hibrid Kia Sportage var. Donanımlarını bilmiyorum ki zaten daha zayıf donanımlıları 2 milyon 400'den başlıyor demişsiniz.

• erwinsmith06 kullanıcısına yanıt

BYD'ye uygulanan vergiler şu şekilde.

Arabanın ham fiyatı üstüne

yüzde 20 KDV

KDV'li fiyatı üstüne yüzde 30 ÖTV. ( Hibrit araçlarda yüzde 30 şuan ÖTV. Saf elektiriklilerde %10 ÖTV. Onunda KW limiti var. )

Çin'den gelen araçlara %40 ekstra gümrük vergisi var ama ondan muhaf ettiler.

%10 da bayi kar payı flan vardır işte.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.