Byd'nin şu an 70 milyar dolardan fazla borcu var. Araçlarında önemli kısımlarda pas, destek kirişlerinin ince olması gibi sıkıntıları gösteren bir video izledim. Millet yarınları yokmuş gibi saldırıyor bu çinlilere ama bundan 2-3 sene sonra bu markaların ne olacağı mechul. O zaman ortada bayi, servis kalacak mı, parça olacak mı, kime nasıl satacaksın bunlar muallak. Ben zaten elektrikli araç almam, alacak olsaydım daha oturmuş markalardan seçerdim. |
Türkiye’de BYD fırtınası: Eleştiri ve yüksek talep bir arada (5. sayfa)
-
-
Yüksek fiyat distribütör kaynaklı, BYD kaynaklı değil. BYD tarafi benzer bir olayda Almanya'daki distribütörü satın alıp geçti.
Tam da yayılacağı piyasada rekabetçi olacakken hiçbir rekabet avantajı kalmaz ve cebine de o para girmezse sorgular. Çinliler bu konuda çok agresif.
Bizim burada BYD reklamcısı fenomenler bu fiyatlara sahip çıkıyor ama BYD'den önce bir çok ürün grubu için "Bu ürünlerde fiyatlar çok yüksek, arada aracılar köpüklü fiyatlardan yüksek kar ediyorlar. Türkiye'nın temel sorunu bu" deyip deyip duyar ve takipçi kasıyordu, BYD geldi fiyatlar normal oldu. Ben bu iki yüzlülüğü anlamıyorum. Böyle giderse çok güvenilirlik kaybedecekler, konu ile ilgili yeni yüzler ve sesler yükselişte.
-
Millet çin malına neden saldırıyor ki? Bir kere bir araç üreticisi piyasaya yeni girdiğinde çok ucuz olmalı ki tercih edilsin. Sonra aradan yıllar geçecek 10 yıl falan kendini ispat edecek.
Çin malı motosikletler türkiyeye ilk geldiğinde millet saldırdı dandik, çürük malları itelediler. Çoğunun yedek parçası bile yoktu. Şimdi çoğu hurdada. Araçlarından nasıl bir kalite bekleniyor?
-
Ne kadar büyüttüler şu BYD’ yi. Seal U dedikleri araç beş para etmez. Süslenmiş çinli bir otomobile bu paraları vermek çok saçma. Ben öyle sipariş yoğunluğunun olduğunuda düşünmüyorum. Millet fiyatlardan dolayı gömdü adamları, çok eleştiri aldılar, şimdi otomotiv kalemşörlerini devreye almış algı operasyonu yapıyolar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Byd noname Çinli motosiklet markalarıyla bir tutmamak lazım Fakat bizim milletimiz de sıkıntılı Togg'a pozitif ayrımcılık yapılmasını beklerken tam tersi bi algı var çoğunda
Anadolu Irfanini anlayamazsiniz siz. Sizin yerden yere vurdugunuz elestirdiginiz firmayi baş tacı yapar.
Bu işin espri kısmıydı. Herkes elestirebilir veya sevebilir.
Bence beklenmedik bir durum yok. Teknik olarak para çokomel egrisi.
Elindeki paraya alabilecegi iyi araba buysa, vatandaş alır gecer. Aslinda pahaliymis, vb bunu dusunmez.
Insanlar basit yaşar, para-çokomel.
Herkesten kendiniz gibi dusunmesini bekleyemezsiniz.
Ha bana bu arabayı satma ihtimali yok, şu fiyatlama ile. O konu ayrı, cunku devletin vergi avantajini daha cok karlilik icin kullaniyor gibi geliyor bana ve uymuyor. ( seal hibrit için konuşuyorum. Elektriklisi makul)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 27 Kasım 2024; 9:5:19 >
Siz seneye görün fiyatları. Togg diye kütük gibi sağlam bir yerli araç varken Temu kalitesinde bir araca neden para vereyim? Aldım togg u geçtim.
-
10k-20K arasında satılan arabaları Türkiye'de 2 kat daha pahalıya satmaya kalkıyorlar yazık çok yazık... Biride kalkıp demiyor ki BYD sen Çinlisin kendine gel!
-
o videoların gerçekliği şüpheli...
-
Kaliteli araçlar ürettiklerini düşünüyorum ama fiyat konusunda bir fırsatçılık var. Olması gerekenin üzerinde fiyat vermişler (vergi indirimi fiyata yansıtılmamış). Bu sebeple tepki olarak almamak lazım.
-
Kaynak Emre Özpeynirci. Ona göre itibar edin. Kendisi otomobilden zerre anlamayan bir tip. Güzel reklam geliri almış olmalı.
-
AKP+MHP iktidarından kurtumadıkça hiçbir şeyi ucuza satın alamayız.
-
Model Y sahibiyim zaten o yüzden umrumda bile değil BYD ama senin benim vergimle bir ton teşvik alıp Türk halkına almaz mısın sen diyen bir firma ile alışveriş yapmam zaten.
-
Keriz değilim. %30 vergi indirimi alıpta bu fiyata satılan ürünü almayacağım. İnsanlara ucuz uygun diye dikkati buraya çekip bedava reklam yaptırıp sonra faiş fiyata satılması ahlak dılı ve dolandırıcılık olarak görüyorum. Muadil arabalar daha mantıklı almıyorum.
-
Yorumunuza katılıyorum, durumu çok güzel ifade etmişsiniz, teşekkür ediyorum. Ayrıca Dolphin motor gücü 150 kw olduğu için 10000 tl geçen mtv ye tabi, buda caydırıcı bir etki oldu, az yakan araba derken mtv ile çok yakan araba oldu. Togg eksiği olsa da bydnin bu yaklaşımı sonrası benim için cazip bir seçenek oldu. En azından paranın bir kısmı Türkiyede kalır.
-
ne guzel, forumda gordugum insanlar odedigi vergilerin pesine dusmus.
tebrik ediyorum, devamini diliyorum.
neden bu arabayi agziniza agziniza zorla sokmaya calisiyorlarmis gibi tepki verdiginizi anlayamiyorum.
arac bu, fiyati belli. herkesin de kendine yetecek kadar akli ve parasi var. kimse ille de alin diye sizin fikrinizi etkilemeye calismiyor, sizin bu kendi dusuncenizi feryat figan hakarete varan ifadelerle bagirma ihtiyaciniz neden?
gecen gun proforma fiyatini paylastim. phev aracin 1.181m₺ ciplak fiyati var. o yerlere goklere koyamadiginiz teslanin ciplak fiyati 1.408m₺ SR konfigurasyonda.
EV olarak dusunuldugunde de seal u ev 87 kw batarya ile 1350₺. yine ucuz teslaya gore ki tesla 57kw batarya.
ne kadar faizi pesin alsa da togg da oyle, 1.450m ciplak fiyati var ki seal u ev’ in togg’a ustun bir cok ozelligi var. togg’a kotu demiyorum guzel aractir mutlaka. alin kullanin hayrini gorun. ama bizi bi salin artik ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 28 Kasım 2024; 17:53:48 >
Tüm kelimelerine katılmakla beraber, şu son sözünü söyle açıklamak istiyorum.
" Yani bi tek ben mi bu kurnazlığı, bu çakallığı seziyorum.. Beklediğimiz BYD daha esnaf, daha uygun fiyatlı, daha pazara girme odaklı idi. Karşılaştığımız BYD ise resmen ticaret çakalı.. "
Beklediğin byd önceden çinliydi. Uygun fiyatlı, pazara girme odaklıydı. Tr yatırım yaparak Tr nin suyunu içmiş, ekmeğini yemiş byd ise ticaret çakalın byd oluyor. Bizim piyasaya giren bizim millet gibi taklacı oluyor.
Emre özpeynirci belli ki mamasını bol bol almış. İşin ilginç yanı dh editörleri de böyle sürekli gizli algı yapan kişileri referans gösteriyor.
Başlıktan bile bu haberin money money money olduğu net belli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 28 Kasım 2024; 21:59:32 >
No name dediğin motorsiklet markalarının devasa üretimi var. Düşük kaliteli ürünleri buraya getirildi. Yedek parçaları gelmedi. Togg'a niye pozitif ayrımcılık yapılsın? Yerli araba meselesi ta 60'lı yıllardan gelen mesele. Memleket 1970-80'li yıllarda değil. Gümrük birliği ithal araçların bollaşmasıyla insanlar değişti kaliteli, satıştan sonra güvencesi servisi, parçası, tamircisi bol olan araba istiyor. Hatta tutulan marka olup satarken değer kaybetmemesini istiyor. Bizim yerli araba beklentimiz yoktu ki. Zaten anadol, tofaşlar, taunuslar yerli diye satıldı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X