Şimdi Ara

Türkiye'de güneş enerjisinden elektrik üretiminde tarihi rekor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de güneş enerjisinden elektrik üretiminde tarihi rekor
    T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya üzerinden Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneş enerjisinden elektrik üretiminde rekor kırıldığını belirtti. 16 Haziran’da gün içinde güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı %44’ü aştı.

Ayrıca Bkz.Turkcell’den yenilenebilir enerjiye 240 milyon dolar yatırım

Güneş enerjisinin elektrikli üretimindeki payı %44'ü aştı

Türkiye, alternatif enerjideki potansiyelini maksimum düzeyde kullanmaya devam ediyor. Kurban Bayramı’nın ilk gününde tarihi bir rekor kırıldı; 16 Haziran günü toplamda 682 bin 223 megavat elektrik üretildiği bunun 109 bin 501’inin güneş enerjisinden karşılandığı belirtildi.

Günün tamamında güneş enerjisinin elektrik üretimi payının %16.05 olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Gün içinde bu oran %44’ün üzerine çıkarak bu alanda bir rekora imza atıldı. Yine günün tamamında yenilenebilir elektrik üretiminin payı %63, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı ise %78.4 olarak gerçekleşti.” diye konuştu.

Türkiye, Avrupa'da 5. sırada

Güncel Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın istatistiklerine göre Türkiye, yenilenebilir enerji kurulu gücünde Dünyada ilk 11’e girdi, Avrupa’da da 5. sırada. Bakan, önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin 500 megavat güneş enerjisi kurulu gücünü devreye alarak bu alanda yeni rekorlara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:https://enerji.gov.tr/haber-detay?id=21318

• "Güneş enerjisinin elektrikli üretimindeki payı %44'ü aştı", düşük cümle !

Buna sadece güneş enerjisi olarak değil diğerlerini de ele alıp Yenilenebilir Enerjinin diğer enerji kaynakları ile birlikte genel toplamına oranı olarak bakmak lazım. Bir de toplamda yerli ve ithal enerji kullanımı olarak da bakmak gerekir. Bütün bunlar, daha az dışa bağımlılık, daha ucuz ve temiz enerji, daha ucuz bir gelecek demek. Geçte olsa bi yerinden yakalamış bulunuyoruz.

Yine de hala daha yetersiz. Vergi indirimleri, daha fazla devlet teşvikleri ile özellikle bireysel kullanımlarda çok daha popüler hale gelmesi gereken bir konu. Her ev ve her işletme hemen kurup yapabilmeli, çünkü yurdumuzun her m2'sine bedava enerji geliyor, biz ise dışarıdan ithal etmeye, şehirlerimizi zehirlemeye devam ediyoruz. Biliyorum var ama teknoloji ve arge destekleri daha da arttırılmalı.

Genel olarak, dışa bağımlılıktan ne kadar çabuk kurtulursak o kadar iyi aslında. Ne kadar ucuza enerji o kadar ucuza imalat, üretim, gıda, konfor vs. demek. Daha ucuz üretim, daha ucuza ihracat ve küresel pazardan daha fazla pay almak demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 18 Haziran 2024; 15:51:20 >

• Bayram günü sanayi çalışmayıp, yılın en uzun günü olması ve aşırı bulutsuz bir zaman geçirince rekoru kırdık bir kaç yıla bu şekilde büyürse güneş enerjisi depolama gerekecektir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yimmasabi kullanıcısına yanıt

Düşük/ devrik Cümle yani bu tür şeyler edebi sanata girer. Sanat yapanlara ünlem işareti olmasın lütfen .

Düşük Cümleyi bilen bunu zaten bilir. Belli ki sen bilmiyorsun.

Anlam bozukluğu olsa farklı manalara kaysa haklısın teknik hatası şudur ve anlamda bozukluk oluştu filan denilir bahsedilir hatta yeri gelir sövülür de usulce ... Ama yersizliğin mesnetsizliğin dik alasına da bayadır sessiz kalıyorum. Gına geldi ... Kasıyor musun sen yoksa ? Rahat ol... Akışına bırak ... Elbette dikkat te şart ama yersiz neticesi olmayan bu tür şeylere enerjini odağını heba etmemeni SALIK VERiRİM genç ...

Güneş enerjisinden daha yüksek bir yüzde beklerdim. Kuzey ülkeleri güneş pek yoktur cılızdır ama oradaki verim daha yüksek.

Neticede hiç yoktan iyidir ama yapılması gereken iyileştirmeler kadar niceliksel olarak ta artırılmalıdır ...

• bu devlet planı olabilir zaten, lojmanlara bakın muhtemeldir ki ilk yaptıkları şey güneş paneli koymak

• Türkiye gibi güneşli ve bulutsuz gün sayısının fazla olduğu bir ülkede üretim çok daha fazla olmalıdır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.