Şimdi Ara

Türkiye’de günlük vaka sayısında rekor kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
6.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’de günlük vaka sayısında rekor kırıldı

Türkiye’de pandeminin başlangıcından beri en yüksek günlük vaka sayısı bildirildi. Son 24 saatte 66 bin 487 yeni vaka tespit edildi. Daha önce en yüksek vaka 16 Nisan 2021’de 63.082 olarak bildirilmişti. Son 24 saatte 143 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Geçen hafta Çarşamba günü 36 bin yeni vaka açıklanmıştı. Günlük vaka sayısı bir haftada ikiye katlandı.

Ayrıca Bkz.Okullar Omicron nedeniyle kapatılacak mı? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

İtalya, İspanya, İngiltere gibi kalabalık Avrupa ülkelerinde günlük vaka sayısı 200 bine dayandı. Fransa’da yaklaşık 300 bin, ABD’de ise 500 binin üzerinde yeni vaka duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Twitter hesabından yayımladığı açılamada, vaka sayısında artış olduğunu ancak hastaneye yatışlarda endişe verici bir artış olmadığını vurguladı. Ayrıca hastanelerde riskin arttığını ve bu nedenle hastaneye gidildiğinde dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

• Ben de şu an koronayım. Boğaz ağrısı, kuru öksürük ve koku kaybı var. Öksürük ve boğaz ağrısı bugün geçti sayılır ama bu kez de koku alamıyorum.

Rahat atlatıyorum tek kötü tarafı kuru öksürük olmasıydı o da sürekli değildi gelip gidiyordu.

Not: Çift doz biontech aşılıyım.

Edit: Hiç ateşim çıkmadı.
    ölenler hepsi aşısızmı yani ben sana şöyleyim 1 2 aya açıklama gelecek ve denecekki ölenlerin %90nı 2 doz aşılı 3. doz olsaydı böyle olmazdı artık seneye de 4 doz olsaydı birşey olmazdı derler.. ne maske takma kalmış ne dezenfekte.. kolonya bile taşımıyorum artık o kadar bıkkınlık geldi bana ve bir çok kişiye... bu sebeple okullar vs. uzaktan olmalı hani az da olsa önlem olmalı

aşı yaptırmadım ama aşı karşıtı da değilim, sadece istatistikler şu gerçeği ortaya koyuyor ki vaka ya da ölümlerin büyük oranı aşısızlar değil. istatistiksel olarak imkansız, çünkü türkiyenin %91i aşılı şu an. zamanında ülkenin %0ı aşılıyken ve 63k vaka gelmişken, şimdi ise ülkenin %91i aşılıyken 66k vaka geliyorsa üzgünüm ama bu 66knın ve ölenlerin çoğu aşısızlar falan değildir, %9luk bir aşısız nüfusuyla geçen yılın istatistiğinin hatta fazlasının çıkması imkansız çünkü. vaka 66k'larda falan seyredecekse 8-10 gün sonra ölüm oranları da çok net +300 olacaktır, aşılar bir işe yaramıyor gibi gözüküyor. istatistikleri konuşarak söylüyorum bunu

doğru düzgün değil hiç takmıyorum. 2 yıdlır trakya'dan karadenize, ege adalarına güney doğuya... işim sebebiyle seyhat ettim. aşı denen ne üdü belirsiz zımbırtıyı olmadım. tüm yaz haftada 1000 kişinin katıldığı organizasyonda bulundum. Elimi ayağımı kirlenmedikçe yıkamam.

Aşı karşıtı falan da değilim kuduzdan tut sarı humma hepatit b menenjit insanoğluna yapılmak için üretilmiş tüm aşılarımı yaptırdım.

Korona bir sosyal mühendislik projesidir. Korku imparatorluğu ve baskıcı yönetime insanları alıştırmak için ortaya atılmış safsatadır.

Koyun gibi önünüze ne konursa yediğiniz yetmediği gibi aksini yapan herkesi de koyunlaştırmaya çalışıyorsunuz.

Kendinidizi kapayın zindana size biçilmiş kılıfa girip istediğiniz gibi yaşayın.

Bana ve benim gibilere karışmayın.

Maske mesafe

Bunların hepsi hikaye..

• Ben de şu an koronayım. Boğaz ağrısı, kuru öksürük ve koku kaybı var. Öksürük ve boğaz ağrısı bugün geçti sayılır ama bu kez de koku alamıyorum.

Rahat atlatıyorum tek kötü tarafı kuru öksürük olmasıydı o da sürekli değildi gelip gidiyordu.

Not: Çift doz biontech aşılıyım.

Edit: Hiç ateşim çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 5 Ocak 2022; 20:37:26 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun

• Niye hiç önlem alınmaz niye kimsenin umrunda değil anlamıyorum. Geçen sene 50bin vaka varken 17 gün tam kapanma oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Geçmiş olsun. 3.yü de olalım ivedi olarak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Urzais100 kullanıcısına yanıt
    Geçen sene vefat sayısı günde 400 üzeriydi, bu sefer 100-150 arası, çoğu da aşısızlar. Kimse kusura bakmasın aşısızlar riske girmeyecek diye kapanmayı çekemem.

• Bu arada 66.000'in yatışı hemen yansımaz, en kısa 1-2 güne yatışa en uzun 1-2 haftaya ölüm sayılarına yansır.

• @theJuDGe_41 @Askaparta Teşekkür ederim. 3. dozu olacaktım ama randevu almaya üşendim. İyileştikten sonra olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 5 Ocak 2022; 20:42:2 >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    ölenler hepsi aşısızmı yani ben sana şöyleyim 1 2 aya açıklama gelecek ve denecekki ölenlerin %90nı 2 doz aşılı 3. doz olsaydı böyle olmazdı artık seneye de 4 doz olsaydı birşey olmazdı derler.. ne maske takma kalmış ne dezenfekte.. kolonya bile taşımıyorum artık o kadar bıkkınlık geldi bana ve bir çok kişiye... bu sebeple okullar vs. uzaktan olmalı hani az da olsa önlem olmalı

• ziper_gazi_ Z kullanıcısına yanıt
    Hepsi demiyorum, çoğu, hastane yatış oranının da çoğu aşısızlar. İnsanlar kendini korumayı öğrendi artık, bu hastalığın sonu yok belli, istediğin kadar kapanma yap açılınca yine yayılacak. O yüzden ben artık vefat sayısına bakıyorum sadece, kendini tehlikede hisseden önlemini alsın, maskemi takar geçerim, fazlasını beklemesinler.

• Aşılar neden işe yaramıyor? Rakamlarda neden düşme yok? Umut tacirliği yapıp zengin olan firmalardan hesap sorulmalı, yıllar geçti geçiyor..

geçmiş olsun

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• sosyal mesafe kalmadı, maske ya takılmıyor yada ağız burun hariç heryere takılıyor. normaldir. ve katlanarak da artmaya devam edecektir.

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt

sokak roportajlarını izliyorum muhabir dahil kimsenin taktığı yok. olanlarında çenesinde ya da burnu açıkta duruyor. ankarada düzgün takan bir ben kaldım sanırım. markette falan takanda yok. geçen hastaneye gittim yine herkesin burun açık ya da hiç yok. saçma sapan işler ne diceksin hocam.

• Yılbaşında azan başını yer Net.!

• Sokaklarda sürtmeyinde azalsın o zaman biraz, çalışanları tenzih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7697C2702 -- 5 Ocak 2022; 21:54:9 >
  • en koruyucu olan şey maske ama millet aşılandık yeeaaa diye maske takmıyor sonuç ortada

• aşı yaptırmadım ama aşı karşıtı da değilim, sadece istatistikler şu gerçeği ortaya koyuyor ki vaka ya da ölümlerin büyük oranı aşısızlar değil. istatistiksel olarak imkansız, çünkü türkiyenin %91i aşılı şu an. zamanında ülkenin %0ı aşılıyken ve 63k vaka gelmişken, şimdi ise ülkenin %91i aşılıyken 66k vaka geliyorsa üzgünüm ama bu 66knın ve ölenlerin çoğu aşısızlar falan değildir, %9luk bir aşısız nüfusuyla geçen yılın istatistiğinin hatta fazlasının çıkması imkansız çünkü. vaka 66k'larda falan seyredecekse 8-10 gün sonra ölüm oranları da çok net +300 olacaktır, aşılar bir işe yaramıyor gibi gözüküyor. istatistikleri konuşarak söylüyorum bunu

• YüzBin'e gidiyoruz hiç bir önlem alınmıyor, herkes maskesiz kimse de birşey demiyor. Bu nasıl salgın yönetimi anlamıyorum. Yöneticiler rahat, kurumlar herkes rahat, gençler rahat, rahat gidiyor bakalım. 20 binde 200 civari, bu istatistiğe göre günde 500 1000 kişi ölmeye başlar. %85 aşı olunca duracaktı sözde. Bir de abstürüt zamlar geldi, daha da kara günler gelio gören yok! Ne ilginç olduk! Başka hayatları da düşünmüyoz artık. Kim kime dum duma, insanlık değerlerimizi yitirdik resmen!

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.