Şimdi Ara

Türkiye'de interneti yola getirmek için önerim (ANKET VAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Türkiye'de interneti yola getirmek için önerim (ANKET VAR)

(En Son Oy Tarihi: 3.8.2017)
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar , konusu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama internet hızlarından , akkden hemen herkesin şikayetçi olduğuna eminim ama ben bu konuda başka bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Yaz tatili için ailemin yanına geldim. Birkaç gün önce internet hızı çok düşük olduğu için speedtest.net sitesinden internetin hızını ölçeyim dedim ve 16 mb/s olan internet tarifemizden kaç mb/s hız aldım biliyor musunuz? SADECE VE SADECE 7 MB. Şimdi arkadaşlar ben tam olarak 16 mb hız alamayacağımı biliyorum zaten Ankara'da oturuyorum normalde ve orada altyapıdan dolayı yakın arkadaşım 12 mb/s (türk telekom) hız alıyor, ben de yaklaşık 11-12 mb/s(süperonline) hız alıyorum 16 mb/s olan tarifelerden. Bu arada türk telekomu aradım gelip kontrol ettiler ve elektrik tesisatında sorun olduğunu ve normalde daha yüksek internet alacağımı söylediler. Bilenler bilir binanın içinde bunların bir kutuları oluyor sanırım internet oradan dağıtılıyor. Ve ne hikmetse adam en az 8mb/s hız almam gerektiğini hatta oraya 12 mb/s internet geldiğini söyledi.(Ki ben 12 alacağıma inanmıyorum burada her neyse)

ŞİMDİ ASIL KONUYA GELİYORUM, SADECE BURANIN ALTINI OKUYABİLİRSİNİZ. Arkadaşlar biz 16 mb/s lik internet ücreti ödemiyor muyuz , ödüyoruz. Peki hangimiz 16 mb/s hız alıyoruz? En yüksek kaç mb alınıyordur bilmiyorum ama şöyle düşünelim ben 8 mb/s alıyor olayım 16 mb/s lik tarifeden. O zaman ben neden 16 mb/s ücreti ödüyorum size mantıklı geliyor mu? Mesela desem ki o zaman beni 8 mb/s lik tarifeye geçirin oranın ücretini ödeyeyim o zaman da ancak 4-5 mb hız alacağım, çok saçma değil mi sizce de bu durum? Ya da bu paketten 15mb/s (varsa elde edebilen ) hız alanla 10 mb/s hız alanın aynı ücreti ödemesi mantıklı mı?

Bence değil ankete göre siz de görüşlerinizi belirtin lütfen eğer size de mantıklı geliyorsa change.org vs sitelerde kapsamlı bir konu açmayı düşünüyorum (Daha önce konusu açıldıysa söyleyin orayı destekleyelim bu saçmalık ortadan kalsın)

Şimdi benim bu konuya çözüm önerimi açıklayayım. Ne kadar hız alıyorsak o kadar ödemeliyiz. Mesela 10 mb alıyorum 16 mblik tarifeden ve bu tarife 60 tl olsun diyelim, o zaman bizim ödememiz gereken tutar şöyle hesaplanacak (10/16)x60 (Ne kadar ekmek o kadar köfte diyoruz artık. Almadığımız hizmeti ödemenin anlamı olduğunu düşünmüyorum. İnternet hızımız her gün belli saatlerde ölçülecek ve aylık bir ortalama hız belirlenecek , diyelim ki bu hız 12 mb çıktı o zaman fatura şöyle gelecek (12/16)x60. Anlamı şu biz sizden 16 mb/s lik para alıyorduk ama size sadece 12mb/s verebiliyoruz o yüzden sizden 16 mb/s parası alma saçmalığına son veriyoruz. Bu ne demek arkadaşlar, şu anda ben yaklaşık 7mb alıyorum 8 diyelim mesela bu ne demek ben 60 tl ödüyorsam 30 tl ödeyeceğim demek. Yılda 360 tl eder.

Hatta parasını geçtim size asıl mantığımı anlatayım. Siz türk telekomsunuz atıyorum 1 milyon türk telekom abonesi olan bir şehir var Ankara olsun bir de 50 bin türk telekom abonesi olan bir şehir var atıyorum X şehri olsun. Siz hangisine yatırım yaparsınız? Tabii ki de 1 m abonesi olan şehre yatırım yaparsınız. Bu kesinlikle yanlış değil ama Ankara'ya 10 yatırım yapıyorsanız X şehrine de 1 yatırım yapın. E türk telekom bunu yapsa zaten 5 senedir buradaki internet aynı seviyede kalmazdı değil mi? Biz ne yapıyoruz bu yeni faturalandırma sistemiyle altyapıyı düzeltmezseniz bizi dikkate almazsanız biz de sunduğunuz hizmet kadar öderiz diyoruz. Bu arada başımdan geçen olay türk telekomla ilgili olsa da bu tüm internet sağlayıcılarını ilgilendiren bir konu hepsi buna dahildir. Bu sistemle internet sağlayıcıları cebimizden kullanamadığımız hız parasını alamadıkları için altyapıyı , internet hızlarını düzeltmek zorunda kalacaktır ya da en azından aynı pakette olmasına rağmen 10 mb hız alan kişiyle 15 mb hız alan kişi aynı parayı ödemeyecektir bu saçmalık ortadan kalkacaktır.

Arkadaşlar okuduğunuz için teşekkürler, eğer siz de bana hak veriyorsanız lütfen yorumda belirtin, eğer bu konuyu change.org vs gibi yerlere taşıyacaksak konuyla ilgili her türlü desteğe ihtiyacımız olacak konuyu üste taşıyalım bu konuda haklıysak hakkımızı arayalım ( Önceden söylediğim gibi bu konu açıldıysa söyleyin orayı uplayalım oraya destek verelim.) Eğer beni haksız buluyorsanız lütfen nedenleriyle açıklayın, bu (bana göre) haksız politika neden doğru neden yanılıyorum bana anlatın lütfen.

UZUN BULANLAR İÇİN ÖZET : 16 mb/s lik tarifedeki iki insandan birisi 8-10 mb/s hız alırken diğeri 14-15 mb/s hız alıyorsa neden aynı parayı ödüyorlar ve neden 16m/s parası ödüyorlar? Arkadaşlar sözleşmede yazıyor biliyorum adresin uzaklığına , altyapı şartlarına göre internet hızı farklılık gösterebilir diye. Zaten saçmalık da bu, kardeşim altyapın düzgün değilse neden en iyi altyapıyı kurduğun kişiyle yarım hız bile alamayan ben aynı parayı ödüyorum?

Not: Konuyu konu dışına açmamın sebebi en yoğun yerin burası olması, ne kadar çok kişi okursa o kadar iyi.

Not2: Yazım, imla ve mantık hataları için kusura bakmayın , söyleyin düzelteyim biraz hızlı yazdım çünkü.

• Bir dh lı asla uzun yazı okumaz.

Ayrıca az kullanma diye birşey kalmadı diyebilirim.

Because orta yaşlınamcalsr teyzeler hep nerde facede. Facede sadece resimlere bakmak ayda min 1-2gb yer.

Video izlerlerse facede 3-4gb

(Youtube u keşfetmemişlerse henüz)

Cocukları vardır. Elinde tablet varsa wow zaten youtubedan düşmez. Youtube= bi dünya gb

Ayda 10gb kullandığını varsayalım bu ailenin. Mobil pakey kullansa 2gb internet 20-25tl.

3-4gb 30-35tl

5-6gb 40-45

Evde sabit kotalı ttnet v.s varsa oda 6gb dır ki oda en ucuz 36tl. Ve kotasında durmuyosa vay ay sonu gelen faturalar.

Akk olayına gelirsek 10gb kullansınlar sonra 3megabite düşsün dersem 3megabit video izlemek, oyun oynamak için çöp.

Anca facede dolanmaya devam ederler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

Bir dh lı asla uzun yazı okumaz.

Ayrıca az kullanma diye birşey kalmadı diyebilirim.

Because orta yaşlınamcalsr teyzeler hep nerde facede. Facede sadece resimlere bakmak ayda min 1-2gb yer.

Video izlerlerse facede 3-4gb

(Youtube u keşfetmemişlerse henüz)

Cocukları vardır. Elinde tablet varsa wow zaten youtubedan düşmez. Youtube= bi dünya gb

Ayda 10gb kullandığını varsayalım bu ailenin. Mobil pakey kullansa 2gb internet 20-25tl.

3-4gb 30-35tl

5-6gb 40-45

Evde sabit kotalı ttnet v.s varsa oda 6gb dır ki oda en ucuz 36tl. Ve kotasında durmuyosa vay ay sonu gelen faturalar.

Akk olayına gelirsek 10gb kullansınlar sonra 3megabite düşsün dersem 3megabit video izlemek, oyun oynamak için çöp.

Anca facede dolanmaya devam ederler.

Uzun yazı okumalıyız hocam :D okumayacaklar için özetini de attım yine de. Sen ne kadar yaygın olduğundan bahsetmişsin, sence de bu kadar yaygın olmasına rağmen hizmet kalitesi için uğraşmayıp Türkiye'de bir yere 15 mb/s hız bir yere 8 mb/s hız verebilmelerine ve bu konuyu değiştirmek için çalışmalarının çok kısıtlı olmasına rağmen aynı ücreti almaları saçma değil mi?

• yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.