Şimdi Ara

Türkiye'de işçi sınıfının oy verme davranışı ve sınıf bilinci hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aklıma takılan soruları yazıyorum. cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

1. "Sınıf bilincini taşımayan yığınlar bilinçli bir vatansever olamaz" sözünü açıklayınız.

2. Türkiyedeki sınıf bilinçsizliğine işçi ve beyaz yaka-plaza insanı(orta tabaka) sınıflarından örnekler veriniz.

3. "Sınıf bilincinden bahsedebilmek için sinifin ortak cikarinin farkindaligi gerekir" sözünü açıklayınız.

• Sınıf bilinci şöyle olur. Bu kadar cengaver, korkusuz, binlerce yıl dünyaya hükmetmiş bir millet nasıl geri kaldı? Önce bunu masaya yatırmamız gerekir. Tabii ki sorun teknolojik ve bilimsel geri kalmışlık. Öncelikle halkın bunun bilincine varması gerekir. Dünya şu an teknolojiyle yönetiliyor. Biz de dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, bu teknoloji çağına ayak uydurmalıyız.

Bu bilinç oluştuktan sonra arkasından sabır, azim, çalışmak gelir. Toplum bireylerin etrafında kenetlenme. Kenetleneceği şey de çalışmak. Ama biz millet olarak dizi izleyip, magazin takip ettiğimiz sürece, bizden hiçbir halt olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Lümpen sınıf, tüketim alışkanlıklarının esir aldığı; tüketme dışında, başkasının üretimini mirasyedi misâli tüketen; mevcûdiyetlerinin hiçbir anlamı olmayan, irâdelerinin üzerine yatarak münzevileşmeyi tercih eden; hiçbir duruşu, tavrı, projesi olmayan insanlardan oluşmaktaydı."
  • quote:

1. "Sınıf bilincini taşımayan yığınlar bilinçli bir vatansever olamaz" sözünü açıklayınız.

1. sınıf bilinci taşımayan bireyler toplum içindeki yerini ve yine kendisiyle beraber aynı katmandaki çalışanlarla olan ortak kaderi göremez. istekleri güdüseldir, kollektif arzuları yoktur. bu bağlamda vatansever olması düşünülemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 27 Ağustos 2017; 16:28:54 >
  • quote:

2. Türkiyedeki sınıf bilinçsizliğine işçi ve beyaz yaka-plaza insanı(orta tabaka) sınıflarından örnekler veriniz.

çalışan bir kişi ki bu orta veya alt tabaka bir elemandır, ürettiği kadar tüketebilir. 1400tl'lik maaşı olan yani işinde sigorta harici en az 1400tl getirisi olan birinin 3000tl'lik iphone alması sınıf bilinçsizliğine örnektir. burada esas sorun iphone'u lüks tüketim aracı görmesi buna mukabil kendi tüketim alışkanlığını yani alım gücünü ve statüsünü yüksekten göstermeye çalışmasıdır.

bu durum sınıf bilinçsizliğine, lümpenliğe örnektir. çünkü türkiye gibi bir yerde lüks telefon tüketim için en son planda yer alır/yer alması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

quote:

çalışan bir kişi ki bu orta veya alt tabaka bir elemandır, ürettiği kadar tüketebilir. 1400tl'lik maaşı olan yani işinde sigorta harici en az 1400tl getirisi olan birinin 3000tl'lik iphone alması sınıf bilinçsizliğine örnektir. burada esas sorun iphone'u lüks tüketim aracı görmesi buna mukabil kendi tüketim alışkanlığını yani alım gücünü ve statüsünü yüksekten göstermeye çalışmasıdır.

bu durum sınıf bilinçsizliğine, lümpenliğe örnektir. çünkü türkiye gibi bir yerde lüks telefon tüketim için en son planda yer alır/yer alması gerekir

yalnız bu durum "consispicous consumption" (bilinçli tüketim) de olabilir. biyolojik olarak meta değeri yüksek bir eşya ile kendi statüsünü yüksek göstererek yine statüsü yüksek kişilerle üreme şansını arttırabilir. ama bu, kişinin lümpenliğini değiştirmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.