< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 5 Haziran 2024; 21:4:1 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor (10. sayfa)
-
-
Gene seviyesiz bir mesaj daha. İnsanlar şu seviyede biriyle konuşmaya çalıştığını tekrar görsün.
İnsanlar sana sayfalarca yazmış hepsini yok saymışsın. Sigara çok alakalı tabi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke sen kendini adına da utansan, insanları salak yerine koymaya çalışmasan. Kimseyle tartışamayan sensin sonuçta. Şu konu bir örnek.
Ciddi ciddi şu konuda sana yazdığım mesajı yokmuş gibi yapıyorsun. Yuh yani.
Neyse sonuçta rezil olup duran sen ve arkadaşların. Sigara falan demeye devam et sen.
Aynı soruya beş defa cevap verdim ama ısrarla tekrar soruyorsunuz ve aptal yerine koymaya çalışan ben mi oluyorum?
Mesajlarımı tekrar okuyun. Anlamadıysanız bir daha okuyun. Olmazsa bir daha. Yok anlamaya niyetiniz yoksa da beni de meşgul etmeyin siz de meşgul olmayın.
Daha da söyleyecek bir şeyim yok size. Başarılar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Haziran 2024; 21:29:26 >
Ben tek tek yazsınlar mı diye bir şey demedim :) Yazdıklarımı okumadığınız buradan bile belli oluyor. Yüz yüze yapılan bir tartışmada yanlış anlaşılmalar olabilir ama her şeyin yazılı olduğu bir ortamda böyle bir çıkarım yapmak büyük başarı gerçekten :)
Dinlemeden konuşmayın, okumadan da yazmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Haziran 2024; 22:25:35 >
Peki o halde SMA, Wilson gibi hastalıkların ülkemizde görülme sıklığının dünyanın geri kalanından bu kadar fazla olmasının sebebi ne? Senin dediğin 3-5 ile açıklanabilecek bir şey mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediklerimi doğruladığın için teşekkür ederim. Sigara ve alkol konusunu daha önce söylemiştim. Sigara ve alkol konusundaki yasağı ayrıca tartışırsın fakat bunun akraba evliliği ile bir ilgisi yok. Kişi zararını ve riskini bilerek bir madde kullanmaya başlıyor. Genetik hastalıkları ise önleme şansın yok. Yani ne kadar sağlıklı yaşarsan yaşa genetik hastalıktan kurtulamıyorsun. Umarım aradaki farkı anlamışsındır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlamamışsın. Dünyaya yeni gelecek bir insanı ömür boyu çekmek zorunda kalacağı, belki de yetişkinliğe erişmemesine sebep olacak bir hastalığa maruz kalma ihtimalinin azaltılmasını istiyorum. Ayrıyetten, madde kullanımı akraba evliliğinden daha büyük bir halk sağlığı sorunu demek komik. Birincisi, madde kullanan kişi sadece kendini etkiliyor, genetik hastalık taşıyan kişi ise kendinden sonraki nesilleri etkiliyor. İkincisi legal maddeyi satın alan kişi yüksek vergi ödeyerek sağlık sistemine bindirdiği yükü fazlasıyla karşılarken, genetik hasta olan birisi büyük ihtimalle daha vergi bile vermeden tedavi olmaya başlayacak. Üçüncüsü madde kullanıma dair hastalıklar ileriki yaşlarda ortaya çıkarken genetik hastalıklar büyük çoğunlukla doğuştan ya da çok erken yaşlarda ortaya çıkıyor. Madde kullanan kişi çalışıyor, ekonomiye katkı sağlıyor, sonrasında hastalanıyor. Genetik hastalığa sahip birisi ise belki hiç çalışamıyor, ekonomiye katkı sağlayamıyor.
Not: Sigaranın yasaklanması taraftarıyım. Sebebi bağımlılığın yüksek olması.Alkolün yasaklanması taraftarı değilim, çünkü bağımlılığı düşük.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X