bu dünyanın bir kahramanı varsa o da çocuk yapmayacak insanlardır, en güzel cevaptır, soy devam ettirmek şeytanların hırsların pisliklerin rezilliklerin başlangıcıdır, bu kuzen meselesi apayrı bir seviye tabii ancak asıl engellenmek istenen daha fazla sıkıntılı nufus üretmemek, üretilen bunlara 100 yıl yeter zaten |
Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor (11. sayfa)
-
-
Lafı çevirmiyorum "öyleyse neden böyle olmuş" dediğiniz her şeyin cevabını önceki mesajlarımda yazdım ama sanki hiçbir şey olmamış da cevap vermemişim gibi "vay efendim ben şöyle diyorum da bana bunu açıklayın" falan filan gibi laflarla aptal yerine koyan sizsiniz. Halbuki ben bunu açıklayalı yakında bir iki sayfa olacak (hatta belki de oldu) ama neyse Hâlâ ısrarla söylüyorum: okuyun, okuyun, OKUYUN.
Artık görmek istemediğiniz cevaplar geldiği için konuyu anlamsız bir şekilde uzatarak konuya detaylı bakmayanların cevap veremediğimi düşünmesini falan mı istiyorsunuz anlamadım :) Okuyana her şeyin cevabı mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 6 Haziran 2024; 2:30:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sürekli saman adam safsatasına başvuruyorsun. Bu yönteme başvuran insanların genel bir özelliği ise kendilerini çok zeki sanmalarıdır. Konuyu senden çok daha iyi biliyorum. Yazdıklarımın öjeni ile alakası yok. Mükemmel ırk yaratmak değil amacım. Ekonomi işin bir boyutu. Fakat, okuğunu anladıysan eğer temel aldığım noktanın dünyaya gelecek olacak bireyin yaşam konforu olduğunu görürdün.
Genetik hastalık taşıyor olabilirim, evet. İntihar etmeme gerek yok, çocuk yapmamam yeterli. Tehlikeli bir genetik rahatsızlığın taşıyıcısı olduğumu bilirsem çocuk yapmayacak bilince de sahibim.
Öjeninin ne olduğunu biliyorum, bilmesem de Google'a yazar öğrenirim senin dediğin gibi. Bunun çözümü var. Fakat sendeki bu ukalalığın, karşındaki insana üstten bakmanın, aşağılık kompleksinin çözümü var mı? Öjeninin ne olduğunu bilmediğimi düşünme hadsizliğini ne yapacağız?
Son paragrafın için senin yöntemine başvuralım. Kimsenin iradesine karışmıyorsak kardeş evliliklerinin serbest olmasını savunuyor musun?
Edit: Crispr teknolojisi çok gelişip ucuzladığında kuzen evliliği serbest olabilir benim nazarımda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 6 Haziran 2024; 8:34:20 >
-
-
Senin gibi insanlıktan bihaberlerin soylarının devamının ne faydası varsa...
-
Eskiden kabileler içi evlilikler olunca çocukların hastalık oranı artıyordu, bu yüzden başka kabileler ile karışınca bu durum değişiyordu. Hayvanlarda da kırma denilen cinsler aslında sağlık açısından daha güçlü durumdadır.
Yani kuzenle evlenmeyi dünyanın bir ucundaki biriyle evlenmek bir tutmak akıl tutulması oluyor. Bilimsel verileri reddetmek ya da çarpıtmak dışında konuyu "bunlar islama karşı diye böyle yapıyorlar" demeye getirmek de başka bir akıl tutulması. "bizim için sadece din önemli, o ne derse o" diye itiraf etseler gene konuşulur ama meseleleri algı kasmak.
Bunu devlet yasaklamalı mı yasaklamamalı mı konusuna bu yüzden daha tam gelinememiş konuda. O yüzden aynı şeylerde ısrarla takılı kalanları yerinde bırakıp başka konuları konuşmak gerek artık bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 6 Haziran 2024; 19:25:56 > -
Alıntı
metni:Ahah sacma sapan konusalim karsimizdaki de soyledigimiz seylerin baska seylere de uygulanabilmesi gerektigini, uygulanmayacaksa da derdimizin baska olduğunu soylediginde saman adaaam diye bagiralim. Redditte oldugumu bilmiyordum ben DHdeyiz zannediyordum ama yapacak bir sey yok. Bu arada benim kendimi cok zeki zannetmemle alakalı yaptığın yoruma argumentum ad hominem deniyor, genellikle insanlar caresiz kaldiklarinda giriyor o işe. Voldemort'un tek boynuzlu at kani icmesi gibi bir sey oluyor yani. Yaptigim şey straw man degil, reductio ad absurdum. Senin argumanindan meydana gelen diger sonuclarin sacma olduğunu ispat ederek argumaninin yanlış oldugunu anlatmaya çalışıyorum sana, senin argumanini olmadigi bir seye donusturup yeni argumani curutmuyorum. Ikisi farklı seyler. Reductio ad absurdum de bir safsata türüdür ve aynı zamanda bir straw man türüdür. Bir safsataya türüne başvurmadığını iddia ederken başka bir safsata türüne başvurduğunu söylüyorsun ama aslında en baştaki safsata türüne de başvuruyorsun. Al sana absurdum :)
Yaptığın şey straw man'dir. Benim argümanımdan meydana gelen şey sadece kuzen evliliklerinin yasaklanmasıdır. Hali hazırda var olan bir yasağın bir derece kadar genişletilmesidir. Bunun öjeni ile uzaktan yakından alakası yoktur. Sen herhangi birşey ispat etmedin, edemezsin de. Sadece iki tane durum varmış ve ben bu ikisinden biri tercih etmek zorundaymışım gibi yansıtıyorsun.
Ad homineme gelince... Sen bunu zaten başından beri yapıyorsun. Sadece bana karşı da değil, herkese yapıyorsun. DH'de tartıştığımı bildiğim için buna takılmadım. Düşündüğün kadar zeki bir insan olsaydın bunun farkına varır, bana gol atmak için ad hominemden bahsetmezdin. İnsanların sana karşı çaresiz kaldıklarını düşünmen de yine kendini çok üstün olduğunu düşünmenle alakalı. Senin kurduğun mantığa göre sen hep çaresizdin, çünkü başından beri ad hominem yapıyorsun.
Alıntı
metni:Eger derdin nesillerin sagliklariysa sigara cok cok daha buyuk bir tehlike diyorum. Hala sigaradan bahsetmen ayrı komik. Birincisi sigaranın yasaklanması gerektiğini zaten söyledim. İkincisi sigara kullanımından sebep olacağı hastalıklar ile genetik hastalıkların neden karşılaştırılamayacağını güzelce anlattım. Üçüncüsü halk sağlığı konusunu değerlendirirken potansiyele değil, mevcut duruma bakıyorsun. 4 sene önce halk sağlığına en büyük tehdit Covid-19'du. 50 sene önce veremdi. 200 sene önce çiçek hastalığıydı. Akraba evliliği yaygınlaşırsa en büyük tehdit genetik hastalıklar olur. Öyle zannettiğin gibi %3'ten %5'e çıkmaz. Hastalıklı genler yaygınlaştıkça bu oran daha da artar. Hatta otozomal resesif hastalık genleri baskın hale gelebilir.
Alıntı
metni:Sen kimsin baskasinin dunyaya getirecegi bireyin "yasam konforunu" dusunuyorsun? Kendin pek ala urememeyi tercih edebilirsin ama baskalarinin ureyip urememesi veya kimlerle uremeleri gerektiği hakkinda konusmaya basladiginda is degisiyor, ucu ojeniye cikan cok kisa bir yola giriyorsun oyle seyler soylemeye basladigin anda. Hastalikli genleri aktarmamaktan ustun irki yaratmaya mesafe maalesef pek uzun degil. Sen kimsin benim ne düşünceğime karışıyorsun? Kimlerin kimlerle ürememeleri gerektiğine sen zaten karışıyorsun. Ucu öjeniye filan çıkmıyor, sen öyle dedin diye öyle olmuyor. Hastalıklı genleri aktarmamaktan üstün ırkı yaratmaya mesafe olan mesafenin uzunluğunu nasıl ölçtün? Tabii ki ipinin keyfine göre.
Alıntı
metni:CRISPR isleri Çin'de çok acayip. İnsan deneyleri falan da rahat rahat yapiyorlarmış. Muhtemelen cok acayip targaryenlikler denemislerdir sirf yapabildiklerini devlete ispat etmek icin. Bunu niye yazdın ki? Konu ile hiçbir alakası yok. Ben CRISPR'dan fikrimi pekiştirmek için bahsettim. Senin gibi üstün zekalı bir insana yakışıyor mu hiç?
Alıntı
metni:Ha kardeş kardese uremeye itiraz eder miyim saglik acisindan riskler tamamen ortadan kalksa bile? Ederim, ederken dinimin uzerine laboratuvar önlüğü giydirmeye de calismam. Aslında bütün konunun özeti bu. Sana göre bir şey zararlıysa inancın zaten yasaklamıştır. Eğer yasaklamadıysa zararlı değildir, bilim ne derse desin. Akraba evliğinini canhıraş savunmanın, bu amaçla bilimi bükmenin sebebi bu. İnancının serbest bıraktığı bir şeyin zararlı olabileceği gerçeğini kabullenemiyorsun. İşine gelmeyen yerde laboratuvar önlüğünü çıkardın.
-
Burada senin kankaların da var ama sen üzerine alınmışsın. Sana yazdığım mesajı isteyerek görmezden gelen de sensin.
Neyse sonuçta buradaki insanlar da senin algılarından bıkmış, benim bir şey söylememe gerek yok. Kendin yeterince komik duruma düşüyorsun, hepsine de bana verdiğin tarzda cevap veriyorsun. Bunda bile farklı argümanın yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X