Şimdi Ara

Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
216
Cevap
3
Favori
8.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çocuk Dünyaya gelmişse ve anne babası arasında akrabalık bağı varsa çok ciddi yaptırımlar getireceksin, hayat boyu sürecek yaptırımlar ama öyle göstermelik hikayeden değil. Doğan çocuk anne babasının uçkur sevdasının kurbanı olmamalı bu doğru değil. Çocuk yapmamak koşuluyla kim kiminle ne yaparsa yapsın kimseyi ilgilendirmez ama çocuk yapamazsın bu kadar basit.

• Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor
  • Meselenin özü sakatlıklarsa onun için akraba olmayanlarda da özürlü doğumlar görülmektedir. Aslında DNA testi yapılmalı evlenmeden önce ... Kan uyuşmazlığı gibi ... Hatta evlenmeden önce ergenliğe girmeden önce bu tür testler yapılmalıdır.

• DİNİN YASAKLAMADIĞI BİR ŞEYİ HANGİ HAKLA YASAKLAYCAKSINIZ?

Siz Allahdan daha mı iyi biliyorsunuz_?

• redyellow R kullanıcısına yanıt

sorun zaten orada başlıyor

Akraba evliliğinin yanlış olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış.

Sen daha neyi tartışmaya açıyorsun?

Yasaklanması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.
    Hali hazirda cezasi var zaten ama uygulandigini ben sahsen gormedim.

"Ailenin korunabilmesi ise kadının ve çocukların hukuki haklara sahip olması ile mümkündür. Dini nikahın varlığı kadına hiçbir hukuki hak vermez. Bu nikahın kanun önünde hiçbir bağlayıcılığı bulunmaz.

Tarafların evlilik cüzdanı olmadan ve resmi nikahları kıyılmadan yapacakları dini nikaha bağlı beraberlikleri kanun tarafından cezalandırılmaktadır. Resmi nikahları olmadan imam nikahı ile evlenen çiftler 2-6 ay aralığında hapis cezasına çarptırılır."

Kaynak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Iki amca cocugunun evlenmesi normal degil

bence

ben kendi dusuncemi belirtiyorum kuzenlerim benim icin kardes gibidir, siz nasil gorursunuz beni baglamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

İki kardeşin çocuklarının evlenmesi sapıklıktır. Bunu topluma kabul ettirme iz hiçbirşey değiştirmez. Genetik hastalıkların artmasından, gerizekalılığa kadar pekçok zararı vardır.

Bu ahlaksızlığı ortadan kaldırmak toplumun iyileşmesi için gerekli.

Toplumsal hafızaya akrabaya ilgi duymanın ayıplanacak bir davranış oldugu yerleştirilmesi zorunda en azından soyunu temizlemek istiyorsan bunu mecbursun çünkü akraba ile evlendikçeo soyda genetik rahatsızlıklar birkmeye devam ediyor. Çocuk sağlıklı bile olsa çekini olarak normal bir insandan çok daha fazla kalıtımsal hastalık tasıyıcısına dönüşüyor.

Akraban olmayan insanlarla evlenmek bu açıdan soyu hastalıklardan temizleyen bir durumdur.

Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Mayıs 2024; 15:24:20 >

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Dostum konu ile alakasız yorum ve cevap yazmışsınız konu başlığını tekrar okumanı ve verdiğin yanıtı tekrar gözden geçirmeni öneririm zira konumuz kuzen evliliği sen ise genel yorum yapmışsın ki konu ile alakasız

• Navi kullanıcısına yanıt

Dostum bu güne kadar bu millet hangi düşünceni haklı çıkardı

• quote:

Orijinalden alıntı: dobrasam

Dostum konu ile alakasız yorum ve cevap yazmışsınız konu başlığını tekrar okumanı ve verdiğin yanıtı tekrar gözden geçirmeni öneririm zira konumuz kuzen evliliği sen ise genel yorum yapmışsın ki konu ile alakasız

Konu ile alakasiz degil aslinda.

Sen diyorsun ki aksine arttirir. Ben diyorum ki dogru adimlar atilirsa arttirmaz, azaltir. 1

Resmi nikah kiymamanin cezasi belli. Bu ceza biraz daha agirlastirilip uygulanmaya baslarsa bu karar kuzen evliligini gayet de azaltir diyorum.

• ensest yasak artik

• Sakat doğumlar ele alınmış. Sakat doğan bütün çocuklar akraba evliliğinden mi? Bir de hamilelik dönemi ve bebeklik dönemi aşıları sıkıntılı. Bill amca Afrika'da özellikle (doğurganlığın azalması amaçlı) bolca sağlık aşısı fonladı. Hayırlı insan. Ayrıca son haftalarda iki büyükşehir belediye başkanı hpv projesi başlattı. Özellikle tek eşli kişilerde neredeyse hiç rastlanmayan virüse karşı büyük miktarda para aktarılarak bir sıvı kampanyası başlatıldı. Sağlık bakanlığı değil belediye. Varın gerisini siz düşünün. sistemde büyük paralar bolca müşteri var. Ayrıca doğuda birçok şehirde akraba evlilikleri adettir.

• Sadece akraba evliliklerinde değil, eğer evleneceğiniz kişinin iki-üç kuşaktır akraba evliliği yapıyorsa doğacak çocuğunda kalıtsal hastalıklar olacaktır. İlla büyük kalıtsal hastalık demiyorum. Çocuk büyüyene kadar bile farkedemeyeceğin hastalıklar olabilir. Evlenmeden önce mutlaka evleneceğiniz kişin soyağacına bir göz gezdirin.

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

Bu ensestler bi de oraya kürt devleti mi kuracakmış pislikler

• design.code kullanıcısına yanıt

Ağrı ve çevresinde kurulmuş de facto Kürt devleti Cumhuriyet zamanında

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.