Hocam sen neyi normallestirmeye calisiyorsun, kuzenlerin evlenebilmesini mi? iki amca cocugunun evlenmesi nasil normal olabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor (4. sayfa)
-
-
Yok. Simdi burada tabi bir celiski ortaya çıkıyor ama yine de bir mantigi var. Çelişki şu: Hicbir nikah kiymadan birlikte yasamanin cezasi yoksa dini nikah kiyarak birlikte yaşamanın niye cezasi var.quote:
Orijinalden alıntı: AREryilmaz
Bu mesaj silindi.
Devlet kisacasi soyle demiş oluyor: Evleneceksen ben evlendirecegim. Ha bir de dini nikah kiyarsin karismam. Ha yok evlenmeyeceksen istedigin gibi takil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ülkede 90 milyon nüfus var bir zahmet akrabanızla da evlenmeyin. Doğru karar.
-
Tam olarak neyi anlamam gerekiyor? Bence sen biraz daha oku yazdiklarimi. Ben kanunu aktardim sadece, var olan kanunun celiski oluşturması benim savundugum bir sey değil. Cozum yolu konusunda da senle ayni düşünmüyorum.quote:
Bu mesaj silindi.
Dost ilişkisi yasamakla dini nikah kiymanin arasinda da fark var bu arada. Dost ilişkisi yasarsan bunu toplumun çoğunluğu onaylamaz. Hele bir de cocuk yaparsan vay haline. Sana gelip gitmezler, bayramlarda evine gelmezler vs. Adeta dislanirsin. Hele anadolunun ic kesimlerinde... Ama dini nikah kiyarsan kimse gik bile diyemez ve resmi nikah kiymaman toplumun umrunda olmaz genelde. Yani aile kurumunu resmi nikahsiz bir sekilde bir nevi kurmus oluyorsun ve cocuk yaparken vs. daha rahat oluyorsun. Kaldi ki kuzeninle dost iliskisi yasamana kimse izin vermez zaten. Illa ki nikah isterler. Aha burada celiski var demenin bu konu ozelinde bir anlami yok.
Devlet dost iliskisi yasayanlar icin de cocuk yapana evlenme sarti koşarsa ya da evlenmezse de cocugun velayeti konusunda bir takim zorluklar oluşturursa o da çözülür. Tabi bu benim görüşlerim. Okey?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ahaha senin anlamaktan kastin fikirlerini kabul ettirmek. Burada baska biri daha var o da senin gibi. Iki lafindan biri anlamiyorsun, onu hatirlattin. :) Son kez anlatacağım, kabul etmen gerekmiyor, sadece anla yeter. Ben oyle düşünmüyorum diyebilirsin. Senin gibi değilim merak etme.quote:
Bu mesaj silindi.
Senin mantığınla bakacak olursak dost hayati yasayanlari birak sadece sevgili olup ayni evde yasamayanlari da yasaklamasi gerekir devletin. Cunku fark yok, statüko kardeşim... Simdi bunu okuyunca hemen "ben bunu savunmuyorum anlamiyorsun" demeye baslarsin. Dur sakin, burada senin mantiginin elde kaldigini bir ornekle gostermeye calisiyorum. Devlet sevgili olanlara, dost hayati yasayanlara karisamaz zaten. Bir kere TC'nin hukuk yapisi buna izin vermez. Insanlarin istediğiyle takilmasi kişisel özgürlüklere girer. Ama ben evlilik kurumu kuracagim dersen evlilik kurumunun tamamen yasal olmasi gerekir. Devlet bu duruma boyle bakiyor. Cunku tanirim dese evlilikten dogan haklari tanimak zorunda kalir. Ee devlet buna gelir mi? Bu yuzden benden habersiz kurarsan evliliginizi tanimam, evlilikten dogan haklardan da muaf ederim demis oluyor ve ustune cezasini bile belirlemis. Devlet evlilik kurumu uzerinde otorite sahibi oldugunu gösteriyor. Devlet kimlerin seks yapabileceği yapamayacağına karar vermiyor. Devlet evlilik kurumuna karar veriyor sadece. Evlilik cuzdaninin anlami: "bu cift bundan boyle seks yapabilir" degil zaten. Siz oyle bakiyorsaniz bu sizin sorununuz. Tum modern devletlerde de durum bu sekildedir. Olaya bakis acin o kadar yanlis ki o yuzden olayi kaçırıyorsun. Neyse yetti valla. Kanunlar ve duzen illa aklina yatmak, kusursuz olmak zorunda değil. Suana kadar sn iyisi bu. Bu duzen sacma geliyorsa bunun boyle olmadigi bazi ulkeler var. Goc etmeyi dusunebilirsin ama muhtemelen istemezsin. :)
-
Genetik hastalıklar, engelli/özürlü doğanlar, sağlıksız nüfus diyoruz millet halen daha akraba evliliğini normal/sorunsuz göstermeye çalışıyor. Bazılarına laf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan daha zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bunu savunanlar kuzen evliliği yapanlardır
-
Kardeşim avrupa ile senin kulturel, toplumsal yapin bir kere farkli. Adamlar artik bunlari geçip daha farklı bir sisteme gecmeye basladilar ama bu cok yeni bir olay. Ki iyi bir sey de degil. Aile kurumu bilincli olarak yok edilmek isteniyor zaten oralarda. Burada ise aile kurumu cok önemli olmaya devam ediyor. Hem devlet evlenmeni istiyor hem toplum. Tabi bazi filmler diziler bunu engellemeye calissa da. Orada insanlar bazi diger seyleri de aşmış durumda. Orada insanlar kuzeniyle evlenmek icin can atmiyor. Kuzen evliligi genelde tercih edilmiyor, orada cok eslilik tercih edilmiyor, orada cocuk evliligi tercih edilmiyor. Devletin ne dediginden bagimsiz toplum bunlari onaylamiyor zaten. Misal almanyada kuzen evlilikleri oldukca az. Muhtemelen onlar da alman değil. Kimler? :) Ama ABDye bak mesela. Ulkenin yarisinda direkt yasak. Geriye kalan eyaletlerin bir kisminda uremeyecek durumda olan insanlara izin veriliyor. Geriye kalan kısmında ise serbest. Tam araştırmadim ama muhtemelen toplumun dinamiklerine göre hareket ediyorlardır.quote:
Bu mesaj silindi.
Bizim ülkede ise devlet evlilik kurumunu kendi baslatip kendi sonlandirarak birçok seyi engellemis oluyor. Ornegin cocuk evliliklerini. Ornegin hısım evliliklerini. Ornegin cok eslilikleri. Yapan yine yapiyor ama oldukça azaltıyor. Ayrica insanlarin boyle şeylere bakis acisini da değiştiriyor yavas yavaş. Sen bir alman gibi düşünür hale gel o zaman farklilik bekle.
Devletin resmi nikahsiz dini nikahla evlenmek isteyenlere izin vermemesinin bir sebebi de laiklik. Tarihte uzun yillar din ve devlet isleri birlikte yürütüldüğü icin devletin buradaki aldigi aksiyonu anlamak cok da zor değil.
Ek: Evlenme yasinin artmasından falan bahsetmissin. Kendini avrupa ile kiyaslama. Burada evlenme yasinin artmasi baska sebeplerden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 29 Mayıs 2024; 16:19:26 >
-
Hocam sen kuzeninlemi evlisin yada annen baban mi kuzen evliligi yapmislar?
Tanıdığım çok aile var kuzen olarak evlenmişler. Amca kızı, dayı kızı vs... 3'er 4'er çocukları var. Hepsi de sapasağlam. Bence engelli doğumların kuzen evlilikleri ile alakası yok. Kan uyuşmazlığından olabilir belki.
Süt kardeş olanların İslam dinine göre evlenmeleri yasaktır. Belki bu evliliklerden engelli çocuk doğuyor olabilir. Hayatında din olmayanları pek ilgilendirmez gerçi.
Herkesin kendi kararı sonuçta. Kuzeni ile evlenenlere laf ediliyor ama teknede kuzenine tıklayan ünlüye kimse ses etmiyor :)
-
Anlatamazsın. Onlara göre bu sapıklık.
-
İki kardeşin Çocugun un evlenmesi nasıl mideniz kaldırıyor aklım almıyor inan aklım almıyor. Bu sapıklık baska birsey değil.
Öte yandan benim b tanıdık var yaptı birşey olmadı böyle birsey yok, hu sekilde sacvunamazsınız bunu. Açacaksın resmi verilerden takip edeceksin öte yandan o sağlıklı dediğin çocuklarda çekini olarak kalıtımsal hastalık tasıma riski çok çok yüksek sadece kendinizin değil belki baska bir masum insanında hayatını karartma potansiyeli yasıyorsunuz.
Bunun ortadan kaldırılması gerekli. İki kardeşin çocugu evlenemez, rvlenmemelidr, yakınına I gözle bakmamalıdor insanlar. Adı üstünde "AKRABA" senn kanından nsan nasıl izin vereblyorsunuz hayret ediyorum.
Ayrıca akraba evliliğinin yogun oldugu bölgelerde bariz zeka geriliği görülüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2024; 17:43:22 >
Sen müslüman olmadığın için anlayamazsın. Bizler Müslümanız. Dinen izinli olan bir şeye karşı gelemeyiz. Yapmayız ayrı konu. Çünkü mecburiyet yok cevaz var.
Mesela bende kuzenlerimle evlenmeyi hiç düşünmedim. Sülalemde de yoktur böyle evlilik yapan. Ama Elhamdülillah Müslüman olduğum için olaya dinen baktığımda sakınca görülmüyor. Benim için konu kapanır.
Ayrıca insanların tercihlerine sapıklık diyemezsin. Seni ilgilendiren bir şey yok. Kimse sana kızını kardeşinin oğluna ver demiyor. Hayatına devam et. Senin tasdik etmediğin her hangi bir konu iğrençlik veyahut sapıklık olmaz. Bu sadece senin zihniyetindir başka bir şey değil. Bu tür evlilik yapanlara hakaret edemezsin bu hakkı sana kimse vermez.
Sen evlenme kardeşim zorla değil. Dinen de hukikende zorla değil. Ama evlenenlere böyle iğrenç tabirler kullanma.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X