Şimdi Ara

Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
3
Favori
8.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu farklı konu. Toplumda biraz farkındalık yaratılabilir. Millet devlete inat kuzenine yükselmez diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SMA ve benzeri bilimum genetik hastalıklar çok büyük oranda bu saçma evlilik tipi yüzünden oluşuyor. Ayrıca her bir alt nesilde iq seviyesi düşüyor akraba evliliğinde bu da toplumun zeka seviyesini düşürüyor. Bunlar kanıtlanmış şeyler. Zaten yasaklanmalı hatta yakınen kanbağı olan kişilerin çocuğunun SGK 'dan faydalanması da engellenmeli. Ben vergilerimle birilerinin cahilliğinin bedelinin ödenmesini istemiyorum. Daha faydalı işlere harcanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dobrasam

Değerli arkadaşlar yasak ile hiçbir şey çözülemeyeceği gibi daha çok artış yaşanır
    Nasil artış yasanir. Hukuken yasaklandiktan sonra?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuzenle evlenen ne duydum ne gördüm. Olmayan bir şeyi kaldırmak neyin kafası.

• Türkiye de Kuzen Evlilikleri Yasaklanıyor
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Senin görmemen olmadığı anlamına gelmiyor. Çevrende yoktur sadece.

• Böyle bir şeyi almanya yapmalı, asıl akraba evliliği sırf oturma vb izni için yapılıyor.
    Tanıdığım bir aile kuzen evliliği yaptı sırf almanya’ya gitmek için ne yazık ki çocukları problemli doğdu.
    Oturum çalışma izni sonrası boşandılar. Olan kadına ve çocuğa oldu.
    Not: sırf akraban almanya’ya gelsin diye çocuğunuzun ve doğacak torunlarınızın başını yakmayın artık…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 26 Mayıs 2024; 23:58:52 >
  • Düşüncesi bile midemi kaldırmaya yetiyor ama bazı medeniyetsiz yaratıklar kuzen vs. hiç affetmeyip delik olsun da kim olursa olsun deyip basıyorlar nikahı. Ne desen diyeceğin kelime kifayetsiz kalır. Zaten kuzeniyle falan evlenip de gerizekalı embesil çocukları olanların tiplerine bakıyorsun hep malumlar..hiç şaşırtmazlar..ne diyeyim belki de böylesi daha iyidir. En azından bu medeniyetsiz davarların soyları devam etmeyecek

• Kuzen dediğin insan senin en yakın biyolojik kardeşin ya bu gerçeği görmezden gelip nasıl halleniyorlar anlamıyorum. bence çok doğru yerinde bir karar .hem sağlık açısından da çok riskli durumlar var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dayı hala amca UZAK DUR!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılıçdaroğlu'na şok!

• Donald Trump kullanıcısına yanıt
    Ahahahha

• srp1953 kullanıcısına yanıt

Anladık, kuzenine göz koydun. Sal artık konuyu.

• İnsan kıtlığımı var, insan akrabasına nasıl yükselilr aw

• Arapçı

Ümmetçi

İhvancı

Şeriatçı

Sünnici

Hilafetçi

___________AKP'nin

böyle bir düzenleme yapacağına zerre kadar ihtimal vermiyorum.

üstelik ülkeye gelen arapların 2-3-4 karısını da medeni kanuna aykırı olduğu halde vatandaşlığa alıp "eş" olarak kabul ettikten sonra

üstelik ülkede 10 milyondan fazla yeğen-kuzen evliliğine normal bakan arap olduğu halde

üstelik ülkede 30 milyondan fazla yeğen-kuzen evliliğine normal bakan kürd olduğu halde

zamanında ilk medeni kanun yapılırken evlenme yasakları maddesine mecliste "süt kardeşliği" de eklenmiş ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş.

daha sonra bu maddeyi gören Mustafa Kemal "ben süt kardeşliği, peynir kardeşliği anlamam" diyerek, maddeden "süt kardeşliği" ibaresini çıkartmış.

(Kadir Mısıroğlu anlatıyordu bu olayı)

• Valla çok iyi olur, toplumun zeka düzeyi yerlerde. Boyle giderse Dünyanın en geri zekalı toplumları arasında liste başı olacağız.

• salagil kullanıcısına yanıt

Ben islama göre helal olduğunu söyledim.

Muhammede teyze kızlarının helal olduğu ile ilgili ayet var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srp1953 -- 27 Mayıs 2024; 10:27:18 >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Şuan dahi nikahsız birliktelik çok artmış durumda sen birde devlet olarak bunu yasaklarsan zaten evlenecek olan insanların eline mazeret geçer resmi nikah kıyamıyorum diye imam nikahı veya benzeri çözümler bularak yıllarca birlikte Yaşar ortada resmi olarak evli olmayan çiftlerin çoluk çocuk sahibi olduğu ilişkiler ortaya çıkar bu dünyada sürekli artıyor Türkiye'yi de tetikler şöyle düşünün devlet istatistik kurumu her yıl alkol ve sigara tüketiminin düştüğünü söylüyor halbuki tam tersi yasa olarak vakıalar marketten alınmadığı için tütün ürünleri ve alkol yasa dışı olarak ev yapımı alkol tütün sarma vesaire yasa dışı illegal elleriyle satın alındığı için devletin resmi rakamlarına geçmiyor dolayısıyla normalde 18 yaşının altı bir çocuk marketten alamayacakken bu ürünleri gidip elden her türlü uyuşturucu sigara veya alkol satın alabiliyor bu nikahsız ilişkiler içinde geçerli hem doğacak çocukların okurken güvencesi eksik olur hem kadınların nafaka alamaz resmi olarak hiçbir vakit iddia edemez aile yapısı çöker ve nikahsız ilişkiler patlama yapar

• Resmi olarak reşit olmuş bireylerin ilişkilerini hiçbir türlü devlet karışmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: dobrasam

Şuan dahi nikahsız birliktelik çok artmış durumda sen birde devlet olarak bunu yasaklarsan zaten evlenecek olan insanların eline mazeret geçer resmi nikah kıyamıyorum diye imam nikahı veya benzeri çözümler bularak yıllarca birlikte Yaşar ortada resmi olarak evli olmayan çiftlerin çoluk çocuk sahibi olduğu ilişkiler ortaya çıkar bu dünyada sürekli artıyor Türkiye'yi de tetikler şöyle düşünün devlet istatistik kurumu her yıl alkol ve sigara tüketiminin düştüğünü söylüyor halbuki tam tersi yasa olarak vakıalar marketten alınmadığı için tütün ürünleri ve alkol yasa dışı olarak ev yapımı alkol tütün sarma vesaire yasa dışı illegal elleriyle satın alındığı için devletin resmi rakamlarına geçmiyor dolayısıyla normalde 18 yaşının altı bir çocuk marketten alamayacakken bu ürünleri gidip elden her türlü uyuşturucu sigara veya alkol satın alabiliyor bu nikahsız ilişkiler içinde geçerli hem doğacak çocukların okurken güvencesi eksik olur hem kadınların nafaka alamaz resmi olarak hiçbir vakit iddia edemez aile yapısı çöker ve nikahsız ilişkiler patlama yapar

Devlete göre resmi nikah kiymamis bir cift evli değildir ve evlilikten dogan hak ve sorumluluklardan muaf olurlar dedigin gibi.Devlet resmi nikah yapmayip sadece dini nikah yapanlara yaptirim uygularsa bu durum çözülür. Isteyen resmi nikahtan sonra dini nikah yapsin önemli değil ama resmi nikah yapmayanlara yaptirim olmali. Ama tabi boyle bir karar almak zor. Acikcasi erkek ve erkek tarafi neyse de kiz tarafi ve kiz resmi nikahsiz olarak biriyle evleniyorsa sadece acırım. Nafaka falan almasa da olur. Sen bir kural koyarken ona uyulacak ortami da hazirlaman gerekir. Oyle havadan indirip milletin onune koyarsan olmaz tabi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.