Şimdi Ara

Türkiye'de Molnupiravir Covid-19 tedavi hapı kullanıma sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de Molnupiravir Covid-19 tedavi hapı kullanıma sunuluyor

Amerikan ilaç firması Merck tarafından geliştirilen Molnupiravir isimli Covid-19 tedavi hapının kullanımına Türkiye’de başlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek haftadan itibaren 65 yaş üzerinde ve kronik hastalığı olanlarda kullanıma başlanacağını duyurdu. İlaç ücretsiz olarak sunulacak.

Bugünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi:

“Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibarıyla başlayacaktır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde Molnupiravir ilacının kullanımı temin edilecektir.”

Hastaneye yatışı ve ölümleri azaltmada yüzde 30 etkili 

Molnupiravir ilacı hakkında Ekim 2021'de yayımlanan raporda hastaneye yatışları ve ölümleri azaltmada etkinlik oranının yüzde 50 olduğu açıklanmış ancak Kasım 2021'de yayımlanan yeni raporla birlikte etkinlik oranının yüzde 50'den yüzde 30'a düştüğü duyurulmuştu.

Ayrıca Bkz.Merck, COVID hapının hastaneye yatışlara ve ölümlere karşı etkisinin %50’den %30’a düştüğünü açıkladı

Bugün 110 bin yeni vaka tespit edildi

Türkiye'de Molnupiravir Covid-19 tedavi hapı kullanıma sunuluyor

2 Ocak 2022 tarihli Covid-19 tablosuna göre son 24 saatte 110 bin 682 yeni vaka tespit edildi ve 217 kişi vefat etti. Günlük vaka sayısı dün ilk kez 100 bini geçmişti. Bugün 110 bini geçerek vaka rekoru daha da yukarı taşındı.

• Hani bu ilaç bilmem kaç dolara amerikada satılacaktı, bir ara dediler etkisi çok az bilmem ne okadar insan öldü yenimi aklınız başınıza geldi, 65 yaş üstü gebersin emekli maaşı hazineye kalsın nufüs azalsın değilmi.
    Amerikada kobay bitmiş Türkiyede başlıyor Amerika yalağı bunlar hep.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geç kalınmış bir hareket.Umarım sahte,tarihi geçmiş yada ABD'nin kullanmadığı haplar olmaz bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDFA2C9DC -- 2 Şubat 2022; 20:30:46 >
  • Covid 19 la ilgili tüm açıklamalarda dengesizlik oldu, bunda da geçenlerde ölüm oranını yanlış hatırlamıyorsam yüzde 60 - 70 gibi engellediği söylenmişti.

• Bu arada türkiyede covid hapı satılıyor fiyatı 6000 tl bilginize

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pfizer’ın daha iyi keşke o gelse

• Elde kalan malları bize kitliyorlardır.Çin aşıları gibi.

• Tüm Dünya'nın vergileri ücretsiz aşılara, haplara gidiyor. Felaket bir durum.

• sağlık bakanlığımızın en güzel hizmeti hem aşıları hem testleri hem de bu ilaçları ücretsiz dağıtması. diğer ülkeleri araştırırsanız fiyatları görürsüüz 1 sene önce baktığımda vay be demiştim.

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Sağlık bakanlığı da parayı Sgk dan alıyor. Onlar da bizden alıyor. Neye şaşırıyorsunuz ki?

• Her gün bir şey çıkıyor neye inanacağımızı şaşırdık kaldık..

• Sondaki 112bin vaka tespit edildi tümcesi, halkı gaza getirip bu ilaçlardan daha cok satmak için.

Vaka, tespit sözcükleri bu arada Arapça. Arapça ile kendi dilimizden de uzaklaştırılıyoruz. Türk müyüz, Arap mıyız, neyiz belli değil.

Vaka tespit edildi 'nin Türkçesi Olgu saptandı ya da olgu belirlendi 'dir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Boş versene bir insanın yaşamı boyunca ödediği vergi ne kadar biliyor musun? Özellikle ülkemizde herhangi bir maaşlı eleman, kendi maaşının yarısını vergi olarak veriyor. Her satılan üründen vergi alınıyor aynı şekilde her alınan üründen de vergi alınıyor. En basiti ülkemizde sigara, alkol ve benzinden alınan vergiler muhtemelen bunun yarısından fazlasını oluşturuyor. İran'da benzin 1 lira(dolar değil lira) , sen gerçekten gazı ve benzini bize satılan fiyata yakın mı aldıklarını sanıyorsun. Sağlığa gelirsek son 5 yılda 2 defa gittim doktora birinde diş çektirdim diğerinde ise 2 Biontech ve ama GSS ve maaştan kesilenler bunun onlarca belki de yüzlerce üzerinde. Bu durum çoğu ülkede aynı ama bizdeki kullanımı Avrupa'daki gibi gelişmek için değil, ayrıca yerli ve milli adı altında tanıtılan şeylerin çoğu prototip ve ne satışı var ne de ülkeye katkısı var. Uluslararası satışı olan o tanıtılan otobüsler falan tedarik ücretini bile karşılamıyor sadece göz boyama. Dünyanın yarısı çok daha iyi olurdu. En azından çocukların bir geleceği olurdu bundan 100 yıl sonra yiyeceğimiz küfürün haddi hesabı olmayacak , güzelim Dünya o zaman yaşanabilir olacak mı sanıyorsun? Son 100 yılda Dünya'da ormanların yaklaşık yüzde 70'ini beton ve tarım için yok ettik(David Attenborough: Gezegenimizden Bir Yaşam belgeseline bir bakın bence her şeyi alayla yaklaşmamak lazım, gözümle gördüm ülkemizde ormanları nasıl katlettiklerini ve ülkenin nasıl betonlaştığını. Ben çocukken gecekondu'da büyüdüm ,Ankara'da her yerde meyve ağaçları vardı bahçeleri saymasak bile sokaklar badem , elma kayısı, armut vs ağaçlar doluydu. Hatta Lisede okula giderken bile okulumu ağaçlar yüzünden göremezdim ama büyük oranda betyonlaşmıştı o zaman bile şimdi ise aynı yerleri tekrar gezdiğimde betondan başka hiçbir şey yok. Bunu geçtim ormanlar da ciddi oranda küçüldü beynam ormandı ama şimdi arazi olarak satılıyor ve arsaların çoğunda tek bir ağaç bile yok ama hala şaka sanıyorsunuz!); mevsimler değişti, felaketler arttı ve daha da artacak. -50 derece ya da +50 derece sıcaklarda ve olmayan ozon tabakasında nasıl yaşayacaklarını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Şubat 2022; 16:21:21 >

• tobepeople kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce işyerinde patronum aldığım 1750TL maaş için toplamda 2700TL ödediğini söylediğinde şaşırmıştım, maaşın yarısından coğu vergi + sgk + kesintilere ödeniyor. Yıllardır sgk ya da hastaneye gitmiyorum, cunku gerçek sağlığı biliyor, uyguluyorum. 19.yy sağlık bilimini okudum, oradan öğrendim ben de.

İzlediğim Amerikan videolarında, Amerika'da kişilerin kazandığı paranın %60'ı vergi olarak ödüyoruz diyorlardı. Amerika, devletin verginin en az olduğu, liberal ekonomi olarak bilinir hem de ona ragmen. Ülkeler, ekonomiler bile bir kandırmaca, buradan bu sonuç cıkamak olası.. Böyle düşününce "komplocu" diyorlar :)

Son 100 yılda Dünya'da ormanların yüzde 70'ini betan ve tarım için yok ettik kısmı yanlış cunku yeryüzünde milyonlarca km2 orman var Taiga diye birşey duymadın m, yeryüzü sadece kentlerin yakınındaki ormanlar değil.,

Küresel Isınma / Havasal değişim olayı da bir propaganda. Yeryüzünün ısısı 100lerce yıllık dönemlerle ısınır/soğur, bu bir gerçek ancak bu gerçeği alıp yeryüzü bitecek, tüm kıyı seritleri sular altında kalacak biçiminde ambalajlayıp halkı korkutmak tipik bir anaakım medya işi, oltaya gelmişsin.

• bu sözde ilaç ve sıvılar ile kaç kişiyi daha öldürecekler???

• şu illetten kurtarsın bizi

• 112 bin bizim tespit edebildiklerimiz. Normalde bunun 2 katı falan muhtemelen. 248 kişi de vefat etmiş. Sen hala şu yabancı kelime, şu Arapça kelime diye devam et. Türkiye'de Molnupiravir Covid-19 tedavi hapı kullanıma sunuluyor 

• BJK kullanıcısına yanıt
    Bir 2 de benden çarp 496bin, düz 500bin yapalım şunu :)

Türkçe'deki Arapça konusu, senin anlatımın ile "yabancı kelime" konusu değil. Her dilde doğal olarak yabancı sözcükler olacaktır. Konu günlük kullandığımız Türkçenin ezilmesi konusu.

Profesyonel uğraşı yasal dili (ticaret kanunu), tüze yasaları (hukuk) , inanç (din) alanlarında ise Arapça Türkçeyi yalnızca ezmemiş, Türkçe yok edilmiş durumda. Şu sürekli izlediğin yığınsal medyada cıkan eğlencelik diziler örneğin Payiaht Payitaht mıdır nedir, Arapça sonuçta nasıl yazıldığını da bilmiyorum, Arapça sokuluyor. İzlemediğimden bilmiyorum ancak o eğlencelik dizilerde her bir şey için Arapça kullanıyorlardır diye düşünüyorum. Başka bir deyişle bir dil dayatması olduğunu düşünüyorum. Aşı, salgın dayatması gibi. Salgın saçmalığını kale almayıp aşı olmayana kötü gözle baktığın gibi, Arapça saçmalıgını kale almayıp Türkçe konuşana da kötü gözle bakıyorsun.

Şunu desem sevinirdin değil mi:

Corona müstevlisinde 500bin vak'a teşekkül etmiş. Acilen tekmil iktisadi teşekkülleri tevkif etmeli, tedrisat meskenlerden tesis edilmeli, hükümet tedbir-i kanunları tamik ederken cümle-i alem umumi neşriyatı yevmiyen kıraat etmeli.

1. Bunu ben değil uzmanlar söylüyor. Sadece tespit edilebilen vaka sayıları bunlar. Çünkü herkese test yapılmıyor, ancak kendisinde belirti hissedenlere
    2. Senin son yazdığın şekilde kimse konuşmuyor burada, genelde bahsettiğin kelimeler Türkçe'ye yabancı olsa da, artık Türkçeleşmiş ve benimsenmiş kelimeler. O yüzden çok da kötü durmuyor.

Bu arada senin ve senin gibi düşünen (pandemi hakkında) insanlarla forumda tartışsam da, asla kötülüğünüzü istemem ve kişisel bir sorunum olamaz.

Yalnız geçen bir aşı karşıtı üye " aşıları olup geberin " diye bir cümle yazdı, sanırım banlandı gitti ama sizlerden de tepki beklerdim. Üzüldüm biraz açıkçası. Türkiye'de Molnupiravir Covid-19 tedavi hapı kullanıma sunuluyor 

• BJK kullanıcısına yanıt
    Dostum, Cowid diye öldürücü, diz çöktürücü birşeyi ne ben ne de cevremden kimse olmadı. Benim kötülüğümü istemen ya da istememen bişeyi değiştirmez.

Bu arada şimdi duydum: Halkbaşkanı Arapça deyimiyle Cumhurbaşkanı Erdogan Cowid olmuş :) 3. doz aşı oldum diye Tivit atmıştı sanırım şimdi de Covid oldum diye Tivit atmış olmalı. İzleyicilerde duygu fırtınası :) Sizin için hazırlanan filmlerin sonu yok :)

Arapça Türkçe'nin içinden geçmiş, sen buna "Arapça Türkçeleşmiş" diyorsun demek :) Üstteki gönderinde biçok Arapça kökenli sözcük var.

tespit, vaka, hissetmek, şekil, bahsetmek, kelime, "ve", hakkında, insan, cümle, "ama"

11 tane :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.