Şimdi Ara

Türkiye'de Suv kullanan kitle (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
16
Favori
25.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akaryakıt fiyatları ve vergiler sağolsun alım gücü yerlerde sürünen vatandaşım ancak kendini böyle tatmin edebiliyor. Aslında sorunun cevabı bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaştığın bilgiler ve tecrübeler için sağolasın. Meyve veren ağaç taşlanır.. misali eleştirilere maruz kalsan da bu bilgileri tecrübeleri eksik etme. Suv araç kullanımı ülkemizde yaygın değil senelik maliyeti yüksek, benzin pahalı. neyse yorumları okumak farklı görüşleri bilmekte güzel.
  • Bu kadar nerd olmaya gerek yok bence. Zaten türkiye'de kullanılan suv'ların yüzde 90'ı sehir içinde kullanılıyor. İnsanlar tipini beğenip alıyor. Hele İstanbul'da SUV'ları genelde kadın şöförler kullanır, yerden yüksek olsun altını vurmasın diye. Hiç bir kadının da bir şey alacakken forum forum gezip araştırma yaptığını görmedim. Kadınlar iş görüyor mu diye bakar. Sadece araba da değil tv, telefon, pc vs her konuda biz erkekler olarak biraz fazla araştırıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 13 Kasım 2019; 10:22:38 >
  • 4x2 Qashqai var bizde. Açıkçası bizde araç genişliği, yüksekliği ve piyasasının zenginliği için aldık. Satarken sorun yaşamamak için. Dedikleriniz büyük bir kısmı doğru.
  • Genelle-Aşağıla-Kendini nimetten say voltran oluşsun.
  • başlığı görünce aklıma gelen ilk şu cümle oldu...

.....Suv kullanan kitle = işleri tıkırında olan kitle......
  • uzay mekiği mi alıyorsun mübarek lsd,awd,4wd falan filan.
    Bizim ülke insanı; göze hitap eden, az sorun çıkaran, otomatik, ekonomik, çukurları absorbe edebilen özellikte araçlar arar :)
  • Bizim ülkede telefon ve araba kullanıcıları ikiye ay fakir olanlar lazım olunca hemen satılır mı yedek parçaları ucuz mu kolay tamir olur mu ustası bulunur mu bana masraf çıkartır mı. Parası olanlar masaya koyduğumda havası olur mu statümü yükseltir mi. Gelen giden o araba güzel telefon güzel der mi derdin de
  • Arabayı aldık da lsd, awd, 4wd bunlar kaldı

• bir de kapali otoparklarda 1 kat asaginince inis destek sistemini acip off-road yapanlari var ki, tam senlik 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arada bilimsel yorumları okuyup konuya teknik açıdan eğilenleri görmek mutluluk verici ama aerodinamizme dair bir kelime bile duyamadığıma üzüldüm. Araç yükselince fiziği, matematiği ve teknolojiye uyumu değişiyor. Farklı olduğunu gözlerinizle bile hissedebiliyorsunuz...

Sedanların çoğu sanki pis kokuyormuş gibi geliyor bana, Vestel'in tasarımlarından burnumun direği kırıldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş özelden soru sormuş, cevabı burada veriyorum ki okuyan herkes faydalansın. Araç tavsiyelerinizi özelden değil, buradan sormanızı rica deceğim, hem her aracı bilemem hem de sorduğunuz aracı kullanan arkadaşlar soruyu görüp, kendi deneyimlerini paylaşabilirler.

------

Hocam rahatsız etmiyorum umarım, Ford ranger 2.0 213 hp lik versiyonu almak istiyorum. Ranger in arazi kabiliyeti genel olarak nasıldır?

------

Bu araç ile oldukça uzun bir deneyimim var.

Kullandığım araç 2015 model 2.2 xlt idi (makyajsız versiyon) ve çok çeşitli şartlarda kullandım diyebilirim. Öncelikle makyajsız kasada limitli diferansiyel kilidi vardı, mekanik %100 kilit yoktu. Güncel makyajlı kasada ise %100 arka diferansiyel kilidi var, bu ilave gerekliydi.

Yalnız bu araç ağır arazide zorlanacak bir araç değil, zorladığım yerde amortisör kırdım. Ayrıca zorlandığında motoru hararet yapmaya meyilli idi. Güncel versiyonda motorda ve ön düzende sağlamlık arttırılmış mıdır bilemiyorum ama benim kullandığım makyajsız 2.2 xlt ağır araziye girecek bir araç değildi.

Yalnız extreme off road yapmayan, yayla/kamp/doğa aktiviteleri yapan birisi için araç gayet yeterli.

• işin teknik kısmına gelene kadar her kasisten geçerken altını sürtecek diye tedirgin etmesi bile suv'a hasret bırakıyo insanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhoryWarrior

Valla çok boş konu olmuş

Corolla 2003 ten sonra 2014 kuga aldık. 1.90 boyum var valla içim ferahladı. A4 e c200 e biniyorum içim darlanıyor. Ayrıca yılda 2 kere köye gidiyoruz corollanın altı vuruyordu bu gayet rahat. İstanbulda yaşıyoruz sokak arasında park edecek yer olmuyor. SUV sahipleri kaldırıma park ediyor balkonun altındaki biz de artık rahatça hiç altı vuracak mı diye düşünmeden park ediyoruz. Ya zaten istanbulda bile sokak arasına gir yok kazı falan yapılmış ya da dağ gibi set yapılmış arazi gibi yaşıyoruz zaten
    Arkadaşlara suv kullananların büyük kısmı şehirde yaşam kültüründen nasibini alamamış köylü, buyuk kısmı kaldırıma parketmek, paralı görünmek için suv kullanıyor derdim. Yorumunuz beni haklı çıkarmış. Kendilerinede yollayacağım. Sagolun varolun

• Türkiye'de Suv kullanan kitle

Siyah olan Suvcuk Gri olan SUV. İki aracı da aktif olarak kullanıyorum. Siyah olanla sadece yüksek yerlerden altını vurmadan ilerleyebilirsiniz. Gri olanla yüksek olan yerler dışında çamurda, kumda, karda kışta da ilerleyebiliyorsunuz. Adam elinin altına koskocaman bir arazi vitesi ve diferansiyel kilitleri vermiş. Üstelik orta diferansiyel kilidiyle birlikte arkada da diferansiyel kilidi var. ASX'te bunların hiç biri yok. Ama 'SUV' . Yersen. 2 senedir memnun kalmış bir ASX sahibi olarak diyorum ki, ASX'in tek esprisi yerden yükseltilmiş bir Lancer olması. Evet sürüşü zevkli, kullanımı basit, yakıt tüketimi makul, sağlam konforlu güvenli... Ama Pajero gibi hakiki SUV'ler bambaşka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 13 Kasım 2019; 18:5:30 >

• Aslinda benim elestirilerim sadece Suv kullanan insanlar icin gecerli degil, genel olarak tum otomobil kullanicilari icin gecerli.

Mesela Daewoo GM bunyesine tamamen girdikten sonra Chevrolet markasi ile satilmaya basladi. Benim esimde de gecmiste Chevrolet Aveo vardi ama ben bunu biliyordum. Mesela esim Chevrolet iyi marka sonucta deyince, hayir bu bildigimiz Amerikan Chevrolet degil, Kore mali Daewoo dedim ve gecmisini anlattim.

Ama sen simdi kalk Chevrolet kullanicilarina senin arac aslinda Daewoo de bakalim, yemedigin linc kalmaz. :))))

Ya da daha sert bir ornek vereyim, girin mercedes forumlarina bakin. 20-30 yillik 10 dan fazla farkli mercedes kullanmis olan gercek mercedes tutkunlarinin yazdiklarini bir okuyun. A - GLA - CLA icin bu arac mercedes degil diyorlar, arkadan itisli olmamasindan, dizelde renault motoru kullanmalarina kadar bir cok hakli gerekceleri var. Ama sen kalk CLA sahibine senin arac safkan mercedes degil de bakalim. Lince ugrarsin.

Insanlarin onemli bir kismi onundeki ambleme bakiyor, onunde mercedes amblemi var mi? Var, tamam o zaman. Aldigi arac ne kadar mercedes, haberi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 13 Kasım 2019; 18:37:38 >

• Ben işim gereği çoğu insanın Turkiye'de kullanamadığı araçları şehirlerarası ve şantiyelerde kullandım.
    Jeep Wrangler Rubicon
    Land Cruiser Prado
    LR Discovery
    Mitsubishi Pajero
    Nissan Patrol
    Bu arabalara herhalde offroadcular "SUVcuk" falan deyip burun kıvırmaz. Bu arabaların içinde bir insanın şehir içinde günlük kullanabileceği tek araç Discovery (büyüklüğüne alışmak zaman alıyor), diğerleri kamyon kullanır gibi hissettiriyor. Çok zenginsinizdir, villanızın garajında sadece offroad için tutup hafta sonları kullaniyorsaniz başka, ama bu "Gerçek SUV"ları günlük araba olarak alıp kullananın zekasından şüphe ederim.

• Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt
    Kartal'da öyle kasisler var ki Çin Seddi halt yemiş.
  • kaanwetrust kullanıcısına yanıt
    Polo hariç hangi arabalari uzun süre kullandiniz

• Konuyu açan başlık sahibi arkadaşa teşekkür ederim...
    İlgiyle takip edebileceğim bir konu...👍

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.