Şimdi Ara

Türkiye'de Suv kullanan kitle (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
16
Favori
25.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstat ben sana hızlıca en önemli noktayı söyliyeyim mi,?

Bende evliyken HB araç vardı gayet ideal ve yetiyordu. HB araç varken çocuk oldu. Bu son model tekerlekli uzay araçları bagajlarına nasıl sıgdırdılar bilmiyorum ama migrostan 200 tl lik alışveriş yapınca pazara ugrarsam arka koltuğa koyuyordum malları. Bir çok yere giderken Çocuk arabasını bıraktık. bu birinci mesele idi.

İkinci mesele ASLINDA EN ÖNEMLİ MESELE NE HOCAM BİLİYORMUŞUN SENİN ARAZİ DEDİĞİN YOLLAR BİZDE DUBLE YOL DİYE GEÇİYOR... İstanbul merkez vs güzeldir belki ama izmirin ara yolları bok çukuru defalarca lastik yardım. ön düzen ayar yaptırdım salıncak değişltirdim. bilader nasıl araba sürüyorsun diyeceksin ama 2 milyon km den fazla sürüş deneyimim var radar cezam yok en son 2008 de trafik cezam var iddalıyım dikkatli araç sürme işinde. ama bıraz yagmur yağsın mazgallar tıkansın gör bak sen HB mi suv mu? Arkadaşın line pedallardan su doldu araç kaldı. keza aynı şekilde benim araçta.

Yani büyük bir kısım kullanışlı bagaj için alıyor. sen honda civic yeni kasada bagaj 500 lt olsa ne olur bagaj aralığı 45 cmden daha küçük baktın mı? ama suv araçta aç bisikletde koyarsın damacanada,

suya sabuna bakma dal geniş teker yüksek amortisör !

ha bir kaç kez kaldırımdan diğer şeride geçmişliğim var geötiğim yerde bmw askıda kaldı o ayrı mesela, Tır kaza yapıp tüm şeridi kapattı.

ha bunlar yılda bir olur diyeceksin değil her ay oluyor babacım.

yıkaması daha pahalı, parketmesi daha zor, lastikleri daha pahalı ama daha güvenli, nedenmi daha yüksek araç daha geniş yaşam alanı ile. yere yakın bir araçta çarpışmaktansa yüksek araçla çarpışmayı tercih ederim.

Dediğiniz suv araçlar 4x4 araçlar zaten profesyonel yönelimi olan arkadaşlar için onlarda da ne 1.2 benzinli nede 1.5 dizel motor oluyor hocam. sen honda civicin sedanın arkasına bir bak birde suv dediğin gömdüğün araçların arka koltuklarına bak. ! Neden aldığımızı anla.

Çok teknik ve ayrıntılı anlatamadım sana ama sedan almıyorum hocam.

Haydi iyi forumlar

• en güzeli uno abi
  • Suzuki vitara aldım en azından diğer suvcuklar gibi değil. 4x4 çok iyi çalışıyor memlekete gittiğimde yayla yollarında hiç zorlanmıyor. Ön göğüs sert plastikmiş, üstüne oturmadığım için hiç sorun etmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgin_yener

Üstat ben sana hızlıca en önemli noktayı söyliyeyim mi,?

Bende evliyken HB araç vardı gayet ideal ve yetiyordu. HB araç varken çocuk oldu. Bu son model tekerlekli uzay araçları bagajlarına nasıl sıgdırdılar bilmiyorum ama migrostan 200 tl lik alışveriş yapınca pazara ugrarsam arka koltuğa koyuyordum malları. Bir çok yere giderken Çocuk arabasını bıraktık. bu birinci mesele idi.

İkinci mesele ASLINDA EN ÖNEMLİ MESELE NE HOCAM BİLİYORMUŞUN SENİN ARAZİ DEDİĞİN YOLLAR BİZDE DUBLE YOL DİYE GEÇİYOR... İstanbul merkez vs güzeldir belki ama izmirin ara yolları bok çukuru defalarca lastik yardım. ön düzen ayar yaptırdım salıncak değişltirdim. bilader nasıl araba sürüyorsun diyeceksin ama 2 milyon km den fazla sürüş deneyimim var radar cezam yok en son 2008 de trafik cezam var iddalıyım dikkatli araç sürme işinde. ama bıraz yagmur yağsın mazgallar tıkansın gör bak sen HB mi suv mu? Arkadaşın line pedallardan su doldu araç kaldı. keza aynı şekilde benim araçta.

Yani büyük bir kısım kullanışlı bagaj için alıyor. sen honda civic yeni kasada bagaj 500 lt olsa ne olur bagaj aralığı 45 cmden daha küçük baktın mı? ama suv araçta aç bisikletde koyarsın damacanada,

suya sabuna bakma dal geniş teker yüksek amortisör !

ha bir kaç kez kaldırımdan diğer şeride geçmişliğim var geötiğim yerde bmw askıda kaldı o ayrı mesela, Tır kaza yapıp tüm şeridi kapattı.

ha bunlar yılda bir olur diyeceksin değil her ay oluyor babacım.

yıkaması daha pahalı, parketmesi daha zor, lastikleri daha pahalı ama daha güvenli, nedenmi daha yüksek araç daha geniş yaşam alanı ile. yere yakın bir araçta çarpışmaktansa yüksek araçla çarpışmayı tercih ederim.

Dediğiniz suv araçlar 4x4 araçlar zaten profesyonel yönelimi olan arkadaşlar için onlarda da ne 1.2 benzinli nede 1.5 dizel motor oluyor hocam. sen honda civicin sedanın arkasına bir bak birde suv dediğin gömdüğün araçların arka koltuklarına bak. ! Neden aldığımızı anla.

Çok teknik ve ayrıntılı anlatamadım sana ama sedan almıyorum hocam.

Haydi iyi forumlar
    Samimi ve keyifli bir mesaj olmuş. Aracı yenilediğinizde bu sefer 4x4 nasip olur umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tavernac1

Davulun sesi uzaktan hoş gelir. 10 senelik devlet memuruyum 0.9 Sandero almak için bir haftadır kredisini nasıl öderim diye kara kara düşünüyorum . Çünkü arabam hurdaya çıktı ve arabaya ihtiyacım var almak zorundayım. Bu aptal araba bile 98000 bana kimse araziden diferansiyel kilidinden bahsetmesin ay sonunu nasıl getireceğim onu söylesin. Not: Eski nispeten güzel günlerde Sorento yürüttük yıllarca dağ bayır çok gezdik ama şimdi dört teker almak için bayilerde dil döküyoruz. Sen oradan cakanı sat kardeşim.
    Gönlünüzdeki aracı alırsınız inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFB8954A9

Burada eleştirilecek bir durum yok. Parasını veren aracı alır ve biner. İster tipini beğenir, ister yüksek olduğundan, ister bagajı büyük olduğu için alır, kimsenin keyfinin kahyası değilsiniz.

Ben de bizim şehir içi dar sokakta apartmanda yaşayıp dev gibi 4x4 pikap alan ve hem şehirde hem doğada rahatsızlık veren off-road'cıları anlamıyorum mesela, ama böyle başlık açmıyorum.
    Açabilirsiniz, eleştirebilirsiniz. Sonuçta mani olmuyorsunuz, eleştiriyorsunuz. İfade özgürlüğü denen birşey var.

Yeni nesil suvlardan sonra benim gibi adamların sıfır ya da birkaç yaşındaki genç araçlarda tek seçeneği mecburen pikaplar.

Şu an vergi avantajından dolayı fiyat/performans oranı en yüksek araçlar pikaplar. Aynı pikabın (aynı donanım, aynı malzeme kalitesi) suv versiyonunu direkt 3 kat daha pahalı.

• Tipik herhangi bir konuda bilgi sahibi olup diğerlerini cahil görme hastalığı, acil şifalar kardeşim. Sanane arkadaş, görüntüsü hoşuma gider binerim, diğerleri basık gelir, geniş araç isterim binerim, sıkılırım gider sedan araca binerim... Şehir içinde arazi aracına binecek kadar da kırolaşmadık çok şükür. Öyle bir zevkin varsa bir araba daha alacak paran vardır, arazi aracını araziye çıkacağın zaman, normal aracını şehir içinde kullan. Yazında da bahsetmişsin zaten, insanlar suv diye şunlara biniyor ama şunlardan bahsetmiyor diye, çünkü insanlar bu araçlara normal araç gözüyle bakarak beğeniyor, hoşuna gidiyor alıyor biniyor. Bahsettiğin şeylere dikkat eden adam zaten arazi aracı alır, hangi çamura girecekse gider zevkle girer. Başkalarının zevkine burnunuzu sokmaktan vazgeçin, neyden hoşlanıyorsanız gidin alın binin, ekonomi meselesi sonuçta. Selametle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir konu başlığı olmuş teşekkürler. ilk mesajı okudum diğerlerini okumadım. bazı yazılarım tekrar olursa kusura bakmayın.
    ilk mesajda Çoğu yazı ve eleştiriye katılmakla beraber bazı farklı görüşerimi de sunayım;
    1- Çocukları rahat indirip bindiriyorum diyenler haklıdır. Bi kere daha rahat hissediyorum diyen daha rahattır (psikolojik bile olsa!), aksini söylemek bişey ispatlamaz. Ayrıca suv yerden 20-25 büyük olduğu kadar tavan boyundan da biraz büyük ve yüksektir. insan vücudu için mm. ve cm. ciddi fark hissettirir. Bunu özellikle benim gibi göbek çevresi büyük olanlar daha iyi bilir
    2- Güvende hissediyorum diyen de haklıdır. Aracın cüssesi kişiyi güvende hissettiriyor. Ancak dediğiniz gibi motorun yerden yüksek olması tavanında yüksek olması özellikle güvenli "viraj" noktasında zayıflatmış olup 4x4 değilse daha da kötü. Ancak sakin kullanımda, şehir içinde küçük araçlarla çarpışmada güvenlidir diyebiliriz.
    3- Pejo 3008 hakkında ben de aynı fikirde olduğumu belirteyim özellikle arka stop lambalarının nar tanesi dizaynı için bile alınır (bu arada aracım 4WD 2.4 cc mitsubishi Outlander otomatik. otomatik olduğunu belirtmemin sebebi de genel olarak aynı aracın otomatikleri manuellerine göre daha iyi 4 çeker olduğu söylenir)
    4-Suv bence de 4x4 olmalıdır. Ancak asıl vurgulamak istediğim; Allah aşkına 4x4 araca biniyoruz diye kış lastiği almamazlık yapmayın. Zira 4 lastiğin de pati yapması aracı ileri götürmüyor milyon TL.ye satılan 4 çeker SUVların yolda kaldığı yada geri dönmek zorunda olduğu yerlerde ön arka 4 kış lastikli 2 çeker binek araçlarımla yolda kalmış suvları geçip rahat yola devam etmek ayrı bir keyif oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 12 Kasım 2019; 15:21:45 >

• Konu sahibi arkadaş haklı. Fakat ben SUV kullanan arkadaşların daha en temel bilinçlere sahip olmadıklarını düşündüğüm için, araçlarını bilmemelerine çok şaşırmıyorum. Çoğu SUV sürücüsü araba sürmeyi bilmeyen, yaptığı hareketlerin neye sebebiyet verdiğini göremeyen, yüksek arabaya biniyorum ve herkes benden korkar diye istediğinin önüne kıran, normalde de zaten etrafını göremeyip yüksek arabaya binince hiç göremeyen ve herkesi sıkıntıya sokan insanlar.

Sen AWD sistemlerinden haberleri yok falan diyorsun da, insanların daha bu araçların üretimlerinin az olmasından dolayı kendisinin ve yedek parçalarının gereksiz pahalı olduğundan haberi yok. Üstüne üstük bir de dizel alıp bakımlarını adam gibi yapmayıp kara tren gibi geziyorlar ortalarda.
  • Oturuş mesafesi bu konuda çok önemli , bir sedan arabaya binerken yere oturur gibi otururken yüksek araçta sanki sandalyeye oturuyorsun gibi oluyor yani aradaki 10 cm fark inanın çok fark ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot 3008 alıyorlar. Falan demişsin de 1.6 arabadan arazide nasıl bir performans bekleyebilirsin adamlar fakir ülkelere maliyeti düşürmek için uğraşıyorlar sürekli. Ayni arabadan avrupada en az 180hp bulunurken burada dizel yok satıyor. Yaşam kalitesi farkı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suv'lar güzel de hem park sorunu var. Hem de çok yakıyor.
    Ben Ankara'da oturuyorum. Ona rağmen park için küçük arabalar bana daha cazip geliyor.

• Suv Tercih sebebim,
    1- Güvenlik : ( Eski Tucson aracıma arkadan çarptılar, çarpan tamponun altına girmiş, Bizim araçta sorun yok. Yandan çarpmalarda arkada oturan çocuğun dizden aşağısına vuruyor )
    2- Yol hakimiyeti: Yüksek araç ile insan yola daha hakim, öndeki aracın kaçtıklarından daha hızlı tepki verebiliyorsunuz.
    3- Park Sorunlarından kurtulma: Sağda solda yüksek kaldırımlarda alçak aracın ön tamponu sürtme oranı Suv'a göre daha yüksek. Suv ile daha güvenli park sağlanabiliyor.
    4- İç hacim: Kendi kullandığım aracın iç, birkaç sedan hariç ( Toyota Coralla, VW Golf) çok daha rahat
    5- 1 tane Yüksek aracım ve 1 Tane Mazda 3 sedan binek aracım var. Mazda3'e binince Kaykay'a oturarak biniyormuşum gibi geliyor

• Ailem ortak kullanım için geçen ay 2007 Model Chavrolet Captiva 2.0 dizel High paket Suv araç almış hocam bu araç için genel görüşün nedir ?

taşrada yaşadığımız için yüksek araç olmasını istemişler suv konusunda aşırı cahil bilgisiz bir aileyiz 7 kişilik yerden yüksek ve fiyat uygun diye tercih ettik sizin değerlendirmeniz nedir bu araç için

edit : 48 bin tl ödendi araç için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer_00 -- 12 Kasım 2019; 16:24:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KararanBitki

Hocam amaç sadece " yerden yüksek araba " almak. Adam büyükşehirde oturuyor hayatında toprak yola bile girmemiş ama yüksek araba istiyor niye? Yüksek diye. Amaç sadece yüksekte olmak, bir de araç geniş olsun istiyorlar, bagajı büyük içi büyük sedan araç önerince " ama bu yere yakın ". Sanki yukarıda ne var :)
    Yağmur yağınca artık büyük şehirlerde sel oluyor: SU-V ,su için alınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 12 Kasım 2019; 16:31:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_00

Ailem ortak kullanım için geçen ay 2007 Model Chavrolet Captiva 2.0 dizel High paket Suv araç almış hocam bu araç için genel görüşün nedir ?

taşrada yaşadığımız için yüksek araç olmasını istemişler suv konusunda aşırı cahil bilgisiz bir aileyiz 7 kişilik yerden yüksek ve fiyat uygun diye tercih ettik sizin değerlendirmeniz nedir bu araç için

edit : 48 bin tl ödendi araç için
    Araç hakkında bilgim yok ama yeni bir araç alan kişiye elbette hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın denir.
  • Konuyu açan arkadaş pek çok konuda haklı ama bence bir konuda yanılıyorsun. Bu araçları alanların %90ı o araçların ne olduğunu bilerek alıyor zaten. O yüzden kimse kolay kolay araziye girmiyor. Girecek olanlar da lada niva gibi ek bir araç alıp off road yapıyor.

Bu araçları alan insanların büyük bölümü bu araçlar gösterişli diye alıyor. Özellikle bayanlarda suv araçların bu kadar revaçta olma nedeni o bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

Kalite algısı farklı bir şey.. Aracın kalitesinin yetersiz olması onun SUV olmasına mani değil. Duster'ın Nissan QQ.'dan daha SUV'a yakın bir araç olduğu kesin.

Alıntıları Göster
    Renault ve Nissan ortaklığının bir sonucu olarak Dacia veya Renault araçlarda kullanılan 4x4 sistemler Nissan'dan alınma.

Qashqai'nin ilk nesli tıpkı Duster gibi 2wd, auto, lock seçenekli. Yalnız Qashqai'nin ilk neslinde arazi şanzımanı var mıydı yok muydu bilmiyorum, mantık olarak olması gerekir gibi çünkü 4wd ve orta diferansiyel kilitli bir araçtan bunu beklersiniz.

Güncel Qashqai'lerde ise awd sisteme geçildi, asfalt için daha iyi bir 4 çeker sistemi ama arazide daha zayıf.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.