< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 10 Kasım 2019; 19:54:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 10 Kasım 2019; 19:54:36 > |
Konuyu açan arkadaş, ülkemizdeki ÖTV, KDV, MTV, yakıt, kasko, sigorta fiyatlarlarından bi haber olduğu için mazur görmek lazım. "Davulun sesi uzaktan hoş gelir." Güzel bir atasözümüzdür.
|
Güzel konu, güzel içerik, güzel nick. Bu konuda kendimle birebir aynı şeyleri düşünen birine denk gelmek mutluluk verici.
Teşekkürler... Edit: Ayrıca önden tahrikli 3008'de kar çamur vs gibi saçma modların varlığına değinilmesi muhteşem Beleş verseler kapımın önüne koyacağım araç değil şahsen |
Konu sahibi çok boş konuşmuş ahkam kesmiş. Suv aracım hiç olmadı ama söylediğin şeyleri Suv alsam bende takmam. Neden? Çünkü:
- benim yaşadığım 20milyonluk metropolde senin o yaşadığın gördüğün ülkeler gibi 1 metre kar olmuyor. -Yine o ülkeler gibi karavan veya arkaya tekne bot bağlama gibi bir olayı kimsenin zaten yok -Farkındamısın bilmiyorum ama ülkemizde yakıt herşeyden önemli nerdeyse Amerikada 7dolar /litre olsaydı götürdüm o 4x4 leri o yüzden kimse 4x4 ü istemiyor bile yani adam 4x4 yerine 4x2 yi özellikle tercih ediyor bunu anlamak neden bu kadar zor geldi? -O ülkeler gibi bizde kamp yapayım araziye gireyim muhabbeti yok istanbulda girilen en büyük arazi kenar mahallenin bozuk asfaltları. -Senin anlamadığın şey ne? Adamın hoşuna gidiyor tasarımı. Mesela benim hiç ihtiyacım olmamasına rağmen station wagon arabalara bayılmam gibi. -Suv aracın imajı diğerlerinden yüksek vatandaşın bilinçaltında. Yani boş boş konuşup ahkam kesmişsin empati yapsan anlayabilirdin ama neyse. |
X5 arazi kabiliyeti olan bir araç değil.
Büyük bagaj ve kış lastiği sedan arabada da var. Herkesin off road yapmasını beklemiyorum ama Suv alıyorsan bir sebebi olmalı, sedan araba ile yapamayacağın birşeyler. |
SUV'nin yüksek sürüş pozisyonu ve bagaj yükleme rahatlığı hariç bir nanesi yok diye bin tane konu da yazdım ettim.İnanmayan geçmişe bakar bulur.
Ama dünya da yükselen bir Crossover/SUV trendi var.Dünya üzerinde her Crossover/SUV alan adam çamur araziye giriyormuş, bir tek bizim ülkemizde alan adamlar girmiyormuş gibi yazmak çizmek en hafif tabiriyle saçmalamaktır.Aynen kardeşim herkes yaklaşma açısına göre alıyor, bizim ülkemizde sadece dış tasarım konuşuluyor. Bu arada SUV genel tabir falan değildir.Suv denilen araçların şasisi sw ve pick up şasilerine benzer.Ch-R da SUVdur diyorsun ya bi bak bakalım CH-R'ın sasesini hatchback yani crossover a mı yoksa sw ye mi benziyor?At yalanı seveyim inananı Türkiye off road açısından zengindir senin bundan haberin yok.Sadece millet enayi gibi aynı işi yapacak SUV'lara 5-6 kat para vermek yerine pick up alıp araziye göre restore ediyor.Bilgin yok fikrin var.. Her maddeyi çürütürdüm de baştan aşağı boş konu. |
Aslında mantıksız bir durum yok, Türkiye’de büyük bir kesim arabaya zor ulaştığı için yüzbinler verdiği arabasını çamurlu off-road koşullarına sokmak istemiyor. Suv istemesinin temel nedeni çukurlarla dolu bozuk yollar ve park yeri yetersizliğinden dolayı kaldırıma çıkma ihtiyacı. Sedan arabayla yapamayacağı hareketleri sergileyebiliyor böylece. Ayrıca yerden yüksekliğin ekstra bir genişlik hissiyatı kattığını da söylemek gerek, qq denen arabayı yere bassanız dar denecekken yükselince geniş, ferah hissiyatı oluşuyor. Bu durum araba markaları için de bir avantaj ve durmadan suv satışını empoze ediyorlar çünkü biliyorlar ki poloyu 5cm yükseltip ızgarayı büyütüp ledlerin şeklini değiştirince iki katına satabilecek, karlılıgın cok azaldıgı otomotiv sektorunde iyi bir cıkıs yolu. Ha sosyal yonu yok mu derseniz o da bir etken, yuksekten gitme hissiyatı insana ayrıcalıklı bir algı yaratıyor ve günümüzde statü simgesi olarak görülüyor.
Ben ise SUV’umu satıp sedan bir araca geçtim çünkü bu furyanın dandik arabaların ne fahiş fiyatlara satılmasına vesile oldugunun farkına vardım ve SUV fiyatına ic mekanı cok daha ozenli ve hunharca yol tutan bir arac sahibi oldum. |
Üstat ben sana hızlıca en önemli noktayı söyliyeyim mi,?
Bende evliyken HB araç vardı gayet ideal ve yetiyordu. HB araç varken çocuk oldu. Bu son model tekerlekli uzay araçları bagajlarına nasıl sıgdırdılar bilmiyorum ama migrostan 200 tl lik alışveriş yapınca pazara ugrarsam arka koltuğa koyuyordum malları. Bir çok yere giderken Çocuk arabasını bıraktık. bu birinci mesele idi. İkinci mesele ASLINDA EN ÖNEMLİ MESELE NE HOCAM BİLİYORMUŞUN SENİN ARAZİ DEDİĞİN YOLLAR BİZDE DUBLE YOL DİYE GEÇİYOR... İstanbul merkez vs güzeldir belki ama izmirin ara yolları bok çukuru defalarca lastik yardım. ön düzen ayar yaptırdım salıncak değişltirdim. bilader nasıl araba sürüyorsun diyeceksin ama 2 milyon km den fazla sürüş deneyimim var radar cezam yok en son 2008 de trafik cezam var iddalıyım dikkatli araç sürme işinde. ama bıraz yagmur yağsın mazgallar tıkansın gör bak sen HB mi suv mu? Arkadaşın line pedallardan su doldu araç kaldı. keza aynı şekilde benim araçta. Yani büyük bir kısım kullanışlı bagaj için alıyor. sen honda civic yeni kasada bagaj 500 lt olsa ne olur bagaj aralığı 45 cmden daha küçük baktın mı? ama suv araçta aç bisikletde koyarsın damacanada, suya sabuna bakma dal geniş teker yüksek amortisör ! ha bir kaç kez kaldırımdan diğer şeride geçmişliğim var geötiğim yerde bmw askıda kaldı o ayrı mesela, Tır kaza yapıp tüm şeridi kapattı. ha bunlar yılda bir olur diyeceksin değil her ay oluyor babacım. yıkaması daha pahalı, parketmesi daha zor, lastikleri daha pahalı ama daha güvenli, nedenmi daha yüksek araç daha geniş yaşam alanı ile. yere yakın bir araçta çarpışmaktansa yüksek araçla çarpışmayı tercih ederim. Dediğiniz suv araçlar 4x4 araçlar zaten profesyonel yönelimi olan arkadaşlar için onlarda da ne 1.2 benzinli nede 1.5 dizel motor oluyor hocam. sen honda civicin sedanın arkasına bir bak birde suv dediğin gömdüğün araçların arka koltuklarına bak. ! Neden aldığımızı anla. Çok teknik ve ayrıntılı anlatamadım sana ama sedan almıyorum hocam. Haydi iyi forumlar |
Dediğiniz yolları ikinci elde 50-60 bine alacağınız duster 4x4 ile de aşabilirsiniz. Amacı iş gören/kabiliyetli araç almak isteyen kitle farklı, amacı gösteriş olan kitle farklı.
|
"Bizde Suv ayrı birşeymiş arazi aracı ayrı birşeymiş gibi bir imaj var, böyle birşey yok arkadaşlar. Suv genel bir kavramdır. Land Cruiser'da suvdur, CHR'de suvdur."
Şunu okuduktan sonra konu sahibinin cahillik seviyesini anlıyorsunuz zaten. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 10 Kasım 2019; 15:43:14 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 10 Kasım 2019; 16:16:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 10 Kasım 2019; 16:16:15 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 10 Kasım 2019; 20:53:30 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |