Şimdi Ara

Türkiye'de SUV rekabetinde son durum: Lider bir Çinli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
4.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2024 yılında Türkiye'deki SUV pazarında kıyasıya bir rekabet söz konusu. İlk beş aylık süreçte 11 bin adet sınırını aşan üç model var. Liderlik koltuğuna oturan taraf ise en yakın rakibine sadece 43 adet fark atan Chery Tiggo 8 Pro oldu.

Kredi kampanyasıyla büyük ilgi gören Togg T10X, mayıs ayında rakibine bin adetlik fark atmış olsa da beş ayın toplamında ikinci sırada yer almaktan kurtulamadı. Üçüncü sırada ise yine 11 bin adet bandını geçen Fiat Egea Cross bulunuyor. Bundan böyle yoluna Renault logosuyla devam edecek olan Duster ise 9572 adetle dördüncü sırada yer alıyor.

Türkiye'de en çok satılan SUV modeller🥇

Türkiye'de en çok satılan SUV modeller 💸
    Sıra Model Adet Segment Başlangıç Fiyatı
    1. Chery Tiggo 8 Pro 11.331 D segment 1.583.000 TL
    2. Togg T10X 11.288 C segment 1.432.600 TL
    3. Fiat Egea Cross 11.204 C segment 1.052.900 TL
    4. Dacia Duster 9.572 C segment 1.177.900 TL
    5. Chery Tiggo 7 Pro 8.511 C segment 1.343.000 TL
    6. Chery Omoda 5 7.148 C segment 1.328.000 TL
    7. Peugeot 3008 6.432 C segment 1.920.000 TL
    8. MG HS 6.201 C segment 1.629.000 TL
    9. Hyundai Bayon 6.163 B segment 1.030.000 TL
    10. Peugeot 2008 6.035 B segment 1.580.000 TL

Ayrıca Bkz.Mayıs ayında otomobil satışları yüzde 8 azaldı

Elbette bayilerde sunulan fiyatlar değişiklik gösteriyor ancak liste fiyatlarından aldığımız bu başlangıç fiyatları satışlar konusunda bize bazı ipuçları verebilir. Örneğin; D segmentinde yer alan Tiggo 8 Pro'nun engelli alım limitine uyuyor olması dikkat çekici bir detay. Ayrıca fiyatı da bir B-SUV olan 2008 ile benzer seviyede.

• 1 Hafta Çin'de kaldım. 2-3 tane Chery Tiggo gördüm sadece. Çinliere sordum alt-orta arası kalitede dediler. Yani işin özü Çinliler kendilerinin almadığı arabayı bize satıyorlar.Asrın liderimiz sayesinde arabayı Egea'dan ibaret sanan halkım Tiggo'yu görünce saldırdı. Ama olsundu. bayrak inmez, ezan dinmez.Şükretmeyip namkörmü olalım.
    Aldım, kapalı otoparkta yatıyor. Geçen çıkıp bi misafiri otogara bırakalım dedim. Baktım akü boşalmış. Aradım yol yardımı anında bağlandı. Sonra beni servis ekibine yönlendirdi, ben de tamam şuan acil lazım değil yarın ararım dedim. Sabah iş çıkışı aradım, servis elemanı konum istedi attım. Geldi bağladı güç kaynağını, aracı çalıştırdı. Var mı başka bir isteğiniz dedi, yok dedim. El sıkışıp gitti. Ben de aracıma binip bir saat dolandım, doldurdum aküyü. Ha aküyü kendisi doldurmayı da teklif etti ama o bir saat felan sürer ve ücrete tabi dedi. İstemedim o hizmeti. Servis, arıza, yedek parça konusuna gelince. Chery’nin bir arızası çıksa kıyameti koparıyor forumlar ama mercedes, bmw gibi markalar forumlarda ve şikayet sitelerinde eleştirilse de herkes normal karşılıyor. Nedense belli bir kesimin bu markaya alerjisi var. Girin şikayetvar sitesine istediğiniz marka modeli yazın, yine içinize bir korku girer almazsınız. Sadece otomobil için değil, kombi, telefon, tv ne isterseniz. Binen aracından memnun, sıkıntı yaşayanlar da illa olacaktır. Her markada yaşanır. Hatta en çok da fiat egea da yaşanır ama hala da kime sorsanız aracımdan memnunum der. Allah kimseye kaza bela göstermesin, kusurlu araç nasip etmesin.

5 ay 8 bin km kullanıyorum.

Bahsedilen yedek parça sorunu Türkiye' de üretilen araçlarda bile mevcut. Herhangi bir markadan daha sorunlu değil.

Dünya devi premium markaların bile servisleri bizim ülkedeki kanunlar yüzünden müşterilerini madur edebiliyor.

Piyasadaki avrupa araçlardan daha sorunlu değil. Ama sosyal medyada bu arabaya binmeden yalan dolanla eleştiren tonla insan var.

Yıllarca donanım fakiri, piston kıran, 2. bakımı görmeden şanzıman bozan, trigeri parçalanan, elektronik arızaları bitmek bilmeyen arabaları yüksek fiyattan bize sattılar.

çinliler 5 yıl garantili gırtlak dolu donanımlı araçlarını B SUV fiyatına veriyor. Araçta öyle büyük sorunda yok. Haliyle bur durum satış rakamlarına da yansıyor.

Yahu Çinliler getirmiş chery suvlari performans desen var donanim desen gırtlak dolu konfor desen var güvenlik de var bu suvlar egea corolla duster megane bu araçlardan daha mi kötü hayır
    Kardeşim bunun üstüne laf etmek düşer mi ...
    Yok Çin de satilmiyormus da bilmem ne satilmasin bize getirsinler biz alıp biniyoruz saydığım araçlara baksana bizim seviyemiz alt ligler Çin üst ligde şunu anlayın artık ya ...
    Chery Grubu, 2023 yılında satışlarını yüzde 52,6 artırdı ve 1.881.316 adet aracı kullanıcılarına teslim etti. Chery Grubu, 2023 yılında ise 937 bin 148 adet araç ihraç etti. Yıllık bazda yüzde 101,1’lik bir büyüme anlamına gelen bu rakamla şirket, 21 yıl üst üste Çin’in en büyük binek otomobil ihracatçısı oldu.
  • yakında TOGG liderliğe oturur

• Chery acayip satıyor gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea'nın neresi SUV ? Ford Focus Active de SUV o zaman, ya da dodikleri var diye benim b segment HB aracım Peugeot 208 GT ye de SUV diyelim oldu olacak

• Togg'un şöyle bir versiyonu yok değil mi? Resimdeki tasarım şık duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 4 Haziran 2024; 15:33:45 >
  • TOGG'un ısı pompası olsa rakamlar çok yukarıda olurdu, batarya tarafında LFP olmasa da biraz gelişme gösterecek bir model çıkarırlarsa satışları hiç düşmez.

Cherry bu kalite algısıyla daha çok satar, 1 yıla kalmaz avrupalı araç üreticilerinin tüm modellerindeki satış rakamlarına bakın ne kadar hasta olduklarını göreceksiniz. Onlar hala 2026-2027 sonrasında bir şeyler yapmaktan bahsediyorlar.

• Soygun seviyesinde %80 ötv olmasa ve sadece %20 kdv ödeseydik tiggo 8 proyu 900 bin liraya almak mümkün olacaktı. 900 bin TL!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tiggo 8 pro candır. Çinli araçlara ek vergi, ambargo vesayre tüm bunlara rağmen fiyatı harika olan bir araba. Liderliği hakkıdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 Hafta Çin'de kaldım. 2-3 tane Chery Tiggo gördüm sadece. Çinliere sordum alt-orta arası kalitede dediler. Yani işin özü Çinliler kendilerinin almadığı arabayı bize satıyorlar.Asrın liderimiz sayesinde arabayı Egea'dan ibaret sanan halkım Tiggo'yu görünce saldırdı. Ama olsundu. bayrak inmez, ezan dinmez.Şükretmeyip namkörmü olalım.

• Chery cep telefonu gibi araba ismi koymasa daha iyi olurdu ama neyse... Türkiye'de SUV rekabetinde son durum: Lider bir Çinli 

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

bu instagram'da tanıştığın kız

buluşmaya şu şekil geliyor Türkiye'de SUV rekabetinde son durum: Lider bir Çinli 

(yine fena değil... taşlamayın espri yapıyoruz, çok severiz...) Türkiye'de SUV rekabetinde son durum: Lider bir Çinli 

• cheryde ek vergi yok mu togg ile neredeyse aynı fiyata nasıl satıyor

• şubart kedisi kullanıcısına yanıt
    Orta olsa yeter şimdi adamların Çin'de buraya gelmeyen onlarca modeli var 2 3 daha adını duymadığımız alt markası var ufacık araba bile yapıyorlar her bütçeye araç var adamlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 4 Haziran 2024; 20:37:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• speedycihan kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama bu çin pazarı bir garip yılların Passati oradada ismi aynı öyle pro mro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Donanımı çok koyup bir de D sınıfı yapmışlar işte, kapış kapış gidiyor. Kalite uzun kullanımdan sonra belli olacak.

Niye togg ile kiyaslamiyorsun?

• Chery ile ilgili kullanıcı şikayetlerini bir tek ben mi duyuyorum piyasada?

Yedek parça sorunu, elektronik sorunu, servis sorunu ???

Forumda araca sahip olan ve "çok aşırı memnun olan" biri varsa bilgi verirse sevinirim.

• Toog satışlarnda kamuda dahilmi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 4 Haziran 2024; 23:34:4 >
  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt

5 ay 8 bin km kullanıyorum.

Bahsedilen yedek parça sorunu Türkiye' de üretilen araçlarda bile mevcut. Herhangi bir markadan daha sorunlu değil.

Dünya devi premium markaların bile servisleri bizim ülkedeki kanunlar yüzünden müşterilerini madur edebiliyor.

Piyasadaki avrupa araçlardan daha sorunlu değil. Ama sosyal medyada bu arabaya binmeden yalan dolanla eleştiren tonla insan var.

Yıllarca donanım fakiri, piston kıran, 2. bakımı görmeden şanzıman bozan, trigeri parçalanan, elektronik arızaları bitmek bilmeyen arabaları yüksek fiyattan bize sattılar.

çinliler 5 yıl garantili gırtlak dolu donanımlı araçlarını B SUV fiyatına veriyor. Araçta öyle büyük sorunda yok. Haliyle bur durum satış rakamlarına da yansıyor.

• khanstern kullanıcısına yanıt

bence de saçma ama reno spring bile suv diye geçiyor. araba clio'dan daha ufak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.