Şimdi Ara

Türkiye'de Suv kullanan kitle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
16
Favori
25.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310

Ne yapsın millet seni sevindirmek için en çirkin görünen SUV'ları mı alsın?
    Hayır, insanlar güzel suvlara binsin, bende güzel suva bineyim. Ama ne aldığımızı bilerek, amacımıza uygun.
  • yurtdışı ile burayı mukayese etmek tarif edilemez..
  • Adamlar o araci camura, daga tepeye girmek icin almiyor ki?

Kimse bu sorulari sorup akil bile danismiyor ki bence alanlarin yuzde 90 i o aracin tek olayinin yerden yukseklik oldugunu biliyordur..

Kilitli defransiyel gercek 4x4 arac isteyen zaten burda degil Offroad forumlarinda dolasir..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam herkesten çok biliyorsun tamam
  • Suv çağımızın aracıdır.. Allah kısmet ederse performansı biraz yüksek spor bir suv alacağım.. q5 sportback macan ve x2 tarzı 👍çünkü çok amaçlı kullanımın yanında performanslı kullanımda yapabilmek çok güzel birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 10 Kasım 2019; 17:5:13 >
  • SUV'nin yüksek sürüş pozisyonu ve bagaj yükleme rahatlığı hariç bir nanesi yok diye bin tane konu da yazdım ettim.İnanmayan geçmişe bakar bulur.

Ama dünya da yükselen bir Crossover/SUV trendi var.Dünya üzerinde her Crossover/SUV alan adam çamur araziye giriyormuş, bir tek bizim ülkemizde alan adamlar girmiyormuş gibi yazmak çizmek en hafif tabiriyle saçmalamaktır.Aynen kardeşim herkes yaklaşma açısına göre alıyor, bizim ülkemizde sadece dış tasarım konuşuluyor.

Bu arada SUV genel tabir falan değildir.Suv denilen araçların şasisi sw ve pick up şasilerine benzer.Ch-R da SUVdur diyorsun ya bi bak bakalım CH-R'ın sasesini hatchback yani crossover a mı yoksa sw ye mi benziyor?At yalanı seveyim inananı

Türkiye off road açısından zengindir senin bundan haberin yok.Sadece millet enayi gibi aynı işi yapacak SUV'lara 5-6 kat para vermek yerine pick up alıp araziye göre restore ediyor.Bilgin yok fikrin var..

Her maddeyi çürütürdüm de baştan aşağı boş konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben alirsam bagaj icin vede karda 4 ceker lazim oldugu icin alacagim yoksa daga bayira vurmayacagim araci. Sadece kar icin de herhangi bir 4x4 secenegi is gorur diye dusunuyorum yanlisim varsa duzeltin lutfen.

• Ne kadar çok kafa yoruluyo para milletin ister sedan alır ister yerden yüksek olsun diye "suvcuk" alır kime ne yahu

• Konuyu açan arkadaş bukadar eleştireceğine bahsettiği konularda açıklayıcı,aydınlatıcı bir yazı kaleme alsa daha faydalı olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

SUV'nin yüksek sürüş pozisyonu ve bagaj yükleme rahatlığı hariç bir nanesi yok diye bin tane konu da yazdım ettim.İnanmayan geçmişe bakar bulur.

Ama dünya da yükselen bir Crossover/SUV trendi var.Dünya üzerinde her Crossover/SUV alan adam çamur araziye giriyormuş, bir tek bizim ülkemizde alan adamlar girmiyormuş gibi yazmak çizmek en hafif tabiriyle saçmalamaktır.Aynen kardeşim herkes yaklaşma açısına göre alıyor, bizim ülkemizde sadece dış tasarım konuşuluyor.

Bu arada SUV genel tabir falan değildir.Suv denilen araçların şasisi sw ve pick up şasilerine benzer.Ch-R da SUVdur diyorsun ya bi bak bakalım CH-R'ın sasesini hatchback yani crossover a mı yoksa sw ye mi benziyor?At yalanı seveyim inananı

Türkiye off road açısından zengindir senin bundan haberin yok.Sadece millet enayi gibi aynı işi yapacak SUV'lara 5-6 kat para vermek yerine pick up alıp araziye göre restore ediyor.Bilgin yok fikrin var..

Her maddeyi çürütürdüm de baştan aşağı boş konu.
    Dünya geneli bir Suv trendi var, ve suv demek off road demek değil tabii ki. Yazdıklarımdan bu anlam çıkmaz.

Yeni nesil araçlar ile ağır araziye girilmez, off road yapacak olsam eski nesil araç alırım. Ne kadar az elektronik o kadar iyi. Bunları herkes biliyor. Benim bunları bilmediğimi düşünüyorsan ya okuduklarını anlamıyorsun ya da illa beni görmek istediğin şekilde görmeye çalışıyorsun.

Suv alıyorsan süspansiyonunu/ön düzenini sorgularsın.

Ağır araziye girilecek araçta 4wd çekiş sistemi olur, şehir içi asfalt ağırlıklı araçta awd çekiş sistemi olur. Ama 4x4 bir çekiş sistemi olur. 'Hangi Suv alayım' başlıklarının hangisinde gördün awd çekiş sisteminin tartışıldığını?

Kar yağdığı zaman asfaltta rampa çıkamayacaksan niye Suv aldın?

Şasi konusunda yazdıklarında çöp. Bunun belli bir tanımı yok, youtube da sekizsilindir kanalı nispeten akla en yatkın açıklamayı yapmış.

Binek otomobil şasisi kullanan araçları (Mercedes GLE ya da BMW X6 gibi lüx suvlar dahil) crossover olarak nitelendiriyor, kendine özgü yada pikap şasisi üzerine kurulu araçları suv olarak nitelendiriyor. Tabii bu Allah'ın emri değil, kendi görüş açısı ve çok büyük oranda mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 10 Kasım 2019; 17:20:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Ben alirsam bagaj icin vede karda 4 ceker lazim oldugu icin alacagim yoksa daga bayira vurmayacagim araci. Sadece kar icin de herhangi bir 4x4 secenegi is gorur diye dusunuyorum yanlisim varsa duzeltin lutfen.
    AWD çekiş sistemine sahip bir Suv işinizi görür ama her awd aynı değil. Bu konu çok detaylı bir konu. Özellikle ingilizceniz varsa google üzerinden araştırabilirsiniz.

Örnek olarak Subaru'nun simetrik dört çekeri ve Audi'nin quattro sistemi diğer awd lerden asfaltta daha başarılı.

Her markanın awd sistemini ayrı ayrı bilmiyorum, düşündüğünüz model üzerinden ayrıca araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offroader

Dünya geneli bir Suv trendi var, ve suv demek off road demek değil tabii ki. Yazdıklarımdan bu anlam çıkmaz.

Yeni nesil araçlar ile ağır araziye girilmez, off road yapacak olsam eski nesil araç alırım. Ne kadar az elektronik o kadar iyi. Bunları herkes biliyor. Benim bunları bilmediğimi düşünüyorsan ya okuduklarını anlamıyorsun ya da illa beni görmek istediğin şekilde görmeye çalışıyorsun.

Suv alıyorsan süspansiyonunu/ön düzenini sorgularsın.

Ağır araziye girilecek araçta 4wd çekiş sistemi olur, şehir içi asfalt ağırlıklı araçta awd çekiş sistemi olur. Ama 4x4 bir çekiş sistemi olur. 'Hangi Suv alayım' başlıklarının hangisinde gördün awd çekiş sisteminin tartışıldığını?

Kar yağdığı zaman asfaltta rampa çıkamayacaksan niye Suv aldın?

Şasi konusunda yazdıklarında çöp. Bunun belli bir tanımı yok, youtube da sekizsilindir kanalı nispeten akla en yatkın açıklamayı yapmış.

Binek otomobil şasisi kullanan araçları (Mercedes GLE ya da BMW X6 gibi lüx suvlar dahil) crossover olarak nitelendiriyor, kendine özgü yada pikap şasisi üzerine kurulu araçları suv olarak nitelendiriyor. Tabii bu Allah'ın emri değil, kendi görüş açısı ve çok büyük oranda mantıklı.

Alıntıları Göster
    İzle canım benim izle.Hem ingilizcen gelişir hem de öğrenirsin.

• Offroader kullanıcısına yanıt
    X5 yerine land cruiser de denilebilir o an aklima geldi sadece onemsiz bir detay bu.

Önden çekiş bir suv ile bile bozuk yollarda daha rahat edersin. Sedan ile yapamayacağın birşey bu.

• Cok merak ettim hocam. Hangi suv satip hangi sedani aldiniz? Sizi bu kadar mutlu etti :)

• bir konuda bilgili olduğumu nasıl belli ederim :
  • o değilde benim yolda gördüğüm kadınların çoğu suv diye tabir edilen araçlar kullanıyor, bir bakıma hak vermek gerek. adam bakıyor benim hanım araç kullanmayı beceremiyor, paramda var o zaman yüksek araç alayım kaza filan olursa biraz daha güvende olur mantığı var. o aracı kullanabilir mi kullanamaz mı hiç önemli değil, bizim sitede bir kadında bu durumdaydı, kocası almanya'dan range rover almıştı kullansın diye ama kadın otoparktan geri geri çıkamıyordu. ya komşulardan biri aracı yola çıkarıyordu ya da güvenlik - kapıcı filan yardım ediyordu.
    ben öyle fazla araba değiştiren biri değilim, bu zamana kadar superb-passat-3.20-golf-5.20 araç sahibi oldum. ama amerikan filmlerinde olduğu gibi pick-up kullanmayı çok isterdim. kim bilir belki bende sportage,tiguain,freemont vs alsaydım bende böyle konularda o araçları savunurdum.
  • "Bizde Suv ayrı birşeymiş arazi aracı ayrı birşeymiş gibi bir imaj var, böyle birşey yok arkadaşlar. Suv genel bir kavramdır. Land Cruiser'da suvdur, CHR'de suvdur."

Şunu okuduktan sonra konu sahibinin cahillik seviyesini anlıyorsunuz zaten.
  • Görende yurtdışında her araba alan araştırıp alıyo sanıcak aq hoşuna gidiyor alıyor işte size ne milletin zevkinden parasını nereye neye harcadığından...

• Suv araçları otomobilden daha lüks sanan bir milletiz ne bekliyorsunuz ki 3 cm daha yüksek tenekeleriyle mutlular işte boşverin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

"Bizde Suv ayrı birşeymiş arazi aracı ayrı birşeymiş gibi bir imaj var, böyle birşey yok arkadaşlar. Suv genel bir kavramdır. Land Cruiser'da suvdur, CHR'de suvdur."

Şunu okuduktan sonra konu sahibinin cahillik seviyesini anlıyorsunuz zaten.
    Cahillikte o kadar dip bir yerdesin ki, normalde hic bir konuda kendimi cok bilgili gormem (ki zaten degilim) ama bu kadar bos insanin arasinda kendimi alim gibi hissetmeye baslayacagim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.