O zaman çıkacaksın, bu teşviği önünü arkasını kontrol etmeden, liste fiyatına yansıtılacağından emin olmadan al senin olsun diye veren veya (belki de) şu şu rakamdan aşağı araç satamazsın/piyasa dengeleri ile oynama diyen devlete söyleyeceksin bunu. teşviği alıp da kendi ticari amaçları için kullanan özel firmaya değil. Kim olsa aynı şeyi yapar, Byd'nin başında olsan sen de aynısını yapacaksın, bu ülkenin halkı senin babanın oğlu değil sen de robin hood değilsin. öncelik tâbii olduğun firmanın hakkıdır, başarısıdır, kârlılığıdır. hariçten gazel okuyorsunuz burada. Arkadaş on numara örnek vermiş, Bmw-Mercedes yıllarca 1.6 motor aynı sınıf araçları 2.0 Audi-Volvo denk modelleri ile aynı fiyata, hatta daha pahalıya sattı bu ülkede. millet gitti yine de 1.6'ları aldı, onlar da %150-%80 ötv farkını olduğu gibi cebe attı. Ne yapacağız, distribütörleri mi suçlayacağız adam doğru fiyat koydu, yüksek kârlılıkla iyi satış yaptı diye? devlet hak tanımış, motor çöp gibi olsa da çok yaksa da yeter ki 1.6 litre olsun senden az Ötv alacağım demiş. denk rakip iki otomobil, senin çok büyük bir Ötv avantajın var ama farkı ham yapıp aynı fiyata koyuyorsun, adam gelip alıyor. mis gibi satıyorsun, ne yapacaksın? ay kıyamam bu tatlışlara ya, bak nasıl da tomarla para çıkarıp kafama atıyorlar, şu fiyatı düşürelim, kârlılığımızdan vazgeçelim diye vicdan mı yapacaksın? Arabayı alan milletin önüne araba kırma, yol kesme mesajları atacağına, ben bunları düşünemedim, bu şekilde bakmamıştım hakkınız var diyecek tevazuyu gösterebilmek lazım bazen. |
Türkiye'de SUV pazarının yeni bir lideri var (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çok enteresan yaf...
es yuu viii diye bir kazuleti icat etmeyi başardılar ve çatır çatır satmaktalar.
-
Saçma sapan örnek vermeyin.
Byd bu kazık fiyatlara rağmen araç satabiliyor. Tesla %10 dilime sokmadan ayda 50 araç bile satamaz.
Aynı şey Chery için de geçerli. 1600e verdikleri tiggo 7 yi teşvik belgesi alsa 1100e vereceklerini sanıyor musunuz? Sanıyorsanız boşuna yazıyoruz size.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakanlar kurulundan birine görürsem ona da yol vermem dememi mi bekliyorsunuz? Elimde polis düdüğüyle Türkiye'de trafiği yönlendirdiğimi mi düşünüyorsunuz?
Ben bireysel tepkiden, protesto kültüründen bahsediyorum. Tek suçlu BYD alan insandır mı dedim? Yolda kimsenin önüne kırdığım yok. Ben bu koşullarda tercih hakkı olup firmaya tepkisini koymaktan imtina eden insanın kendine saygısı olmadığını düşünüyorum.
Ne kadar mantıksal safsata varsa tek mesaja sığdırmışsınız. O suçlu ama bu daha suçlu, önce buna bak, önce buna tepki ver... Siz bildiğinizi yapın. Ben de özgürce fikrimi paylaşayım.
Selametle.
Varsayımlar üzerinden konuşmaya gerek yok. Chery yönetim kurulu üyesi değilim. Olmamış olaylar üzerinden goygoy yapmanın lüzumu yok.
Örneğin mahiyetini anlayamamışsınız. Tekrar okuyunuz.
BYD PHEV araçlarda Şubat stokları bitti, Mart yada Nisan ayı gelecek tam zaman verilemiyor artı hangi renklerden ne kadar geleceği de belli değil. Mesela ben Siyah istedim ama garantisi yok, gemiden kaç tane siyah çıkar belli değil ama gelecek partinin bile araçları nerdeyse bitmiş durumda. 150 bin kapora yatırıp bekleyeceğiz. Gerçekten çok talep var. Mengerlerde tanıdık satışçı var yetiştiremiyoruz bu kadar talep olacağını ne biz ne BYD tahmin edemediği için Planlamada çok sıkıntı yaşanıyor diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 8 Şubat 2025; 22:25:53 > -
en pahalı çin çöpü
bu ürün bence
fiyatını kilosuna bölünce ortaya çıkan fayda..
bir iki seneye dediklerim daha net anlaşılacak..)
-
bu araba seklı durusu çok guzel turkıye pazarınınada ıyı gırmıs satışlar guzel
-
- BYD: Efendim, biz Türkiyede fabrika açmak istiyoruz ama yüksek vergileriniz yüzünden karımız düşük kalıyor ve sermaye üretemediğimiz için bu işe giremiyoruz.
- Reis: E napalım, benim ürettiğim toggdan daha ucuza araba satmana izin mi vereyim ?
-BYD: Sayın başkan , biz fiyatları benzer seviyede tutalım siz bizden vergi almayın, sizin halktan yüksek kar elde edelim, oradan gelen parayla sizin orda fabrikayı açalım ?
-Reis: Nasıl olacak bu iş ?
-BYD: Efendim siz halktan aldığınız yüksek vergilerle yaptığınız köprü, otoyol vs gibi hizmetleri tekrar halka satmıyor musunuz ?
-Reis : Evet satıyorum.
-BYD: Tamam işte bizde aynı şeyi yapacağız. Yüksek karla sizin halka araç satıp, elde ettiğimiz sermayeyi yine sizin orda fabrika açmak için kullanacağız.
-Reis: heee , sevdim seni kerata. aynı kafadanız. Oğlum, bunlara derhal vergi muafiyeti verin , Halka da bir %40 vergi zammı yapalım. Oldu bitti bu iş. Ha unutmadan Engellilere de bi ayar çekin olm. Yeter bu kadar beleşe arabaya bindikleri.
-
Çok muhtemel bir senaryo... Ayrıca şunu da düşünen yok: ALJ Türkiye bu araçları (bazılarınca beklendiği gibi) açıklanan liste fiyatlarına kıyasen 200.000 TL - 300.000 TL indirimle satışa koysaydı, acaba kaçımız bu markanın gümrük vergisi muafiyetli ithalat kotasının 30.000 araçla sınırlı olduğunu herkesten daha iyi bilen uyanık "galerici" esnafından daha atik davranıp indirimli fiyattan satın alabilirdik!
-
TOGG > C Sınıfı bir SUV
BYD Seal U > D Sınıfı
D segment orta sınıfın arabası Fakirlerin alabildiği en lüks araba segmenti {Sıradan vatandaşın alabileceği en pahalı araç} ya da {Lükse para vermek istemeyen ama iyi arabaya binmek isteyen}
Passat da D segmenti buraya satıyordu. Chery de kötü ekonomide Kötü gibi ama iyi görünüyor diye buraya sattı. BYD de iyi ama vergisi az diye ucuz diye bu kitleye satıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X