Şimdi Ara

Türkiye’de üretilen 'taşınabilir kan pompası' ticarileştiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dolaşım ve solunum yetmezliği yaşayan hastalarda kullanılması için Dokuz Eylül Üniversitesi’nde geliştirilen “taşınabilir kan pompası”nın ticari satışları için protokol imzalandı. Hastalar ve devlet kurumları, üniversitede geliştirilen kan pompasını satın alabilecek.

Prof. Dr. Erdem Silistreli tarafından hazırlanan projenin patent lisanslama ön protokolü imzalandı. Protokolün sanayi ayağını Alvimedica Tıbbi Ürünler AŞ yürütecek. Alvimedica, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında devlet desteğiyle ilaçlı stent ve kalp kapakçığı da üretecek.

Her yerde kullanılabilecek

Taşınabilir kan pompası kalp ameliyatlarından çıkışta sorun yaşayanlarda, ağır kalp krizi geçiren hastalarda, kalp ya da akciğer nakli bekleyenlerde, boğulma, zehirlenme gibi durumlarda destek verecek. Üretilecek pompa, kır ve sokak koşullarında dahi takılabilecek taşınabilir bir ünite olacak.

Bazı hastanelerdeki yüz binlerce lira maliyetli yaşam destek sistemi taşınabilir olmadığı için çok sayıda hastanın yaşamını yitirdiğini dile getiren Silistreli, daha ucuz ve ulaşılabilir cihazlarla hayatların kurtarılabileceğini belirtti.

Kan pompasının ticarileştirilmesi için imzalanan protokole göre üretimin tamamı Türkiye sınırları içinde gerçekleştirilecek. Ayrıca çocuklarda da kullanılabilecek.

• Böyle güzel haberlere rastlayınca yemin ederim ağrılarım diniyor, rahatlıyorum.
    Bir ara implant dişin tanesine 1000Euro ödenmekteydi ,şimdi yurt içinde 30-40 tl'ye imal edilebilmekte.
    Düşünsenize yurdum insanı 1 adet dişe o denli para veriyordu.
    Allah bahtını açık etsin .Allah emeklerini boşa çıkartmasın .Canım güzel yurdum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Böyle güzel haberlere rastlayınca yemin ederim ağrılarım diniyor, rahatlıyorum.
    Bir ara implant dişin tanesine 1000Euro ödenmekteydi ,şimdi yurt içinde 30-40 tl'ye imal edilebilmekte.
    Allah bahtını açık etsin .Allah emeklerini boşa çıkartmasın .Canım güzel yurdum.
    suan yine dolarla enucuza üstündeki diş hariç 1200 tl ye yaptırabilirsin eskiden yapancı markalar 800 tl idi suan 2000 tl enucuzu dahi,nerden cıkardınız eskiden 1000 euro falan,tamam yerli güzeldirde,yanlış bilgi ve yonlendirmeyle kalitelerinin düşmesini rehavete kapılmalarını saglarsınız dikkat edin lutfen

• sendemail kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de üretilen 'taşınabilir kan pompası' ticarileştiriliyor

Hadi oradan, 30-40 tl ye implant varmış. 30-40 tl ye dolgu bile yaptıramazsın.

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Mayıs 2018; 20:42:30 >

Yavaş sallayın sizde 30-40 tl'ye implant yok.
  • implantın birim fiyatı 8-10 dolar arasında ,

Bugün bir diş hekimine gitseniz implant yaptırmnak isterseniz tipinize göre 1000TL-5000TL arası fiyat biçerler.

IMPLANT dışında ödenilen o fazlalık hekime ödenen para implanta değil.

Hamaset olsun ya da sululuk olsun diye yazmamıştım...Yarın öbür gün bir yakınınız ya da şahsınız implant yaptırmak isterse bilginiz olsun sıkı pazarlık yapın.
    Durum böyle arkadaşlar , hani yahu 30-40 lira olur mu demekte ,tepki vermekte haklısınız ,o fazlalık para implantın bedeli değil hizmetin bedeli .
    Bu arada gidip saf saf diş doktoruna bu 50 liraymış yaa diye hayıflanmaya lüzum yok ,diş dr.u hayatta ha evet öyle demez , ortodontist teknikeri bulacaksınız
    Bılgıler ıcın teşekkur ederım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

implantın birim fiyatı 8-10 dolar arasında ,

Bugün bir diş hekimine gitseniz implant yaptırmnak isterseniz tipinize göre 1000TL-5000TL arası fiyat biçerler.

IMPLANT dışında ödenilen o fazlalık hekime ödenen para implanta değil.

Hamaset olsun ya da sululuk olsun diye yazmamıştım...Yarın öbür gün bir yakınınız ya da şahsınız implant yaptırmak isterse bilginiz olsun sıkı pazarlık yapın.
    Durum böyle arkadaşlar , hani yahu 30-40 lira olur mu demekte ,tepki vermekte haklısınız ,o fazlalık para implantın bedeli değil hizmetin bedeli .
    Bu arada gidip saf saf diş doktoruna bu 50 liraymış yaa diye hayıflanmaya lüzum yok ,diş dr.u hayatta ha evet öyle demez , ortodontist teknikeri bulacaksınız
    yine yanlış,titanyum kullanılır evet ham titanyum metal maliyeti ortalama 5-10 dolar fakat onu işleyecek tesisin kuruluşu ve argesi milyonlarca dolar,ki firmalara birim maliyeti 8-10 dolar olabilir ama dişçilere 5 li set halinde enucuz avrupa firması alman bir firmaydı unuttum 300 euro(implant başına 55 euro) türk firmalarda genelde 5 li set için enucuz olanları bile 500 tl ister(birim başı 100 tl gibi) ki bu ucuz alman malı diş implantını cogu yer 1400-1500 tl ye takar(üstüne diş kaplaması genelde enucuz 300 tl yi ekleyin) türk ve kore mallarını genelde 1200-1300 tl ye( yine diş kaplaması olmadan sadece implant) takarlar

Kardeşim Diş Hekimi. İmplant 50 TL falan değil....
  • O kadar ucuz implant yok kardeş. onun işlenmesi ve AR-GE sürecine girmesi ve
    titanyum miktarının yogunlugu fiyatı artırıyor. Daha düne kadar ülkemizde olmayan bir teknolojiden bahsediyoruz.Diş doktoru pazarlıkla fiyatı indirdirdiği doğru
    ben 500tl civarı indirim yaptırdım pazarlıkla,aynı doktor polis,asker ve bazı kurumlara yüzde 40 indirim yapıyordu.

• magicool M kullanıcısına yanıt
    gerçekten titanyumun maliyeti 5-10 dolardan daha fazla. 1.5mm 1 metreye 50 cm sac bile 1200 lira kdv hariç. buradan hesaplama yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: devrimdoga

gerçekten titanyumun maliyeti 5-10 dolardan daha fazla. 1.5mm 1 metreye 50 cm sac bile 1200 lira kdv hariç. buradan hesaplama yapabilirsiniz.
    cevher olarak bahsettim ham malzemenin maliyeti ki cok fazla titanyum kullanilmiyor implantta olsun 15 dolar olsun asil olay arge ve fabrikada ona milyonlar harcaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magicool M kullanıcısına yanıt
    işlemesi güç bir malzeme. delerken bile elmas uçlu matkapları köreltiyor. argenin yüksek maliyetli oluşu da bu yüzden. kısaca sadece ham madde değil işlenmesi de çok büyük bir olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hadi oradan, 30-40 tl ye implant varmış. 30-40 tl ye dolgu bile yaptıramazsın.

Edit: imla.
    Adam 30-40 tl ye imal ediliyor demiş implant yapılıyor dememiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Adam 30-40 tl ye imal ediliyor demiş implant yapılıyor dememiş.

Alıntıları Göster
    Fark etmez, 30-40 tl ye implant imal edemezsin.
    İyi güzel de biz 30-40 liraya üretiyoruz ve birim fiyatı normalde 8-10 dolar diyorsun yani 4 ile çarpsak 32-40 lira gibi bir fiyat oluyor? 8-10 dolar ile kastettiğin yine ülkemizinki mi? O durumda niye bir daha dolar ile belirtiyorsun ki? Eğer global ise zaten bizle aynı fiyat. Hatta dolar 2 lira olsa daha ucuz olacak. Bir de yurdum insanı bir dişe bu kadar para veriyor denilince insanların toplam ücret olarak yaklaşması gayet normal.

Konuyu dağıtmazsak gerçekten güzel bir gelişme. Ülkemizdeki pek çok atılımdan daha önemli kısımlara sahip sağlık konusundaki atılımlar aslında.
  • quote:

Böyle güzel haberlere rastlayınca yemin ederim ağrılarım diniyor, rahatlıyorum.
    yiğenim çimentodanmı yapıyon implantı? yoksa 40-50 yıl önceki gibi mermi çekirdeğinin dibini düzleyip diş diyemi takıyon?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.