Şimdi Ara

Türkiye'de Yılın Otomobili 2023 yarışmasının kazananı açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de Yılın Otomobili 2023 yarışmasının kazananı açıklandı
    Final etabında yarışacak isimler sırasıyla BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai Ioniq 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross olarak belirlenmişti. Bu otomobiller arasından gazetecilerin oylarıyla ipi göğüsleyen taraf Nissan X-Trail oldu.

64 gazetecinin katıldığı oylama sonuçlanana kadar X-Trail ve 408 arasında deyim yerindeyse kıyasıya bir rekabet yaşandı. Zaten puanlara bakıldığında bu çok net belli oluyor. 3580 puan alan X-Trail'i sadece 30 puan farkla Peugeot 408 takip ediyor. Finalde yarışan otomobillerin aldığı puanlar şöyle:

• Nissan X-Trail:           3580 puan

• Peugeot 408:             3550 puan

• Toyota Corola Cross: 2270 puan

• Opel Astra:                 2140 puan

• Hyundai Ioniq 5:        1550 puan

• Dacia Jogger:            1490 puan

• BMW X1:                   1420 puan

Ayrıca Bkz.Yeni Fiat 600 crossover, paylaşılan resmi bir videoda ortaya çıktı

Yarışmada, yılın otomobili dışında üç farklı kategoride daha ödül verildi. Yapılan oylamalar sonucunda Yılın İnovasyon Ödülü, arka koltuk video deneyimi sunan BMW 7 Serisi'ne; Yılın Basın Lansmanı Ödülü, Dacia Jogger Iğdır-Kars lansmanına; Yılın Tasarımı Ödülü ise Peugeot 408'e verildi.

• Bence hak etti. e-power denilen bi teknolojiye sahip. Turbo beslemeli benzinli jeneratör barındırıyor, bununla; tekerleklere güç veren elektrik motorlarına olabilecek en verimli şekilde enerji üretiyor. Hem klasik benzinli gibi pratik, dış etkenlere daha dayanıklı, hem de elektrik motorunun her devirdeki maksimum torku ve üstün verimliliği.

Kendi boyutlarındaki başka hiçbir benzinlinin ulaşamayacağı yakıt tasarrufu sağlıyor. Elektrikli araba konforu da cabası. Geleceğini parlak görüyorum, inş jeneratör verimliliğinden, elektrik motoruna, bataryasına ve materyaline kadar her şeyini geliştirirler ve sedan modelini de çıkarırlar.

İstanbul şehiriçi 5.5 litre

Ankara İstanbul 130 km sabit hız 10.5 litre.

Yüksek MTV derdi var.

Ayrıca göreceli olacak ama tipi çok çirkin

Ayrıca benzinli modelinden çok çok daha pahalıya satın alıyorsunuz.

Ayrıca hem benzinli motorun arızaları ile uğraşma var.

Hem elektirkli motorun arızaları ile uğraşma var.

Hemde bu ikisini dönüştüren basit gibi görünen karmaşık ve maliyetli jeneratör sistemi ile uğraşmak var.

Bunun yerine en kötü ihtimal olarak hem şehiriçi elektrikli hemde şehirdisi için benzinli iki araba al gene daha mantıklı oluyor.

Yani oylayanlar pratikte kullanmadıkları için, teoride senin gibi düşünüp güzel puanlar vermişler ama uzun süreli kullanımdan sonra hiç mantıklı bir araç değil.

Doğru sonuç.

408: C sınıfı ancak içi küçük ve arkası klostrofobik. Donanımı iyi, fiyat yüksek, motor 130bg

Xtrail: D sınıfı daha yüksek geniş ve ferah bir kabin, daha güzel görünüyor aşırı heybetli. Donanım baz versiyonda 408 GT ye yakın

Dacia ve x1, biri çok pahalı biri çok ucuz zaten baştan kaybettiler.

Ioniq güzel araç ancak yüksek performanslı aşırı pahalı, diğerinin ucuz versiyonun menzili çok az.

Astra ile Corolla kalıyor geriye ancak Astra ve 408 aynı gibi, Corolla güzel araç.

Kalite, donanım, fiyat performans olarak bende oyumu X-trail' e veririm.

• X Trail BMW 7 uuuu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nissan editörlere parayı basmış. Geçen senede Hyundai basmıştı

Kim parayı verirse

• Nissan'ın nesini beğendiler çözemedim.

• Egea seçilmeliydi.

• Oldukça tarafsız bir değerlendirmeye benziyor. Dacia Bmw'den fazla puan almış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 13 Haziran 2023; 21:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayi: Çek oğlum oradan bir çay ve araçlara %20 zam yap.

Çok güzel aile arabası. Reis 4 çocuk yapın dediler. Miller yaptı. Şimdi bu arabalara binemiyorlar. Gerçi B kasaya da binemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkiot -- 13 Haziran 2023; 21:57:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

Dacia'nın neyi kötü anlayamadim. Siz degerlendirmeleri sadece araçların fiyatlarına göre veya marka imajlarina göre mi yapiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW x1 en düşük puanı almış dacia bile daha fazla puan almış nasıl oluyor bu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ÖmerDönmez W5B5H Ö kullanıcısına yanıt
    O kadar fakiriz ki hayallerimizde bile bmw yok, o yüzden puanlama yapmıyoruz ona

• FnT45K F kullanıcısına yanıt

Bence hak etti. e-power denilen bi teknolojiye sahip. Turbo beslemeli benzinli jeneratör barındırıyor, bununla; tekerleklere güç veren elektrik motorlarına olabilecek en verimli şekilde enerji üretiyor. Hem klasik benzinli gibi pratik, dış etkenlere daha dayanıklı, hem de elektrik motorunun her devirdeki maksimum torku ve üstün verimliliği.

Kendi boyutlarındaki başka hiçbir benzinlinin ulaşamayacağı yakıt tasarrufu sağlıyor. Elektrikli araba konforu da cabası. Geleceğini parlak görüyorum, inş jeneratör verimliliğinden, elektrik motoruna, bataryasına ve materyaline kadar her şeyini geliştirirler ve sedan modelini de çıkarırlar.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Egea mı? Ben tüm alanlarda TOGG 1. çıkar diyordum...

• Tum kriterleri birlikte degerlendirdigimizde bence her yil 1. superb olmali

• Yılın İnovasyon Ödülü adaylarında TOGG T10X – Trumore uygulaması vardı. Kim hangi hakla seçmedi? Bu hainliği şiddetle kınıyorum. Not: İroni ironi. Niye böyle bi şeyden kınama açıklayayım 🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 14 Haziran 2023; 10:29:33 >
  • Dünyanın hiçbir yerinde bu sıralama seçilmezdi yine başardık Türkiyem

• Hiç birini alamadığımız için sıralama çok farketmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanErTr -- 13 Haziran 2023; 23:23:35 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Togg t10x ne gibi ekstra bir inovasyon kattı otomobil piyasasına?

• stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Ama çirkin…

• Tasarım artık önceliklerinden değil benim. Ama evet, sonraki modellerde iyileştirmeleri lazım

• Nissan x-trail güzel bir teknolojiye sahip olduğu kadar çok çirkin bir ön yüze sahip bence fransızlardan biraz ders alsalar iyi olacak.Peugeot 3008(2021) satıp almayı düşündüm ama o çirkin yüze bir türlü alışamadım.Anlamıyorum nasıl yılın arabası oluyor bir tane bile dışarda görmedim.REKLam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.