Bunu daha önce de söyledim ama tekrar etmekte fayda var: Dünya tarihi şu basit kuralla tanımlanır. Nehrin her iki tarafında iki grup var. Her biri diğer gruptan çeşitli kaynaklara göz dikiyor. İki grup arasında sürekli bir çatışmayı durduran tek şey, her iki grubun da saldırıya uğradıklarında diğerinin eşit ölçüde (veya daha kötü) karşılık vereceğinin farkına varmasıdır. Şimdi Batı'nın bu temel tarihsel gerçekliği şekillendiren bu belirleyici dinamiği bir kenara atmaya karar verdiğini hayal edin. Bizim olanı savunmak genlerimizde kök salmıştır; bu insan doğamızın merkezi bir özelliğidir. Ancak Batı bizim o kadar ilerici, o kadar empatik ve o kadar aydın olduğumuzu, dolayısıyla çocuk biyolojisine bağlı olmadığımızı söyledi. Dolayısıyla kültürümüzü savunmayacağız; mirasımızı savunmayacağız; dinimizi savunmayacağız; kadınlarımızı savunmayacağız; çocuklarımızı savunmayacağız; Değerlerimizi savunmayacağız. Batılı liderlerimize göre bu tür savunma kaygılarından yalnızca barbarlar endişelenir. Açıkız, hoşgörülüyüz, nazikiz, şefkatliyiz, misafirperveriz. Hiçbir kanıt bizi diğer grupların bize zarar verebileceğine ikna edemez. Ve dolayısıyla siyasetçimiz olan çocuklarımızın beyinlerini yıkıyoruz; toplumlarımızın tecavüzüne seviniyoruz çünkü bu bizim nazik olduğumuzu kanıtlıyor. Bu, Parazitik Zihin'de tartıştıklarım ile bir sonraki kitabım İntihar Empatisi'nde dünyaya sunacağım şeylerin bir karışımı. Açıkçası iyimserliğim tükeniyor; Umudumu yitirdim. Her gün büyük kişisel ve profesyonel bedeller ödeyerek savaşıyorum. Ama toplumunuz çılgınca intihar etmeye kararlıyken herhangi bir şeyi nasıl değiştirebilirsiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 18:58:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Elon Musk'ın Aşırı Göç İle İlgili Beğendiği Tvit
-
-
En bes iller buna ırkçılık diyor
Irkçılık, faşist.
Papağanmsınız nesiniz
Gerçi papağanların kelşme dağarcıkları bunlardan fazladır.
Adam senden almaya geliyor.
Boşuna mı geliyor..
Ama işini, ama toprağını,, ama kızını alacak.
Sen, senden olanı, senin olanı korumaya mükellefsin.
gelmeleri demek
Senin ve senden sonrakilerin yok olması demek.
Geldikleri yerleri güzelleştirsinler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 8 Temmuz 2024; 19:20:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim bugün en çok beğendiğim görsel:
-
Göçmenleri kovmaya elon muskdan başlamak lazım kendisi güney afrika göçmeni.
Herif tamamen Amerija'ya entegre olmuş. Buradakiler sorsan entegrasyon, uyum sağlamak, kaynaşma dünyanın en kötü şeyi, ırkcılık faşistlik. 300 yılda orada kalsan hala Ortadoğulu olmalısın. Kimse uyum sağlamamalı mozaik olmalı 200 farklı millet, 500 farklı mezhep harmoni içinde yasamalı vb vb...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 19:24:16 >
Adam doğduğunda babasının elmas madenleri var dadılarla büyümüş en elit okullarda okumuş sıradan amerikalı yanında alt insan sayılır entegre olmaya çalışmamışdır bence
Hocam adam Amerikan halkı için dertleniyor. Amerika mahvolacak diyor. Bir duygudaşlık oluşmuş. Kendini Amerikan halkı ile bir görüyor.
Fakat Avrupa'daki göçmenleri düşün. Çoğu bulunduğu ülke ile ilgili hiçbir aidiyet duygusu tadımıyor. Hatta bulunduğu ülkede kötü birsey olsa içten içe seviniyor. Futbol maçı olsa karsı takımı tutuyor. Sende bunların ülkende barınması çok kültürlülük, hoşgörü, harika vb vb diyorsun.
Bu doğru değil. Oraya giden insanlar oraya entegre olmalı. Zamanla içinde bulunduğu toplumla kaynaşmalı, bir duygudaşlık geliştirmeli. Kendini o topluma ait, o toplumun parcası gibi hissetmeli. Öteki türlüsü toplumlara zarar veren bir çıkar ilişkisi oluyor. Yani çıkar sürdüğü müddetçe taraflar birbirine tahammül ediyor ancak birgün öküz ölürse işte o zaman asıl zararı yasıyorsunuz.
Toplumların amacı farklılıkları vurgulamaktan ziyade absorbe edip bizi oluşturmaya calışmak olmalı. Ben böyle düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 19:56:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güney afrika da beyaz? olarak doğmuş.Bu bile ayrıcalıkli bir sınıfta olduğunun ipuçlarını veriyor zaten
Twiti atan adam kültürümüzü savunacaz diyor amerikanın ne kültürü varmış kim kardashian ve mumble rapi mi savunacaklar. Amerikanın kültürü; kültürünü savunmamaktır. Amerika keşfedildiğinde avrupada kalanlar kendi kültürünü savundu 2 dünya savaşı çıkardılar. Gerçek amerikan ideolojisi göçe karşı falan olmaz göç sonucu işsiz kalacak asgari ücrete çalışan amerikalı herif var ya ondan nefret eder serbest piyasaya tapar işi daha ucuza yapmak için dünyanın öbür ucundan gelen göçmenin gelmesini engelleyerek kendine haksız kazanç elde ettiğini düşünür onu parazit görür.
Yumuşayan bir topluluk yok edilir bu dünya/insanlık tarihinde hep böyle olmuştur ve olmaya devam edecek.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
benim bugün en çok beğendiğim görsel: |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X