aynen görüdklerimde oyle zaten burada alıyorlar bir ton maaşı parayı statülü kariyerli sosyal insanlar oraya gidince standart bir maaş alıyorlar oyle buradaki gibi bir işçinin 3-5 katı değil, ama lüküs rahat bir hayat bekliyorlar herkese üstten bakıcak, tr deki gibi küçük tanrı yerine koyucak, gittikleri yerde ırkçılıkta eklenince sıradan ezik göçmen halk olduklarını idrak edince sonra eşekten düşmüşe dönüyorlar. yoksa burada bir baltaya sap olamayıp fack fakir giden için çok problem yok onlar buradada eziklenmeye alışmış. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 12:12:40 > |
Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz? (2. sayfa)
-
-
gelişmiş avrupa ülkesinde hava atacak yerde yokki 17.00da iş biter herkes evine gider, türkiyede akşam bi çık ordan oraya atlayanlar koşanlar zıplayanlar köpekler kediler çocuklar hooop bi kargaşa oradan oraya küfür edenler kavgalar bağırmalar kornalar yüksek kulak boğan cami sesleri. adam bu travmalarla büyüdüğü için orada bulamayınca lan burası çok huzurlu çok düzenli bir sorun var diyip kafayı yiyo
-
Maddi olarak dışarısı iyidir ama Maneviyat sıkıntı Maneviyatı yakalayamıyorlar. Toprak geri çekiyor işte. İnsan doğduğu büyüdüğü yeri er yada geç özler bundan kaçış yok.
-
Bizim halkımızın kültüründen kaynaklana bir sorun o Eğitimsizlik Cahillik.İnsan gibi yaşamayı bilmeyen toplumuz kurallara ve başkasına saygısı olmayan bir toplumuz ondan.Ben yabancılarla çok iyi iletişim kurabiliyorum Otobüsle tatile gidiyoduk yanımda adam Rusdu sohbet ede ede gittik adamla sonra kanka olduk.Bizim insanımız karı,kız,futbol siyaset.Kültür yok sanat yok sinema yok Avrupada gelişmiş Ülkelerde mutsuz olmaya mahkumlar zihniyetlerine sahip insan bulamazlar.Eğitimsiz Cahil bir toplumun kronikleşmiş bir sorunu bu.Yabancılarla sizinle tanışabilrmiyim de insanca buyrun der.Bizde hayırdır bilader der kafayı gömer.İletişimsizliğin cezasını çeken bir toplum malesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben 2 sene Bulgaristan'da yaşadım çok mutluydum. Gerek ekonomi olsun gerek hak ve özgürlükler olsun gerek insanların olaylara yaklaşım tarzı olsun (yaya geçidinde arabaların stop etmesi ve insanların bağırmadan konuşması gibi) her konuda Türkiye'den daha üstün bir ülkeydi
Şirketim beni geri çağırmasa orada kalırdım.
-
Doğru düzgün araştırmadan İnternette ki abartı övgülere kanıp bir heves gidenler genelde gerisin geriye dönüyor.
Her ülkenin bambaşka dertleri var. Öyle bir eli yağda diğer eli balda gibi bir durum dünyanın hiçbir yerinde yok.
Mesela Adam Finlandiya'ya gidiyor refah yaşarım diye. Bir gidiyor kışları gtü donuyor ülke kuzey kutbu gibi. Soğuğa alışıyor, bu seferde ülke 6ay boyunca karanlık.
Yaza kadar sabrediyor kurtuldum diyor karanlıktan bu seferde güneş batmıyor gece uyuyamıyor. Yazın ortasında montla parka gezmeye çıkmak zorunda kalıyor.
Her şeye alışsa komşusu 60 yaşında teyze, iş arkadaşı 70 yaşındaki Hans amca. Genç olanların çoğu burun kıvırdığı Afrikalı ve Ortadoğulu mülteciler...
Youtube da arama yapın "Niye döndüm" diye yüzlerce video var.
Çoğu ilk giderken ne hevesle video çekmiş izleyin ama film her zaman iyi bitmiyor.
-
Az önce Kanada daki yeğenimle konuştum.
Hiç de mutsuz değil.
Orada önceden Türkiye den göçmüş bir ailenin kızıyla nişanlandı.
Seneye düğünleri varmış.
Eğer yeşil pasaportlara da vize gelmezse ve parayı denkleştirebilirsem ben de düğüne iştirak etmek için Kanada ya gitmeyi düşünüyorum.
Kanada ya giderken Almanya ya uğrayıp oğlumu torunumu ve gelinimi görmeyi planlıyorum.
Ayrıca Almanya da 2 yeğenim, eşleri ve çocukları var. Onları da ziyaret ederim.
Kimbilir beğenirsem ve bu yaştan sonra Almanya veya Kanada beni beğenirse iltica da edebilirim.
Eminim konu sahibi de bir fırsatını bulsa bir AB ülkesine veya Amerika Kanada ya kapağı atar.
-
varlığından bile haberimin olmadığını az önce google ile aradığımda bu dünyada böyne bir ülkenin olduğunu öğrendiğim bu yerde ne işin var, merak ettim..
-
biri click bait video yaptı diye mutsuz olduklarını düşünen ancak kerimcem olabilir
-
-
O adam istediği an Türkiye'ye dönebilir, biz istediğimizde Hollanda'ya gidemiyoruz sorun o. Engel var yani.
-
@kerimcem depremde 40 bin tl yardım yaptım demiştin ya
1 sene oldu hala dekontu bulamadın mı
senin gelmişini geçmişini yalanlarını
-
Gayet mutlular diyenler onlara katilsinlar.
5 yıl Kanada'da okudum. 23 ülke gezdim. Diğer ülkelerde çok daha rahat yaşayacağını zannedenleri burada zorla tutan yok.
Çalışıp, uretmediginiz zaman hayat her yerde zor.
Türkiye'den daha güzel bir ülke yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam Makedonya vatandaşıyım bütün Balkanları gezdim diyor ben de pasaportunun fotoğrafını yanında merhaba dh ben kerimcem yazan bir notla buraya yükleyebilir misin diye yazdım hala göndermedi
-
Kendi adıma konuşayım. Ben acayip mutluyum. Avrupa’ya gelip de mutlu olamayanlar genelde sosyal ortamın Türkiye gibi olduğunu düşünüp ve yurtdışı beklentilerinin çok yüksek olmasıyla ilişkili. 3 seneye yakındır yaşıyorum. İnanır mısınız videonun aksine bir kez bile Türkiye’ye gelmeyi düşünmedim. Tatil için bile. Gelsem can güvenliğim yok, fiyatlar uçuk , doğal afet falan olsa yardımıma gelecek yok. Yok oğlu yok. 2022 yılına 9 günlüğüne geldim. Türkiye’nin gürültüsü, o koşuşturma ömrümden ömür aldı dedim ben gitmek istiyorum. 28 sene yaşadığım yere 9 gün dayanamadım. Bunları söylerken işsizdim bir de. Şu an işim de var, iyice bağlandım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle başından sonuna kadar yanlış. Birincisi kısım tamamen karanlık değil. Evet soğuk ama karanlık değil. Ha Türkiye’deki iklimi bulamazsınız. Ama güneyde yaşıyorsanız 9-15 arası aydınlık hava oluyor genelde.
Güneş batmıyor uyuyamıyor diye ben bir şey duymadım. Güneş geç batiyor ama batiyor. Üzerine neredeyse her evde stor perde var. Kapat perdeyi uyu. Zor bir şey değil.
ikincisi 2021 den beri Finlandiyadayim. 3 senedir Haziran Eylül arası şort tişört harici bir şey giymedim. Mont falan bunlar tamamen uydurmaca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurtdisinda yasiyorum. Ailemi gormeye geliyorum trye. Onun disinda yemek vs avrupa gezisinde de yersin. Git belcikaya git almanya hollandaya lezzetlisi vs bol tabaklisi geliyor. Hatta suan gezideyim bile. Trye aylar once geldim. Herkes mutsuz stresli ve kavgaci. Herkes ekonomi konusuyor malesef sokakta. Gerginlik hat safhada. Boyle degildi
Lakin şu var. Dunya pahalandi. Bende yurtdisinda con mutluyum diyemem ama alistim malesef. Parasini dusunmeden ceviz badem yemek vs vs . Tr bambaska bir boyut ama. Parasızlik ile pahalilik ile yuzlesmek cok zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 24 Ağustos 2024; 11:1:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
garson olmaya ya da vasıfsız işler yapmaya gideceksen muhtemelen mutsuz olursun
-
1.ay arabasını , 2.ay evini alacaklarını zannediyorlardır ama orada da aldıkları maaş ile ay sonunu zor geldiğini görmüş olabilirler.
-
Kerimcem muhtemelen yurtdışına kapak atmaya çalıştı ama beceremedi. Bu yüzden gidenlere haset besliyor. Oradan geliyor bu yanık bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X