Şimdi Ara

Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

kişisel özel hayatını döktüm diye kuzinin sildim yanlış olduğunu düşündüm, üstte genel açıkladım sosyal hayatta başarılı değil gayet içine kapanık asosyal bir insan bir ton çuvalla para kazanmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2024; 21:34:31 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

dediğin arkadası tanımam, bende unide okuyan ve ilk ögretimde okuyan cocukta var,

ama biz cocuk yetiştirmesini bilmiyoruz hocam ya..

akımda kalanlar:

1.

bg dogumluyum ama küçük yasta goc etmişiz, akrabalarım bayagı var romanya sınırı dobriç bolgesi..

akraba ziyaretine ve vatandaslık işlemleri için koyden evrak vs toplamaya..

2020/21 veya 21/22 yaz aylarında arkadasım ile bg ye gidiyorum sınırda gectim(derekoy)

orayı bilmeyenler;

ilk yerlesim 2/3 koy hariç 60km sonra yolları ıssız ve ormanlık bolge..

arkadasla gidiyoruz sakın sekilde yolda ormanın keyfini çıkartıyoruz derecede..

kohne bir bolgede orta okul 13/15 yaslarında 3 cocuk otostop ceklyor..sırt canta vs bayagı kampcı gibi yukluler

bende bulgarca yok, arkadas iyi derece..

"alalım" dedik bana "sen bilirsin" dedi.

plaka TR oldugu için biraz tereddüt ettiler sanırım (yanılmış olabilirim ama ilk izlenimim bu)

(ilk multeci zannetmiştim kimliklere baktık, sıkıntı olmasın die)

arabaya aldık yolda basladık muhabbete (arkadas tercume vs ile)

cocuklar avrupa turuna cıkmışlar 2.5 ay civarı

rotaları: bg romanya macaristan avusturya almanya litnanya vs

oradan almanya belçika fransa italya yunan ve bg.. geri donucekler

dedim ki; "o kadar süre kendinizi idare edecek gezma, barınma ve beslenme için paranız vs var mı?

verdigi cevap: "gezmek için illaki paraya mı gerek var? dedi

50 yasındayım ben resmen sok yani..

ben tekrar sordum "ihtiyaçlarınızı nsl gidereceksiniz?" dedim

yol:otostop

yemek yedikleri yerde temizlik fln yaparak yardım edecekler,

kalacak yerde aynı sekilde temizlik, yardım ederek gezecekler..

bir uygulama ile bu sekilde avrupayı turlayan ögrenciler ile irtibat yaparak yemek ve barınma ihtiyacını karsılayacak yerlere gidecekler..

ve bu çocuklar 7/8 ülke gezerek insan ve degişik kultur tanıyarak kendi hayatlarını idame edecekler.

sonra dusunuyorum bizim burada bu yaptıkları olsa diyorum

"yok mümkünatı yok, lafı bile olamaz" diyorum kendi kendime..

"cocugu sokaga bırakıcan, 3ay gibi nerelerde yasayacak, nasıl insanlarla karsılasacak, basına ne işler gelecek"

aklımda deli sorular, yola devam ederek burgas il merkezinde bıraktık çocukları..

sonra aklıma benim cocuk geliyor:

evde internet bedava, otel bedava, lokanta bedava hizmetçi(annesi) bedava vs..

ev tabir caiz ise "beleşkent" yani..

kıyaslama yapıyorum onlarla benim cocugu;

"hangisi hayata daha hazır olur? die"

düşünmyorum bile:

onlar ilk birey olma psikolojisini ogreniyor, bizimkiler sürü..

onlar kıyaslama yapıyor, sorguluyor, zorlukları asabilmek için mecburen düsünüyor,

bizimkiler biri yardım etsin,kendisini baskası kurtarsın die bakıyor..kölenin sahibinden biraz merhamet, biraz su, biraz daha ekmek beklemesi gibi...

2.

gecen yıl hanımın yegenin eşi çift vatandaslık işlemleri için bg ye goturmustum agustos ayı

(araçları arızalı oldugu için bana rica ettiler).

derekoy sınırında 6.5 saat bekledim yogunluktan dolayı.(ilk defa bu kdr uzun bekledim)

o arada yaya gecenleri gözlemliyordum. yanımızdan gecerek ilerliyorlardı.(o kdryaya geçisi oldugunu daha once dikkatimi cekmiyordu)

o yaya geçişlerinden bazıları dikkatimi çekti, ozellikle cocuklu gecenler..

8/10 yaslarında olanlar bile sırtında canta, elinde bavul çekiyor ya..

enterasanlık bundan sonrası..

ya bacak kadar cocuklar agustos sıcagında kan ter içinde (bg den cıkıs iyi derece rampa) cocuklarda hiç sarsılma olmadan sikayet mızmızlık vs yapmadan kan ter içinde yanımızdan geçip gidiyorlar.

anne/babaları bile arkasına bakmıyor derecede..

sonra donup/dusunerek bizimkilere bakıyorum oflamalar, sıkıntı yaratmalar vs vs..

biz çocuklarımıza sorumluluk ve görev bilinci yerleştiremiyoruz hangi yasta olursa olsun..

surekli cocuklarımızın her istedigni yapmaya calısıyoruz vs..

cocuk buyuyup hayata atılma yası gelince ve hayatn gercekleriyle yuzlesmeye baslayınca duvara toslamıs gibi oluyor maalesef..

3.

avrupada 4 ülke gittim gittigim yerlerde ozellikle eski mimari dikkatimi cekiyor,

parlemento binaları, kiliseler vs..

adamlar hakkikatten estetik ve ozellikle tas işlemeciligi felaket derecede ya..

bizim de iyi eserler sadece mimar sinan ın var gibi baska akla takılır yok.. ki sanat yonunden onlardan cok zayıfız

düsünüyorum;

avrupa o karanlık bizden geri oldugu cagda die ogretilen zamanda bunları yapmıslarsa "ortada bir yanlıslık var"

kesinlikle..

bize ogretilen farklı, gercekler farklı yani..

4.

en cok uzuldugum ve hakkatten zoruma giden de;

bizim pasaportun adamların pasaportunu geçtim, kimligi kadar degeri yok.

gercekten yaradır bu benim için, sınırdan gecerken goruyoruz hocam ya, bg vs gumrugu geçtim bizim TR gümrügü pasaportu alınca ilk vize varmı die kontrol ediyor ve harç pulun yoksa seni salmıyor,

yabancıların kaç kez sırıtarak izledigini gordum.

subat ayında bizim yesil pasaportlu biri emekli zannedersem harçpulu alamadı sınırda(onceden gişe vardı gidip memurdan alırdın, simdi bankamatik tarzı atm den alıyorsun)

atm de arızalı adam alamamıs ardımızda da yogunluk var e-devletten alabiliyorsun oda zaman kaybı en az 10 dk sürüyor sisteme dşmesi..

sıra ilerlemeyince millet korna fln yapmaya basladı.adam aglayacak duruma geldi.

biz neyin ne oldugunu biliyoruz ama yabancılar bunu bilmiyor.

adamlar kimligi gosteriyor geçip gidiyorlar, geçiş yavaslayınca bslıyorlar kornaya..

işte o zmn anlıyorsun "HAMASETİN, ANLATILANLARIN YALAN, GERCEKLERİN FARKLI OLDUGUNU"

düşüncem.

bizim millet geri zekalı mı, degil.

hatta yemin ederim cogunda daha iyiyizdir.

almanlarla calıstım uzun süre zekiler mi? kesinlikle hayır..ama sistemli adamlar.

ilk egitimden itibaren donatılırak yonlendirilip,ekip olarak toplayınca mükemmele yakını yakalıyorlar..

aynştayn zeki olabilir ama beyinini kullanacak sekilde yonlendirilip, donatılmasaydı ne olurdu?

muhtemelen çaycı..

işte bu EGİTİM ile oluyor..

bizde donatılamayanlar bim de kasiyer vs..

ki biz egittigimizi bile yabancıya kaptırıyoruz

hele birde memleketi yonetenler "giderlerse, gitsinler" derse durum daha vahimdir.

bu millete/memlekete yapılan en büyük yıkımdır.

tanka, topa gerek yok bu durumda gelişmişlerin kölesi/hamalı olursun

3 ve 4 orası/burası gibi kıyas olunca konuyla alakası yok, uzun oldu ama ynede yazayım dedim durumumuz bu maalesef..

• Göç edeceksende yakın bi yere göç edecen, maksimum uçakla 2 saat, gerisi çekilmiyor, ne sevdiklerin gelebiliyor, ne sen ha deyince gidebiliyorsun, uzak yerler iş değil, çoğu göçmen mesafe yüzünden, memleket hasretinden ölüyor ve mutlu bi hayat yaşamıyorlar.

Memleketinde sevdiğin yoktur, orda doğmuşundur, onlar farklı, onlar gayet de mutlu olurlar, orayı kabullenip yaşar giderler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklasik 20. ayimi doldurdum Belcika'da ve bu surecte 36 ay genclestim. Aynen cok mutsuz  

• canozturk21 kullanıcısına yanıt

profiline baktım gemi mühendisi yazıyor he he buradakiler aç açıkta zaten açlıktan ağaç kemiriyor denizciler paraya para demiyorlar.

çok statülü ileri kariyerli iyi eğitimli insanlarda pek problem yok zaten onlar buradada zengin,oradada zengin siyasi kafayla akp lö lö diye kaçıyorlar, işçi eleman sınıfı olarak gidenlerin anası ağlıyor.

benim çevremdekilerin %70+ mavi yaka, memnun değil para için katlanıyoruz havasındalar hele işçi alamancılar 7/24 sövüyorlar eşek gibi çalışıyoruz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ekim 2024; 16:43:15 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Evet gemi muhendisiyim fakat denizde calismadim hep karadaydim, 3 farkli tersanede calistim burada (Belcika-Hollanda ve Almanya) calisan iscileri de goruyorum inanin Turkiye'deki 'ana aglamasi' ile buradaki sozde aglama arasinda daglar kadar fark var. O videolarda gordugunuz insanlar buyuk ihtimalle kacak gocek gelip kayitsiz ve asgari saatin altinda calisip dusuk maas alan insanlar.

Bir gemi muhendisi olarak nasil zengindiysem Turkiye'de Fiat marka 2. el araca biniyordum burada ise 'sifir' A3 sportback sahibi oldum :)

Evet tam olarak AKP lo lo diye kactim iyi ki de kacmisim cunku gorunen o ki malesef guzel ulkemi daha kotu gunler bekliyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.