< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz? (3. sayfa)
-
-
Çalıştığın yere ve bölgeye göre değişir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
değişmez ameleysen her yerde amelesin ve oranın en alt kesimisin günde 14 saat haftanın 6 günü çalışırsın 2. elde honda alıp hava atarsın anca
-
Mutsuz olan bana ulaşsın, uçak biletini ben alıcam.
-
youtubede bilmem gurbetçi kalifiyeli yazılımcı bilmem kaç ödüllü doktor bilmem yüksek mühendis izleye izleye beyinleri mavi ekrana düşmüş fabrikada kirin pisin içinde yada kargo işinde çalışanlarda orada o şartlarda çalışıyorlar sanıyorlar, hayatta her şey statü eğitim kariyer bir anlamadılar gitti.
bir çoğunun eğitimide son derece dandik olduğu için iç everenlerinde hayali dünya kuruyorlar kendilerine amele diplomamla gidecem orada ceo müdür memur olucam cafede yer süpürünce garson olunca elalemin çocuğunu bakınca gerçek hayata dönüyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 12:57:44 > -
Güncellenecek bir şey yok. Senin anlamanda kıtlık var. Almanya'da elektrik fiyatları bu şekilde.
Almanya doğalgaz krizinde spot piyasada devlet sübvansiyonu başlamadan kwh 60 eurocente çıktı.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158504461
Mesajın burada 4 ay önce 0.4 euro yazmışsın.
Bu be demek oluyor açıklayayım, MWh başına 400 euro. Peki senin attığın grafikte bile ne zaman bu rakamı görmüş, enerji krizinin olduğu yıllar yani 2023 ortasından önce.
Sen bu mesajı ne zaman yazdın, 4 ay önce.
Şimdi rica etsem bu konudan ötede oynar mısın … :)
Kimin okuduğunu anlamasında kıtlık olduğu belli oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 24 Ağustos 2024; 12:57:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Oradan kastın Bangladeş mi? Yani insanların yurtdışına yerleşmek derken genelde kastettiği refah düzeyi yüksek ülkeler oluyor ve bu ülkelerin hiçbirinde kayıtlı bir kişiyi günde 14 saat çalıştıramazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 15:50:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
orda mavi yaka olup bildiklerim hepsi eşek gibi çalışıyor yoğun mesaide yalanım varsada Allah belamı versin,iyi okumuş,kariyeri boru gibi, yükselmiş nitelikli insanlara bakarak orada,hayali uyduruk dünyalarda yaşıyorsunuz resmen.
git pizzacıda kargocuda işe gir berlinde bakalım orada seni yatırcaklarmı bol bol git dene? nedersin? anandan emdiğin sütün burnundan geliceğine kalıbımı bile basarım hadi git, buradan tık tık yazmak kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 18:18:35 > -
Şöyle yapalım. O bildiklerinin yasal çalışma saatinin üstünde çalıştığına ve fazla mesaisinin ücretini alamadığına dair kanıt sunarsan Allah benim belamı versin, eğer sunamazsan Allah senin belanı versin, kabul ediyor musun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 19:3:59 >
Sen oraya ülkendeki fakirlikten yokluktan siyasi kargaşadan kaçmış ezik köle gücü olarak gidiyorsun, potansiyel ayak işçisisin buradaki suriyeli, paki, afgan neyse sende orada osun az gelişmiş ortadoğulu okey,ingiliz aristokrat soyu olarak gittiğini sanıyor adam yaaa sabır ,sen kimi kime şikayet edicen sanıyon orada he canım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 19:20:7 > -
Bana laf kalabalığı yapma. Her zamanki gibi atıp atıp tutuyorsun, ortaya hiçbir somut veri koyamıyorsun. Varsa Avrupa'da "kayıtlı" olarak yaşayan birisinin günde 14 saat çalıştığına dair kanıtın, koy ortaya. Boş laf istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 19:29:54 >
Yazın başında arkadaşı yolladık çalışmak için. Senin tabirinle amelelik yapsın diye. Peki sence neden şu anda geri dönmek istemiyor ? Orada ameleysen bile, ameleliğin bir kıymeti var. Kimse öyle ucubece hayallerle gitmiyor ama şunu biliyor, orada ameleyse bile buradaki mavi yakalıdan veya beyaz yakalıdan daha rahat çalışıyor, daha rahat yaşıyor. Zaten giden çoğu kişinin Türkiye’den bir meslekle gittiğini varsayarsak, biraz çalıştıktan sonra kendi mesleğini yapıp daha rahat yaşaması çok olası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 24 Ağustos 2024; 19:41:25 >
Avrupa’da veya Amerika’da birisi kayıtlı bir şekilde 14 saat çalışsın mesai ücretsiz bak ne yapıyor sana devlet, nasıl çöküyor tepene.
Afrika’daki çalışma şartları senin ülkenden iyi. Neyin boşunu yapıyorsun yav. Güney Afrika’ya gidip bir bakın bakalım.
Kerimcem işte, hayatındaki başarısızlığını günlük olarak forumdan çıkarıyor. Tüm dünyadaki akrabalarıyla birlikte tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 24 Ağustos 2024; 19:44:17 >
Birazdan "günde 32 saat çalışan tanıdık var benim" falan der.
-
Eleman belli ki ev-mahalle-AKP ilçe binası sınırları dışına çıkmamış. Çıkmış olsa AB’de amelelerin iyi para kazanan kesimden olduklarını bilirdi
-
Türkiye'de 24 saat çalıştırdıkları için bayılıp hastaneye getirilen insanlar var. Bu arada hem 24 saat çalışıp hem de bayıldı diye işten kovulmuş. Bu kız Afrika'ya bile gitse 24 saat çalıştırıp bayıldığı için işten atmazlardı. O senin dediğin lak lak edip yatan kişiler benim gibi kamu kurumlarında çalışanlar. İş arkadaşım 2 saat iş yapıp 6 saat hiç alamayacağı arabalara bakıyor. Ara sıra yanlış kan tüpü veriyor vs. ama nasılsa memur yani işten atılacak değil ya araba bakmaya devam.
Özel sektörde öyle yat, lak lak etmek yok. Anında kapının önüne koyarlar. Yine Türkiye'de özel sektörde hiç kimse çalışma saatine uymaz. Zaten istatistiklerden de belli.
İngiltere'de otelde resepsiyonda çalışan kişi bile her yıl farklı bir ülke geziyor. Türkiye'de bir memur bile aynısını yapamıyor çünkü o kadar para kazanamıyor.
Hoş sana ne desem zaten orayı kötüleyip Türkiye cennet diyeceksin.
-
Saptırma konusunda nobel alırsınız? yatarak çalışıyorlar peki günde 3-4 saat pc başında android robota komut vererek filanmı yaptırıyorlar amele işlerni ha?
Tır şoförü bildiklerim bile 70.000 tl maaş alıyor fayans,sıva ustaları bir ton para alıyor artık, amele olmam ben dandikte olsa üni mezunuyum beyaz yaka, masa başı yatışşş iş insanıyım evde aylak aylak yatarımcılar sayesinde ,sadece orada değil Türkiye dede gayet iyi kazanıyorlar ağır ter emek isteyen işlerde işin ustasıysa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 20:12:43 > -
kerimcemi hala muhattap alanlar var komedi
-
türkiyede benim bildiğim 14 saat çalışan biri tanımıyorum nerdeymiş o? mesai sabah 8-9 akşam 18 genelde buradaki konfeksiyonlarda bile fox tv demi izliyorsunuz bunları hep..
dandik aöf ve myo mezunu olup çalışmama rağmen yaşım küçükken bile 9-10 saat filan çalıştım oda vatan bilgisayarda 19 yaşında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 20:30:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X