Şimdi Ara

Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen savunduğun üyenin mesajını okumadın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 20:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

Sizin iddaa ettiğiniz çalışma sisteminiz herkes oyle haftada 4-5 gün hafta sonu full yatış hatta bazen 3 gün yatış günde 4-5 saat çalışma yok öyle bir evren.

Benim tanıdıklarımın büyük çoğu mavi yaka işçi çoğu haftada 6 gün çalışıyor işine göre 8-9 saatte mesai Türkiye ile benzer.

Ha prestijli büyük şirkette çalışır işçi olur bmw mercedes gibi büyük prestijli ünlü firmalar olur anca o zaman hafta sonu full yatış, o sistem Türkiyedede aynı şans kader kısmet işi biraz.

yani 3 aşağı 5 yukarı çalışma süreleri aynı fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 20:52:34 >
  • En son dirsek temas çalıştığım dostum/iş arkadaşım kanadaya taşındı. Herhangi biçimde pişmanlığı yok. Hatta o kadar ki sürekli foto atıp seni özendiricem ki sen de taşın diyor.

Sanırım çevremden yaklaşık 15 kişi kadar taşındı. Bir tanesi ailevi sebeplerle döndü. Haricinde evet kültür anlamında fark var diyorlar ama adapte olamayan da yok.

Burada da evden işe, işten eveyiz. Kültür yaşayacak vakit mi kalıyor?

• Mesela Almanya'da günlük 7 - 8 saat mesai haftada 5 gün çalışma standarttır, beyaz yaka mavi yaka farketmeksizin. Bunun dışına çıkılabiliyor olsa da 6 aylık ortalamada günlük 8 saatlik yasal limite uyulması zorunludur. Senin hayali tanıdıklarını ne söylediğinin bir önemi yok, ben bizzat orada yaşadım. Ayrıca, doğal hak olan haftasonu izinlerini yatış diyorsun. Buradan aslında senin hiçbir iş yapmadığını anlamış oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 21:5:59 >
  • Kerom tamam Rte ülkesi süper über
    Konu kilit

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Hiçbir zaman tanıdık var, akraba var dışında argüman sunamıyor. Halbuki bu gibi konulara dair iki tık ile ulaşabileceğin bağımsız araştırmalar ve yasal mevzuatlar var. Ama onlara inanmayıp Kerimcem'in tanıdıklarına inanacakmışız. Bizden bunu bekliyor kerocem.

Vahşi kapitalist dünyada yaşıyoruz ,devlet görevlisinin kapı kapı dolaşıp kaç saat çalıştıklarını filanmı soruyorlar sanıyorsunuz? komiksiniz cidden.

Hele vatandaşı olmayanların etinden sütünden her şeyinden faydalanıyorlar.

Senin o dünyan kariyeli nitelikli iyi eğitimli insanlar için geçerli.

Geçenlerdede ingiltrede herkes 4 gün çalışıyor yatıyor diye dolanıyordun burada hayal aleminde uçuyordun, belgeleriyle sadece 2.800 kişinin çalıştığını ıspat edince sana bir sustun.Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 21:15:38 >
  • Teksas'taki teyze kızı = Kero'nun hayal dünyası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

İngiltere'de herkes 4 gün çalışıyor dediğim mesajı göster hesabımı sileceğim. Gösteremezsen eğer, en azından özür dileyip konuyu kapatırsın, insansın sonuçta değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 21:19:55 >

nerden buluyım sana aylar geçti,biriyle dalmıştın konuda ortaya avrupada 4 gün çalışılıyor diye, aynen onu savunmuştun sonra ıspatını koydum iki kafadar kayboldunuz.

kendinden ve oradan emin olsan 100 defa gidersin burada 5 dk bile durmazsın kafanda ? varda ondan buradasın.

ha bir çoğunuzda orada amele ağır işçi sınıfı olucağınızı adınız gibi bildiğiniz için hala buradasınız gerçekler bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 22:1:0 >

Bulamazsın çünkü öyle birşey söylemedim. Gerçekten söylemiş olsaydım çoktan bulup önüme koyardın. İftira atmanın zaten senin gibi birisi için bir sıkıntı olmadığını biliyoruz.

Birincisi Sen benim nerede yaşadığımı nereden biliyorsun? İkincisi Avrupa ülkelerinde çalışma şartlarının daha iyi olduğunu söylemek oraya gitmeyi mi zorunlu kılıyor? Üçüncüsü Sen benim ne vasfa sahip olduğumu biliyor musun? Dördüncüsü senin ne vasfın var da hepimize böyle üstten konuşuyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 22:16:0 >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

amele işte ne büyüttünüz amele olarak herkes gidebilir zaten tutanda yok ilk başta herkese güzel gelir 3 4 sene amelilik yapsın ondan sonra sor bakalım bir meslek edinemezse koşarak döner buraya

Ben sizin megalomani değilim benim gitme gibi niyetim yok çünkü gitsem gavurların mokunu, püskülünü temizleyip,ayak işlerini yapacağımdan eminim çünkü iyi bir eğitim kariyerim yok, sizler gibi uçmuyorum bulutlar üstünde,40 ımdan sonra hiç çekemem onu vatanımı sorunları olsada seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 22:22:37 >

Megalomani mi?

Burada bizim hiçbir şey bilmediğimizi varsayıp bize sürekli yukarıdan nutuk atan sen varsın. Üstelik bunları olmayan hayat tecrüben ile olmayan bilgi birikimin ile yapıyorsun. Sadece tanıdıklarından duydukların ile bizlerden daha bilgili olduğunu iddia ediyorsun. Kendini o kadar üstün görüyorsun ki iddianı kanıtlayamadığın için özür dileme erdemini bile gösteremiyorsun.

İster kabul et ister etme. Her türlü iş kolu için iş-yaşam dengesi, emek-gelir dengesi, hayat kalitesi, çalışma koşulları olarak Avrupa Türkiye'den fersah fersah öndedir. Bu sadece iktidar partizanları inkar eder. Vatanseverlik kendi ülkeni olduğundan iyi göstermekle olmuyor. Vatanseverlik başka ülkelere saldırmakla, onları kötülemekle olmuyor. Hele hele iktidar borazanlığı yapmak ile hiç olmuyor. Vatanseverliğin ne olduğu senden öğrenilmeyeceği kesin.

he he görüyorum gözümle iskeletor karışık zargana balığına döndüler bol refahtan ve bütün gün yatmaktan gözleri ölü balık gibi fotolarda :)))

işçi heyerde işçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 23:4:21 >

Ne fotosu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ağustos 2024; 23:11:46 >

Şunlar gibi mi?

Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz?
    Bu aile Almanya'dan totolarına tekme yemişti ne gülmüştüm bunların haline acaba son halleri ne durumda hiç sesleri çıkmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kabul etmek lazım ki Avrupa'da yaşam çok durağan, insanlarında bireysellik had safhada. Göç kriziyle birlikte toplumsal refah son derece azaldı vs... Türkiye'deki koşullar dört dörtlük değil ama dinamik bir hayat akışı var. Özellikle yüksek gelire sahip olan kişiler için Türkiye inanılmaz eğlenceli ve benzersiz bir ülke. Sabah işe gidip her akşam et yemek ay sonunu düşünmemek kağıt üzerinde üstündür ama pratikte bundan mutluluk duymaz herkes. Açıkçası ben de duymam.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.