Sorunun kaynağı; Göçmenin gittiği ülkenin dilini bilmemesi, mesleğinin olmaması, mesleğini ispat edecek belge ibraz edememesi ya da denklik alamaması. Bu yüzden göçmen başka bir göçmen işverenin yanında aynı işi daha düşük ücrete ve daha fazla saat çalışarak normalde kazanması gerekeni kazanıyor. Bir de kısa süreli sigortalı çalışıp; işten ayrılıp; ben-hanım ellerinden öper 2 de çocuk var deyip sosyal yardım alıp kaçak (vergiden muaf ) çalışmayı tercih ediyor. Bu kaçak çalışma da genelde yine başka bir göçmen işveren tarafından sağlandığı için yine daha düşük ücrete ve daha fazla saat çalışmak zorunda kalınıyor. Tabii bu da kendi özel vaktinden fedakarlık etme demek. Daha fazla para kazanma hırsıda var tabii. Adaptasyon sorunu da var. Çocuk yaşta gidenle misal 18-20 yaşında gidenin uyumu farklı oluyor. Mutluluk kavramı da göreceli; herkesi mutlu eden şeyler farklı, beklentiler farklı. Avrupa'da da emekli maaşıyla geçinmekte zorluk çekenler var. Kısa süreli çalışma ve erken yaşta emekli olma gibi nedenlerden. Sosyal yardımlar olmasa çoğu bayağı zorluk çeker. En iyi deneyim; yaşayarak deneyimlemek. Herkesin tecrübesi farklı sonuçta. |
Türkiye´den Göç Edenler Neden Mutsuz? (6. sayfa)
-
-
Boş konuştığunun farkındasın değil mi? Herkes senin gibi kanun çıkartıp, sonra “saldım çayıra mevlam kayıra “ mı yapıyor sanıyorsun. Adamın kapı kapı dolaşmasına gerek yok, işveren de kanunu uyguluyor, sendika da takip ediyor.
Almanya doğumluyum ve uzun yıllar yaşadım orada. Gurbetci çocuğuyum ve hala iş/ ziyaret için gidip gelirim. Yani senin gibi ,kusura bakma işkembeden sallamıyorum, bildiğim gördüğüm yaşadığım şeyleri söylüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
burada kalifeyeli gıda mühendisi belediyede harita mühendisi yakınlarım bile orada amele oldu, gece 23 lere kadar çalışıyorlar karı koca yalanım varsa allah belamı versin.
Yukarıdaki paragraf Kerimcem’in mesajından alıntı
idi. Yani yanlış kişiye ateşledin, lafının muhatabı kerimcem’dir.doğal olarak okumakla ilgili fikirlerin de haklısın, o bile yok sizlerde 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 26 Ağustos 2024; 12:34:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
vasıfsız amele sınıfı için hayat heryerde zor hayatta herşey statü eğitim kariyeri,ha burdada gidersin yeteneğin vardır büyük bir şirkette girersin işçi olarak eczacıbaşı,koç gibi oradada hafta sonu full yatarsın,hafta içide az çalışırsın orasıda artık kişisel azim yetenek ve şans.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2024; 13:35:28 > -
Burada ki asıl mevzu senin orada hangi sıfatla bulunduğun ve ne iş yaptığın. Mesela benim yeğenimin okul notları yüksek olunca mezun olmadan önce bizzat teklifte bulunup Almanya'ya aldılar. Halinden memnun.
Fakat göçmen olarak gitmiş akrabalarımın hepsi işçi sınıfı ve burada sen Afgana, Suriyeliye ne iş veriyorsan onlar da orada o işleri yapıyor. Sıfatı bu "göçmen işçi". Halamın oğlu Avustralya'da hurda toplayıp satıyor. Yine benzer şekilde bir diğeri Almanya'da kendi tabiri ile gemilerde farelerin bile girmeyeceği yerin temizlik ve onarımını yapıyor. Bir diğeri de Belçika da karı koca olarak geri dönüşüm tesisinde çöp ayıklıyor. Babam zamanında Almancı olarak gitmiş, gece 2'de kalkıp sabah 5 gibi MAN fabrikasında işbaşı yapmaya ve ustabaşının "arbayt/arbeit" çalış" lafları ile nefes aldırmayıp ülkede ki sıkı disipline dayanamadığı için bir kaç yıl sonra geri gelmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 26 Ağustos 2024; 13:55:59 >
-
Tebrik ederim yazın için en azından gerçek dünyada yaşayan realist biri gördüğüm için cidden sevindim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2024; 14:1:44 > -
Arada bir sen de gerçek dünyada yaşamayı denesen keşke.
-
Yorumlarda birisi belgeleriyle çürütmüş bu adamı. Duymak istediklerinizi söyleyenlere sorgusuz sualsiz inanıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Obez, asosyal arkadaşı ayda 250 bin TL kazanıyormuş(muş) hocam...
Şu mesajda:
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159414939
Senin ben yalanını...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Ağustos 2024; 14:53:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benim amca oğlu galatasaray lisesi ve ist yeditepe full burslu bitirdi,nyc london masterlar çalışmalar boş insan değil türkiyenin en ünlü operatörlerinde ıt mühendisi olarak çalıştı yıllarca.
hayat ne kadar ekmek o kadar köfte ,evde totosunu bile kaldırmadan dünya kadar parayı götürüyor zaten abd ile remote çalışıyor vampir gibi gece ayakta.
ha tipi oturak iş yapmasından obez,biraz özgüvensiz içine kapanık okadar adam para mıçıyor ama öz güvensiz biri olduğu için bu yaz tatile çıktığını gezip tozduğunu bile görmedim parada her şeye yetmiyor yani kafadaki yaylarda civatalarda önemli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2024; 15:6:51 > -
ben ise kırmızı ile işaretlemişim ki , anlaşılsın diye.Zaten o cümleyi bir kez okuyan travma geçirir , uzun yıllar etkisinden kurtulamaz :)
önceki mesajım ;
bela okuma Kerimce, döner bulur seni valla.
burada kalifeyeli gıda mühendisi belediyede harita mühendisi yakınlarım bile orada amele oldu, gece 23 lere kadar çalışıyorlar karı koca yalanım varsa allah belamı versin.
Bu arada nerede köle gibi çalışıyormuş bu arkadaşlar gece 23lere kadar köle gibi?
Akşam 5te işbaşı yapıyorlar galiba.Yoksa avrupa'da ortalama haftalık çalışma saati 35,adamlar 4 gün çalışma yolundalar.
Türkçe'si;
Gidenler, olsa olsa neden daha önce gitmedim diye mutsuzlardır.Ana kuzusu,aileye felan çok bağlı,
çok sosyaller felan dingin hayat ortamına ayak uyduramadığı için mutsuz olabilirler, bu doğaldır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 26 Ağustos 2024; 16:9:30 >
-
Sabahtan akşama kadar yorum atıyorsunuz. Ne işle meşgulsünüz acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 26 Ağustos 2024; 17:10:35 > -
Kerimcemin klasik çevresine inanan kalmamıştır zaten. Ama kurduğu mantıklarda da sıkıntı var, tutarsızlık var, yalan var.
-
neresinde gördün tutarsızlık yalan ? aynı kişiyi 3-5 defa yazmışımdır belki..
galatasaray lisesi,yedi tepe mezunu,abd ingiltrede master yapıp çalışmış,turkcell telekom gibi devlerde yıllarca ıt mühendisliği yapmış adam nekadar kazanmalı ? 17.000 tl mi
bu ülkede kariyer statü olarak uçmuş ama kafadan biraz sorunlu 1000 ce insan vardır aynı olay yurtdışındada var biraz contalar yanık, sosyopatlık oluyor o tiplerde sosyal hayatta başarılı biri değil kendisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2024; 21:30:48 > -
Bunu bana ciddi ciddi sormuyorsun değil mi?
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X