Şimdi Ara

Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zenmate

Sabancıdan mezun olup 6 aydır işsiz biri varsa o onun beceriksizliğidir. O kişi üniversite okumasaydı da aynı şekilde işsiz olurdu. Gerçekten elinde iyi üniversitelerden mezun olanların kaçının işsiz olduğuna dair veri varsa paylaş bizde bilelim. Yoksa benim bi tanıdığım vardı şeklindeki saçma söylentilerin bir gerçeklik payı yok.

Sadece Sabancı değil ki, İTÜ ve ODTÜ hatta Boğaziçi mezunu olup da aynı durumu yaşayanlar var. Koç mezunu olup da aynı durumda olanlar görüyorum. Benim veri paylaşmamam gerek yok aç internete bak kendin gör. Üniversite okuyanlar artık aç açıkta geziniyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Benim dönem arkadaşlarımın bir çoğu, iletişimde olduklarının hepsi savunma sanayisinde çalışıyor. Muhtemelen en az maaşla çalışan da benimdir. 10k civarında alıyorum. Ama işe girerken para beğenmemezlik yapmadım. 1750 ile girip, ki o zamanlar da savunma sanayi 3.8k falan veriyordu, bu seviyelere çıkılabiliyor. Maaş beğenmeyerek para kazanılmıyor maalesef.

Onlar münferit örneklerdir. Torpili falan vardır öteki türlü o paraları kazanması zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Şimdi Türkiyede üniversite okumak boş iş evet üniversite bitiren çok büyük kitle işsiz kalıyor.

Peki bu durumda ne yapmalısın daha çok rakip elemelisin.Dil öğrenmelisin program öğrenmelisin öne geçmelisin.Üni okumak boş ne gelirse bahtımıza diye okursan bu ülkede en ufak bir şansın dahi olmaz.

Üniversite okumayıp boş gezsinler diyen yok ki zaten. Gitsinler meslek öğrensinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

Bakın şimdi ben üniversite okuyacağım ve sizde üniversite okuyacaksınız.

"Üniversite"

Tebrikler artık üniversite okumuş oldunuz.

Okuyanların da bundan daha fazla zekası yok zaten.  

• quote:

Orijinalden alıntı: William0

İyi bir bölümde okuyorum arkadaşa hak veriyorum türk toplumu acilen herkes üniversite okuyacak kafasından çıkmalı.

Tıp falan okuyorsan eyvallah ama mühendislik falan bitik durumda. Diğer bölümlerden çok iddialı değilsen eline asgari ücreti verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos

Bu mesaj silindi.

Gayette de çaresizlik olduğu anlamına geliyor. Artık çoğu anne baba çocuğunun bir halt olmayacağını bildiği için üniversite eğitimine çocuğunu yönlendiriyor. Şu zamanda kafası çalışan adam hayatından 4-5 seneyi üniversiteye falan vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frappe35

Türkiye'de neyin değeri var ki üniversite okumanın değeri olsun.

Okumanın değeri 20-30 sene önce vardı artık yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

Üniversite okunur ama adam gibi bölümse

O kadar saçma sapan bölüm var ki sırf universte diploması için okuyorlar sonuç ya ıssız yada asgari ücret

Tıp dışında yok bence dediğin gibi bir bölüm. Alayı asgari ücretli işsiz ordusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Ya olm taşrada adı sanı duyulmayan üniversitede işletme okuyup işsiz kalan elemanların her hafta bu konuları açması da çok canımı sıkmaya başladı. Madem herkes işsiz asgari ücret neden benim bölümdeki üst sınıflara mezun olmadan teklif geliyor, neden aday mühendis oluyor bitirdikten 2 gün sonra ise başlıyor, nasıl yurtdışına uçuyorlar kaçıyorlar. Üst seviye bir unide bile değilim orta sayılır.

Sistem bozuk, olmaması gereken üniversiteleri şehir bile sayılamayacak yerlere açmışlar doğru ama oltaya gelenlerin de oltayı göremeyip bütün yemekler böyle demesi garip.

Sen benim nerede ne okuduğumu ne biliyorsun da böyle bir yorumda bulunmak hakkını kendinde görüyorsun? Senin mezun olduğun okuldaki adamın hayatında kazanamayacağı parayı kazanıyorum zaten sen rahat ol, benim bahsettiğim ise taşra değil gayet İTÜ gibi okullardaki öğrencilerin bile önünün kapalı olduğu gerçeğidir.

Neyse, elinize asgari ücreti verdikleri zaman anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Alternatif yollarla yükselme şansı az, üç kişi yükselir, maksimum beş kişi yükselir, parasını çoğaltır. Gerisi sürünüyor, bunu görmek lazım, kodaman olamazsan çok çekersin. Okumanın değeri bilerek azaltıldı, bazılarının işine çomak soktuğu için hor görülüyor fakat ufuk açar, yol gösterir, insanlar yol çizmek için okuyor, bunu iyi anlamak lazım. Herkes atarlı, sitemli fakat çözüm olan yok. Fayda sağlayan yok, öğüt var, gerisi yok. Ülkeye gerçek icraat lazım, öğüt ve hikaye icraat değil, işe yarayan insanları itmezsek düzeliriz, itersek hep kaybederiz.

Boşuna okuyor okuyan adam.

• Kesinlikle doğru. Dış ticaret ve işletme okudum, şimdiki aklım olsa kesinlikle elektrik, anestezi, aşçılık, programcılık vb. bir bölüm okurdum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A350 XWB

Kesinlikle doğru. Dış ticaret ve işletme okudum, şimdiki aklım olsa kesinlikle elektrik, anestezi, aşçılık, programcılık vb. bir bölüm okurdum.

Zanaat en değerli olan şey.

Eve gelen kombici yarım saatte 320 TL alıp gidiyor. Üniversite mezunlarının eline de asgari ücreti verip gönderiyorlar.  

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

Her şey gözümün önünde oluyor. Niye illa torpil diye kestirip atıyorsunuz ki. Evet o paraları kazanmak zor ama üniversitede o zor yoldan geçen kazanıyor işte. Ben eğitimi kısa kestim, lisans seviyesindeyken işe girdim. Gerisini tecrübeye bıraktım. Arkadaşlarımın hepsi yükseğe başladı. Yüksek devam ederken onlar da savunma sanayisine girdiler. Üniversitede zaten azıcık kafayı çalıştırsan bir projede yer almaya çalışıyorsun (mühendislik için). Yer aldığın bu projeler de zaten savunma sanayisinden gelen projeler olabiliyor, yarışmalar olabiliyor. Ben lisans seviyesinde bahsettiğim bu arkadaş grubu ile girdiğim projeden 400€ da burs alıyordum üstelik. Bu şekilde bir eğitim hayatından sonra sence iş bulamamak mümkün mü? Zaten o bile yetersiz. Ya mezun olup askerliğini yapacaksın ya da yükseğe başlayıp tecil ettireceksin. Başka türlü adamlar almıyor.

• Yine boş yapıyor. Arkadaşlar üniversite okurken çevre edinmeye çalışın. Maalesef iş bulmanın gayesi bu oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Her şey gözümün önünde oluyor. Niye illa torpil diye kestirip atıyorsunuz ki. Evet o paraları kazanmak zor ama üniversitede o zor yoldan geçen kazanıyor işte. Ben eğitimi kısa kestim, lisans seviyesindeyken işe girdim. Gerisini tecrübeye bıraktım. Arkadaşlarımın hepsi yükseğe başladı. Yüksek devam ederken onlar da savunma sanayisine girdiler. Üniversitede zaten azıcık kafayı çalıştırsan bir projede yer almaya çalışıyorsun (mühendislik için). Yer aldığın bu projeler de zaten savunma sanayisinden gelen projeler olabiliyor, yarışmalar olabiliyor. Ben lisans seviyesinde bahsettiğim bu arkadaş grubu ile girdiğim projeden 400€ da burs alıyordum üstelik. Bu şekilde bir eğitim hayatından sonra sence iş bulamamak mümkün mü? Zaten o bile yetersiz. Ya mezun olup askerliğini yapacaksın ya da yükseğe başlayıp tecil ettireceksin. Başka türlü adamlar almıyor.

Sen münferit örnekler üzerinden genelleme yapıyorsun. Sağdaki soldaki lüks arabalara bakarak memlekette herkesin durumunun iyi olduğunu iddia eden AKP seçmeni gibi bir mantığın var.

Valla güzel kardeşim ben sana açıkça yazayım, iş bulamamak mümkün mü diye sorarak zaten piyasadan ve işverenin mantığından haberin yok o çok belli. Bu kafayla devam edersen mezun olduktan sonra %99 hüsrana uğrayacaksın benden sana demedi. Elbette başarılı örnekler vardır ama toplasan 10 mezundan iyi ihtimalle 2 kişi senin dediğin duruma ulaşabiliyor. Sen de kalkıp geriye kalan 8 kişiyi görmezden geliyor. Piyasa ve hayat da seni görmezden gelmeye başladığı zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Casey_

Yine boş yapıyor. Arkadaşlar üniversite okurken çevre edinmeye çalışın. Maalesef iş bulmanın gayesi bu oldu.

Çevre edinmeden, bir diğer değişle torpil olmadan zaten hiçbir yere girilemediğini yazdım daha önce.

Boş yapan birini görmek istiyorsan git aynaya bak.  

Aslan parçası bu senin ilk trollüğün değil. Daha önce açtığın aynı konuda sana direkt maaşımı söyledim sen bana cevap veremedin. İşin gücün yok galiba burda BOŞ yapıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yanlış anlıyorsun. Münferit örnekler üzerinden değil üniversite üzerinden örnekler veriyorum. Kaldıki zaten şu an piyasanın görmezden gelemeyeceği bir konuma ulaştım zaten. Yani demek istediğim her türlü başka firmada da olsa iş bulurum. Önemli olan okuyan ya da okuyacak olan arkadaşlara ne şekilde bir yol izlemeleri gerektiğini doğru aktarabilmek. İTÜ'lülerin bile önü kapalı diyorsun ama İTÜ'nün sürekli uluslar arası iha yarışmalarında elde ettiği başarıları bilmiyorsun galiba. Diyorum ki okuyacaksanız da bu şekilde okuyun. Sonra kapış kapış kapılırsınız. Şahsen ben İTÜ'lü değilim, kapış kapış da kapılmadım, hatta kendimi ucuza sattım sırf evlenebileyim diye. Sonra da yıllar içinde her sene bir ev kirası kadar zam ala ala şu an mutlu olduğum konuma geldim.

Konuda ilk yazdığım yazıda şunu belirtmiştim. Düzgün üniversiteden mezun olunursa düzgün iş bulunur. Bu yazdığım sizin konu başlığının doğruluğunu da değiştirmez bu arada.

• Bunun nedeni meslek liselerin ve üniversitelerin asıl amacından saptırılması.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.