Doğrudur ama insanları bu duruma getiriyorlar işte. Ben de bu sıkıntıya girmemek adına insanların akıllıca hareket etmesi gerektiğini ifade ediyorum. Terbiyesiz herifin teki gitmiş üstte Euro tomarı koymuş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A98986428Hiç gurbetçi akrabam yok ya keşke olsa ordan da üç beş bir şey x 8,50 gelirdi
Alıntıları GösterFena giderdi hem de.
Altın ve döviz ne olacak peki söyle bakalım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneFena giderdi hem de.
Altın ve döviz ne olacak peki söyle bakalım?
Alıntıları GösterDevlet bile altın rezervliyor yıllardır altın al.
Dövize hiç dikkat etmedin mi turizmin yükselişte olduğu aylar hep aynı hikaye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
liselerde öğrencilere öğretmenler tarafından çok fazla üniversite baskısı oluyor. Hepsi diyor üniversitesiz bir hiç olursunuz para kazanamazsınız üniveriste aşşağı üniversite yukarı.Sınıf mevcudu 30-40 arası ve benim dışımdaki herkes üniversiteye gitmek istiyor bu kadar insan üniversiteye giderse sanayilerdeki ustalar ne olucak çobanlığı kim yapacak kim hayvan yetiştirecek kim çiftçilik yapacak durum vahim gibi
-
Sen ne işle meşgulsün? Ne mezunusun? Onları da yazsaydın. Uzun uzun yazmayacam bu konu hakkında şu videoyu izleyin sonra karar verin üniversite okuyup, okumamanız gerektiğini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 10 Ağustos 2020; 22:51:18 > -
Sabancıdan mezun olup 6 aydır işsiz biri varsa o onun beceriksizliğidir. O kişi üniversite okumasaydı da aynı şekilde işsiz olurdu. Gerçekten elinde iyi üniversitelerden mezun olanların kaçının işsiz olduğuna dair veri varsa paylaş bizde bilelim. Yoksa benim bi tanıdığım vardı şeklindeki saçma söylentilerin bir gerçeklik payı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 10 Ağustos 2020; 22:50:3 > -
Benim dönem arkadaşlarımın bir çoğu, iletişimde olduklarının hepsi savunma sanayisinde çalışıyor. Muhtemelen en az maaşla çalışan da benimdir. 10k civarında alıyorum. Ama işe girerken para beğenmemezlik yapmadım. 1750 ile girip, ki o zamanlar da savunma sanayi 3.8k falan veriyordu, bu seviyelere çıkılabiliyor. Maaş beğenmeyerek para kazanılmıyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 10 Ağustos 2020; 22:58:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi Türkiyede üniversite okumak boş iş evet üniversite bitiren çok büyük kitle işsiz kalıyor.
Peki bu durumda ne yapmalısın daha çok rakip elemelisin.Dil öğrenmelisin program öğrenmelisin öne geçmelisin.Üni okumak boş ne gelirse bahtımıza diye okursan bu ülkede en ufak bir şansın dahi olmaz.
-
Bakın şimdi ben üniversite okuyacağım ve sizde üniversite okuyacaksınız.
"Üniversite"
Tebrikler artık üniversite okumuş oldunuz.
-
İyi bir bölümde okuyorum arkadaşa hak veriyorum türk toplumu acilen herkes üniversite okuyacak kafasından çıkmalı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Türkiye'de neyin değeri var ki üniversite okumanın değeri olsun.
Üniversite okunur ama adam gibi bölümse
O kadar saçma sapan bölüm var ki sırf universte diploması için okuyorlar sonuç ya ıssız yada asgari ücret
Ya olm taşrada adı sanı duyulmayan üniversitede işletme okuyup işsiz kalan elemanların her hafta bu konuları açması da çok canımı sıkmaya başladı. Madem herkes işsiz asgari ücret neden benim bölümdeki üst sınıflara mezun olmadan teklif geliyor, neden aday mühendis oluyor bitirdikten 2 gün sonra ise başlıyor, nasıl yurtdışına uçuyorlar kaçıyorlar. Üst seviye bir unide bile değilim orta sayılır.
Sistem bozuk, olmaması gereken üniversiteleri şehir bile sayılamayacak yerlere açmışlar doğru ama oltaya gelenlerin de oltayı göremeyip bütün yemekler böyle demesi garip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 10 Ağustos 2020; 23:54:57 >
6ay iyi bir is aramak icin oldukca kisa bir sure ulkemizde gunumuz icin. Zaten su pandemi doneminde isten cikarmalar yasaklandigi icin neredeyse 6 aydir ise alimlarda yapilamiyor. Daha minimum 6 ayda boyle surse 1 senelik is aramak bile normal denilebilir ama
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Alternatif yollarla yükselme şansı az, üç kişi yükselir, maksimum beş kişi yükselir, parasını çoğaltır. Gerisi sürünüyor, bunu görmek lazım, kodaman olamazsan çok çekersin. Okumanın değeri bilerek azaltıldı, bazılarının işine çomak soktuğu için hor görülüyor fakat ufuk açar, yol gösterir, insanlar yol çizmek için okuyor, bunu iyi anlamak lazım. Herkes atarlı, sitemli fakat çözüm olan yok. Fayda sağlayan yok, öğüt var, gerisi yok. Ülkeye gerçek icraat lazım, öğüt ve hikaye icraat değil, işe yarayan insanları itmezsek düzeliriz, itersek hep kaybederiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 11 Ağustos 2020; 1:46:43 >
quote:
Orijinalden alıntı: burakdc
6ay iyi bir is aramak icin oldukca kisa bir sure ulkemizde gunumuz icin. Zaten su pandemi doneminde isten cikarmalar yasaklandigi icin neredeyse 6 aydir ise alimlarda yapilamiyor. Daha minimum 6 ayda boyle surse 1 senelik is aramak bile normal denilebilir amaAynen öyle. İşsizlik sonbahardan itibaren kendini göstermeye başlayacak.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A98986428Devlet bile altın rezervliyor yıllardır altın al.
Dövize hiç dikkat etmedin mi turizmin yükselişte olduğu aylar hep aynı hikaye
Alıntıları GösterDikkat et terste falan kalma ama.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DR.erbatanliselerde öğrencilere öğretmenler tarafından çok fazla üniversite baskısı oluyor. Hepsi diyor üniversitesiz bir hiç olursunuz para kazanamazsınız üniveriste aşşağı üniversite yukarı.Sınıf mevcudu 30-40 arası ve benim dışımdaki herkes üniversiteye gitmek istiyor bu kadar insan üniversiteye giderse sanayilerdeki ustalar ne olucak çobanlığı kim yapacak kim hayvan yetiştirecek kim çiftçilik yapacak durum vahim gibi
Evet ne yazık ki öyle. Çevreden gelen bilinçsiz baskılar yüzünden insanları yalan yanlış şeylere yönlendiriyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zenmateSen ne işle meşgulsün? Ne mezunusun? Onları da yazsaydın. Uzun uzun yazmayacam bu konu hakkında şu videoyu izleyin sonra karar verin üniversite okuyup, okumamanız gerektiğini.
Benim ne mezunu olup olmadığımın ya da ne iş yaptığımın bir önemi yok. Sen konuya odaklan bence. İyi yerlerde olanlar elbet var ama günümüzde üniversite okuyup iyi bir gelecek sahibi olanlar artık azınlık konumunda. Mesleki bilgisi ve eğitimi olanların hayatı çok daha garanti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X