Gerçek olan ne yazık ki bu. Haftalardır forumda açılan konular ve gelen yorumlardan da anlaşılacağı üzere, Türkiye'de üniversite mezunu olmanın ve okumanın artık kayda değer bir önemi kalmamıştır. Üniversite eğitimi yerine herkesin kendi beceri ve isteğine bakılarak MYO ve meslek liselerine öğrenciler yönlendirilmeli ve ara eleman açığı kapatılmalıdır. Bugün sanayiye gittiğiniz zaman doğru düzgün usta bile bulamıyorsunuz. Sanayideki ustaların ortalama yaş gurubu 50+ olmuş durumda ve bu adamlar paraya para demiyor. Pandemi döneminde kombideki arıza için gelen ve parça değişimi yapan eleman bile 320 TL alıp gitti mesela. Bugün ortalama üstü bir üniversite mezununun günlük kazancı 150 TL seviyesinde bile değil. Kariyer falan diyorsunuz ama özel sektörde amaç kalite olmaktan 15 sene önce çıkıp gitti, işveren tamamen maliyet odaklı hareket ediyor. Doğal olarak taşra üniversitelerden mezun olanları bahane ederek sayıyı yüksek gösteriyorlar ve sizlere de asgari ücreti dayatıyorlar. Bunu siz kabul etmeseniz bile illaki birileri kabul etmek zorunda kalıyor ve siz boşta kalıyorsunuz. Elbette bahsetmiş olduğum örnekleri herkes yaşayacak diye bir kaide yok ama piyasadaki en az 10 mezundan 8 kişi bu durumu yaşamaya mahkum. Akıllı olup çevre edinin ve yol yakınken hayatınızı karartmayın derim. Üniversite okumak Türkiye'de çaresizliktir ve sonu mutsuzluktur. Bir süre sonra elinize asgari ücreti verdikleri zaman - onu da bulursanız elbette - neyin ne olduğunu anlarsınız. |
Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir!

-
-
Yine boş muhabbet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A98986428
Yine boş muhabbetBirkaç sene sonra asgari ücreti eline verdikleri zaman neyin boş neyin dolu olduğunu kendin göreceksin.
-
Bence doğru. Çaresizlik hissi olmasa çoğu insan üniye gitmeyip başka alanlara yönelirdi.
-
Kaliteli üniversite okuduktan sonra imkanları boldur, maaşı dolgundur.
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneBirkaç sene sonra asgari ücreti eline verdikleri zaman neyin boş neyin dolu olduğunu kendin göreceksin.
Alıntıları GösterYooooo işim hazır.
Ayrıca diploma sahibi olmamak seni her zaman geriye atacaktır, üniversite mezunu olmak sadece geçmişteki kadar etkili değildir ama iyi bir iş istiyorsan hala üniversite mezunu olmak zorundasın. Sanırım hiç işe alım mülakatlarına girmemişsin ya da halka ilişkiler departmanından tanıdığın insanlar olmamış.
Bu durumda üniversite mezunu olmamak aptallık olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: copyofacopyBence doğru. Çaresizlik hissi olmasa çoğu insan üniye gitmeyip başka alanlara yönelirdi.
Okumanın bu ülkede bir anlamı kalmadı ondan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncr
Kaliteli üniversite okuduktan sonra imkanları boldur, maaşı dolgundur.Evet öğrenciyken insanlara böyle masallar anlatıyorlar. Sabancı mezunu olup da 6 aydır boşta gezenler biliyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A98986428Yooooo işim hazır.
Ayrıca diploma sahibi olmamak seni her zaman geriye atacaktır, üniversite mezunu olmak sadece geçmişteki kadar etkili değildir ama iyi bir iş istiyorsan hala üniversite mezunu olmak zorundasın. Sanırım hiç işe alım mülakatlarına girmemişsin ya da halka ilişkiler departmanından tanıdığın insanlar olmamış.
Bu durumda üniversite mezunu olmamak aptallık olur
Alıntıları GösterFazla öz güven insanı yıpratır genç adam, dikkatli olmanı tavsiye ederim.
-
İnsanın aklı kesmeye başladığı zaman zaten 18 20 yaşına geliyor o yaştan sonra meslek öğrenilmez, ailelerin bilinçlenmesi lazım. Oku oğlum oku kızım diyerek büyütür dershaneye özel okula kursa yollarlarsa o çocuk üniversite okumak mecburiyetinde kalır zaten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneFazla öz güven insanı yıpratır genç adam, dikkatli olmanı tavsiye ederim.
Alıntıları GösterSana da başarılar dilerim
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441İnsanın aklı kesmeye başladığı zaman zaten 18 20 yaşına geliyor o yaştan sonra meslek öğrenilmez, ailelerin bilinçlenmesi lazım. Oku oğlum oku kızım diyerek büyütür dershaneye özel okula kursa yollarlarsa o çocuk üniversite okumak mecburiyetinde kalır zaten.
Kendileri bilir, bir süre sonra asgari ücretli eline verdikleri zaman neyin ne olduğunu anlatırlar adama.
-
Konu sahibine hak veriyorum. Herkes doktor mühendis olmak istiyor. Bu kötü bir şey değil ancak bazılarına sahte umut veriliyor. Misal çok kötü bir üniversitenin işletme bölümünde dört yıl okuyor ve okul bitince iş bulmayı bekliyor. Bu kurgusal bir hata. O kişinin dört yılı gitti. O kişi dört yıl suşi üzerine yoğunlaşsa belki çok iyi yerde esnaf olacaktı. Büyük çoğunluğun yılları gidiyor ama devletin işine geliyor bence. Dört yıl okuyan kişi hem o bölgeyi kalkındırıyor hem de dört yıl geç ekonomiye katıldığı için işsizlik öteleniyor.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: AlgorithmusKonu sahibine hak veriyorum. Herkes doktor mühendis olmak istiyor. Bu kötü bir şey değil ancak bazılarına sahte umut veriliyor. Misal çok kötü bir üniversitenin işletme bölümünde dört yıl okuyor ve okul bitince iş bulmayı bekliyor. Bu kurgusal bir hata. O kişinin dört yılı gitti. O kişi dört yıl suşi üzerine yoğunlaşsa belki çok iyi yerde esnaf olacaktı. Büyük çoğunluğun yılları gidiyor ama devletin işine geliyor bence. Dört yıl okuyan kişi hem o bölgeyi kalkındırıyor hem de dört yıl geç ekonomiye katıldığı için işsizlik öteleniyor.
Belli başlı yerlerden mezun olanların bile boşta kaldığı ya da saçma sapan paralara çalışmak zorunda bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bence insanların hayal aleminden çıkması ve yaşadığı ülkenin gerçeklerine vakıf olması lazım. Abuk subuk rüyalara dalarak 4-5 senesini heba ettikleri gibi ciddi anlamda da maddi olarak zarar ediyorlar.
Doktor olana lafım yok onlar yine de iyi kazanıyor ama mühendislik falan bitik durumda. Yani 3500 kağıt verseler atlıyor millet üstüne.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand Alone
Alıntıları Göster
-
Hocam bende o paraya çalışıyorum. Babam işini kaybetti. Söylemesi ayıp ama o para olmasa aç kalmıştık. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama bir ara para kazanmazken evde para bitmişti. Ekmek alacak para bile yoktu. Babam mahçup bir şekilde evdeki undan ekmek yapmaya çalışmıştı. Sonra işe girdim. Param olduğu gibi markete, yiyeceği ve faturalara gidiyor ama evdeki herkesin yüzü gülüyor. Allahtan ev kira değil ve borcumuz yok. 3500 liraya şu an şükrediyorum ve küçümseyemiyorum.
-
quote:
Alıntıları GösterAga 200 euro atsana
-
quote:
Alıntıları GösterHayatını kurtaracak parayı bayramda toplamışsın ne güzel işte.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneHayatını kurtaracak parayı bayramda toplamışsın ne güzel işte.
Alıntıları GösterHiç gurbetçi akrabam yok ya keşke olsa ordan da üç beş bir şey x 8,50 gelirdi
Sabancıdan mezun olup 6 aydır işsiz biri varsa o onun beceriksizliğidir. O kişi üniversite okumasaydı da aynı şekilde işsiz olurdu. Gerçekten elinde iyi üniversitelerden mezun olanların kaçının işsiz olduğuna dair veri varsa paylaş bizde bilelim. Yoksa benim bi tanıdığım vardı şeklindeki saçma söylentilerin bir gerçeklik payı yok. |
Birkaç sene sonra asgari ücreti eline verdikleri zaman neyin boş neyin dolu olduğunu kendin göreceksin. |
Benim dönem arkadaşlarımın bir çoğu, iletişimde olduklarının hepsi savunma sanayisinde çalışıyor. Muhtemelen en az maaşla çalışan da benimdir. 10k civarında alıyorum. Ama işe girerken para beğenmemezlik yapmadım. 1750 ile girip, ki o zamanlar da savunma sanayi 3.8k falan veriyordu, bu seviyelere çıkılabiliyor. Maaş beğenmeyerek para kazanılmıyor maalesef. |
Kaliteli üniversite okuduktan sonra imkanları boldur, maaşı dolgundur.
|
Yooooo işim hazır. Ayrıca diploma sahibi olmamak seni her zaman geriye atacaktır, üniversite mezunu olmak sadece geçmişteki kadar etkili değildir ama iyi bir iş istiyorsan hala üniversite mezunu olmak zorundasın. Sanırım hiç işe alım mülakatlarına girmemişsin ya da halka ilişkiler departmanından tanıdığın insanlar olmamış. Bu durumda üniversite mezunu olmamak aptallık olur |
Yine boş muhabbet
|
Alternatif yollarla yükselme şansı az, üç kişi yükselir, maksimum beş kişi yükselir, parasını çoğaltır. Gerisi sürünüyor, bunu görmek lazım, kodaman olamazsan çok çekersin. Okumanın değeri bilerek azaltıldı, bazılarının işine çomak soktuğu için hor görülüyor fakat ufuk açar, yol gösterir, insanlar yol çizmek için okuyor, bunu iyi anlamak lazım. Herkes atarlı, sitemli fakat çözüm olan yok. Fayda sağlayan yok, öğüt var, gerisi yok. Ülkeye gerçek icraat lazım, öğüt ve hikaye icraat değil, işe yarayan insanları itmezsek düzeliriz, itersek hep kaybederiz.
|
Konu sahibine hak veriyorum. Herkes doktor mühendis olmak istiyor. Bu kötü bir şey değil ancak bazılarına sahte umut veriliyor. Misal çok kötü bir üniversitenin işletme bölümünde dört yıl okuyor ve okul bitince iş bulmayı bekliyor. Bu kurgusal bir hata. O kişinin dört yılı gitti. O kişi dört yıl suşi üzerine yoğunlaşsa belki çok iyi yerde esnaf olacaktı. Büyük çoğunluğun yılları gidiyor ama devletin işine geliyor bence. Dört yıl okuyan kişi hem o bölgeyi kalkındırıyor hem de dört yıl geç ekonomiye katıldığı için işsizlik öteleniyor. |
Benzer içerikler
- dilde beyaz tabaka ve koku
- bere nasıl takılır
- eskişehir nasıl bir yer
- panelden numara bulma
- cedrina 50 mg kullananların yorumları
- 5g nedir zararları
- çay emojisi
- discord açıldı mı
- penis nakli
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X