Şimdi Ara

Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçek olan ne yazık ki bu. Haftalardır forumda açılan konular ve gelen yorumlardan da anlaşılacağı üzere, Türkiye'de üniversite mezunu olmanın ve okumanın artık kayda değer bir önemi kalmamıştır.

Üniversite eğitimi yerine herkesin kendi beceri ve isteğine bakılarak MYO ve meslek liselerine öğrenciler yönlendirilmeli ve ara eleman açığı kapatılmalıdır. Bugün sanayiye gittiğiniz zaman doğru düzgün usta bile bulamıyorsunuz. Sanayideki ustaların ortalama yaş gurubu 50+ olmuş durumda ve bu adamlar paraya para demiyor. Pandemi döneminde kombideki arıza için gelen ve parça değişimi yapan eleman bile 320 TL alıp gitti mesela. Bugün ortalama üstü bir üniversite mezununun günlük kazancı 150 TL seviyesinde bile değil. Kariyer falan diyorsunuz ama özel sektörde amaç kalite olmaktan 15 sene önce çıkıp gitti, işveren tamamen maliyet odaklı hareket ediyor. Doğal olarak taşra üniversitelerden mezun olanları bahane ederek sayıyı yüksek gösteriyorlar ve sizlere de asgari ücreti dayatıyorlar. Bunu siz kabul etmeseniz bile illaki birileri kabul etmek zorunda kalıyor ve siz boşta kalıyorsunuz. Elbette bahsetmiş olduğum örnekleri herkes yaşayacak diye bir kaide yok ama piyasadaki en az 10 mezundan 8 kişi bu durumu yaşamaya mahkum.

Akıllı olup çevre edinin ve yol yakınken hayatınızı karartmayın derim. Üniversite okumak Türkiye'de çaresizliktir ve sonu mutsuzluktur. Bir süre sonra elinize asgari ücreti verdikleri zaman - onu da bulursanız elbette - neyin ne olduğunu anlarsınız.

• Sabancıdan mezun olup 6 aydır işsiz biri varsa o onun beceriksizliğidir. O kişi üniversite okumasaydı da aynı şekilde işsiz olurdu. Gerçekten elinde iyi üniversitelerden mezun olanların kaçının işsiz olduğuna dair veri varsa paylaş bizde bilelim. Yoksa benim bi tanıdığım vardı şeklindeki saçma söylentilerin bir gerçeklik payı yok.

Benim dönem arkadaşlarımın bir çoğu, iletişimde olduklarının hepsi savunma sanayisinde çalışıyor. Muhtemelen en az maaşla çalışan da benimdir. 10k civarında alıyorum. Ama işe girerken para beğenmemezlik yapmadım. 1750 ile girip, ki o zamanlar da savunma sanayi 3.8k falan veriyordu, bu seviyelere çıkılabiliyor. Maaş beğenmeyerek para kazanılmıyor maalesef.

Yooooo işim hazır.

Ayrıca diploma sahibi olmamak seni her zaman geriye atacaktır, üniversite mezunu olmak sadece geçmişteki kadar etkili değildir ama iyi bir iş istiyorsan hala üniversite mezunu olmak zorundasın. Sanırım hiç işe alım mülakatlarına girmemişsin ya da halka ilişkiler departmanından tanıdığın insanlar olmamış.

Bu durumda üniversite mezunu olmamak aptallık olur  

Alternatif yollarla yükselme şansı az, üç kişi yükselir, maksimum beş kişi yükselir, parasını çoğaltır. Gerisi sürünüyor, bunu görmek lazım, kodaman olamazsan çok çekersin. Okumanın değeri bilerek azaltıldı, bazılarının işine çomak soktuğu için hor görülüyor fakat ufuk açar, yol gösterir, insanlar yol çizmek için okuyor, bunu iyi anlamak lazım. Herkes atarlı, sitemli fakat çözüm olan yok. Fayda sağlayan yok, öğüt var, gerisi yok. Ülkeye gerçek icraat lazım, öğüt ve hikaye icraat değil, işe yarayan insanları itmezsek düzeliriz, itersek hep kaybederiz.

Konu sahibine hak veriyorum. Herkes doktor mühendis olmak istiyor. Bu kötü bir şey değil ancak bazılarına sahte umut veriliyor. Misal çok kötü bir üniversitenin işletme bölümünde dört yıl okuyor ve okul bitince iş bulmayı bekliyor. Bu kurgusal bir hata. O kişinin dört yılı gitti. O kişi dört yıl suşi üzerine yoğunlaşsa belki çok iyi yerde esnaf olacaktı. Büyük çoğunluğun yılları gidiyor ama devletin işine geliyor bence. Dört yıl okuyan kişi hem o bölgeyi kalkındırıyor hem de dört yıl geç ekonomiye katıldığı için işsizlik öteleniyor.

• Yine boş muhabbet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A98986428

Yine boş muhabbet

Birkaç sene sonra asgari ücreti eline verdikleri zaman neyin boş neyin dolu olduğunu kendin göreceksin. Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• Bence doğru. Çaresizlik hissi olmasa çoğu insan üniye gitmeyip başka alanlara yönelirdi.

• Kaliteli üniversite okuduktan sonra imkanları boldur, maaşı dolgundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Birkaç sene sonra asgari ücreti eline verdikleri zaman neyin boş neyin dolu olduğunu kendin göreceksin.  

Alıntıları Göster

Yooooo işim hazır.

Ayrıca diploma sahibi olmamak seni her zaman geriye atacaktır, üniversite mezunu olmak sadece geçmişteki kadar etkili değildir ama iyi bir iş istiyorsan hala üniversite mezunu olmak zorundasın. Sanırım hiç işe alım mülakatlarına girmemişsin ya da halka ilişkiler departmanından tanıdığın insanlar olmamış.

Bu durumda üniversite mezunu olmamak aptallık olur Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• quote:

Orijinalden alıntı: copyofacopy

Bence doğru. Çaresizlik hissi olmasa çoğu insan üniye gitmeyip başka alanlara yönelirdi.

Okumanın bu ülkede bir anlamı kalmadı ondan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Kaliteli üniversite okuduktan sonra imkanları boldur, maaşı dolgundur.

Evet öğrenciyken insanlara böyle masallar anlatıyorlar. Sabancı mezunu olup da 6 aydır boşta gezenler biliyorum. Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• quote:

Yooooo işim hazır.

Bu durumda üniversite mezunu olmamak aptallık olur  

Alıntıları Göster

Fazla öz güven insanı yıpratır genç adam, dikkatli olmanı tavsiye ederim. Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• İnsanın aklı kesmeye başladığı zaman zaten 18 20 yaşına geliyor o yaştan sonra meslek öğrenilmez, ailelerin bilinçlenmesi lazım. Oku oğlum oku kızım diyerek büyütür dershaneye özel okula kursa yollarlarsa o çocuk üniversite okumak mecburiyetinde kalır zaten.

• quote:

Fazla öz güven insanı yıpratır genç adam, dikkatli olmanı tavsiye ederim.  

Alıntıları Göster

Sana da başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441

İnsanın aklı kesmeye başladığı zaman zaten 18 20 yaşına geliyor o yaştan sonra meslek öğrenilmez, ailelerin bilinçlenmesi lazım. Oku oğlum oku kızım diyerek büyütür dershaneye özel okula kursa yollarlarsa o çocuk üniversite okumak mecburiyetinde kalır zaten.

Kendileri bilir, bir süre sonra asgari ücretli eline verdikleri zaman neyin ne olduğunu anlatırlar adama. Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• Konu sahibine hak veriyorum. Herkes doktor mühendis olmak istiyor. Bu kötü bir şey değil ancak bazılarına sahte umut veriliyor. Misal çok kötü bir üniversitenin işletme bölümünde dört yıl okuyor ve okul bitince iş bulmayı bekliyor. Bu kurgusal bir hata. O kişinin dört yılı gitti. O kişi dört yıl suşi üzerine yoğunlaşsa belki çok iyi yerde esnaf olacaktı. Büyük çoğunluğun yılları gidiyor ama devletin işine geliyor bence. Dört yıl okuyan kişi hem o bölgeyi kalkındırıyor hem de dört yıl geç ekonomiye katıldığı için işsizlik öteleniyor.

• quote:

Sana da başarılar dilerim

Alıntıları Göster

Sana da başarılar dilerim işi hazır olan ama 1500-2000 TL'lik kredi alan geleceği parlak arkadaş. Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir!

• quote:

Orijinalden alıntı: Algorithmus

Konu sahibine hak veriyorum. Herkes doktor mühendis olmak istiyor. Bu kötü bir şey değil ancak bazılarına sahte umut veriliyor. Misal çok kötü bir üniversitenin işletme bölümünde dört yıl okuyor ve okul bitince iş bulmayı bekliyor. Bu kurgusal bir hata. O kişinin dört yılı gitti. O kişi dört yıl suşi üzerine yoğunlaşsa belki çok iyi yerde esnaf olacaktı. Büyük çoğunluğun yılları gidiyor ama devletin işine geliyor bence. Dört yıl okuyan kişi hem o bölgeyi kalkındırıyor hem de dört yıl geç ekonomiye katıldığı için işsizlik öteleniyor.

Belli başlı yerlerden mezun olanların bile boşta kaldığı ya da saçma sapan paralara çalışmak zorunda bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bence insanların hayal aleminden çıkması ve yaşadığı ülkenin gerçeklerine vakıf olması lazım. Abuk subuk rüyalara dalarak 4-5 senesini heba ettikleri gibi ciddi anlamda da maddi olarak zarar ediyorlar.

Doktor olana lafım yok onlar yine de iyi kazanıyor ama mühendislik falan bitik durumda. Yani 3500 kağıt verseler atlıyor millet üstüne.

• quote:

Sana da başarılar dilerim işi hazır olan ama 1500-2000 TL'lik kredi alan geleceği parlak arkadaş.  

Alıntıları Göster

Limiti dolan kredi kartımı kullanamadığım için konu açmıştım . Ezik misin eski mesajlarımı karıştırdın, yazık git biraz para kazan küçüğüne laf yetiştiriyorsun buradan Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

Ya da ben eve döndüm zaten istersen sana nasıl para kazanılıyor öğreteyim Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

Hocam bende o paraya çalışıyorum. Babam işini kaybetti. Söylemesi ayıp ama o para olmasa aç kalmıştık. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama bir ara para kazanmazken evde para bitmişti. Ekmek alacak para bile yoktu. Babam mahçup bir şekilde evdeki undan ekmek yapmaya çalışmıştı. Sonra işe girdim. Param olduğu gibi markete, yiyeceği ve faturalara gidiyor ama evdeki herkesin yüzü gülüyor. Allahtan ev kira değil ve borcumuz yok. 3500 liraya şu an şükrediyorum ve küçümseyemiyorum.

• quote:

Limiti dolan kredi kartımı kullanamadığım için konu açmıştım . Ezik misin eski mesajlarımı karıştırdın, yazık git biraz para kazan küçüğüne laf yetiştiriyorsun buradan  

Ya da ben eve döndüm zaten istersen sana nasıl para kazanılıyor öğreteyim  

Alıntıları Göster

Aga 200 euro atsana

• quote:

Limiti dolan kredi kartımı kullanamadığım için konu açmıştım . Ezik misin eski mesajlarımı karıştırdın, yazık git biraz para kazan küçüğüne laf yetiştiriyorsun buradan  

Ya da ben eve döndüm zaten istersen sana nasıl para kazanılıyor öğreteyim  

Alıntıları Göster

Hayatını kurtaracak parayı bayramda toplamışsın ne güzel işte. Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• quote:

Hayatını kurtaracak parayı bayramda toplamışsın ne güzel işte.  

Alıntıları Göster

Hiç gurbetçi akrabam yok ya keşke olsa ordan da üç beş bir şey x 8,50 gelirdi Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.