İkisinde de durum hüsran ve yoksulluktan öteye geçmiyor. |
Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! (5. sayfa)

-
-
Ok
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: redwhiteee
Arz talep dengesini hiçbir şeyde kuramıyoruzÖyle. Piyasanın üniversite mezununa ihtiyacı yokmuş demek ki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2
Ben sabancı mezunuyum 8 aydır boştayımGayet normal.
Koç ve Bilkent mezunlarında da aynı durum geçerli.
-
Asgari lafını kaldır hocam. Asgaride yok artık.
-
Neye muhalefet edip etmeyeceğimi sana mı soracağım aslan parçası. Senin karın ağrın üniversite okumuş insanlarla ilgili. Tuzun kuru mu bilmem ama BOŞ bir tenekesin anca ses yaparsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneDikkat et terste falan kalma ama.
Alıntıları GösterYok yahu asıl sen dikkat et şu şartlarda kendine
-
İş her zaman kişide bitmiyor, yorumunuz çok sert. Ailenin durumu ve çevre de önemli.
Bak ben ODTÜ işletme mezunuyum. Annem ev hanımı babam marangozdu. Çevremde doğru düzgün ortaokul bitiren bile az. Bunların kişi üzerinde çok etkisi var. Bölüme bir gidiyorsun çoğunluk zengin ya da üst düzey bürokrat aile çocukları, benim gibi az. Onlar yazları falan holdingte staj yaparlar ben babamın yanında amelelik yapardım. Bu şartlarda bölümü bitirdiğinde iş görüşmelerinde de onlar ister istemez benim önümde yarışa başladılar.
İşsiz kalmadım elbette, kalmazdım da ama mesele sadece bir işe girmek değil ki. Kişinin eğitimine, kapasitesine göre ve hak ettiği bir işe girmesi. Bu da her zaman kişinin becerisi ya da beceriksizliği ile ilgili değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki ODTÜ'den mezun olmasaydın lise mezunu olarak ne yapabilirdin? Evet üniversitede herkese eşit fırsatlar sunulmuyor ama bu üniversite okumamak için mantıklı bir sebep değil. Demişsin ki "iş görüşmelerinde de onlar ister istemez benim önümde yarışa başladılar. " Evet onların gerisinde iş hayatına atılmış olabilirsin ama kendini geliştirerek onların önüne geçebilirsin ODTÜ'den mezun olduğun için sana bu sunuluyor ama ODTÜ'de okumasaydın affedersin ama yukarıda yazdığın kişilerin altında hizmetçi, çaycı filan olarak belki çalışırdın. Bugün Türkiye'de varlıklı bir aileden gelmiyorsan üniversite okumamak gibi bir durum söz konusu değil bu artık lise gibi yapılması gereken zorunlu bir eğitim. Bazı kafası basmayan arkadaşlar tutturmuşlar üniversite mezunu işsiz çok var diye peki üniversite mezunu bu kadar işsiz varken özel sektörde lise diploması ile nasıl iş bulacan? Türkiye'de lise mezunu olarak hiçbir zaman kendini geliştirip ilerleyemezsin her zaman sürünür gidersin. Bu yazdığım şeyler genel durumu yansıtmaktadır tutup da ya benim lise mezunu bir tanıdığım vardı kendi işini yapıyor milyoner oldu gibi özel durumları örnek göstermenin bir geçerliliği yok.
Türkiye'de üniversite okuma ile ilgili şu videoyu izlemenizi öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 11 Ağustos 2020; 20:58:2 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneEvet öğrenciyken insanlara böyle masallar anlatıyorlar. Sabancı mezunu olup da 6 aydır boşta gezenler biliyorum.
Alıntıları GösterHangi bölüm mezunu, gpası kaç, mezun olmadan önce staj yapmış mı, bu bilgileri de verebilir misiniz?
-
Türkiyede ki tüm ünüversiteler boş.Devletin bütün fiziksel ünüversiteleri kapatıp internet üstünden eğitime geçmesi gerek bence.Hepsi boş...MYo'larda pratik eğitim yok...teorik eğitim bile veremiyor mevcut akademisyenler🤣😜 Devlet parayı boşa döktüğü sürece ve halkın buna göz yumduğu sürece bu ülke gelişemez.Daha yeni başlıyor.teknoloji az daha gelişsin hele...
-
O tür çalışma alanlarında yani tarımda, gereklidir bilinçlendirme ve destek yapıldığı sürece, sektör boş kalmaz diye düşünüyorum. Yabancı ülkelerde tarımla ilgilenen üniversite mezunu insanlar var. Ama, yaptıkları işten kârlarını hakkıyla alabiliyorlar. Türkiye'de yeterli destek verilmiyor, hükümet el atması gereken konulara el atmıyor. Hâliyle tarımla uğraşan insan da aç kalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında hiç okumamak lazım.
Yavaş yavaş Dünya'da homeschool education akımı yayılıyor.
Aileler artık çocuklarını kendi eğitiyor -ki olması gereken de o.
Bizim ülkemizde illegal diye biliyorum, yani sistem illa çocuğun beyni benim olacak diyor
6 yaşında avlayıp, saatlerce sırada oturtup kambur edecem, sonrasında merak - öğrenme özelliklerini öldürmeye kararlıyım diyor
Benim en büyük pişmanlığım 1. Sınıftan ta lise sona kadar eğitim adı altında şeytana pardon okula gitmek
Velhasıl kelam eğitim konusu açılınca üzülüyorum be standalone
Şimdi üniversite okuyanlara soruyorum ey DH ahalisi :
Lise de servise bin, okula git, birini bekle sana ders anlatsin vs hepsi zaman israfı değil miydi? , açıktan okusaydiniz ne olurdu ?
Ben söyleyeyim mi : muhtemelen daha iyi yapardınız. Devir artık birini bekle sana bir şeyler öğretsin devri değil. Eğitim adi altında bizi/öğrencileri öğrenmek kavramından uzaklaştırdilar.
Bu kadar yeterli şimdilik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aileden zengin değilsen yapacak 1 2 şey var
tıp okumak
yada az kişinin uğraştığı bir bölümde dil falan öğrenip en iyisi olmak
mesela sıralamada 300 400kda olan herkesin önemsiz gördüğü birsürü yer var
ama herkes böyle düşündüğü için o bölümlerdeki rekabetde az dil falan öğrenip adam gibi öğrenirsen o işin en iyisi olursan birşeyler yapılabilir belki
tıp okumadıysan % 70 işsizsin %30 asgari ücret
konu sahibinin söylediği meslek öğrenme işine gelince adam 18 yaşında daha yeni bitirmiş liseyi gidip sanayiye çırak olarak çalışıp ustadan azar işitmekde herkesin kaldırabileceği bir hayat değil adam en azından üniversitede bi 4 sene daha oyalanıp hayatını geçiriyor
-
Kesinlikle katılıyorum üniversite içi şişmiş balondur. Onun yerine meslek öğrenmek daha iyi. Sanayide usta olmak, elektrikçi olmak, kombici olmak, döner ustası olmak, kebapçı olmak. Bugün devlette bir kadın doğum uzmanı sezaryan başına 200 puan alıyor. Yani 20 tl. Aynı işi kombici yapsa 2000 tl alırdı
. Evladım olsa okuma yazmayı öğrenir öğrenmez sanayiye verirdim. Liseyi bile okutmazdım.
-
12 yıldır özel sektördeyim 2012 mezunu mühendisim.
Şu an tekrar lise yıllarıma dönsem 2 yıllık elektronik veya mekanik üzerine iyi bir okul okurdum. Kalan zamanda ise almanca ve İngilizce öğrenirdim.
İngilizce bilen mühendis bile para etmiyor artık :) 8 yıllık deneyimle geldiğimiz nokta 5k cıvarı maaş, orta sınıf yönetici...
Ortalık diplomalı işsiz dolu.
Kendini yetiştir falan filan hikaye.
İş başvurusu yaptığınız kariyer.net e bakın anlarsınız.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X