Şimdi Ara

Türkiye gerçekleri: Türkiye'de üniversite okumak ve üniversite mezunu olmak çaresizliktir! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte bunlar hep okumamaktan oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Benim ne mezunu olup olmadığımın ya da ne iş yaptığımın bir önemi yok. Sen konuya odaklan bence. İyi yerlerde olanlar elbet var ama günümüzde üniversite okuyup iyi bir gelecek sahibi olanlar artık azınlık konumunda. Mesleki bilgisi ve eğitimi olanların hayatı çok daha garanti.

Alıntıları Göster

Ne demek önemi yok. İyi bir üniversiteden mezun olup işsizseniz bu konuyu açarsanız o zaman iddia ettiğiniz olayın altını doldurmuş olursunuz diğer türlü benim bi tanıdığım vardı gibi altı boş lafların hiçbir geçerliliği yok. Yukarıdaki paylaştığım videoda devlet üniversitesinde görev yapan doçentin de anlattığı gibi Türkiye'de üniversite okumak zorunlu. Bırakın bu üniversite okumayıp sanayide çalışsak daha çok kazanırız zırvalıklarını. Bugün sadece 1 yılda 2 milyona yakın kişi yks giriyor sadece bu yılki öğrencilerin yarısı üniversite okumayıp bu vasıfsız işlerde çalışmak istese bile iş bulamazlar çünkü o kadar kişiyi bile istihdam edemez bu tarz yerler. Girin bir ik sitesine ve oradan lise mezunları için mevcut olan pozisyonlara ve o pozisyonlara başvuran sayılarına bakın. Hepsi çer çöp işler ona rağmen açılan işe başvuran kişilerin sayılarına bakın bir işe binlerce kişi başvuruyor bunların arasında üniversite mezunları da var. Bu durumda lise diploması ile bu tarz çalışma şartları ağır ve maaşı asgari ücret olan işlerde bile lise diploması ile iş bulmak gün geçtikte zorlaşacağı aşikar. O yüzden Türkiye'de aileden zengin değilseniz üniversite okumak zorunludur diğer türlü sürünür gidersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

İşte bunlar hep okumamaktan oluyor

Üniversite mezunuyum hatta iki mezuniyetim var.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Casey_

Aslan parçası bu senin ilk trollüğün değil. Daha önce açtığın aynı konuda sana direkt maaşımı söyledim sen bana cevap veremedin. İşin gücün yok galiba burda BOŞ yapıyorsun.

Bak bakalım aynaya da boş yapan ve işsizsin kim olduğunu gör bakalım güzel kardeşim benim.  

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

Evet artık sadece lisans mezunu olmak yetmiyor gerekirse yüksek lisanda yapmak lazım.

Bizim orada da 3 üniversite mezunu olup ingilizce öğrenmek için kursa gelen vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Yanlış anlıyorsun. Münferit örnekler üzerinden değil üniversite üzerinden örnekler veriyorum. Kaldıki zaten şu an piyasanın görmezden gelemeyeceği bir konuma ulaştım zaten. Yani demek istediğim her türlü başka firmada da olsa iş bulurum. Önemli olan okuyan ya da okuyacak olan arkadaşlara ne şekilde bir yol izlemeleri gerektiğini doğru aktarabilmek. İTÜ'lülerin bile önü kapalı diyorsun ama İTÜ'nün sürekli uluslar arası iha yarışmalarında elde ettiği başarıları bilmiyorsun galiba. Diyorum ki okuyacaksanız da bu şekilde okuyun. Sonra kapış kapış kapılırsınız. Şahsen ben İTÜ'lü değilim, kapış kapış da kapılmadım, hatta kendimi ucuza sattım sırf evlenebileyim diye. Sonra da yıllar içinde her sene bir ev kirası kadar zam ala ala şu an mutlu olduğum konuma geldim.

Konuda ilk yazdığım yazıda şunu belirtmiştim. Düzgün üniversiteden mezun olunursa düzgün iş bulunur. Bu yazdığım sizin konu başlığının doğruluğunu da değiştirmez bu arada.

Neyse ne demek istediğimi sen anlamışsındır diye daha fazla uzatmıyorum konuyu.  

• quote:

Orijinalden alıntı: PaTRonDaybala

Bunun nedeni meslek liselerin ve üniversitelerin asıl amacından saptırılması.

Öyle. İnsanlar üniversite okur okumaz çok iyi bir geleceğe sahip olacaklarına inandırıldılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

Bizim orada da 3 üniversite mezunu olup ingilizce öğrenmek için kursa gelen vardı

Normal. Yüksek lisans mezunu olup İngilizce bilmeyenler var. Kaldı ki bana göre dil öğrenmek üniversite okumaktan çok daha değerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: zenmate

Evet artık sadece lisans mezunu olmak yetmiyor gerekirse yüksek lisanda yapmak lazım.

Fark etmez yüksek yapanların da durumu lisanslılardan çok farklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: zenmate

Ne demek önemi yok. İyi bir üniversiteden mezun olup işsizseniz bu konuyu açarsanız o zaman iddia ettiğiniz olayın altını doldurmuş olursunuz diğer türlü benim bi tanıdığım vardı gibi altı boş lafların hiçbir geçerliliği yok. Yukarıdaki paylaştığım videoda devlet üniversitesinde görev yapan doçentin de anlattığı gibi Türkiye'de üniversite okumak zorunlu. Bırakın bu üniversite okumayıp sanayide çalışsak daha çok kazanırız zırvalıklarını. Bugün sadece 1 yılda 2 milyona yakın kişi yks giriyor sadece bu yılki öğrencilerin yarısı üniversite okumayıp bu vasıfsız işlerde çalışmak istese bile iş bulamazlar çünkü o kadar kişiyi bile istihdam edemez bu tarz yerler. Girin bir ik sitesine ve oradan lise mezunları için mevcut olan pozisyonlara ve o pozisyonlara başvuran sayılarına bakın. Hepsi çer çöp işler ona rağmen açılan işe başvuran kişilerin sayılarına bakın bir işe binlerce kişi başvuruyor bunların arasında üniversite mezunları da var. Bu durumda lise diploması ile bu tarz çalışma şartları ağır ve maaşı asgari ücret olan işlerde bile lise diploması ile iş bulmak gün geçtikte zorlaşacağı aşikar. O yüzden Türkiye'de aileden zengin değilseniz üniversite okumak zorunludur diğer türlü sürünür gidersiniz.

Alıntıları Göster

Sadece son cümlen doğru gerisi fasa fiso.

Aynen anladım ben sizi. Konu başlığında da hemfikiriz zaten  . Ben bu genelleme içindeki istisnai olabilecek durumdan bahsetmiştim.

“Üniversite” okuyanlar için öyle ama “Üniversite okuyanlar” için ikisini beraber götürmek verimliliği maximuma çıkaran nokta.

Yav hehe. Ne idüğü belirsiz bir adam çıkmış sanki Boğaziçi'nde profesörmüş gibi burada millete akıl veriyor. Elinde ne resmi bir veri var, ne bir bilgi anca kübradan salladığın bilgilerle "Üniversite okunmaz me maga" gibi altı dolu olmayan bir cümle kurmuşsun. Neyse yav zaten bu konuya gelip ya şu adam okunmaz diyor gerçekten de okumayayım ben üniversite diyecek adam varsa zaten hiç okumasın daha iyi gidip asgari ücretle bir işte sürünsün en azından devlete bir yararı olur.

BOŞ adamın tekisin. Forumun kadrolu trolü seni  Benim tuzum kuru da senin bir kuyruk acın var orası belli.   Daha fazla boş yapma hadi bakayım  

• Arz talep dengesini hiçbir şeyde kuramıyoruz

• Seneler önce böyle bir konu açmıştım. Ygs/Lys forumuydu o zamanlar. Tercihlerinde yardımcı olduğum arkadaşlar daha mezun olmadan iyi yerlere girdiler. Özellikle havacılık konusunda bir kaç bölüm önermiştim. Buralara giren arkadaşlarla muhabbetim var hala, havacılıktaki bir arkadaş mezun olur olmaz 7500 lira maaşla işe başladı. Ara eleman lazım dedim diye linçlenmiştim. Daha da saçma olan çalışan biriyim gördüğümü söylüyorum öğrenci adam daha sınava bile girmemiş beni linçliyordu. Ben yardımcı oldum bundan sonra ilerde ağlayan adamı takmam artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sabancı mezunuyum 8 aydır boştayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam troll olabilir ancak söylediklerinde sonuna kadar haklıdır.

Ortada gerçek bir olgu varken birisi geliyor efendim ben 10000 lira maaş alıyorum.

Ben de sana bir şey sormak istiyorum.Son üniversite sınavında sınava yaklaşık 3500000 kişinin girdiğinden haberdar mısın?

Bu 3500000 kişinin sadece ama sadece ilk 10000 de yanı üniversite denilebilecek yerde okuyacak.

Eee geri kalan ne olacak söyler misin?

Yani 3500000 de 10000 bin kisiyi örnek göstererek konuyu açanı yalanlamaya çalışıyor.

Yeni üniversite okuyacak arkadaşlar akıllı olun,ilk 20000 den hadi diyelim 30000 den sonra üniversite okunmaz,biz okuduk sağlam bir tokat yedik.Ben üniversitede harcadığım 4-5 yılda oturup adam gibi bir dil öğrensem şimdi çok daha iyi yerde olurdum.

Kişi başına düşen teknoloji ihracatı 1 dolar olan ülke de sabah akşam ceng de ceng ceng de ceng diye tartışma dönüyör

Gerçeklerden bu kadar uzak olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 11 Ağustos 2020; 14:19:29 >
    Diş hekimliği okuyorum bizim bile yeni mezunların çeyreğine asgari ücret veriyorlar

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.