Şimdi Ara

Türkiye, hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
6.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iş siyasete dönmüş, millet at gözlüklerini takıp yorum yazıyor. Konuyu objektif okuyanlar varsa onlar için yazıyorum. Bir şeyler katabiliyorsam ne ala...

Bahse girerim ki burada belki yüzde 1 lik kısım yurtdışında hızlı tren sefer saatlerine ve kaç km lik yolun kaç saatte alındığına baktı.

Max hız nedir, işletme hızı nedir kimse araştırmamış. Bilmiyor demiyorum. Araştırmamış diyorum.

girin Çin - japonya- ABD hızlı tren biletlerini online satan bir siteye. KM sine bakın yolculuk süresine bakın. Ortalama hızını çıkarın.

Burada eleştirenler tablodaki 250 km ye bakıyor, oo ABD 250 km ile gidiyor diyor. İş türkiye' ye gelince istanbul-ankara arası mesafeyi bölüyor ediyor. 120 km hız diyor.

listede birinci olan çinin hızı 350 km fakat sizin gibi saate bölünce hız 200 km yapıyor...

shangai- Beijing arası tren ile yaklaşık ~1200km mesafede

seyahat süresi : ~6 saat

matematiği bunun için de kullanın lütfen.

" örnek link "

Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

iş siyasete dönmüş, millet at gözlüklerini takıp yorum yazıyor. Konuyu objektif okuyanlar varsa onlar için yazıyorum. Bir şeyler katabiliyorsam ne ala...

Bahse girerim ki burada belki yüzde 1 lik kısım yurtdışında hızlı tren sefer saatlerine ve kaç km lik yolun kaç saatte alındığına baktı.

Max hız nedir, işletme hızı nedir kimse araştırmamış. Bilmiyor demiyorum. Araştırmamış diyorum.

girin Çin - japonya- ABD hızlı tren biletlerini online satan bir siteye. KM sine bakın yolculuk süresine bakın. Ortalama hızını çıkarın.

Burada eleştirenler tablodaki 250 km ye bakıyor, oo ABD 250 km ile gidiyor diyor. İş türkiye' ye gelince istanbul-ankara arası mesafeyi bölüyor ediyor. 120 km hız diyor.

listede birinci olan çinin hızı 350 km fakat sizin gibi saate bölünce hız 200 km yapıyor...

shangai- Beijing arası tren ile yaklaşık ~1200km mesafede

seyahat süresi : ~6 saat

matematiği bunun için de kullanın lütfen.

" örnek link "

Bu mesaja eklenen görseller:

Helal olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hey yavrum uyuyan troller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feindesland -- 15 Nisan 2016; 18:16:20 >

• Bakin akp 'li kardeslerim benim hepinize bazi itirazlarim var cevap yazabilirseniz sevinirim.

1- yapilan kacak saray konusu.bir sabah uyandik aman tanrim ne gorelim.nur topu gibi bir sarayimiz olmus.milli irade milli irade diye tepinenler bu durumu aciklasin.

2-sarayin maliyeti konusu.hala ne kadar harcama yapildigi bilinmiyor.bu durumu sorgulamayacakkmiyiz.basta hangi parti olursa olsun.

3-bu sarayin maliyeti aciklayamayiz diyen akp yoneticiler var .nasil yani ? demiyecekmisiniz.bu soruyu en basta akp oy vermis kardeslerimin sormasi gerekmez mi

4- 17-25 aralikta zerrap mi zarrap mi ne haltsa bu zatin onune yatan bakanlar bugun nerdeler diye sormayacakmiyiz.eger komplo yapildiysa bu bakanlara samimi olarak soyluyorum bu bakanlara gorevlerine donmeleri ve itbarlarinin iade edilmesi gerekmez mi.neden donemiyorlar demiyecekmiyiz.

5-bu millet zor sartlar altinda gecinirken bu kadar hirsizlik yolsuzluk zimmete para gecirme olur mu bunu nasil kabul edersiniz.baklava calan cocuga hirsiz diyecegiz onu hapse atacagiz ama bu soysuzlara gelince olmaz diyecegiz.bize yakisir mi arkadaslar .

6- caliyolar ama hizmet yapiyor kardesim.bu yaklasim bundan sonra bizim temel anlayisimiz mi olacak.2023 turkiyesine boyle mi gideceksiniz.

7- 8 milyar dolar para harcadim suriyelilere diyor sizin reis simdi ben size bambaska bir soru soracam.eger bu suriye krizi olmasaydi bu sizin reis bu parayi bizlere yada ihtiyaci olanlara (fakir fukara garip guraba) dagitirmiydi.ayrica bu 8 milyar dolar paranin kalem kalem kime nereye nasil harcandigini bilmek hakkimiz degil mi.

8-somadaki faciada olen insanlarimizin haklarini kim savunacak. O gunlerde bakan buna sebep olan kardesim olsa kolunu keserim demistii.simdi sormayacakmiyiz kardesinin koluna kiyamadin mi ey bakan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 15 Nisan 2016; 18:28:08 >

• Bu konunun üstüne düşülüp, bir fiyat araştırma ekibi kurulursa fiyatlar anında 2-3 katına çıkarılır.
    Boşuna övünmeyin o açıdan.
  • internet,benzin, otomobil, teknolojik aletler de şu ülkede bile böyle ucuz şöyle indirim var diyoruz.

acaba bir abd vatandaşı da; ulan hale bak Türkiye de bile adamlar bizden hızlı ve ucuza seyahat ediyorlar diyor mudur acaba? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 15 Nisan 2016; 19:21:19 >
  • Simdi nurtopu gibi bir yolsuzluk hirsizlik zimmete para gecirme skandalimiz daha oldu.bu sefer bu isin icinden nasil siyrilacak bu iktidar diye merak dahi etmiyorum sahsen.boyle secmen olduktan sonra sirtlari yere gelmez cunku

SGK Başkanı’ndan yolsuzluk isyanı

SGK Başkanı’ndan yolsuzluk şikayeti: 

Bir hastane düşünün 124 bin vaka gönderiyor, bunun 123 bini acil. Orada atom bombası falan patlamadı, olsaydı haberimiz olurdu. Hastane düşünün ölüyü tedavi ediyor. Hastane düşünün 60 yaşındaki teyzeye doğum yaptırıyor. Evlenmemiş kızımız gidiyor sezaryen ameliyatı oluyor, ortada çocuk yok, bir çocuk buluyorlar. Geriye dönük resmi bir muamele, evlilik cüzdanı çıkartılıyor. MERNİS’e kayıt yaptırılıyor her şey yolunda. Faturayı gönderiyor ’SGK bunu ödesin.’ Bizi dolandıranlarla yürümeme hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ölü adam nasıl tedavi edilir? Cezaevindeki adam nasıl diyalize girer? Almanya’daki insan nasıl böbrek ameliyatı olur? Bunları görmüyor musunuz? Görüyoruz, yakalıyoruz, tedbir kararı koyuyoruz, fesih yapıyoruz. Ondan sonra hemen toplanıyorlar, ortaklar kendi aralarında orada çalışanlara devir yapıyorlar, ’yeni bir şirket olarak geldim benimle sözleşme yap.

E devir boyle yuruyor.bence diyanet bu konuda bir fetva aciklasin.helal kazancin calmadan imkansiz oldugunu calanlarin oteki dunyada ihya edileceklerini calmakta cekinmemek gerektigini aciklasin ki bu ak calanlar yollarina emin adimlarla devam etsinler.

Durmak yok calmaya devam !

• 2018 de bizim memlekettede (sivas) faaliyete geçecekmiş. İnşaAllah aksilik çıkmaz. Emeği geçenden Allah razı olsun

• Hızlı trenin hızlı olmadığı bir ülke aynı zamanda. Ankara'dan İstanbul'a gidelim dedik, Ankara'dan Pendik'e dört saatte geldik. Üstelik tren de ekspresti yani her istasyonda durmuyordu. Eskişehir'e kadar gerçekten güzelce geldik, ama Eskişehir'den sonrası gerçekten fiyasko, ortalama hız 100 km idi. Bazı yerlerde 40 ile 50 ile gitti hızlı tren.

• Tren yolculukların çok severim. Bu da güzel bir gelişme ancak acilen İstanbul için banliyö hattının açılması gerekiyor. Ayrıca Pendik bir çok kişi için İstanbul sayılmaz diye düşünüyorum. Hattın diğer ulaşım ağları ile entegre çalışması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidin arkadaşlar endüstri meslek liselerinin haline bakın sadece ülkenin geldiği durumu ve yobazlığı anlamak için neden bu kadar fazla tartışıyorsunuz ki?
  • Güzel tebrik etmek lazım ama olayın birde şöyle bir boyutu var o ülkelerden kaçı kendi trenini yapıyor kaçı yapmıyor.Keşke kendi trenimizi üretsekte daha fazla gurur duysak.

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt
    o hıza yinede çıkmadığı ortada niye 4 saat? 100kmh üzerine çıkmadığı ortada... sen kendini kandırmaya devam et 150kmh ile seyir hızındaki kazayı unutamamışlar heralde...
  • Yht ye biniyorum, 2,5 saatte ankarada olacak diye acilis vs, 4 saatten asagi varamiyoruz.. Genelde, 90,110, 60, 250 km hizlarla gidiyor.. 250 km ile 1 saate yakin gidiyor,
    Adi yuksek hizli tren ama maalesef, birakin yuksek hizi hizli bile degil..

• asgari ücretlerle oran orantı yaparsanız aman aman ucuz bir hizmet almadığımızı görebilirsiniz.

Mesela Almanya'da asgari ücret 2865 $ buna karşılık yol başına alınan ücret 0.19 euro ise
    tr'de asgari ücret 433,33 $ iken yol başına alınan ücret 0,03 euro

Yani aslında bizden daha ucuz hizmet veriyorlar ve bu sadece bir örnek.
    Vaktim olmadığı için hepsine bakamadım ama çoğu ülke için benzer istatistikler çıkıyor. Örnek : Fransa, İsveç, Hollanda...

Belçika gibi küçük ülkelerde de (yüzölçümü olarak bizden yaklaşık 25 kat küçük) şehirler arası mesafeler bizden çok daha kısa olduğu için km başı bu fiyatlar daha az sorun teşkil ediyor olabilir.

O yüzden lütfen olaylara bakarken çok yönlü bakalım. Bakış açımızı geniş tutalım. Yoksa daha çok ayakkabı kutuları dolar bu memlekette.

Not: asgari ücretler konusunda wikipedia'dan yararlandım.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayl%C4%B1k_ortalama_%C3%BCcretlerine_g%C3%B6re_Avrupa_%C3%BClkeleri_listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return of the jedi -- 16 Nisan 2016; 0:45:48 >

• Gece yatarken hani düşüyor gibi olur birden ilkilir ve kalkarsınız ya dehşet içinde işte onuda akp ve tayip taptı

• quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

Gece yatarken hani düşüyor gibi olur birden ilkilir ve kalkarsınız ya dehşet içinde işte onuda akp ve tayip taptı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 81 ili olan ülkenin sadece 4 iline ulaşım sağlıyor. Ucuz ve hızlı olsa kaç yazar?
    Onu da geçtim ülkenin en kalabalık şehrinin banliyö treni tam 3 yıldır kapalı durumda ve bu 3 yılda yapılan koca bir hiç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

Gece yatarken hani düşüyor gibi olur birden ilkilir ve kalkarsınız ya dehşet içinde işte onuda akp ve tayip taptı

Geceleri dehşet içinde uyanan bir çok anne var. Evladının acı haberini alan.

Geceleri dehşet içinde uyuyamayan aileler var eşini babasını bekleyen..

Bunu da bizim bakkal Nusret abi yapmadı sanırım..
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Resmi tarihten okuyorsan iyi uykular güzelim gerçekler cok farkli , neyse , yeni anayasa yapılip 5816 sayılı kanun kalkınca 1923 1938 arasını tekrar konusuruz ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.