Şimdi Ara

Türkiye, hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
6.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neutumn

Yavaş olduğu için olmasın.

Boş muhalefet. Klasik kafa.
  • teq_sevdam23 T kullanıcısına yanıt
    tabi tabi bizimkiler suçu makiniste yıkmıştı... tek sorumlu onlar olmuştu tabi...
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Bos moholofot, klosok kofo. hohoho.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinirlikaplan

hiçde hızlı tren değil fransadaki tgv 503km/saat japonyadaki 565km/saat hız apıyor 250 yi gördümü bu takla atar

hatta japonya baya bi ileride bu konumda 1200km/saat hız yapan tren yaptılar insansız denemelerde başarılı oldu ancak nsanlı denemeye korktular yani uçak gibi havada gitmiyor bu meret demirin üstünde gidiyor

netten aratın maglev ve tgv diye tren görsün gözünüz

bizde 500km hıza vurucaklar varya dağıır bu tenekeler.Bi kere altyapı buna uygun değil size şunu söyliyim izmir aydın arasındaki demiryolu nun yaşı 145 evet şaka değil gerçek o tonlarca ağırlığı taşıyan demirler 145 yaşında

izmirdede chp milleti kazıkladı 1671 boyunca ilrleyen karşıyaka eski demiryolu oldu sana metro metro tamamen yer altında gider hiç yer üstüne çıkmaz

Trakyanın dümdüz yollarına yapsak biz de ulaşabiliriz 500 km hızlara. Anadolu'nun her yanı dağ taş bayır dere. Nereye yapıyorsun?

• Tala Valkov T kullanıcısına yanıt
    akıyordu hemde memba suyu akıyordu bugünki gibi tabi sen yalağından içerken biz bardaktan içiyorduk...
  • Tala Valkov T kullanıcısına yanıt
    hangi yıllardan söz ediyorsun? troll yada trolliçe...
  • quote:

Bos moholofot, klosok kofo. hohoho.

Konuyu açan arkadaştan ricam başlığı "Türkiye, boş insanların en fazla olduğu ülke" olarak değiştirmesi.
  • İstanbulda metro tramvay yok senin mantığına göre niye yerin altında değil hepsi. Ara sıra girip çıkar hepsi yerin altında olacak diye zorunluluk yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım git başımdan, bana savunduğun, arka çıktığın zihniyete bak, sen çemkirsen ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

1. ABD: 0,45 Euro

20. Türkiye: 0,03 Euro

11. Türkiye – Rekor Hız: 303 İşletim Hızı: 250

14. ABD – Rekor Hız: 265 İşletim Hızı: 240

Sizin gibi boş muhalefet yapan insanlardan nefret ediyorum

keşke milli geliri de yazsaydın

Milli gelir değil yavaş yazmış ondan yazdım. Her taraf dere tepe olan ülkede tüm yolu 240 ile giden tren yapabilirse yapsın o yorumu yazan vatandaş

Sırf hızlı trene mahsus yol yapılmış olsa niye olmasın. Viyadük yapılsın düm düz yol olsun. Çin deniz içinden otoyol yapmış biz hani seviye atladık ya niye olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

hangi yıllardan söz ediyorsun? troll yada trolliçe...

90'lı yıllarda tayyip ibb başkanı olmadan önceki dönemdeki İstanbul'dan bahsediyor. Şu anda ülkede yeşil alan yok diyenler o yıllardaki çevre kirliliklerinin ne derecede olduğunu bilmiyorlar. Bu sadece Haliç ile sınırlı değil, tüm boğazlar ve Marmara denizi çöplük gibiydi. Şu anda İstanbulda yol kenarlarında gördüğünüz milyonca ağacı dikenler de bu adamdır.

Benim çocukluğumda sürekli tema vakfının reklamları çıkardı Türkiye çöl oluyor diye. Zaten o yıllarda mecburen kurulmuştu. Şimdiki nesil hiç Kemal Sunal filmi de mi izlememiş hayret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

quote:

quote:

quote:

Milli gelir değil yavaş yazmış ondan yazdım. Her taraf dere tepe olan ülkede tüm yolu 240 ile giden tren yapabilirse yapsın o yorumu yazan vatandaş

Sırf hızlı trene mahsus yol yapılmış olsa niye olmasın. Viyadük yapılsın düm düz yol olsun. Çin deniz içinden otoyol yapmış biz hani seviye atladık ya niye olmuyor.

Amacım savunmak değil hemen atlama. Öyle bir şey yapacak olsalar onu da vergilerle çıkarırlardı hiç gerek yok yeterince vergi veriyoruz zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Amacım savunmak değil hemen atlama. Öyle bir şey yapacak olsalar onu da vergilerle çıkarırlardı hiç gerek yok yeterince vergi veriyoruz zaten

Maksadım sana birşey demek değil genel olarak yazdım hani çok hızlıyız ya belli yerde 250 yapıp gerisi düşük olunca bahane orası dağ taş diyorlar düz yol yoksa yapılacak ki hızlı kavramı işe yarasın . Trakya nın yolu düz derler onunda belli başlı yerleri düz gerisi kıvrımlı. Bu gün halkalıdan çıksın tren Isparta kule Silivri diye gitsin nerdeyse yan yatacak kadar eğim var 50 zor yapıyordu. Çerkezköy den çıkınca da muratlı ilçesi ne yol düz 100 basıyordu.

• quote:

Arkadaşım git başımdan, bana savunduğun, arka çıktığın zihniyete bak, sen çemkirsen ne olur?

Diğer ülkelerden 10 kat ucuz olduğu ve anadolunun dağ tepe bayır dere dolu yollarında 250 km hız yaptığı halde, yavaş olduğu için diyebilen birine ne cevap vereyim? Seni muhatap alanda kabahat. Kendi haline bırakıyorum seni.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yec44 -- 16 Nisan 2016; 18:01:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu edirnelide seviye olmadığı için her şeye atlıyor. Ne de olsa kredi kartı borçlarını sıfırlıyorlar bunların, seviye aramak imkansız o yüzden.

Neyse, milli geliri 10 katına çıkar asgari ücreti 15.000 tl yap. Sonra da en çok para harcanan şeylerin fiyatlarını 15 kat 20 kat arttır. Al sana milli geliri yüksek ülke

• Memura kiz vermezlermis eskiden diyen ..... (bosluk hayal gucunuze bagli ) eskiden vermiyolar ama simdi devran degisti .hatta bir adim oteye tasiyalim su olayi.artik kizlari memur istiyorsa sen zahmet etme biz kizi paket yapip gondeririz diyorlar bence.tabii bu isin esprisi.evet artik memurluk cazip bir meslek.istersenizburadan cikarilacak aci sonuclara bir bakalim .yalniz akp 'li genclik nereye bakar onu bilemem.

1-memurun durumu hallice palazlandirilirken isciye ne oldu

2-memura kiz yok kardesim diyen ev ahalisi o donemde kizlarini hangi kesimlere veriyordu.

3-o zamanin sansli kesimlerine bugun ne oldu

4-o kadar kolay lokmasiniz ki ne midemi ne de bagirsaklarimi yoruyorsunuz .hemencecik kanalizasyona kavusuyorsunuz.bu konuda hakkinizi teslim etmem lazim.

yandasi oldur ama hakkini da teslim et

sozu yeter bence

• Türkiye'de hızlı tren ucuz ama hesap yanlış , km başına 0,048 çıkıyor.Tabi 1 TL 3,2 Euro.Bunun da etkisi var.Ama yine de ucuzmuş Türkiye.O fiyatlara ABD,Belçika,Çin,Özbekistan gibi yerlerde hızlı trene binmenin hiç bir mantığı yok.Taksi tutsan kafa kafaya gelecek nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

quote:

Orijinalden alıntı: dobrasam

Fransa ya takıldım yıllardır üzerine hiç bir ülke çıkamadı ilginç

Fransa gibi ülkem olsun bizde yaparız. Dümdüz tepe olmayan ülkede cetvel ile çizmiş gibi tren hattı yapabiliyorsun sonuçta yer müsait.

İstanbul Ankara arasında Eskişehir Bilecik civarında geçen bilir tünel, viyadük, viraj, rampa, tünel, viyadük, rampa diye gidiyor.

bence bilecik diye bir yer yok, kanıt gösterebilirim.

https://eksisozluk.com/bilecik-diye-bir-yerin-aslinda-olmamasi--3076025

• Haber içeriğinde şu kısım yanlış "Ortaya çıkan rakamlara göre Türkiye, Rusya ile birlikte hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda. "

Verilen rakamların GSYİH' e göre oranlanması gerekir. Ben burada rastgele Hollanda ve Türkiye' yi seçtim.

Hollanda GSYİH ; 43141 $

Türkiye GSYİH ; 8871 $

Şimdi, konuda Euro olarak verildiği için aynı para birimine çevirmemiz gerekir.

Hollanda 0.12 € dendiği için haberde bu 0.1354 $ yapar.
    Türkiye 0.03 € " " " " 0.033853 $ yapar.

Hollanda da herhangi biri (43141/0.1354) yılda 318.618 km hızlı trene binebiliyorken,
    Türkiye de herhangi biri (8871/0.33853) yılda 262.044 km hızlı trene binebiliyor.

Bu sizi kesmediyse gelin bir de en düşük asgari ücret miktarına göre hesaplayalım.

Hollanda da 2136€ asgari ücret. Hollanda da asgari ücretli bir kişi bu hızlı trene 17.800 km binebiliyorken,
    Türkiye de 403€ asgari ücret alan biri 13.433 km hızlı trene binebilir.

Evet gerçekten çok ucuzmuş.

Artık sizden objektif haber kimse beklemiyor belli bir kesime yaranma çabasında olduğunuz uzun zamandan beridir aşikar ancak, en azından iş ahlakına uygun doğru haberler yapmanız uzun vadede sizin çıkarınıza olacaktır. Böyle haberler ile kısa süreli popülizm ile yandaş damgasından başka bir şey beklemeyiniz.

Niyetim kimseyi kırmak değil sadece dostça bir tavsiyedir.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.